Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAGRADA ZA SREBRNE KADETE23.08.2013
Svoje srebrne kadete Slobu Jovanovića i Nikolu Ćirkovića klub nagrađuje se odmorom na Zlatiboru. Sloba Jovanović je od juče na Zlatiboru gde će ujedno posetiti i naše najmlađe članove koji borave na ovoj našoj planini. Nikola Ćirković je trenutno sa porodicom na odmoru.
Svakako će klub u toku septmbra organizovati jednu utakmicu na kojoj ćemo predstaviti naša dva reprezentativca i ujedno uručiti prigodne poklone sada već bivšim našim članovima koji su nastavili karijeru u Zvezdi, Braci Jekoviću i Dači Ostojiću.


:: BRATISLAV JEKOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI, DO SKORA IGRAČI ZEMUNA MANOJLOVIĆ I HUKIĆ POTPISALI PROFESIONALNE UGOVORE21.08.2013
Posle 6 godina provedenih u klubu i niza osvojenih medalja, jedan od stubova generacije rođene 1996. BRATISLAV BRACA JEKOVIĆ svoju igračku karijeru nastavlja u Crvenoj Zvezdi.
Veoma smo srećni da je za Bracu pokazao interesovanje tako veliki klub i nadamo se da će i u Zvezdi doprineti uspesima kluba a sam još više igrački napredovati. Čekaju ga fantastični uslovi ali i žestoka konkurencija i rad.
Bracino odsustvo u ekipi će se osetiti ali to je cena našeg rada, spremanje igrača za velike klubove, što ih više ode to je veći dokaz da bolje radimo.
U klubu smo zadovoljni i načinom kako smo obeštećeni za uloženi rad u Bracin košarkaški razvoj.
Nažalost, mnogi kvazi stručnjaci to tumače zlonamerno i izvrću suštinu, navodeći da se klub raspada. U to mogu da poveruju samo laici a svako ko radi u košarci znaće da je to plod vrhunskog rada i strategije kluba.
Već sada imamo nekoliko izuzetno kvalitetnih rešenja u zameni Brace i za mnoge će biti iznenađenje dolazak pojedinih igrača.

Dva nekadašnja igrača našeg kluba koji su došli iz Superfunda kao juniori i kroz program seniorskog kluba postali interesantni prvoligaškim klubovima, potpisali su prve profesionalne ugovore sa Tamišem. radi se o vrsnom pleju Nemanji Manojloviću i izrazito perspektivnom krilnom centru Dušanu Hukiću. O njima će se još dosta čuti a mi im od srca čestitamo ulazak u profesionalne vode. i ovo je još jedan dokaz i uspeh našeg rada.


:: SLOBA I ĆIRKO SA SREBROM18.08.2013
Naši kadeti i kadetski reprezentativci Slobodan Jovanović i Nikola Ćirković ostvarili su sjajan uspeh sa reprezentacijom osvajanjem drugog mesta na evropskom prvenstvu za kadete. Nastavili su niz reprezentativnih medalja koje su osvajali igrači našeg kluba.
Naša selekcija je bila favorit finalane utakmice sa Španijom ali to nije dokazala na terenu.


:: POLAZAK NA KAMP NA ZLATIBOR U SUBOTU 17.AVGUSTA U 9 H13.08.2013
DOGOVOREN JE TERMIN POLASKA NA KAMP NA ZLATIBOR.
U SUBOTU 17.AVGUSTA U 9H ISPRED HALE PINKI DVA TURISTIČKA AUTOBUSA PREDUZEĆA LASTA PREVEŠĆE NAJMLAĐE KAMPERE NA ZLATIBOR.


:: NOVO POJAČANJE U JUNIORIMA, BRATISLAV JEKOVIĆ PRED VRATIMA CRVENE ZVEZDE10.08.2013
Juniorska a time i seniorska ekipa dobila je značajno pojačanje ispod koša.
Redove naše selekcije pojačaće NIKOLIĆ NIKŠA, odlični 203 visoki centar koji je u prošloj sezoni nastupao za BKK Radnički.
Mikolić Nikša se priključio našoj selekciji na pripremama u Vrnjačkoj Banji a po povratku će biti završene i papirološke formalnosti.
Još jedan naš talentovani igrač Bratislav Jeković 1996. želja je Crvene Zvezde i narednih dana očekujemo završetak svih dogovora oko realizacije transfera. Naš klub je i ovom našem mladom asu izašao u susret da pokuša da svoju igračku karijeru nadogradi u velikom klubu i sasvim smo zadovoljni za sada dogovorenim uslovima prelaska.


:: DVA KADETSKA REPREZENTATIVCA, ZVANIČNO POTVRĐENO06.08.2013
OBJAVLJIVANJEM 12 IMENA ČLANOVA KADETSKE REPREZENTACIJE ZVANIČNO JE I POTVRĐENA INFORMACIJA DA NAŠ KLUB IMA SVOJA DVA PREDSTAVNIKA.
U VEOMA ŽESTOKOJ KONKURENCIJI POSEBNO NA SPOLJNIM POZICIJAMA NAŠI KADETI SLOBODAN JOVANOVIĆ I NIKOLA ĆIRKOVIĆ IZBORILI SU SE ZA STATUS REPREZENTATIVACA.
FANTASTIČAN USPEH I VELIKE ČESTITKE.
DOK SE ZA SLOBU TO I OČEKIVALO IZUZETAN UPEH OSTVARIO JE NIKOLA ĆIRKOVIĆ. ZA ŠEST MESECI RADA USPELI SMO DA GA KROZ NAŠ PROGRAM MAKSIMALNO PODIGNEMO DO REPREZENTATIVNOG NIVOA. SVAKAKO DA SU NAJVEĆE ZASLUGE U NJEMU, VELIKE ZASLUGE IMA I NJEGOV PRETHODNI KLUBA ASTRA U KOME JE STEKAO ODLIČNU OSNOVU A MI SMO KROZ POVEĆAN OBIM RADA I BOGAT PROGRAM URADILI FINU NADGRADNJU. ON TREBA DA BUDE PRIMER I DRUGIM IGRAČIMA KAKO SE BEZ SRLJANJA U VELIKI KLUB, U DOBROM KLUBU, SA DOBRIM SISTEMOM I SA VRHUNSKIM TRENERIMA MOŽE DOĆI DO NAJVIŠIH VISINA U SVOM UZRASTU.


:: NOVO POJAČANJE, IZLEDNA DVA KADETSKA REPREZENTATIVCA05.08.2013
Naši redovi se pojačavaju dolaskom novih igrača.
Našem klubu će pristupiti vrsni plejmejker 96 Aleksa Bojičić-Guza, igrač Fleša. Svi uslovi dolaska igrača i između klubova su dogovoreni i biće realizovani u nastupajućem prelaznom roku.
Ovim transferom rešene su pozicije plejmejkera u svim programima koji se međusobno prožimaju: seniorski, juniorski i kadetski. Sa tri vrsna plejmejkera (Starinčević, Bojićić i Vulikić) sigurno da ćemo imati jednu od najjačih i najmlađih liniju u Srbiji.

Po informacijama kojima raspolažemo realno je za očekivati da će naš klub imati dva kadetska reprezentativca. Posle ulaska u najuži krug od 15 igrača Jovanović i Ćirković su veoma blizu ulaska u poslednjih 12 koji će činiti kadetsku reprezentaciju Srbije na evropskom prvenstvu. Zvaničnu potvrdu ove informacije imaćemo u ponedeljak. Ukoliko se to ostvari posle duže vremena imaćemo vrhunski reprezentativni rezultat i dokazati da se ne mora biti samo u Partizanu i Zvezdi da bi bili reprezentativac ali isto tako kada već igrač nije u ova dva velika kluba da je onda lakše doći do reprezentacije kroz programe Zemuna nego nekog drugog kluba u Beogradu. Zato i ne čudi da sve više potencijalnih reprezentativaca svoju šansu traže kroz naš klub.


:: DANILO OSTOJIĆ U CRVENOJ ZVEZDI02.08.2013
Posle duže vremena jeda vredan i ozbiljan transfer.
Crvena Zvezda je nedavno pokazala interesovanje za veoma perspektivnog kadeta Danila Ostojića. Uz veliku podršku i pomoć u pregovorima menadžera Ace Raškovća i Miška Radovića postignut je konačan dogovor o svim uslovima prelaska (i uslovi za igrača i visina obeštećenja za naš klub). Čini nam se da smo postigli gotovo nemoguće a to je da sve tri strane budu veoma zadovoljne.

Ovim putem našim proverenim menadžerskim partnerima velika zahvalnost jer su prvo brinuli o interesima igrača, pa onda našeg kluba i na kraju o svojim interesima, što je danas veoma retko !!!

Mi kao klub smatramo da je u današnje vreme napravljen jedan od najkvalitetnijih mogućih dogovora za naš klub i u tome zahvalnost i KK Crvena Zvezda na izuzetno korektnom odnosu i poštovanju koje su iskazali prema našem klubu, pod uslovom da sve dogovoreno ispoštuju u šta ne sumnjamo kada je u pitanju njihovo novo i profesionalno rukovodstvo.
Za ovakve prelaske naših igrača i radimo, želimo da produkujemo što više igrača za naše najbolje klubove uz zaštitu naših interesa i ulaganja kroz kvalitetna obeštećenja kako bi klub mogao egzistencijalno da opstane bez velikih sponzora.

Dači puno sreće, ne sumnjamo da je pred njim blistava karijera. U Crvenoj Zvezdi dobija vrhunske uslove za napredovanje a na njemu je da to iskoristi. Po nama OVO JE BIO PRAVI MOMENAT ZA NJEGOV ODLAZAK U NOVE IZAZOVE.

Ovaj transfer se APSOLUTNO UKLAPA U STRATEGIJU KLUBA I NEĆE NIČIM UGROZITI ZACRTANE TAKMIČARSKE CILJEVE PLASMANA JUNIORSKE EKIPE U JEDINSTVENU LIGU SRBIJE.
Klub je već ranije napravio prve kontakte i očekujemo da će upražnjeno mesto biti popunjeno sa jednim veoma perspektivnim godinu dana mlađim igračem veoma sličnih, možda i boljih predispozicija. Ovi kontakti će narednih dana biti intenzivirani.


:: SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA U PETAK U 14.4501.08.2013
SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA PANTE JE ZAKAZANA ZA PETAK NA BEŽANIJSKOM GROBLJU. U 14.45 BIĆE ODRŽANO OPELO PREMINULOM.
POZIVAMO SVE SADAŠNJE I BIVŠE ČLANOVE KLUBA I PRIJATELJE DA SVOJIM PRISUSTVOM ODAMO POSLEDNJU POČAST VELIKOM KOŠARKAŠKOM ZALJUBLJENIKU.


:: PRERANA SMRT DRAGANA PANTELIĆA PANTE 31.07.2013
POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI PRERANO U 53. GODINI ZAUVEK NAS JE NAPUSTIO DRAGAN PANTELIĆ PANTA.

PANTA JE BIO DUGOGODIŠNJI ČLAN NAŠEG KLUBA U PERIODU VELIKE EKSPANZIJE SENIORSKOG TIMA KADA JE KLUB NASTUPA POD IMENOM ZEMUN DRVOMARKET I ZEMUN TAURUN.

OTIŠAO JE JEDAN DOBAR I PLEMENIT ČOVEK, SPORTSKI A PRE SVEGA KOŠARKAŠKI ZALJUBLJENIK, FANATIK ALI I ZNALAC. DOK JE BIO SA NAMA UŽIVALI SMO U NJEGOVOM DRUŠTVU.
BIO JE JEDAN OD RETKIH KOME SE NE ZNA BROJ PRIJATELJA, IMATE UTISAK DA NE POSTOJI ČOVEK U SRBIJI KOJI GA NE POZNAJE. OKUPLJAO JE LJUDE OKO SEBE I KROZ SAMO NJEMU SVOJSTVENU PRIČU I HUMOR ŠIRIO ŽIVOTNI OPTIMIZAM. A IMAO JE ŽIVOTNOG OPTIMIZMA I SVOG POSLEDNJEG DANA OVOZEMALJSKOG ŽIVOTA.

VELIKO MU HVALA ZA SVE LEPE TRENUTKE I DOPRINOSE KOJE JE DONEO NAŠEM KLUBU I NEKA MU JE VEČNA SLAVA.

O VREMENU SAHRANE NAKNADNO ĆEMO OBJAVITI.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.