Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
U19M
JUNIORI
KK Zemun
KK Zemun 2
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: UPIS NOVIH ČLANOVA POLAZNIKA ŠKOLE KOŠARKE04.09.2020
KK Zemun je počeo sa radom u okviru škole košarke u svim salama u punom kapacitetu (OŠ Majka Jugovića, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mihajlo Pupin, OŠ Sutjeska, OŠ Stanko Marić Ugrinovci, uskoro I u hali Graovac Batajnica I OŠ Sava Šumanović Altina).
Počele su sa radom I sve mlađe selekcije kluba I ubrzano se pripremanju za nastupajuću sezonu (nadamo se da će se takmičenja održavati).
Otvoreni smo za svu talentovanu decu koja žele da napreduju u dokazanom sistemu za razvoj mladih igrača (napominjemo više od 20 medalja na prvenstvima Srbije, samo Zvezda I Partizan imaju više, I više od 25 reprezentativaca koji su ponikli iz naših redova, ABA I Prva muška liga su sa brojnim igračima koji su ponikli u KK Zemun).
Ovim putem poziv svoj deci zainteresovanoj da se oprobaju u jednoj od najboljih školi košarke u Srbiji, na prostoru Zemuna svakako dokazano najboljoj.
Poziv I svim talenotavnim igračima da konkurišu za najbolje mlađe selekcije KK Zemun koje će sigurno igrati najviše rangove takmičenja (juniorsku, kadetsku, pionirsku I mlađe pionire, ukoliko bude zainteresovani prvi put ove godine I za kategoriju omladinaca).
Kontakt telefon za detaljnije informacije o mestima I terminima 063 400520.
:: ZAHUKTAVA SE SELEKTIRANJE SENIORSKE I JUNIORSKE EKIPE04.09.2020
Kako se bliži prelazni rok sve veći broj igrača se interesuje za nastavak rada u KK Zemun i sve je veća brojnost igrača koji pokušavaju da se izbore za mesto u timu.
Glavni razlog su izuzetni uslovi koji su na nivou višeg ranga takmičenja, nisu ništa smanjeni u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali Drugu ligu.
U rad se uključio I izuzetni trener Milija Bogićević kako bi pomogao da se kvalitet I intenzitet rada znatno podigne, pridružio nam se i talentovani trener za fizičku pripremu ekipe Miloš Sitar koji rad organizuje u teretani, hali Pinki I na otvorenom.
Otvoreni smo za sve mlade igrače koji su željni izuzetnog rada i napretka i to kako za seniorski tako i za juniorski sastav. Takođe, svi seniorski igrači koji žele da imaju sezonu jakih treninga i dobrog takmičenja kako bi premostili ovu godinu epidemije I spremni dočekali sledeću, nadamo se normalnu sezonu, dobro došli su.
Želimo da u naredne dve sezone ponovo spremimo ekipu kako bi se vratili na drugoligašku scenu uz nadamo se bolju finansijsku podršku opštine, grada i zemunskih privrednika.
Treninzi su u Pinkiju u terminima ponedeljak 10.00, utorak 11.00, sreda 21.30, četvrtak 11.00 i petak 21.30). Kontakt telefon za detaljnije informacije 063 400520.


:: UPIS NOVIH ČLANOVA POLAZNIKA ŠKOLE KOŠARKE04.09.2020
KK Zemun je počeo sa radom u okviru škole košarke u svim salama u punom kapacitetu (OŠ Majka Jugovića, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mihajlo Pupin, OŠ Sutjeska, OŠ Stanko Marić Ugrinovci, uskoro i u hali Graovac Batajnica i OŠ Sava Šumanović Altina).
Počele su sa radom I sve mlađe selekcije kluba I ubrzano se pripremaju za nastupajuću sezonu (nadamo se da će se takmičenja održavati).
Otvoreni smo za svu talentovanu decu koja žele da napreduju u dokazanom sistemu za razvoj mladih igrača (napominjemo više od 20 medalja na prvenstvima Srbije, samo Zvezda i Partizan imanu više, i viiše od 25 reprezentativaca koji su ponikli iz naših redova, ABA I Prva muška liga su sa brojnim igračima koji su ponikli u KK Zemun).
Ovim putem poziv svoj deci zainteresovanoj da se oprobaju u jednoj od najboljih školi košarke u Srbiji, na prostoru Zemuna svakako dokazano najboljoj.
Poziv i svim talenotavnim igračima da konkurišu za najbolje mlađe selekcije KK Zemun koje će sigurno igrati najviše rangove takmičenja (juniorsku, kadetsku, pionirsku i mlađe pionire, ukoliko bude zainteresovani prvi put ove godine i za kategoriju omladinaca).
Kontakt telefon za detaljnije informacije o mestima I terminima 063 400520.


:: KK ZEMUN BEZ DRUGE LIGE17.08.2020
Rukovodstvo KK Zemun donelo je odluku o odustajanju od takmičenja u Drugoj ligi Srbije. Odluka je poslata Upravnom odboru KSS sa molbom da se odobri takmičenje u trećem rangu Prve muške regionalne lige.
Verovatno najteža odluka u istoriji postojanja kluba doneta je isključivo I jedino iz razloga nemogućnosti da se finansira takmičenje u veoma zahtevnoj Drugoj ligi. U 90 slučajeva zbog epidemiološke situacije pomoć u finansiranju su nam otkazali svi potencijalni finansijeri (sponzori I donatori) I to u prvoj polovini jula meseca. U maju I junu ništa nije nagoveštavalo ovakav rasplet. Ekipa je radila u punom kapacitetu, završeno je bilo 80 igračkog kadra za Drugu ligu I to veoma mlada I izuzetno perspektivna ekipa, radilo se kao da liga počinje za nekoliko dana pod komandom izuzetno kvalitetnog trenera. Većina klubova Druge lige u tom trenutku nije ni razmišljala o igračima I kompletiranju ekipe.

Nažalost, naš klub a I svi Beogradski drugoligašu su finansijski izuzetno hendikepirani u odnosu na sve klubove u Srbiji kojima su finansijska sredstva za takmičenje u 80 posto pokrivena iz budžeta lokalnih samouprava gradova a u našem slučaju to je 0 (nula). Kada se na budžete dodaju I besplatni termini treninga I utakmica (beogradski klubovi od grada imaju pokriveno tek 1/5 potrebnih termina a sve ostale termine treninga I utakmica plaćamo po cenema nemerljivo višim u odnosu na druge sredine) onda se vidi ogroman finansijski hendikep našeg kluba. I u takvim okolnostima unazad dve godine bilo smo pravo otkrovenje ove lige Srbije, prošle godine čak za jednu pobedu nismo ostvarili plasman I u najviši rang Prve lige (jedna nepravedna odluka van terena I krađe poena za zapisničkim stolom koja je uzrokovala poraz u jednoj utakmici). Pri tome smo igrali sa daleko najmlađom ekipom u ligi. Osim dobrih rezultata samo iz prošlogodišnjeg sastava čak 4 igrača ove sezone nastavljaju da igraju u Prvoj ligi Srbije, afirmisali smo trenera za prvoligašku I višu scenu.

Nažalost procena finansijskog poslovanja za 2020/21 je pokazala da nemamo mogućnosti da finansiramo I takmičenje u Drugoj ligi a da ne napravimo ozbiljna dugovanja sa dugoročnim posledicama. Nije bilo dileme da li da zaštitimo I sačuvamo klub ili da lažno štitimo rang takmičenja seniora. Klub je svetinja, poštovanje obaveza I plaćanja jedan od postulata kluba, poštovanje celokupne strukture kluba takođe (trenera, svih selekcija, škola sa kojima saradjujemo I svih drugih) I mnogo toga drugoga je dovelo do odluke da ne krećemo u neizvesnost tj. u izvesnost da bismo odustali u septembru ili oktobru ili posle 5 kola sa nesagledivim posledicama.

Svesni smo I određenih posledica ovakve odluke ali su one mnogo manje nego da smo krenuli sa takmičenjem Druge lige.

Doneta je odluka da će seniorski sastava biti koncipiran od juniorskih I kadetskih igrača sa 5-6 seniorskih igrača koji treba da daju stabilnost ekipi. Trener ekipe je naš mladi trener Vasilj Đurić koji je prethodne dve sezone radio kao pomoćni trener u seniorskom timu, procena je da zaslužuje šansu I da će moći da iznese teret vođenja seniorske I juniorske ekipe I da se za godinu-dve spremi kada možda procenimo da nam je ponovo vreme za povratak u Drugu ligu. Koncept rada će biti gotovo identičan sa drugoligaškim, uključujući I teretanu, kondicionog trenera, fizioterapeuta I sve ostalo što imaju I mnogo ozbiljniji klubovi. Vraćamo se na koncept koji smo negovali unazad više od 20 godina (osim poslednje 3-4 sezone). Ovakva odluka svakako ide na veliku korist mladiim igračima (kadetima I juniorima) jer će biti u većoj prilici da budu I deo seniorskog programa rada I takmičenja.

Ovim putem I javni poziv svim juniorskim I kadetskim igračima I relativno mladim seniorskim igračima da se priključe našem radu I konkurišu za sastave kadetske, juniorske I seniorske selekcije. Otvoreni smo za sve ostale još mlađe igrače pionire I mlađe pionire.

Rad se odvija u hali Pinki u Zemunu, 6 dana u nedelji.:: MILIJA BOGIČEVIĆ NOVI TRENER SENIORSKOG TIMA, NOVE AMBICIJE U DRUGOJ LIGI05.06.2020
Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je rukovodstvo kluba brzom reakcijom rešilo neočekivano kvalitetno rešenje trenera seniorske i juniorske ekipe. Dogovorena je saradnja sa Milijom Bogićevićem trenerom sa više nego zavidnom medjunarodnom reputacijom.
Karijeru je gradio preko sjajnih godina sa mladjim kategorijama u kraljevačkom Mašincu, nastavio preko beogradskog Atlasa a onda se otisnuo u inostranstvo gde je radio više od deceniju, kraće u Budućnosti Podgorica, Dinamu Bukurešt a većinu u više poljskih prvoligaša. Već skoro 20 godina je porodično stacioniran u Zemunu u neposrednoj blizini Pinkija.
Dogovor je bukvalno trajao 15 minuta, poklopila su se vidjenja daljeg napretka kluba, podmladjivanje seniorskog tima i afirmacija mladjih igraca, u čemu je trener video motiv da radi na ovom rangu takmicenja koji nije adekvatan njegovom trenerskom rejtingu.
Očekujemo da ce kao iskusan i kvalitetan trener doneti novi kvalitet u radu celokupnog kluba.
Predstavljanje novog trenera je u subotu u od 11h u Pinkiju na treninzima juniorskog i senioraskog tima. Iza toga krećemo u koncipiraranje tima za Drugu ligu sa nesmanjenim ambicijama u narednoj sezoni.

Trener Bogičević: Drago mi je da ću raditi u krigu prijatelja i košarkaških zaljubljenika. Radujem se radu sa igračima koji imaju ambiciju da napreduju i da im u tome pomognem. Trener Stefanović je odradio odličan posao u prethodne četri sezone moram to primetitii a moj je zadatak da to unapredim.


:: TRENER SENIORA NENAD STEFANOVIĆ OTVARA NOVU TRENERSKU STRANICU02.06.2020
Trener seniora Nenad Stefanović i rukovodstvo našeg kluba su se saglasili da je dosao pravi trenutak da on nastavi svoju trenersku karijeru na višem nivou ili rangu nego što moze klub da mu prużi. Bio je dovoljno strpljiv ali i sa dovoljo sluha da nas posluša prošle godine kada je imao dosta ponuda ali smo smatrali da mu treba joś jedna godina pune afirmacije kako bi otišao na visi nivo kroz širom otvorena vrata. Bili smo u pravu, prošla sezona je bila sezona pune afirmacije kluba, igrača i njega kao trenera. Vrhunska priča koja je rezultirala velikom potražnjom za njim kao trenerom i igračima. Prvi je napravio iskorak mladi centar Aleksa Ilic koji je na pragu prvoligaškog angažmana. Nadamo se da je sledeći trener Nenad. Talentom, posvećenošću i radnim elanom spada u vrh perspektivnih trenera Srbije.
Veoma smo srećni śto pored igrača afirmišemo i trenere. Ne tako davno on je bio gotovo izgubljen za košarku na pragu odustajanja od trenerskog posla i sa velikim iznenadjenjem prihvatio naš poziv. Niko za njega nije znao da se bavi tim poslom a mi smo ga iskopali i napravili jedan od najvećih klupskih pogodaka kada su treneri u pitanju.
Prevazišao je naša očekivanja, povukao nas i probudio novu strast za seniorskom kośarkom i to je zahvaljujući njemu ali i snazi kluba brzo donelo vrhunski rezultat. Postali smo za godinu-dve jedan od vodećih klubova Druge lige sa naśim prepoznatljivim konceptom mladih igrača.
Za 4 godine Nenad je ostavio neizbrisiv trag u svakom pogledu, stručnom ali i ljudskom. Možemo samo biti zadovoljni śto je bio sa nama i poželeti da dosegne trenerske visine i nama za ponos. Klub će traziti novo trenersko rešenje a dok to ne realizujemo Nenad će raditi u klubu sa nesmanjenom energijom.
Čeka nas veliki posao i koncepta seniora sa sledeću sezonu i kvalitetnog reśenja novog trenera seniora i juniora.
NEŠO VELIKO HVALA I SRETNO.


:: PORAZ MLADJIH PIONIRA15.03.2020
Novi ovog puta ubedljiv poraz mladjih pionira. Bolji je bio Partizan 67:53.


:: REUULTATI VIKENDA, POBEDA SENIORA14.03.2020
Pioniri su nastavili sa pobedama. U Pinkiju je porazen OKK Beigrad 75:61.

Vazna pobeda seniora. Posle 9 kola drugog dela sezome tek prva pobeda u Pinkiju na nezgodnim Proleterom Zrenjanin 87:69.
Prvo poluvreme izjednaceno a onda u drugom agresivnija odbrana posebno.plejmejkera Todorica i Sinika i protivnik je polako padao. Proradio je i sut za 3 poena tako da je razlika iz minuta u minut rasla. Sjajni Todoric sa 24 i Ilic sa 23 poena imali su veliku podrsku u Siniku, Gugovicu i Roknicu ali i ostalima koji su dali doprinos lepoj pobedi u ovom tmurnom trenutku.
VELIKO HVALA EKIPI NA VREDNOM RADU, ODNOSU I REZULTATU !!!


:: NAJAVA VIKENDA, IGRAJU SE UTAKMICE BEZ PUBLIKE13.03.2020
Nase ekipe igraju utakmice ovog vikenda bez publike.

Seniori igraju za prestiz, docekuju ozbiljnog rivala Proleter iz Zrenjanina hala Pinki subota u 16.45. Nadamo se konacno jednoj pobedi na domacem terenu. Direktan live-stream prenos na youtube ili na www.lige.kss.rs ili sportuzivo.rs.

Mladji pioniri docekuju Partizan, nedelja 18.20 hala Pinki.

Kadeti idu u goste Slodesu, subota 10h.

Pioniri docekuju Beograd, Pinki subota 14.20.


:: POBEDA PIONIRA NA GOSTOVANJU, NE STISAVA SE BES ZBOG KRADJE NA SENIORSKOJ UTAKMICI08.03.2020
Pioniri su u gostima ubedljivo pobedili neugodni Ras 74:56 i zadrzali teoretske sanse za dalji plasman.

Danas smo vec sigurni da se jucerasnja greska na seniorskoj utakmici u Palanci mora podvesti pod nameru i to organizovanu. Od ponedeljka pokrecemo borbu za ponistavanje utakmice ali i nista manje za ozbiljno kaznjavanje svih vinovnika , na prvom mestu delegata kome je to drugi put na istom mestu u utakmici istih klubova sto je dovoljan dokaz da njemu nije mesto tu gde je. Takodje i zapisnicara i statisticara. Nadamo se uspehu bar u necemu sto cemo pokrenuti.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.