Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDA PIONIRA NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE08.04.2009
Pionirska selekcija našeg kluba pobedom 58-53 nad domaćinom Slogom iz Kraljeva je započela finalni turnir prvenstva Srbije. Ovom pobedom naša ekipa je ostvarila plasman u četvrtfinale , a domaću ekipu Sloge izbacila iz takmičenja već prvog dana .Celokupna ekipa je odigrala odlično , ali svakakako treba istaci Vidović Uroša koji je iako mlađi godinu dana pružio fantastičnu partiju. Sutra od 14 h naša ekipa boriće se za prvo mesto u grupi sa ekipom Loznice koja je takođe savladala ekipu Sloge.


:: IZVUČENI RASPOREDI UTAKMICA FINALNIH TURNIRA MK04.04.2009
KATEGORIJA PIONIRI (1995), MATARUŠKA BANJA 08.-12.APRIL
GRUPA U KOJOJ SE TAKMIČI NAŠA SELEKCIJA: ZEMUN, LOZNICA I SLOGA (KRALJEVO)
08.04. U 18 ČAS. ZEMUN : SLOGA
09.04. U 14 ČAS. ZEMUN : LOZNICA
U SLUČAJU DA NAŠA EKIPA ZAUZME JEDNO OD PRVA DVA MESTA U GRUPI NASTAVLJA TAKMIČENJE UKRŠTANJEM SA EKIPAMA IZ GRUPE KULA (KULA), JUNIOR (NIŠ) I RADNIČKI (RATKOVO).

KATEGORIJA JUNIORI U19 (1990), ČAČAK 25.-26.APRIL
25.04. U 16 ČAS. ČETVRTFINALE ZEMUN : BEOVUK 72.
U SLUČAJU POBEDE U POLUFINALU BISMO IGRALI SA POBEDNIKOM ŽELEZNIČAR (ČAČAK) : SREM (SREMSKA MITROVICA)


:: PAVLE RELJIĆ NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE31.03.2009
PAVLE RELJIĆ (1993) POZVAN JE NA PRIPREME KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE. PAVLE NASTAVLJA TRADICIJU DA UNAZAD NEKOLIKO GODINA U SVAKOJ GENERACIJI IMAMO BAR JEDNOG KANDIDATA PA I ČLANA NEKE OD MLAĐIH REPREZENTATIVNIH SELEKCIJA SRBIJE. PAVLE SVAKAKO SPADA U RED NAJTALENTOVANIJIH IGRAČA SRBIJE U SVOJOJ GENERACIJI I OČEKUJEMO DA ĆE SVOJ TALENAT I ZNANJE ISKAZATI I KROZ PRIPREMNI PERIOD I IZBORITI SE ZA MESTO MEĐU 12 PUTNIKA NA EVROPSKO KADETSKO PRVENSTVO.


:: PORAZ SENIORA, ZAVRŠENE KVALITETNE LIGE MK30.03.2009
SENIORI SU DOŽIVELI NEOČEKIVANI PORAZ OD GROCKE U HALI PINKI REZULTATOM 84 : 86. I PORED VOĐSTVA U TRI ČETVRTINE KOJE JE U ODREĐENIM PERIODIMA IZNOSILO I 16 KOŠEVA, NEODGOVORNOM IGROM U ODBRANI U POSLEDNJIM TRENICIMA UTAKMICA JE IZGUBLJENA.

U SVIM MLAĐIM KATEGORIJAMA ZAVRŠENA SU TAKMIČENJA U KVALITETNOJ PRVOJ LIGI.

MLAĐI PIONIRI SU POBEDILI U GOSTIMA KK PUT REZULTATOM 42 : 19, OSOVOJILI PRVO MESTO U GRUPI I KROZ JEDNU UTAKMICU BARAŽA BORE SE ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR.

PIONIRI SU POBEDILI U GOSTIMA ŠKK ZVEZDARA REZULTATOM 46 : 83, OSTVARILI PLASMAN NA TREĆE MESTO, OSTVARILI PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE (MATARUŠKA BANJA) SA POVLAŠĆENOM POZICIJOM U ŽREBANJU.

KADETI SU POBEDILI U GOSTIMA KK ZVEZDARA MI REZULTATOM 45 : 82 I U KONAČNOM PLASMANU ZAUZELI PETO MESTO I POVLAŠĆEN POLOŽAJ ZA NAREDNU TAKMIČARSKU SEZONU.

JUNIORI U18 SU PORAŽENI OD KK BEOVUK REZULTATOM 89 : 92 I U KONAČNOM PLASMANU ZAUZELI PETO MESTO I POVLAŠĆEN POLOŽAJ ZA NAREDNU TAKMIČARSKU SEZONU.

JUNIORI U19 BEZ PORAZA SA 14 POBEDA OSVOJILI SU PRVO MESTO I PLASIRALI SE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE (NAJVEROVATNIJE U ČAČKU).

ZAVRŠENA SU TAKMIČENJA I U DRUGOJ I REGIONALNOJ LIGI A DALJE TAKMIČENJE NASTAVLJAJU MLAĐI PIONIRI 2, PIONIRI 2, KADETI3 I KADETI 4.


:: PORAZ JUNIORA U DERBIJU SABEOVUKOM26.03.2009
U ODLUČUJUĆOJ UTAKMICI ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE (POBEDNIK OSTVARUJE PLASMAN) NAŠI JUNIORI SU PORAŽENI NA GOSTOVANJU PROTIV BEOVUKA REZULTATOM 92 : 89. TIME SU RASPREŠENE VELIKE AMBICIJE I OČEKIVANJA DA ĆEMO BITI USPEŠNIJI OD VELIKOG RIVALA. SAM TOK UTAKMICE NIJE NAGOVEŠTAVAO KRAJNJI REZULTAT. SIGURNO VOĐSTVO OD SAMOG POČETKA UTAKMICE KOJE SE KRETALO NAJČEŠĆE IZNAD 10 KOŠEVA PREDNOSTI (NAJVEĆE VOĐSTVO OD 16 KOŠEVA), ODLIČNA I BRZA IGRA TRAJALI SU SVE DO 28-OG MINUTA. ONDA JE NASTAO NEVEROVATAN PAD U IGRI POSEBNO U ODBRANI, MNOGO NEVEROVATNIH GREŠAKA I LOŠA IGRA POJEDINACA. BEOVUK JE TO ISKORISTIO, ODIGRAO IZUZETNO NAPADAČKI TJ. NAŠA ODBRANA JE BILA KATASTROFALNA, PRIMILI SMO 57 KOŠEVA U DRUGOM POLUVREMENU A U POSLEDNJIH 12-13 MINUTA ČAK 44. NASTAO JE PREOKRET U REZULTATU. U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI PROTIVNIK JE IMAO VIŠE I ŽELJE I HRABROSTI I SRCA I POBEDIO. ODLIČNI ĐEKOVIĆ SA 33 KOŠA, ODLIČNI I MOTIVISANI DUGOŠIJA I VRLO DOBAR IVANOVIĆ NISU BILI DOVOLJNI ZA POBEDU. NAŽALOST PROPALA JE ŠANSA DA OVU SEZONU UČINIMO ISTORIJSKOM PO REZULTATU U MLAĐIM KATEGORIJAMA ALI ONA I DALJE OSTAJE VRLO USPEŠNA.

NIJE NAM SE DALO I NISMO IMALI SREĆE DA UZ SVE NEDAĆE KOJE NAS TRENUTNO PRATE BAR REZULTAT BUDE POKRETAČ OPTIMIZMA !


:: NIKOLIĆ NIKŠA NA SVETSKOJ LISTI !!!24.03.2009
NA POZNATOM INTERNACIONALNOM KOŠARKAŠKOM SAJTU KOJI PODRŽAVA SVE INFORMACIJE ZA NAJJAČU KOŠARKAŠKU LIGU NBA, NALAZI SE I IME JEDNOG NAŠEG MLADOG I IZRAZITO PERSPEKTIVNOG IGRAČA, SADA JUNIORA, NIKOLIĆ NIKŠE. NJEGOVO IME NAŠLO SE MEĐU 15 POSEBNO ODABRANIH NAJPERSPEKTIVNIJIH MLADIH IGRAČA VAN AMERIKE GODIŠTA 91. OVA INFORMACIJA MOŽE SE VIDETI NA www.draftExpress.com (RANKINGS / INTERNATIONAL 91). OVO JE PRVI PUT U ISTORIJI KLUBA DA JE JEDAN NAŠ IGRAČ I SVETSKI RANGIRAN, SVE ČESTITKE NIKŠI I NJEGOVOM TRENERU SINIŠI MATIĆU.
OVA INFORMACIJA SE UKLAPA U PRETHODNU PRIČU DA JE I OVA GODINA PO MNOGO ČEMU ISTORIJSKA I DA SMO IZ GODINE U GODINU JAČI !!!


:: UTAKMICA JUNIORA ZEMUN : BEOVUK 72 BEZ PRISUSTVA PUBLIKE !!!24.03.2009
KK ZEMUN, KAO TEHNIČKI ORGANIZATOR IZVRŠIO JE NEOPHODNE PRIPREME ZA ORGANIZACIJU UTAKMICE POSEBNO U DELU BEZBEDNOSTI. PRVI PUT JE ZA UTAKMICE MLAĐIH KATEGORIJA ANGAŽOVANA PROFESIONALNA AGENCIJA ZA OBEUBEĐENJE SA 10 LICA. PRIJAVLJENA JE UTAKMICA MUP-A VOŽDOVAC. MUP VOŽDOVCA NIJE DOZVOLIO DA SE UTAKMICA ODIGRA BEZ VIŠESTRUKO BROJNIJEG OBEZBEĐENJA (PO ZAKONU NAJMANJE 1 OSOBA OBEZBEĐENJA NA 10 GLEDALACA, ŠTO BI U OVOM SLUČAJU PODRAZUMEVALO BROJKU OD 30-50 LJUDI A VEROVATNO I VIŠE JER JE BILO ZA OČEKIVATI I POSETU OD OKO 1000 GLEDALACA). TAKOĐE TRAŽENE SU POSEBNE KONTROLAMA PRETRESA . POSTOJALA JE MOGUĆNOST POKRETANJA KRIVIČNE PRIJAVE UKOLIKO ZEMUN TO NE BI ISPOŠTOVAO. SMATRAMO DA ZA OVAKIM ZAHTEVIMA NEMA POTREBE, BEZ OBZIRA ŠTO SU TO PROPISI KOJE ZAKON NALAŽE. TAKVE MERE NISU PREDUZIMANE NIKADA U SRBIJI NA UTAKMICAMA MK. NAŠ KLUB NIJE U MOGUĆNOSTI NI FINANSIJSKI DA PODRŽI TAKVU ORGANIZACIJU. IZ TIH RAZLOGA DONELI SMO DEFINITIVNU ODLUKU DA SE UTAKMICA IGRA BEZ PRISUSTVA PUBLIKE. STOGA MOLIMO SVE PRISTALICE NAŠEG KLUBA DA NA POMENUTU UTAKMICU NE DOLAZE.


:: JUNIORI U19 NA FINALNOM TURNIRU, JUNIORI U 18 IGRAJU UTAKMICU ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR23.03.2009
STARIJU JUNIORI U KATEGORIJI U19 OSTVARILI SU I ČETRNAESTU POBEDU, TAKMIČENJE U OKVIRU PRVE LIGE BEOGRADA ZAVRŠILI SA SKOROM 14 POBEDA BEZ PORAZA, SA PROSEČNOM POBEDOM OD OKO 20 KOŠEVA PREDNOSTI. GENERACIJA IGRAČA GODIŠTA 1990 KOJA JE KLUBU DONELA SVE MOGUĆE MEDALJE POČEV OD BRONZE U PIONIRIMA, ZLATA U KADETIM I SREBRA U JUNIORIMA NASTAVILA JE DOMINACIJU I U STARIJIM JUNIORIMA. OSTVAREN JE PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE GDE JE NAŠA SELEKCIJA JEDAN OD NAJVEĆIH KANDIDATA ZA MEDALJU, ŠTO NE REĆI I ZLATNU.

JUNIORIMA U KATEGORIJI U18 U ČETVRTAK SA POČETKOM U 14.00 ČASOVA U HALI ŠUMICE PREDSTOJI ODLUČUJUĆA UTAKMICA SEZONE. POBEDNIK SUSRETA ZEMUN : BEOVUK 72 OSTVARUJE PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE. NAŠ KLUB JE, ZBOG TEHNIČKE NEMOGUĆNOSTI SAVEZA, ORGANIZATOR UTAKMICE I U ŠUMICAMA. U TOKU SU PRIPREME OMOGUĆAVANJA OPTIMALNIH USLOVA ZA ODIGRAVANJE NAJVAŽNIJE UTAKMICE U CELOJ TAKMIČARSKOJ SEZONI U JUNIORSKOJ KATEGORIJI NA NIVOU BEOGRADA, POSEBNO BEZBEDNOSNIH. OČEKUJE SE IZUZETNA POSETA NA OVOJ UTAKMICI. OVIM PUTEM POZIV SVIM ČLANOVIMA I PRIJATELJIMA KLUBA DA NEIZOSTAVNO PODRŽE SVOJ KLUB PA ČAK I PO CENU IZOSTANKA IZ ŠKOLE ILI SA POSLA. OVO JE UTAKMICA KOJA JE VIŠE OD IGRE I TO KAKO ZBOG POSEBNOG RIVALA TAKO I ZBOG BROJNIH ZLOBNIKA I DUŠEBRIŽNIKA KOJIMA NAŠI FANTASTIČNI REZULTATI SMETAJU I NA SVAKI NAČIN POKUŠAVAJU DA NAS SAPLETU RAZNIM PODMETANJIMA, TRAČEVIMA, ZAKULISNIM RADNJAMA, RUŠENJEM POSLOVNIH KONTAKATA,... NE ZNAJU DA SMO POSLE SVEGA MI JOŠ JAČI A DA ĆEMO, NADAMO SE, POBEDOM U NAREDNOJ UTAKMICI ZAOKRUŽITI NOVU ISTORIJSKU SEZONU KLUBA.


:: PORAZ SENIORA I POBEDE MLAĐIH PIONIRA, PIONIRA I KADETA22.03.2009
SENIORSKA SELEKCIJA PORAŽENA JE NA GOSTOVANJU OD EKIPE BKK RADNIČKI REZULTATOM 89 : 82. ODLIČNU IGRU TOKOM TRI ČETVRTINE NISMO USPEŠNO OKONČALI U POSLEDNJOJ ČETVRTINI. DO POSLEDNJE ČETVRTINE NAŠA SELEKCIJA JE BILA U VOĐSTVU SKORO TOKOM CELOG TOKA UTAKMICE. NA POČETKU POSLEDNJE ČETVRTINE IMALI SMO PREDNOST OD 9 KOŠEVA ALI JE U POSLEDNJOJ DOŠLO DO VELIKOG PADA, PROTIVNIK JE OSTVARIO SKOR OD 25 : 9 (U JEDNOM PERIODU SMO ZA JEDAN MINUT PRIMILI 10 KOŠEVA A DA NI JEDAN NISMO POSTIGLI) I TO JE RAZULTIRALO PORAZOM. PORAZ JESTE BIO OČEKIVAN ALI S OBZIROM NA IGRU I TOK UTAKMICE NIJE I REALAN. OPET SMO PLATILI DANAK NEISKUSTVU ALI JE I OVAJ PORAZ ZALOG ZA BUDUĆNOST TJ. SLEDEĆU SEZONU.

MLAĐI PIONIRI SU OSTVARILI RUTINSKU POBEDU NA GOSTOVANJU PROTIV PERSPEKTIVNE I LEPE SELEKCIJE FLASH REZULTATOM 43 : 39 I SIGURNO KORAČA KA PRVOM MESTU U GRUPI I POVOLJNOSTI U DOIGRAVANJU ZA FINALNI TURNIR. BITNA JE I ČINJENICA DA JE OVA POBEDA OSTVARENA BEZ 2 NAJBOLJA IGRAČA.

PIONIRI SU LAKO I UBEDLJIVO POBEDILI SELEKCIJU KASTE REZULTATOM 77 : 24 I POTVRĐUJU TREĆE MESTO NA TABELI.

KADETI SU UBEDLJIVO POBEDILI SELEKCIJU PUT-A REZULTATOM 91 : 36 I IZBILI NA PETO MESTO, ODMAH IZA ČETIRI SELEKCIJE KOJE SU OBEZBEDILE PLASMAN NA FINALNI TURNIR SRBIJE.


:: VAŽNA POBEDA PIONIRA20.03.2009
PIONIRI SU OSTVARILI VAŽNU POBEDU PROTIV LJUTOG RIVALA BEOVUKA REZULTATOM 56 : 46. OVOM POBEDOM NAŠA SELEKCIJA JE SKORO OBEZBEDILA PLASMAN NA TREĆE MESTO ŠTO DONOSI POGODNOSTI U ŽREBANJU NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE. OVIM PUTEM CELOJ EKIPI POHVALE ALI POSEBNO ISTIČEMO MILJANOVIĆ ŽELJKA KOJI JE POKAZAO DA JE PRAVA MOMČINA, ODIGRAO JE IZVANREDNO, BIO NAŠ NAJBOLJI IGRAČ A PRI TOME IGRAO POD TEMPERATUROM OD 38 C. IZUZETNO SAMOPOŽRTVOVANJE I REDAK PRIMER LOJALNOSTI KLUBU NISU MOGLI DA SPREČE NI TRENER NI RODITELJI. ZBOG OVAKVOG ODNOSA KLUB GA NAGRAĐUJE JEDNIM PAROM KVALITETNIH KOŠARKAŠKIH PATIKA.

SVAKA ČAST ŽELJKO !!!Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.