Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: SVE SELEKCIJE USPEŠNE U PRVIM PRIPREMNIM UTAKMICAMA, BROJNA POJAČANJA U PRELAZNOM ROKU ZA 3 DANA29.08.2015
Sve naše selekcije se intenzivno pripremaju za novu sezonu. U okviru toga su I odigrali prve utakmice:
seniorsi su pobedili lokalnog značajno pojačanog rivala Borca iz Zemuna.
Juniori su na gostovanju bili ubedljivi protiv Žarkova.
U dvomeču u Pinkiju sa velikim prijateljima Mladosti iz Čačka, Kadeti su bili ubedljivi a pioniri pobedili uz brojne rotacije igrača.

Od utorka počinje prelazni rok a sve naše selekcije su dobile izuzetna pojačanja. Kadeti koji su najviše oslabljeni odlaskom reprezentativaca Pecarskog I Vulikića biće pojačani sa nekoliko interesantnih neafirmisanih igrača ali I sa jednim kadetskim reprezentativcem. Sigurno će biti još lepih iznenađenja jer ima najava I interesovanja još nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača u svim selekcijama.


:: ZEMUNOVI REPREZENTATIVCI LETO 201511.08.2015
ovo leta 3 naša igrača su zvanični članovi mlađih reprezentativnih selekcija.
Ćirković Nikola je uečstvovao sa juniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu.
Marko Pecarski I Vuk Vulikić su članovi kadetske reprezentacije koja takođe ovih dana učestvuje na evropskom prvenstvu. Marko Pecarski igra fantastično I jedan je od ključnih igrača za veliki povratak naše reprezentacije u borbu za visok plasman. Imao je ključni doprinos u sve tri pobede sa velikim brojem poena I skokova.


:: NAŠI IGRAČI U REPREZENTATIVNIM SELEKCIJAMA 201507.06.2015
U reprezentativnim selekcijama Srbije u rezličitim kategorijama veliki je broj igrača našeg kluba I po broju pozvanih smo odmah uz Zvezdu I Partizan. Dajemo pregled po reprezentacijama uz dodatak I onih igrača koji su bili u našI članovi:

KADETSKA I EYOF
MARKO PECARSKI, VUK VULIKIĆ, VELJKO JOVANOVIĆ, LUKA GLIŠOVIĆ I LAZAR NEKIĆ.
Bili naši članovi: Tadija Tadić, Uroš Isailović, Mario Nakić.

DO 18 GODINA
ĆIRKOVIĆ NIKOLA
Bili naši članovi: Slobodan Jovanović

DO 19 GODINA
BALŠA DRAGOVIĆ
bili naši članovi: Danilo Ostojić

DO 20 GODINA
MATIJA MILIN
Bili naši članovi: Rade Zagorac, Vasilije Pušica

UNIVERZITETSKA
Bili naši članovi: Aleksandar Marelja, Ivan Marinković I Andrija Bojić


:: OPROŠTAJ I SAHRANA KAPITENA U UTORAK 2.JUNA U 13.30 NA BEŽANIJSKOM GROBLJU01.06.2015
Poslednji ispraćaj našeg kapitena DADE ARNAUTOVIĆA je u utorak 2.juna, opelo počine u 13h a sahrana u 13.30h na Bežanijskom groblju.
Ovim putem poziv svim Zemuncima a posebno svim bivšim I sadašnjim članovima kluba da na najdostojanstveniji način poslednji put ispratimo I odamo počast našem velikom prijatelju I izuzetnom čoveku. To je najmanje što u ovom trenutku možemo da učinimo a vreme će pokazati koliko ćemo znati da ga poštujemo I u budućnosti.


:: PREMINUO JE NAŠ KAPITEN VLADIMIR DADO ARNAUTOVIĆ30.05.2015
dado arnautovicJutros rano posle kratke ali surove bolesti naš KAPITEN VLADIMIR DADO ARNAUTOVIĆ IZGUBIO JE POSLEDNJU UTAKMICU.
Napustio nas je veliki prijatelj I velika ljudska gromada I sve nas koji smo ga znali ostavio u veliko neverici i žalosti.
U njegovom slučaju nažalost ovozemaljski život je pokazao svu svoju surovost, mnoge manje ili veće životne utakmice je pobedio a u ovoj najznačajnijoj život mu nije dao nikakve šanse. Ljudina koji se ceo svoj život probijao boreći se sada kada je bilo najpotrebnije za to nije imao mogućnosti ni da pokuša.
Nomadski život koji mu je nametnulo njegovo profesionalno opredelenje igrača I trenera uskratilo ga je mnogih zadovoljstava, pre svega porodičnih ali I prijateljskih. U svom okruženju imali smo ga retko I malo ali je to uvek bilo izuzetno I toplo.
Pokušaćemo da čuvamo ispomenu na njega što je moguće duže, dok je nas I dok je našeg kluba.


:: BALŠA DRAGOVIĆ IGRAČ KLUBA I STUDENT HARWARDA (USA) U POSETI NAJMLAĐIMA25.05.2015
BALSA DRAGOVIC SA NAJMLAĐIMA 2003-4U nedelju u hali Pinki održani su treninzi generacija rođenih 2003 I 2004 kako bismo sagledali sve potencijale kluba u ova dva godišta.
I sami smo se iznenadili velikim brojem košarkaški veoma interesantnih dečaka za budućnost kluba.Oko 80 dečaka uz odsustvo bar još 20 predstavlja veoma dobru osnovu za selektiranje u narednom period. Ovakvi zajednički treninzi biće ponovljeni a treninzima su prisustvovali svi vodeći treneri kluba kako bi zajednički ocenili trenutno stanje kluba u ova dva godišta koja će sledeće godina nastupati u kategoriji mlađih pionira.

Ovu priliku smo iskoristili da naše najmlađe obiđe I jedan od još uvek registrovanih članova kluba a student u Americi Balša Dragović (1996). Balša je stigao u Beograd na pripreme mlade reprezentacije Srbije do 20 godina. Balša je u Americi završio srednju školu a zatim dobio neverovatnu ponudu na koju smo svi ponosni, da svoje školovanje nastavi na prestižnom fakultetu HARWARD. To je nešto najlepše što je moglo da mu se desi, sjajna košarkaška pirča a još sjajnija priča daljeg školovanja.


:: dr. Nenad Trunić gost kluba, stručno predavanje trenerima14.05.2015
Košarkaški klub ZEMUN u saradnji sa reprezentativnim sektorom KSS organizuje stručno predavanje za košarkaške trenere.

Predavanje će održati dr. Nenad Trunić direktor mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, ako ne najpozvaniji a onda jedan od najpozvanijih I najstrčnijih kada su u pitanju teme vezano za rad sa mlađim kategorijama.

Predavanje je sadržano iz dve teme izuzetno značajne za rad sa mlađim kategorijama:
1. Košarka u budućnosti
2. Ciljevi i sadržajevi trenažne tehnologije mladih košarkaša različitih uzrastnih kategorija
3. Diskusija i ptanja

Prisustvo predavanju je otvorenog tipa što znači da mu mogu prisustvovati i druga lica iz pozvanih klubova-gostiju (ne samo treneri već i sportski radnici i organizatori).
Sigurni smo da će treneri dobiti dragocene informacije za dalji rad na obe teme za koje smatramo da su od temeljnog značaja.

Za sve dodatne informacije odgovorna osoba: Aleksandar Obajdin 011 3161003, 063 400520, 069 4400520.


:: MLAĐI PIONIRI DOBILI I ČETVRTI DERBI ZA REDOM I PLASIRALI SE U KVALIFIKACIJE ZA FINALNI TURNIR13.05.2015
Mlađi pioniri su posle velike borbe pobedili favorite u utakmici sjajnu ekipu Beko sa 51 : 46. Ovom pobedom naša selekcija se plasirala među 4 ekipe u grupi I u kvalifikacije za finalni turnir (od tri ekipe imamo najslabiji međusobni koš-količnik pa smo četvrti).
U kvalifikacijama nas očekuju sjajne komšije iz Vizure Šark koji do sada imaju samo jedan poraz I kojima prepuštamo ulogu favorita. Igraju se dve utakmice a bolji ostvaruje plasman na Finalni turnir 4 najbolje ekipe Beograda.


:: DUŠAN STOJKOV NOVI TRENER SENIORA I JUNIORA08.05.2015
Klub je u prethodnom period obavio razgovor a od juče I zvanično dogovorio saradnju sa novim trenerom. DUŠAN STOJKOV jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji novi je trener našeg kluba a biće zadužen za seniorsku I juniorsku selekciju.
Dušan je dokazani trener u mlađim kategorijama sa izuzetnom posvećenošću I energijom sa kojom radi svoj posao, izrazito ambiciozan da napravi ozbiljnu košarkašku karijeru. U našoj ponudi i u radu u našem klubu prepoznao je šansu I put da napravi sledeći korak ka ostvarenju ambicija. Sa druge strane klub dobija novu izuzetno značajnu trenersku energiju, dobijamo značajna iskustva načina rada u drugim klubovima, veoma mnogo košarkaških informacija, sve u svemu smatramo NAJKVALITETNIJE MOGUĆE TRENERSKO REŠENJE ZA PROGRAM ZA KOJI JE DOGOVOREN. Dušanove I klupske ambicije da juniori budu u samom vrhu I da učestvuju u podeli medalja narednih sezona se poklapaju.
Po Dušanovoj izjavi posle jučerašnjeg prvog treninga, veoma je zadovoljan zatečenim, smatra da postojeći igrački kadar predstavlja ozbiljnu osnovu za narednu sezonu, obavlja u hodu razgovore sa postojećim ali I sa nekolicinom izuzetno interesantnih novih igrača. On smatra da je u našoj ponudi I u konačnom dogovu da je deo našeg tima napravio veliki iskorak napred u svojoj karijeri, do sada najviše što je mogao da očekuje, veliku ličnu trenersku perspektivu, veliki izazov za ozbiljne I takmičarske rezultate ali I uslove za ozbiljan rad sa najtalentovanijim igračima. Oseća se počastvovanim što je pozvan od jednog od najuspešnijih klubova u radu sa mlađim kategorija I daće sve od sebe da taj rad I rezultati budu još bolji.


:: MLAĐI PIONIRI PORAZILI MLADOST U HALI ZMAJ05.05.2015
Posle dve vezane pobede nad kvalitetnim ekipama I direktnim rivalima za plasman u dalji krug takmičenja naši mlađi pioniri vratili su se u krug ekipa koje konkurišu za Finalni turnir.
Prvo je u hali na Altini pobeđeno Žarkovo.
Danas je ostvarena veoma bitna pobeda kako takmičarska tako I prestižna. Naša selekcija je pobedila zemunsku Mladost u njenoj sali Zmaj 57 : 52.
Ovog puta se komšije nisu provukle. Naime u prvoj utakmici I pored vođstva naše ekipe sa 10-tak koševa razlike Mladost je pobedil sa 4 koša razlike. Ovoga puta naši dečaci su bili koncentrisani do kraja utakmice I slavili sa 5 koševa prednosti te imamo prednost u eventualnom poravnanju sa ekipom Mladosti na kraju lige.
Naša selekcija je siguro vodila tri ćetvrtine, na kraju treće I sa 12 koševa prednosti. Početkom poslednje četvrtine I posle neverovatne serije Mladost je čak I povela sa 1 košem ali je to bilo jednokratno, Odmah je naša selekcija ponovo vratila kontrolu razlike na 6-7 koševa I utakmicu privela kraju sigurnom pobedom.
Osporavana je naša selekcija u odnosu na druge ali teren je pokazao nešto sasvim drugo, peespektivnost naše selekcije I veći broj igrača koji učestvuju u igri. Cela ekipa iznela je teret utakmice I doveli do pobede.
Do plasmana u eliminacionu utakmicu za Finalni turnir ostale su još dve veoma teške utakmice sa možda I dve najbolje ekipe Bekom I All Starom. Prednost je što smo u obe utakmice domaćini. Prva sledi već u četvrtak sa All Starom I može mnogo toga da reši. I ostale rivale očekuju međusobni susreti, samo nas dve pobede sigurno vode u dalji krug, ostalo je stvar kombinatorike,Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.