Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: KVALIFIKACIJE ZA KVALITETNE LIGE PIONIRA I KADETA09.10.2020
Pozanti su nam suparnici za plasman u kvalitetne lige u kategorijama kadeta i pionira.

Kadeti će biti domaćini turnira na kome pored naše ekipe učestvuju OKK Beograd i Mondo Basket. Dve ekipe prolaze u Kvalitetnu ligu tako da bi neuspeh bio skoro senzacija. Utakmice će se igrati u Pinkiju sledećeg vikenda (18-19. oktobar).

Pioniri će prolaz u Kvalitetnu ligu tražiti u solidno teškoj grupi u kojoj su još Novi Beograd 7, Viva i Beko. Organizator je Viva, igra se u hali Vizura Tošin Bunar, 17-19.oktobar.


:: KADETI BEZ JEDINSTVENE LIGE SRBIJE06.10.2020
Kadeti nisu uspeli da ostvare podvig i plasiraju se u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije.
Nažalost, na putu su bila dva vrhunska mlada tima naših najboljih klubova Mege i Partizana.
Prvog dana izdanje ispod svakog nivoa i pravi debakl od Mege.
Na sreću brz oporavak i ubedljiva pobeda drugog dana protiv lokalnog rivala Borca.
Dan odluke bila je poslednja utakmica sa Partizanom, pobednik ostvaruje plasman a poraženi nastavlja bitku na nivou Beograda.
Protiv velikog favorita naši kadeti su pokazali da imaju dovoljno hrabrosti, kvaliteta i znanja da odigraju veoma konkurentnu utakmicu. Utakmica je rešena sa nekoliko vezanih trojki Partizana kada su se odlepili na čak 18 razlika. Ali ubrzo zatim gotovo preokret, petorka u kojoj su bila 3 igrača mlađa rođeni 2005. spustila je razliku na 7 poena . Nažalost više od toga nije moglo. Na kraju 10 razlike za Partizan.
Evidentno je da su povrede 4 vodeća igrača u poslednjih mesec dana ostavile traga da se nije moglo protiv najboljih. Da smo bili u punom treningu i zdravi verovatno bismo pružili još snažniji otpor i bili konkurentniji.
Igra i rezultat protiv Partizana pokazuju da je sistem kvalifikacija na nivou Srbije nepravedan. Verovatno jedna od talentovanijih ekipa Srbije neće moči da igra na najvišem nivou zbog izuzetne konkurencije u Beogradu. Mesta su gotovo po pravilu rezervisana za 4 sada već vodeća kluba Zvezdu, Partizan, Megu i Dinamik gde je skoncentrisan najveći broj najboljih mladih igrača. Još 3-4 beogradske ekipe koje bi bile u vrhu lige Srbije to ne mogu da ostvare. Plasman u ligu Srbije će ostvariti bar toliki broj ekipa slabijeg kvaliteta. Ne treba da čudi sve glasnije negodovanje beogradskih klubova zbog sistema kvalifikacija, verovatno je vreme da se preispita i sistem kvalifikacija i broj ekipa u ligi Srbije kako bi se omogućilo učešće bar još nekih izuzetno kvalitetnih ekipa iz Beograda koje bi donele i kvalitet lige i još bolje utakmice ekipama koje su van Beograda.


:: ZAVRŠNI KRUG KVALIFIKACIJA ZA KADETSKU LIGU, PRVA SA MEGOM01.10.2020
kadeti od juče rade u punom pogonu igrača, svi rekovanlescenti su stegli zube i priključili se treninzima. Biće vremena posle kvalifikacija za kraći oporavak.

U prvoj utakmici i najjači protivnik Mega na svom terenu. Imamo li snage za iznenadjenje, svi se nadamo da možemo da delujemo iz senke, i to uspešno.
Utakmica je u subotu od 14.15h u hali Mege, bez prisustva publike.


:: PIONIRI U JEKU PRIPREMA ZA KVALIFIKACIJE ZA KVALITETNU LIGU29.09.2020
Pioniri veoma uspešno sprovode pripremne utakmice za ono što je veoma važno a to su kvalifikacije za plasman u Kvalitetnu ligu Beograda.
Prvi zadatak je da u žestokoj konkurenciji ostvarimo plasman u Kvalitetnu ligu, što neće biti lako.
Pripremne utakmice daju nam razloga za optimizam.
Ostvarene su dve pobede nad Flešom i BK Radnički.
Unazad 3 dana ostvarene su dve veoma lepe pobede koje ulivaju dodatni optimizam.
Prvo je u gostima pobeđena Crvena Zvezda 63 : 52 a juče (ponedeljak) takođe u gostima pobeđen Dinamik 90 : 75.

Očigledno je da je trener Nikolić dobro iskoristio pripreme u Valjevu i u istom ritmu nastavio rad u Zemunu.


:: JUNIORI BEZ DRUGOG KRUGA KVALIFIKACIJA, KADETI U DRUGOM KRUGU NAREDNOG VIKENDA28.09.2020
Juniori su bili blizu lepog uspeha i plasmana u drugi krug kvalfikacija za Juniorsku ligu Srbije.
Posle pobede u prvoj utakmici nad Žitkom u drugoj sa Vizurom se odlučivalo ko će dalje. Odlično smo otvorili utakmicu, veći deo prvog poluvremena vodili i do 10 razlike. Vizura je uhvatila priključak i celo drugo poluvreme se igralo sa smenom rezultata. Na kraju su presudila 2-3 dobra šuta Vizurinih momaka za pobedu i prolaz dalje.
Plaćena je cena kasnom okupljanju, nekompletnosti ekipe u većem delu pripremnog perioda, tek poslednjih 7 dana je koliko toliko moglo da se radi na uigravanju, priključili su se i deo kadeta. Ipak to nije bilo dovoljno. Nažalost i odlučujuću utakmicu smo odigrali i bez drugog pleja kadeta tako da su utakmicu izneli prvi plej i mlađi kadet. Nedostajala su 3 vodeća kadeta koji bi znatno promenili sliku ekipe i verovatno bi konačni ishod bio drugačiji.
Sigurni smo da će ekipa uz sjajnog trenera Bogićevića iz treninga u trening biti bolja i ukompovanija, imamo kvaliteta, biće to sjajan miks kadeta i juniora, pravi pogodak za razvoj i jednih i drugih, čekaju nas kvalifikacija za Kvalitetnu ligu Beograda i nadamo se da će ostvariti plasman što nam i jeste mera ove sezone i tamo iz utakmice u utakmicu dizati nivo igra i biti ekipa od značaja za ligu.

Kadete očekuju paklene završne kvalifikacije u hali Mege od subote do ponedeljka.
Subota 14.15 - Mega : Zemun
Nedelja 14.15 - Borac : Zemun
Ponedeljak ‚14.00 - Partizan : zemun.
Nažalost i ovaj turnir ćemo odigrati puni rekovanlescenata posebno bekovske linije. Dva prva pleja Tonić i Adžić još pod povredom i ne treniraju, šuter Živković posle mesec dana pauze na treninzima. Nadamo se da će svi moći da se priključe ekipi pa sad koliko mogu da pomognu, ne sumnjamo u njihovo srce i da će odigrati na svežinu.
Idemo na turnir sa nadom da iznenadimo bar jednog favorita Megu ili Partizan, čuvajući se i neugodnih komšija iz Borca koji su pokazali da nisu slučajno na završnim kvalifikacijama, čestitamo im na sjajnom uspehu !
Svakako da smo izuzetno zadovoljni kvalitetom kadeta koji će koju god da ligu igraju imati sjajan proglam jer su planirani za kadetsku, juniorsku i seniorsku ligu. Posle dužeg vremena moći ćemo najboljim kadetima da pružimo vrhunska takmičenja i sigurni smo da će na kraju sezoni mnogi od njih drastično napredovati i biti želja velikih klubova.


:: KVALIFIKACIJE ZA LIGE SRBIJE, JUNIORI OVOG VIKENDA NA SCENI23.09.2020
Ovog vikenda, od petka do nedelje u hali Pinki, juniori će probati da ostvare plasman na završne kvalifikacije za Juniorsku ligu Srbije. Domaćini smo grupe u kojoj su još komšije Vizura i Žitko basket.
Naša selekcija igra sa Vizurom u subotu od 15h a u nedelju od 15h sa Žitkom.
Nadamo se uspehu kao što su to ostvarili kadeti.

Kadeti su posle dve stresne utakmice eliminisali dve odlične ekipe Žarkovo i Torlak OKK Beograd. Bili si najjači kada je bilo najpotrebnije u završnicama obe utakmice iako smo u obe utakmice imali i gotovo svo vreme vođstvo. Raduje da smo mi jedna od retkih ekipa gde značajnu ulgu imaju i mlađi igrači rođeni 2005 (4-5 igrača aktivno igra, u drugim ekipama gotovo i da ih nema).


:: ZAHUKTAVA SE SELEKTIRANJE SENIORSKE I JUNIORSKE EKIPE04.09.2020
Kako se bliži prelazni rok sve veći broj igrača se interesuje za nastavak rada u KK Zemun I sve je veća brojnost igrača koji pokušavaju da se izbore za mesto u timu.
Glavni razlog su izuzetni uslovi koji su na nivou višeg ranga takmičenja, nisu ništa smanjeni u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali Drugu ligu.
U rad se uključio I izuzetni trener Milija Bogićević kako bi pomogao da se kvalitet I intenzitet rada znatno podigne, pridružio nam se I talentovani trener za fizičku pripremu ekipe Miloš Sitar koji rad organizuje u teretani, hali Pinki I na otvorenom, sve budno prati i pruža potrebnu podršku dugogodišnji fizioterapeut kluba Rastko Tančić.
Otvoreni smo za sve mlade igrače koji su željni izuzetnog rada I napretka I to kako za seniorski tako I za juniorski sastav koji ima ambicije plasmana u Juniorsku ligu Srbije. Takođe, svi seniorski igrači koji su kvaliteta višeg ranga ili imaju tu ambisiju a koji žele da imaju sezonu jakih treninga I dobrog takmičenja kako bi premostili ovu godinu epidemije I spremni dočekali sledeću, nadamo se normalnu sezonu, dobro došli su.
Želimo da u naredne dve sezone ponovo spremimo ekipu kako bi se vratili na drugoligašku scenu uz nadamo se bolju finansijsku podršku opštine, grada I zemunskih privrednika.
Treninzi su u Pinkuju .
Kontakt telefon za detaljnije informacije 063 400520.


:: ZAHUKTAVA SE SELEKTIRANJE SENIORSKE I JUNIORSKE EKIPE04.09.2020
Kako se bliži prelazni rok sve veći broj igrača se interesuje za nastavak rada u KK Zemun i sve je veća brojnost igrača koji pokušavaju da se izbore za mesto u timu.
Glavni razlog su izuzetni uslovi koji su na nivou višeg ranga takmičenja, nisu ništa smanjeni u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali Drugu ligu.
U rad se uključio I izuzetni trener Milija Bogićević kako bi pomogao da se kvalitet I intenzitet rada znatno podigne, pridružio nam se i talentovani trener za fizičku pripremu ekipe Miloš Sitar koji rad organizuje u teretani, hali Pinki I na otvorenom.
Otvoreni smo za sve mlade igrače koji su željni izuzetnog rada i napretka i to kako za seniorski tako i za juniorski sastav. Takođe, svi seniorski igrači koji žele da imaju sezonu jakih treninga i dobrog takmičenja kako bi premostili ovu godinu epidemije I spremni dočekali sledeću, nadamo se normalnu sezonu, dobro došli su.
Želimo da u naredne dve sezone ponovo spremimo ekipu kako bi se vratili na drugoligašku scenu uz nadamo se bolju finansijsku podršku opštine, grada i zemunskih privrednika.
Treninzi su u Pinkiju u terminima ponedeljak 10.00, utorak 11.00, sreda 21.30, četvrtak 11.00 i petak 21.30). Kontakt telefon za detaljnije informacije 063 400520.


:: KK ZEMUN BEZ DRUGE LIGE17.08.2020
Rukovodstvo KK Zemun donelo je odluku o odustajanju od takmičenja u Drugoj ligi Srbije. Odluka je poslata Upravnom odboru KSS sa molbom da se odobri takmičenje u trećem rangu Prve muške regionalne lige.
Verovatno najteža odluka u istoriji postojanja kluba doneta je isključivo I jedino iz razloga nemogućnosti da se finansira takmičenje u veoma zahtevnoj Drugoj ligi. U 90 slučajeva zbog epidemiološke situacije pomoć u finansiranju su nam otkazali svi potencijalni finansijeri (sponzori I donatori) I to u prvoj polovini jula meseca. U maju I junu ništa nije nagoveštavalo ovakav rasplet. Ekipa je radila u punom kapacitetu, završeno je bilo 80 igračkog kadra za Drugu ligu I to veoma mlada I izuzetno perspektivna ekipa, radilo se kao da liga počinje za nekoliko dana pod komandom izuzetno kvalitetnog trenera. Većina klubova Druge lige u tom trenutku nije ni razmišljala o igračima I kompletiranju ekipe.

Nažalost, naš klub a I svi Beogradski drugoligašu su finansijski izuzetno hendikepirani u odnosu na sve klubove u Srbiji kojima su finansijska sredstva za takmičenje u 80 posto pokrivena iz budžeta lokalnih samouprava gradova a u našem slučaju to je 0 (nula). Kada se na budžete dodaju I besplatni termini treninga I utakmica (beogradski klubovi od grada imaju pokriveno tek 1/5 potrebnih termina a sve ostale termine treninga I utakmica plaćamo po cenema nemerljivo višim u odnosu na druge sredine) onda se vidi ogroman finansijski hendikep našeg kluba. I u takvim okolnostima unazad dve godine bilo smo pravo otkrovenje ove lige Srbije, prošle godine čak za jednu pobedu nismo ostvarili plasman I u najviši rang Prve lige (jedna nepravedna odluka van terena I krađe poena za zapisničkim stolom koja je uzrokovala poraz u jednoj utakmici). Pri tome smo igrali sa daleko najmlađom ekipom u ligi. Osim dobrih rezultata samo iz prošlogodišnjeg sastava čak 4 igrača ove sezone nastavljaju da igraju u Prvoj ligi Srbije, afirmisali smo trenera za prvoligašku I višu scenu.

Nažalost procena finansijskog poslovanja za 2020/21 je pokazala da nemamo mogućnosti da finansiramo I takmičenje u Drugoj ligi a da ne napravimo ozbiljna dugovanja sa dugoročnim posledicama. Nije bilo dileme da li da zaštitimo I sačuvamo klub ili da lažno štitimo rang takmičenja seniora. Klub je svetinja, poštovanje obaveza I plaćanja jedan od postulata kluba, poštovanje celokupne strukture kluba takođe (trenera, svih selekcija, škola sa kojima saradjujemo I svih drugih) I mnogo toga drugoga je dovelo do odluke da ne krećemo u neizvesnost tj. u izvesnost da bismo odustali u septembru ili oktobru ili posle 5 kola sa nesagledivim posledicama.

Svesni smo I određenih posledica ovakve odluke ali su one mnogo manje nego da smo krenuli sa takmičenjem Druge lige.

Doneta je odluka da će seniorski sastava biti koncipiran od juniorskih I kadetskih igrača sa 5-6 seniorskih igrača koji treba da daju stabilnost ekipi. Trener ekipe je naš mladi trener Vasilj Đurić koji je prethodne dve sezone radio kao pomoćni trener u seniorskom timu, procena je da zaslužuje šansu I da će moći da iznese teret vođenja seniorske I juniorske ekipe I da se za godinu-dve spremi kada možda procenimo da nam je ponovo vreme za povratak u Drugu ligu. Koncept rada će biti gotovo identičan sa drugoligaškim, uključujući I teretanu, kondicionog trenera, fizioterapeuta I sve ostalo što imaju I mnogo ozbiljniji klubovi. Vraćamo se na koncept koji smo negovali unazad više od 20 godina (osim poslednje 3-4 sezone). Ovakva odluka svakako ide na veliku korist mladiim igračima (kadetima I juniorima) jer će biti u većoj prilici da budu I deo seniorskog programa rada I takmičenja.

Ovim putem I javni poziv svim juniorskim I kadetskim igračima I relativno mladim seniorskim igračima da se priključe našem radu I konkurišu za sastave kadetske, juniorske I seniorske selekcije. Otvoreni smo za sve ostale još mlađe igrače pionire I mlađe pionire.

Rad se odvija u hali Pinki u Zemunu, 6 dana u nedelji.:: MILIJA BOGIČEVIĆ NOVI TRENER SENIORSKOG TIMA, NOVE AMBICIJE U DRUGOJ LIGI05.06.2020
Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je rukovodstvo kluba brzom reakcijom rešilo neočekivano kvalitetno rešenje trenera seniorske i juniorske ekipe. Dogovorena je saradnja sa Milijom Bogićevićem trenerom sa više nego zavidnom medjunarodnom reputacijom.
Karijeru je gradio preko sjajnih godina sa mladjim kategorijama u kraljevačkom Mašincu, nastavio preko beogradskog Atlasa a onda se otisnuo u inostranstvo gde je radio više od deceniju, kraće u Budućnosti Podgorica, Dinamu Bukurešt a većinu u više poljskih prvoligaša. Već skoro 20 godina je porodično stacioniran u Zemunu u neposrednoj blizini Pinkija.
Dogovor je bukvalno trajao 15 minuta, poklopila su se vidjenja daljeg napretka kluba, podmladjivanje seniorskog tima i afirmacija mladjih igraca, u čemu je trener video motiv da radi na ovom rangu takmicenja koji nije adekvatan njegovom trenerskom rejtingu.
Očekujemo da ce kao iskusan i kvalitetan trener doneti novi kvalitet u radu celokupnog kluba.
Predstavljanje novog trenera je u subotu u od 11h u Pinkiju na treninzima juniorskog i senioraskog tima. Iza toga krećemo u koncipiraranje tima za Drugu ligu sa nesmanjenim ambicijama u narednoj sezoni.

Trener Bogičević: Drago mi je da ću raditi u krigu prijatelja i košarkaških zaljubljenika. Radujem se radu sa igračima koji imaju ambiciju da napreduju i da im u tome pomognem. Trener Stefanović je odradio odličan posao u prethodne četri sezone moram to primetitii a moj je zadatak da to unapredim.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.