Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
U19M
JUNIORI
KK Zemun
KK Zemun 2
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: UBEDLJIV PORAZ SENIORA28.03.2010
SENIORI SU DOŽIVELI UBEDLJIV PORAZ NA GOSTOVANJU OD PANDE REZULTATOM 87 : 67. VELIKA ŽELJA IGRAČA PANDE DA POBEDOM OSTANU U KONKURENCIJI ZA OPSTANAK I NJIHOVA ODLIČNA IGRA ALI I INDISPONIRANOST I LOŠA IGRA I PRISTUP VODEĆIH IGRAČA NAŠE EKIPE BILI SU RAZLOG VISOKOG PORAZA.
JEDNA UTAKMICA NE SME DA POKVARI ODLIČAN UČINAK I UTISAK SENIORA U CELOJ SEZONI.


:: PORAZ KADETA, POBEDE JUNIORA, PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA27.03.2010
KADETI SU PORAŽENI NA GOSTOVANJU PROTIV PARTIZANA SA 11 KOŠEVA RAZLIKE I U KONAČNOM PLASMANU ZAUZELI ČETVRTO MESTO I PLASIRALI SE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.
PIONIRI SU U PINKIJU POBEDILI CERAK REZULTATOM 69 : 58 I U KONAČNOM PLASMANU ZAUZELI ČETVRTO MESTO I PLASIRALI SE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.

FANTASTIČAN REZULTAT NAŠEG KLUBA, U DVE KATEGORIJE PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE ŠTO JE U BEOGRADU USPEO JOŠ SAMO FMP !!!
U PONEDELJAK SE ODREĐUJU MESTA ODIGRAVANJA FINALNIH TURNIRA KAO I RASPORED TAKMIČENJA. SREĆNO PIONIRIMA I KADETIMA ALI I KLUBU ĆE TREBATI MNOGO SREĆE U OBEZBEĐENJU FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA UČEŠĆE NA FINALNIM TURNIRIMA.

JUNIORI SU POBEDILI NA DOMAĆEM TERENU EKIPU FLEŠA REZULTATOM 64 55.
MLAĐI PIONIRI SU POBEDILI NA GOSTOVANJU EKIPU FLEŠA REZULTATOM 66 : 39


:: PROMOCIJA I OTVARANJE ŠKOLE KOŠARKE U NASELJU ALTINA UZ MEDIJSKU PODRŠKU SOS-KANALA27.03.2010
U PONEDELJAK SA POČETKOM U 10 ČASOVA U OŠ SAVA ŠUMANOVIĆ U NASELJU ALTINA BIĆE ODRŽANA PROMOCIJA I JAVNI ČAS ŠKOLE KOŠARKE. TO ĆE UJEDNO BITI I ZVANIČNI POČETAK RADA ŠKOLE KOŠARKE U NOVOM MLADOM NASELJU ZEMUNA.
PROMOCIJU I OTVARANJE ŠKOLE KOŠARKE PODRŽAĆE SVOJIM PRISUSTVOM I MEDIJSKIM PREDSTAVLJANJEM JEDINI SRPSKI SPORTSKI TV KANAL SOS KANAL I NAJBOLJI KOŠARKAŠKI NOVINAR VLADAN TEGELTIJA.
U JEDNOJ OD NAJLEPŠIH I NAJUSLOVNIJIH SALA U BEOGRADU, SVAKAKO NAJLEPŠOJ U ZEMUNU, PORED ŠKOLE KOŠARKE TRENIRAĆE I IZUZETNO PERSPEKTIVNA SELEKCIJA PIONIRA 95/96 KOJA JE TIME DOBILA USLOVE ZA VRHUNSKI RAD I NAPREDAK.
SA OVOM SALOM PRIBLIŽAVAMO SE KVALITETIMA USLOVA NAJBOLJEM U SRBIJI FMP-U A SA SIGURNOŠĆU MOŽEMO REĆI DA SA PINKIJEM I OVOM SALOM IMAMO KVALITETNIJE USLOVE ZA RAD OD SVIH DRUGIH BEOGRADSKIH KLUBOVA.
PLAN KLUBA JE DA U SVAKOM NASELJU U ZEMUNU OTVORIMO ŠKOLU KOŠARKE. SADA, OSIM CENTRALNOG DELA ZEMUNA, TO SMO USPELI U UGRINOVCIMA (OKO 40 DEČAKA), NASELJU NOVA GALENIKA (OKO 30 DEČAKA) I SADA U NASELJU ALTINA. PLAN NAM JE DA TO ISTO POKUŠAMO I NADAMO SE DA ĆEMO SHODNO USPESIMA I KVALITETU RADA IMATI PRIORITE, DA OTVORIMO I U NASELJU ZEMUN POLJE (PODIGNUTA NOVA SALA I KONKURISALI SMO ZA TERMINE) KAO I U NASELJU BATAJNICA. TIME BISMO CELOKUPNOM PROSTORU ZEMUNA PONUDILI VRHUNSKI USLOVE I VRHUNSKI KVALITET RADA.


:: PRVI PORAZ JUNIORA22.03.2010
JUNIORSKA SELEKCIJA JE DOŽIVELA PRVI PORAZ NA GOSTOVANJU PROTIV ZVEZDARE CRONY 58 : 52.


:: POBEDE SVIH PRVIH SELEKCIJA, NAŠA ŠKOLA KOŠARKE U NASELJU ALTINA21.03.2010
SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA UBEDLJIVO JE POBEDILA SELEKCIJU ŠKK ZVEZDARA 70 : 38.
TREBA ISTAĆI VREDNU I UBEDLJIVU POBEDU DRUGE SELEKCIJE MLAĐIH PIONIRA PROTIV PRVE SELEKCIJE MLADOSTI NA GOSTUJUĆEM TERENU.
PIONIRI SU POSLE ODLIČNE IGRE POBEDILI NA GOSTOVANJU NEUGODNU SELEKCIJU ALL STAR UBEDLJIVIM REZULTATOM 85 : 56 I SADA I TEORETSKI OBEZBEDILI PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.
KADETI SU U HALI PINKI UBEDLJIVO POBEDILI VIZURU REZULTATOM 99 : 78, U UTAKMICI U KOJOJ SU SE NAIGRALI SVI IGRAČI UKLJUČUJUĆI I NAJMLAĐEG IGRAČA UTAKMICE PIONIRA VIDOVIĆ UROŠA (ROĐEN 1996.).

OSTVARENA JE I JOŠE JEDNA POBEDA VAN TERENA. U KONKURENCIJI ZNAČAJNOG BROJA KLUBOVA NAŠEM KLUBU JE POVERENO DA U NOVOJ ŠKOLI U ZEMUNSKOM NASELJU ALTINA ORGANIZUJE ŠKOLU KOŠARKE. ODLUKA JE DONETA NA ŠKOLSKOM ODBORU OŠ SAVA ŠUMANOVIĆ ODRŽANOM U SREDU 17. MARTA I OVIM PUTEM JAVNO HVALA ŠKOLSKOM ODBORU I DIREKTORKI ŠKOLE NA POVERENJU. DOGOVOR JE DA SE SARADNJA ZAKLJUČI DO KRAJA ŠKOLSKE GODINE A DA SE PRED NOVU ŠKOLSKU GODINU DOGOVARA NASTAVAK SARADNJE. U PRELEPOJ ŠKOLOSKOJ SALI TRENIRAĆE I PIONIRSKA SELEKCIJA KLUBA KOJA ĆE TIME DOBITI VRHUNSKE USLOVE U VRHUNSKOJ SALI ZA DALJI NAPREDAK.
PREDSTOJI NAM JAKO TEŽAK POSAO ANIMACIJE DECE ŠKOLE ALI I ČITAVOG NASELJA I OKRUŽENJA KAKO BI ŠTO VIŠE DEČAKA BILO UKLJUČENO U RAD NAŠEG KLUBA. SIGURNO ĆE BITI POTREBNO 2-3 GODINE MUKOTRPNOG RADA I ZNAČAJNIH FINANSIJSKIH ULAGANJA KAKO BISMO DECU OVOG NASELJA ZARAZILI KOŠARKOM. NE POSTOJI ŠKOLA I NASELJE U KOME TO NISMO USPELI.
U TOKU NAREDNE NEDELJE U ŠKOLI ĆE BITI ODRŽANI JAVNI PROMOTIVNI ČASOVI I PODELA REKLAMNOG MATERIJALA KAKO BI SE ŠTO PRE OFORMILA BAZNA GRUPA ZA POČETAK RADA.
OVIM PUTEM I POZIV SVIM DEČACIMA NASELJA ALTINA UZRASTA 7-12 GODINA DA SE INFORMIŠU O TERMINIMA TRENINGA I POČETKU RADA.


:: POBEDA SENIORA PROTIV MLADOSTI, PONOVO SJAJNI JOKIĆ19.03.2010
SENIORI SU OSTVARILI POBEDU PROTIV MLADOSTI REZULTATOM 85 : 84. POBEDA PROTIV LOKALNOG RIVALA JE UVEK OD POSEBNOG ZNAČAJA. MLADOST JE KAO ISKUSNIJA EKIPA KONTROLISALA GOTOVO CELU UTAKMICU I VODILA 3-10 KOŠEVA RAZLIKE (SAMO U 2-3 NAVRATA JE NAŠA SELEKCIJA NA KRATKO POVELA). U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI PRI VOĐSTVU MLADOSTI 84 : 82 SJAJNI JOKIĆ JE 3 SEKUNDE PRE KRAJA TROJKOM DONEO POBEDU I VELIKU RADOST NAŠIH IGRAČA. UVEK TEŠKO IGRAMO SA VELIKIM RIVALOM A U OVOJ UTAKMICI SMO IGRALI OSLABLJENI ZA RELJIĆ PAVLA (NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE) I MLADOG A BITNOG CENTRA ĐORĐA SUŠU (OPORAVLJA SE OD POVREDE).
PETAR JOKIĆ NASTAVLJA SA FANTASTIČNIM IGRAMA, OČIGLEDNO PSIHOLOŠKI OPUŠTEN I OJAČAO PRIKAZUJE IGRE TAKVE DA SAMO ZBOG NJEGA VREDI GLEDATI UTAKMICE NAŠIH NAZOVIMO SENIORA. VEČERAS JE POSTIGAO 29 POENA A VELIKU PODRŠKU IMAO JE U VLADI STOJANOVIĆU I POSEBNO MILANU VASOVIĆU KOJI JE DALEKOMETNIM TROJKAMA ODRŽAVAO NAŠU EKIPU U AKTIVNOM REZULTATU (U DRUGOM PLUVREMENU ŠUTIRAO 6 DAO 4).

POSEBNO TREBA ISTAĆI PONAŠANJE AKTERA NA UTAKMICI. IAKO SU OVO UVEK NAJBITNIJE UTAKMICE ZA OBA KLUBA, IZ UTAKMICE U UTAKMICU ODNOS I PONAŠANJE AKTERA SU SVE LEPŠI I LEPŠI I MOGU SLUŽITI MNOGIMA ZA PRIMER KAKO TREBA DA SE PONAŠAJU DVA VELIKA RIVALA. SJAJAN ODNOS MEĐU IGRAČIMA BEZ OBZIRA NA VELIKI ŽAR I BORBU, IZVANREDNO PONAŠANJE OBOJICE TRENERA KOJIMA JE OVO PRVA SENIORSKA SEZONA A POKAZUJU VELIKO TAKTIČKO ZNANJE, SJAJNO PONAŠANJE OSTATKA STRUČNIH ŠTABOVA I PREDSTAVNIKA KLUBOVA.


:: FINANSIJSKI DETALJI UGOVORA ZEMUN - CRVENA ZVEZDA O TRANSFERU FILIPA ŠEPE19.03.2010
ZBOG SVE VEĆIH PROBLEMA I POGREŠNIH TUMAČENJA IZJAVA PREDSEDNIKA CRVENE ZVEZDE PO OSNOVU TRANSFERA IGRAČA FILIPA ŠEPE (NAJVEĆI BROJ JE ONIH KOJI SU PROTUMAČILI DA JE KK ZEMUN DOBIO PO OSNOVU TRANSFERA 200.000 EVRA, KAMO LEPE SREĆE !!!) PRIMORANI SMO DA NA OVAKAV NAČIN DOSTAVIMO INFORMACIJU O FINANSIJSKIM DETALJIMA UGOVORA. SIGURNI SMO DA OVIM PUTEM NEĆEMO NI KOD 10 POSTO LJUDI RAZJASNITI NEDOUMICU.
UGOVOR IZMEĐU KK ZEMUN I KK CRVENA ZVEZDA O TRANSFERU IGRAČA FILIPA ŠEPE U CELOSTI IZNOSI 100.000 EVRA (PREDSTAVNICI ZVEZDE BILI SU ZADOVOLJNI JER JE PO REGISTRACIONOM PRAVILNIKU ZEMUN IMAO PRAVO NA 150.000 EVRA, ZVANIČNO OBEŠTEĆENJE ZA JUNIORSKOG REPREZENTATIVC).
PREDSTAVNIK CRVENE ZVEZDE JE TRAŽIO I ODOBRILI SMO DINAMIKU ISPLATE NA 3 GODINE I TO: DO KRAJA 2008. 50.000, U AVGUSTU 2009. 25.000 I U AVGUSTU 2010. 25.000.
UZ BROJNA KAŠNJENJA UKUPNO ISPLAĆENA SUMA ZEMUNU DO MARTA 2009. GODINE IZNOSI 36.400 EVRA. POSLE TOGA VIŠE NIŠTA NIJE ISPLAĆENO TAKO DA SU U OVOM TRENUTKU POTRAŽIVANJA NAŠEG KLUBA: 13.600 EVRA ZA 2008. GODINU, 25.000 EVRA ZA 2009. GODINU I U AVGUSTU STIŽE ZA NAPLATU 25.000 EVRA ZA 2010. GODINU.
UGOVOROM JE PREDVIĐENO I SVE ISPLATE SU VRŠENE PREKO ŽIRO RAČUNA O ČEMU POSTOJI I DOKAZ.
KAO ŠTO SE DA ZAKLJUČITI, NA ŽALOST NI PRIBLIŽNO 200.000 EVRA !!!


:: DEBAKL PIONIRA SA FMP-OM, NOVI DERBI OVOG PUTA SENIORA18.03.2010
PIONIRI SU DOŽIVELI UBEDLJIV PORAZ NA DOMAĆEM TERENU U HALI PINKI OD FMP-A REZULTATOM 52 : 89. SAM REZULTAT NIJE TOLIKO UBEDLJIV KOLIKO JE U OVOJ UTAKMICI BILA JAKO LOŠA IGRA I JAKO LOŠ PRISTUP. POSLE ČETVRTINE IZJEDNAČENE IGRE NAŠA EKIPA JE PRESTALA DA IGRA I BEZ IMALO OTPORA SE PREDALA. GOTOVO JE NEVEROVATNO DA U JEDNOM OVAKO LEPO DERBIJU NAŠI IGRAČI ODIGRAJU SA 20-30 POSTO SVOJIH MOGUĆNOSTI U SITUACIJI KADA VEĆINA EKIPA IZVLAČI I VIŠE OD 100 POSTO. POSEBNO SE TO ODNOSI NA VODEĆE IGRAČE KOJI NIČIM NE ZAOSTAJU ZA VODEĆIM IGRAČIMA FMP-A OSIM OČIGLEDNO U OVOM TRENUTKU SNAGOM KARAKTERA. S OBZIROM DA SMO PORAŽENI U SVIH 6 DERBI UTAKMICA, MOŽE SE IZVUĆI ZAKLJUČAK DA TEŠKO IGRAMO PROTIV IOLE FIZIČKI SNAŽNIH EKIPA, DA TEŠKO IGRAMO DERBIJE I DA ĆEMO NA FINALNOM TURNIRU BITI EKIPA SA MANJIM ŠANSAMA DA UČESTVUJE U RASPODELI MEDALJA.
SVAKAKO DA JE SAM PLASMAN NA FINALNI TURNIR SJAJAN REZULTAT, DA SU IGRAČI POKAZALI DA SPADAJU U NAJUŽI KVALITET SRPSKE KOŠARKE U SVOM UZRASTU, DA JE EKIPA SEBI NAPRAVILA PRILIKU DA PREDSTAVI SVOJ POTENCIJAL ŠIROJ KOŠARKAŠKOJ JAVNOSTI SRBIJE I UKOLIKO NEKI OD POJEDINACA DOSTIGNE I PRIKAŽE SVOJ MAKSIMUM NA TURNIRU CILJ ĆE BITI ISPUNJEN U POTPUNOSTI.

SENIORI U PETAK U HALI PINKI OD 17H IGRAJU LOKALNI DERBI PROTIV ZEMUNSKE MLADOSTI. I DALJE JE NAŠ SASTAV OSLABLJEN ZBOG POVREDE VEĆINE VISOKIH IGRAČA - CENTARA TAKO DA JE PROTIVNIK U OVOM MEČU FAVORIT.


:: PORAZ KADETA OD PARTIZANA, U ČETVRTAK NOVI DERBI, ODGOVOR CRVENE ZVEZDE17.03.2010
KADETI SU PORAŽENI U HALI PINKI REZULTATOM 62 : 66. REZULTAT JE JAKO DOBAR S OBZIROM NA IGRU KOJU SMO PRIKAZALI I KOJA JE BILA ISPOD REALNIH MOGUĆNOSTI. OSIM ŽELJE I BORBENOSTI I UČINKA SAMO PRVE PETORKE SVE OSTALO JE BILO ISPOD MAKAR PROSEKA DA BI SE POBEDIO ODLIČAN PARTIZA. MNOGO LOŠIJI UČINAK IGRAČA SA KLUPE NEGO U RANIJIM UTAKMICAMA JEDAN JE OD KLJUČNIH RAZLOGA PORAZA. NIJE DEMAGOGIJA ALI OVA UTAKMICA OHRABRUJE I POKAZUJE DA I SA VELIKIMA MOŽEMO I LOŠIJOM IGROM DA SE REZULTATSKI NOSIMO I VEĆ SADA MOŽE SE REĆI DA IMAMO KVALITET ZA MEDALJU NA FINALNOM TURNIRU. OSTAJE DA ZAVRŠIMO LIGAŠKI DEO I KROZ NAREDNE UTAKMICE JOŠ VIŠE PODIGNEMO FORMU.

VEĆ POSLE 12 SATI OČEKUJE NAS NOVI DERBI. U ČETVRTAK U 12.20 U HALI PINKI PIONIRI IGRAJU PROTIV KOLEDŽA (FPM-A). KOLEDŽ JE IZRAZITI FAVORIT U UTAKMICI I POKUŠAĆEMO DA PRUŽIMO JAČI OTPOR.

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ KONTAKTIRAO JE TELEFONSKI PREDSEDNIKA NAŠEG KLUBA KAKO BI SE RAZJASNILE NESUGLASICE KOJE SU SE POJAVILE POVODOM TRANSFERA FILIPA ŠEPE I POVODOM NAŠEG OBRAĆANJE CRVENOJ ZVEZDI. ISKAZANO JE PUNO RAZUMEVANJA ZA STAVOVE NAŠEG KLUBA I OPRAVDANOST NAŠEG DOPISA ZVEZDI, UZ POTVRDU TAČNOSTI NAŠIH NAVOĐENJA I PRIMEDBI I UZ DOZU POŠTOVANJA NAŠEG KLUBA I BLAGO IZVINJENJE. STAV PREDSEDNIKA ZVEZDE JE BIO TAKAV DA JE PRIMEREN VELIKOM KLUBU KAO ŠTO JE ZVEZDA I DOVOLJAN DA MI VIŠE NEMAMO POTREBU I RAZLOG ZA JAVNO OBRAĆANJE. PREDSEDNICI DVA KLUBA ĆE NAREDNIH DANA U DIREKTNOM RAZGOVORU NASTAVITI DA REŠAVAJU MEĐUSOBNI PROBLEM.


:: DOPIS CRVENOJ ZVEZDI POVODOM DEZINFORMACIJA O TRANSFERU FILIPA ŠEPE16.03.2010
NA OSNOVU OBJAVLJENIH PODATAKA O TRANSFERU NAŠEG BIVŠEG IGRAČA FILIPA ŠEPE U CRVENU ZVEZDU, KOJE JE OBJAVIO PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ, OD STRANE NAŠEG KLUBA UPUĆEN JE DOPIS ZVEZDI U KOME TRAŽIMO DODATNO OBJAŠNJENJE OBJAVLJENIH INFORMACIJA-DEZINFORMACIJA A POSEBNO OBJAŠNJENJE VISINE TRANSFERA. OVE DEZINFORMACIJE DOVELE SU U NEDOUMICU NAŠE ČLANOVE I POSLOVNE PARTNERE I VEĆ SADA IZAZVALE DOZU NEPOVERENJA PREMA INFORMACIJAMA KOJE SMO MI OBJAVILI A KOJE SE TIČU FINANSIJSKOG STANJA U KLUBU.
PODACI KOJI SU OBJAVLJENI O VISINI TRANSFERA A POSEBNO ISPLAĆENIM SREDSTVIMA PO TOM OSNOVU NISU NI PRIBLIŽNI ONIM PODACIMA ZA KOJE NAŠ KLUB GARANTUJE DA SU ISTINITI. TRAŽILI SMO OBJAŠNJENJE KAKO JE IZRAČUNATO DA TRANSFER IZNOSI 200.000 EVRA KADA JE DO SADA UKUPNO PO TOM OSNOVU ISPLAĆENO IGRAČU I NAŠEM KLUBU OKO 66.000 EVRA, UZ EVENTUALNU PROVIZIJU MENADŽERSKOJ AGENCIJI, ŠTO NIKAKO NIJE 200.000 EVRA (KAMO SREĆE DA JE TAKO, SADA BISMO MI IMALI VEĆ SVOJU TRENAŽNU SALU). RAZJAŠNJENJE OVOGA JE IZUZETNO BITNO PRE SVEGA ZA MLADOG IGRAČA ALI I ZA NAŠ KLUB JER ŽELIMO DA SPORTSKA JAVNOST SAZNA SAMO PRAVU ISTINU.
NEPOZNANICA NAM JE ZAŠTO JE U NAVEDENOM UKUPNOM DUGU OD OKO 12 MILIONA, POSEBNO APOSTROFIRAN TRANSFER ŠEPE ZA KOJI JE ISPLAĆENO SAMO OKO 66.000. ŠTA J SA OSTALIH 11.934.000 EVRA NIJE NAŠ PROBLEM ALI JESTE ZAŠTITA MLADOG IGRAČA I ZAŠTITA INTERESA I UGLEDA NAŠEG KLUBA.
U TOKU DANA DATA JE I KRAĆA IZJAVA ZA DNEVNI ČASOPIS NOVOSTI A NA POZIV NOVINARA KOJI SE U NOVOSTIMA BAVI OVOM TEMATIKOM.
PO DOBIJANJU ODGOVORA OD KK CRVENA ZVEZDA RAZMOTRIĆE SE POTREBA IZNOŠENJA I ZVANIČNOG SAOPŠTENJA NAŠEG KLUBA PO OVOM SLUČAJU.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.