Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: JOŠ JEDNO POJAČANJE U JUNIORIMA, STEFAN NIKOLIĆ NA TRENINZIMA PRVOG TIMA01.09.2009
JUNIORSKA SELEKCIJA DOBILA JE ZNAČAJNO POJAČANJE. NAŠEM KLUBU PRISTUPIO JE TADIĆ NIKOLA, DOSADAŠNJI ČLAN KK ZVEZDARA MI. NIKOLA JE ROĐEN 1993. GODINE, VISOK JE 200CM I IGRA NA POZICIJI CENTRA. I PORED NEKOLIKO INTERESANTNIH PONUDA, NA PREDLOG RUKOVODSTVA I TRENERA ZVEZDARE MI, OPREDELIO SE DA DALJI KOŠARKAŠKI NAPREDAK OSTVARI U NAŠEM KLUBU. NIKOLA PREDSTAVLJA OZBILNO POJAČANJE JUNIORSKE SELEKCIJA I OČEKUJEMO I ZNAČAJNO UČEŠĆE U SENIORSKOJ SELEKCIJI.
SA DVA POJAČANJA, PLEJ STRAHINJA SAVIĆ I CENTAR NIKOLA TADIĆ, JUNIORSKA SELEKCIJA ĆE PREDSTAVLJATI JEDNU OD TAKMIČARSKI NAJOZBILJNIJIH EKIPA U BEOGRADU.

STEFAN NIKOLIĆ, NEKADAŠNJI ČLAN KLUBA, BIVŠI KADETSKI I JUNIORSKI REPREZENTATIVAC, PROŠLE GODINE ČLAN NEMAČKOG KELNA, TRENIRA SA NAŠIM SENIORSKIM TIMOM U OČEKIVANJU KOŠARKAŠKOG ANGAŽMANA U INOSTRANSTVU.


:: POJAČANJE U JUNIORIMA, POBEDA PIONIRA29.08.2009
JUNIORSKA SELELCIJA DOBILA JE ZNAČAJNO POJAČANJE. NAŠEM KLUBU PRISTUPIO JE TALENTOVANI PLEJMEJKER STRAHINJA SAVIĆ. ROĐEN JE 1993., VISOK 190, STASAO U KLUBU TOP BASKET IZ JAGODINE, POSLE GODINU DANA PROVEDENIH U VIZURI ODLUČIO JE DA DALJI KOŠARKAŠKI NAPREDAK I AFIRMACIJU OSTVARI PREKO NAŠEG KLUBA. ODLIKUJU GA ODLIČNE FIZIČKE PREDISPOZICIJE, VRHUNSKE RADNE SPOSOBNOSTI, IZRAZITI TALENAT ZA NAPADAČKU IGRU I KADA SE MALO DOTERA PRISTUP KOLEKTIVNOJ IGRI BIĆE OZBILJNO POIJAČANJE I ZA SENIORSKI TIM I OČEKUJEMO IZNENAĐUJUĆE OSVEŽENJE ZA BEOGRADSKU I SRPSKU KOŠARKU.

PIONIRSKA SELEKCIJA OSTVARILA JE POBEDU U PRIPREMNOJ UTAKMICI. VIŠE NEGO UBEDLJIVO SA 37 KOŠEVA RAZLIKE POBEĐENA JE SELEKCIJA CRVENE ZVEZDE. UTAKMICA JE ODIGRANA NA GOSTUJUĆEM TERENU NA KALEMEGDANU.


:: IGRAČI ZEMUNA NA PRAGU PRVOLIGAŠKIH KLUBOVA, MOGUĆA POJAČANJA U JUNIORSKOJ SELEKCIJI, POBEDE NA PRIPREMAMA, PRED DOGOVOROM SA NOVIM ŠKOLAMA24.08.2009
BIVŠI KAPITEN NAŠE SENIORSKE EKIPE DARKO MATIĆ PRED POTPISOM JE PROFESIONALNOG UGOVORA SA RUMUNSKIM PRVOLIGAŠEM KRAJOVOM. DARKO JE U NAŠ KLUB STIGAO IZ ODLIČNOG KLUBA ZVEZDARA MI, KOD NAS JE DOŽIVEO PUNU AFIRMACIJU I SADA GA OČEKUJE POKUŠAJ BAVLJENJA PROFESIONALNOM KOŠARKOM.

PROŠLOGODIŠNJI CENTAR RATKO PETRIĆ PRED POTPISOM JE PROFESIONALNOG UGOVORA SA RADNIČKIM IZ KRAGUJEVCA. RATKO, GOTOVO OTPISAN ZA BEOGRADSKE KOŠARKAŠKE KRUGOVE, POSLE 2.5 GODINE RADA U NAŠEM KLUBU POSTAO JE JEDAN OD INTERESANTNIJIH CENTARA NA NAŠEM KOŠARKAŠKOM TRŽIŠTU. PRILIKOM DOLASKA U KLUB OBEĆALI SMO MU DA ĆE IZ NAŠEG KLUBA ILI PRESTATI DA SE BAVI KOŠARKOM ILI ĆE BITI IGRAČ ZA PRVU LIGU. MI SMO SVOJE ODRADILI A NA NJEMU JE DA DALJE NAPREDUJE I DOKAŽE DA MOŽE DA IGRA OZBILJNU KOŠARKU.

NIKOLA CANIĆ 1990., KOJI JE U NAŠ KLUB DOŠAO IZ EUROBASKETA, POSLE SAMO GODINU DANA PROVEDENIH U NAŠEM KLUBU, SVOJ KOŠARKAŠKI USPON NASTAVLJA U PRVOJ B LIGI, U EKIPI BEOVUKA. ZA GODINU DANA OSTAVIO JE IZVANREDAN UTISAK I NIJE ČUDO DA JE ODMAH ODSKOČIO ZA DALJE.

U NAREDNIH 2-3 DANA ZNAĆE SE DA LI ĆE NAŠU JUNIORSKU SELEKCIJU POJAČATI DVA TALENTOVANA IGRAČA SA KOJIMA BI NAŠA SELEKCIJA BILA JEDAN OD KANDIDATA ZA VISOK TAKMIČARSKI PLASMAN.

PIONIRSKA I KADETSKA SELEKCIJA NA PRIPREMAMA U LOZNICI ODIGRALI SU PRVE TRENING UTAKMICE. POBEĐENE SU KVALITETNE SELEKCIJE ŠAPCA A OBE SELEKCIJE SU NAJAVILE VELIKE MOGUĆNOSTI.

U ZAVRŠNOJ FAZI PREGOVORA SMO SA DVE NOVE ŠKOLE U ZEMUNU OKO POČETKA RADA U TIM ŠKOLAMA. RADI SE O KVALITETNIM ŠKOLAMA U KOJIMA ŽELIMO DA OTVORIMO NOVE ŠKOLE KOŠARKE SA CILJEM PROŠIRENJA BAZE IGRAČA I POBOLJŠANJA MATERIJALNE SITUACIJE KLUBA ALI I DA POBOLJŠAMO KVALITET USLOVA RADA ZA POJEDINE SELEKCIJE. NA OVOME SE NEĆEMO ZAUSTAVITI VEĆ ZAPOČINJEMO PREGOVORE SA JOŠ DVE ŠKOLE SA ISTIM CILJEVIMA. ŽELIMO DA NAŠ KLUB BUDE PONOVO ŠTO JE NEKADA BIO PO BROJU ČLANOVA, MEĐU 3 NAJBROJNIJA U SRBIJI.


:: SENIORSKI TIM U PRVOJ SRPSKOJ LIGI, NOVO POJAČANJE U KADETIMA20.08.2009
INFORMACIJA ZA ČLANOVE I PRIJATELJE KLUBA: SENIORSKI TIM NAŠEG KLUBA I NAREDNE SEZONE TAKMIČIĆE SE U PRVOJ SRPSKOJ LIGI. PRVI SENIORSKI TIM ČINIĆE 6-8 SENIORA (NAŠIH MOMAKA ROĐENIH 1990. I 1991.), 10 IGRAČA JUNIORA (ROĐENIH 1992. I 1993.) I 2-3 KADETA (ROĐENIH 1994.). TRENINZI I UTAKMICE ODRŽAVAĆE SE U HALI PINKI. TRENER PRVOG TIMA JE MILOŠ LAZIĆ, TRENER JUNIORA U PROŠLOJ SEZONI I BIVŠI ASISTENT U PRVOM TIMU.

KADETSKA SELEKCIJA DOBILA JE IZUZETNO POJAČANJE. U PONEDELJAK 17.AVGUSTA U PROSTORIJAMA SAVEZA POTPISAN JE STIPENDIJSKI UGOVOR SA IZUZETNO TALENTOVANIM MLADIM KOŠARKAŠEM VUKAŠINOM MLADENOVIĆEM.
VUKAŠIN MLADENOVIĆ ROĐEN JE 1994. GODINE U JAGODINI GDE JE SVOJE PRVE A I KASNIJE KOŠARKAŠKE KORAKE OSTVARIO U MALOM ALI ORGANIZOVANOM KLUBU TOP BASKET. ZAHVALJUJUĆI VLASNIKU I TRENERU KLUBA GORANU MILENKOVIĆU, KOJI JE U NAŠEM KLUBU PREPOZNAO USLOVE ZA DALJI NAPREDAK IGRAČA, OSTVAREN JE TRANSFER IGRAČA NA ZADOVOLJSTVO SVIH STRANA.
VUKAŠIN JE VISOK 205 CM, IGRA NA POZICIJI SPOLJNOG VISOKOG IGRAČA, UPRAVO TAMO GDE U SELEKCIJE NIJE BILO PRAVOG REŠENJA, IMA IZUZETAN I REPREZENTATIVNI IGRAČKI POTENCIJAL, VELIKO JE POJAČANJE ZA EKIPU I NJEGOVA POJAVA BIĆE VELIKO IZNENAĐENJE ZA KOŠARKAŠKI BEOGRAD


:: POLAZAK NA KAMP/PRIPREME 17. AVGUSTA U 9.30. PRVA POJAČANJA U MLAĐIM KATEGORIJAMA11.08.2009
INFORMACIJA ZA SVE POLAZNIKE KAMPA DA JE POLAZAK NA KAMP PREDVIĐEN ZA 17.AVGUST U 9.30 ISPRED HALE PINKI. KAMP ĆE SE ODRŽATI U LOZNICI U PERIODU 17.-25.AVGUST U SPORTSKOM KOMPLEKSU PORED LAGATORA. TRENINZI ĆE SE ODRŽAVATI U HALI LAGATOR ( 10 SATI DNEVNO ) I U NOVOJ VELIKOJ ŠKOLSKOJ SALI 100M OD LAGATORA (7 SATI DNEVNO). NA RASPOLAGANJU ĆE BITI I VELIKI OLIMPIJSKI BAZEN. NA KAMP POLAZI UKUPNO 100 ČLANOVA PODELJENIH U 6 GRUPA KOJE ĆE ODVOJENO RADITI.

KADETSKA SELEKCIJA 1994/95 DOBILA JE KVALITETNO POJAČANJE IZ VRANJA. ČLAN NAŠEG KLUBA POSTAO JE PERSPEKTIVNI DUGAJLIJA IZ VRANJA MITIĆ NIKOLA. OVIH DANA OČEKUJEMO DA ĆE NAŠEM KLUBU PRISTUPITI JOŠ JEDAN IZUZETNO PERSPEKTIVNI 205CM VISOK IGRAČ ČIME ĆE AMBICIJE NAŠE SELEKCIJE, OSVAJANJE JEDNE OD MEDALJA NA KADETSKOM PRVENSTVU SRBIJE, BITI JOŠ REALNIJE.

I U DRUGIM SELEKCIJAMA OČEKUJU SE BROJNA POJAČANJA. TO DOVOLJNO GOVORI O KVALITETU NAŠEG RADA JER JE NAŠ KLUB POSTAO IZUZETNO INTERESANTAN ZA MNOGE PERSPEKTIVNE IGRAČE KOJI KROZ NAŠ SISTEM RADA VIDE MOGUĆNOST VRHUNSKOG NAPRETKA.
DOKAZ KVALITETA NAŠEG RADA JE I DA SU GOTOVO SVI IGRAČI SENIORSKOG TIMA A IZRAZITO MLADI I ROĐENI 1990/91 NA METI BROJNIH NAŠIH I STRANIH PRVOLIGAŠKIH KLUBOVA SA REALNIM ŠANSAMA DA VEĆINA NASTAVI PRVOLIGAŠKU KARIJERU. NEMA KLUBA U SRBIJI ČIJI SU IGRAČI TOLIKO TRAŽENI I NA CENI.


:: FILIP ŠEPA U LAJONSIMA05.08.2009
FILIP ŠEPA, BIVŠI IGRAČ NAŠEG KLUBA, DO SKORA IGRAČ CRVENE ZVEZDE, NAPUSTIO JE REDOVE CRVENE ZVEZDE I PREŠAO U VRŠAČKE LAJONSE. RAZLOG JE NEZADOVOLJSTVO IGRAČA STATUSOM I NEIGRANJEM U PRVOM TIMU ZVEZDE. ČINJENICA JE DA FILIP NIJE DOBIO TRETMAN ADEKVATAN JEDNOM OD NAJPERSPEKTIVNIJIH MLADIH IGRAČA EVROPE KAKAV JE BIO U TRENUTKU ODLASKA IZ ZEMUNA. OČEKUJEMO DA ĆE SE IGRAMA ZA TIM LAJONSA U NLB LIGI I DOMAĆEM PRVENSTVU FILIP VRATITI NA VELIKU KOŠARKAŠKU SCENU NA KOJOJ JE BIO DO ODLASKA IZ NAŠEG KLUBA.
OSTVARENJU ŽELJE FILIPA DA PREĐE U LAJONSE UMNOGOME JE DOPRINEO I NAŠ KLUB ODLAGANJEM REALIZACIJE DELA TRANSFERA ZA PERIOD KADA ĆE FILIP OSTVARITI PUNU KOŠARKAŠKU AFIRMACIJU. OVO JE BIO PRAVI PRIMER ISKRENE I DALJE ZAJEDNIČKE SARADNJE FILIPA, NJEGOVIH RODITELJA I KLUBA I DA ODNOS KLUBA I IGRAČA NE PRESTAJE NJEGOVIM ODLASKOM IZ KLUBA. TIME SMO POKAZALI DA JE INTERES NAŠEG KLUBA PRVO PUNA IGRAČKA AFIRMACIJA NAŠIH MLADIH IGRAČA A TEK POTOM I REALIZACIJA NAŠIH FINANSIJSKIH PRAVA I INTERESA.


:: PAVLE RELJIĆ (1993) JOŠ JEDAN REPREZENTATIVAC IZ NAŠEG KLUBA17.07.2009
PAVLE RELJIĆ, KADET NAŠEG KLUBA, ODLUKOM TRENERA KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ODREĐEN JE ZA JEDNOG OD 12 ČLANOVA KADETSKE REPREZENTACIJE ZA UČEŠĆE NA TAKMIČENJU EJOF I EVROPSKOM PRVENSTVU ZA KADETE. POSLE DUGIH 6 MESECI SELEKTIVNOG PROGRAMA PAVLE JE USPEO, U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI, DA SE IZBORI ZA MESTO U KADETSKOJ REPREZENTACIJI. SVOJIM TALENTOM, PRISTUPOM I UČINKOM SIGURNO JE TO ZASLUŽIO. SVE ČESTITKE NAŠEM NOVOM REPREZENTATIVCU SA OČEKIVANJEM DA SEBI LIČNO PA I KLUBU DONESE NOVU EVROPSKU MEDALJU.


:: SAOBRAĆAJNI INSTITUT CIP SA NAMA NAJMANJE DO KRAJA GODINE, JOŠ JEDAN NAŠ BIVŠI ČLAN USPEŠAN U EVROPI08.07.2009
DANA 06. JUNA POTPISAN JE NOVI UGOVOR O SPONZORSTVU SA JEDNOM OD NAJUSPEŠNIJIH SRPSKIH FIRMI SAOBRAĆAJNIM INSTITUTOM CIP. UGOVOR JE POTPISAN DO KRAJ OVE GODINE SA OPCIJOM DALJEG PRODUŽETKA PO ISTEKU. OVO JE VEĆ TREĆE PRODUŽENJE UGOVORA SA CIP-OM ZA NAŠ KLUB IZUZETNO ZNAČAJNO POSEBNO U DANAŠNJE VREME KADA VEĆINA FIRMI ODBIJA OVAKVE VRSTE SARADNJE ČESTO I BEZRAZLOŽNO PRAVDAJUĆI SE SVETSKOM KRIZOM.
VELIKU ZAHVALNOST DUGUJEMO GENERALNOM DIREKTORU CIP-A G-DINU MILUTINU IGNJATOVIĆU ALI I JEDNOM NAŠEM RODITELJU KOJI JE NAJZASLUŽNIJI ZA OVU SARADNJU I NJENO VIŠESTRUKO PRODUŽAVANJE.

POSLE VLADIMIRA DADE ARNAUTOVIĆA JOŠ JEDAN BIVŠI ČLAN NAŠEG KLUBA OSTVARIO JE IZUZETAN TRENERSKI REZULTAT. PREDRAG KRUNIĆ, NEKADAŠNJI IGRAČ NAŠEG KLUBA KOJI JE I SVOJE PRVE TRENERSKE KORAKE ZAPOČEO U NAŠEM KLUBU PRVIM PROJEKTOM I UTEMELJENJEM ŠKOLE KOŠARKE, VODEĆI NEMAČKOG PRVOLIGAŠA OLDENBURG NAPRAVIO JE PRAVU SENZACIJU OSVAJANJEM TITULE PRVAKA NEMAČKE. TAKO ĆEMO PO PRVI PUT IMATI I TRENERA U EVROLIGI A KOJI JE TRENERSKI PONIKAO U NAŠEM KLUBU. PUNO SREĆE PEĐI SA ŽELJOM DA DOGURA ŠTO DALJE U EVROPI.


:: ALJOŠA MITROVIĆ I SINIŠA MATIĆ NA VELIKOJ KOŠARKAŠKOJ SCENI. BIVŠI KAPITEN ARNAUTOVIĆ TROFEJNI TRENER U RUMUNIJI21.06.2009
JOŠ JEDAN OD ZLATNIH KADETA ZEMUNA, GENERACIJE ROĐENE 1990. NASTAVLJA SVOJU IGRAČKU KARIJERU U JEDNOM OD NAJVEĆIH SRPSKIH I EVROPSKIH KLUBOVA.
ALEKSANDAR ALJOŠA MITROVIĆ, DO SKORA ČLAN NAŠEG KLUBA, U MEĐUVREMENU ČLAN MEGA AKVA MONTA, DOGOVORIO JE VIŠEGODIŠNJU SARADNJU SA NAJBOLJIM SRPSKIM KLUBOM PARTIZANOM. TO JE PRE SVEGA NJEGOV LIČNI USPEH ALI I USPEH NAŠEG KLUBA. ALJOŠA ĆE IMATI TEŽAK I NADAMO SE USPEŠAN ZADATAK DA NADMAŠI SVOG PRETHODNIKA U PARTIZANU, TAKOĐE BIVŠEG ČLANA NAŠEG KLUBA NOVICU VELIČKOVIĆA. VALIKE ČESTITKE ALJOŠI I NJEGOVIM RODITELJIMA.
NAJTROFEJNIJI TRENER U ISTORIJI NAŠEG KLUBA, SINIŠA MATIĆ, SVOJU TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA U PRVOLIGAŠKOM KLUBU. SINIŠA JE DOGOVORIO SARADNJU SA NOVOSADSKIM PRVOLIGAŠEM NOVI SAD PANONSKA BANKA. NOVOSAĐANI IMAJU VELIKE AMBICIJE U RADU SA MLADIM IGRAČIMA I U SINIŠI SU PREPOZNALI NAJVEĆI TRENERSKI POTENCIJAL. UJEDNO, SINIŠA IMA VELIKE SPORTSKE AMBICIJE A U NAŠEM KLUBU NIJE PREDVIĐEN PROGRAM GDE BI ON TO OSTVARIO. KRAJNJE JE VREME DA IZ NAŠEG KLUBA I NEKI TRENER KROČI NA VELIKU SCENU. U NAŠEM KLUBU JE OSTVARIO VIŠE OD REALNOG I MAKSIMUMA. UKOLIKO U NOVOM SADU OSTVARI SAMO DEO TOGA SRPSKA KOŠARKA ĆE DOBITI NOVE IGRAČE ASOVE. PUNO SREĆE SINIŠI U NOVIM IZAZOVIMA.
NE TAKO DAVNO KAPITEN NAŠEG TIMA VLADIMIR DADO ARNAUTOVIĆ DRUGU GODINU ZA REDOM OSVAJA KAO TRENER DVOSTRUKU TITULU U RUMUNIJI. DADO JE TRENERSKU KARIJERU ZAPOČEO U SVOM NEKADAŠNJEM KLUBU ASESOFT I OVE GODINE JE OSVOJIO DUPLU KRUNU, KUP I PRVENSTVO A OD JESENI GA OČEKUJU I EVROPSKI IZAZOVI. OSIM TRENERSKOG USPEHA DADO JE I PRAVI AMBASADOR SRPSKE KOŠARKE U RUMUNIJI JER JE POMOGAO MNOGIM SRPSKIM IGRAČIMA DA SVOJ ANGAŽMAN NAĐU U RUMUNSKIM KOŠARKAŠKIH KLUBOVIMA A KOŠARKA U RUMUNIJI JE U VELIKOJ EKSPANZIJI.


:: USPEH I U BASKETU17.06.2009
NA TURNIRU U BASKETU 3 NA 3 DACAPO, KOJI JE ORGANIZOVAO KOŠARKAŠKI SAVEZ BEOGRADA NAŠ KLUB I IGRAČI NAŠEG KLUBA SU OSTVARILI SJAJNE REZULTATE.
KAO PRVO NAŠ KLUB JE BIO UBEDLJIVO NAJBROJNIJI SA UKUPNO 15 EKIPA ČIME SMO DALI PUNI DOPRINOS I PODRŠKU KOŠARKAŠKOM SAVEZU BEOGRADA U SPROVOĐENJU SVOJIH PROGRAMA I JOŠ JEDNOM DOKAZALI ZAŠTO SMO BROJ 1. NA RANG LISTI KSB-A.
KADETSKA EKIPA NAŠEG KLUBA (ROĐENI 1993.) ZA KOJI SU NASTUPALI RUŽIĆ BORIVOJE, IVANOVIĆ OGNJEN I STOŠIĆ NENAD OSVOJILA JE 1. MESTO U SVOJOJ KATEGORIJI.
DVE SELEKCIJE MLAĐIH PIONIRA (ROĐENIH 1997.) PLASIRALE SU SE MEĐU 4 NAJBOLJE A JEDNA OD NJIH JE ZAUZELA 2. MESTO.
ČLAN NAŠEG KLUBA RUŽIĆ BORIVOJE (ROĐEN 1993.) POBEDIO JE U ŠUTIRANJU TROJKI U KONKURENCIJI SVIH GODIŠTA UKLJUČUJUĆI I SENIORE.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.