Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBED NA TURNIRU U FRANCUSKOJ11.06.2011
NA TURNIRU U FRANCUSKOJ (MARSEJ) OBE NAŠE SELEKCIJE OSTVARILE SU POBEDE U PRVIM UTAKMICAMA.

SELEKCIJA 98 POBEDILA JE REZULTATOM 46 : 24.

SELEKCIJA 97 (PIONIRI) KOJI NASTUPAJU U KATEGORIJI KADETA (96) I TO U IZUZETNO JAKOJ KONKURENCIJI, OSTVARILI SU POBEDU U PRVOJ UTAKMICI REZULTATOM 48 : 39.


:: POBEDE NA FINALNIM TURNIRIMA, NAJAVA VELIKIH PROMENA-POJAČANJA U MLAĐIM KATEGORIJAMA10.06.2011
VEĆ NA STARTU FINALNIH TURNIRA U KATEGORIJI MLAĐIH PIONIRA I JUNIORA NAŠE EKIPE SU OSTVARILE POBEDE.

NA FINALNOM TURNIRU MLAĐIH PIONIRIA U BASKETLENDU NAŠA SELEKCIJA JE U PRVOJ UTAKMICI UBEDLJIVO POBEDILA TORLAK REZULTATOM 63 : 45. IZUZETNO SNAŽNI I VISOKI IGRAČI TORLAKA NISU MOGLI DA IZDRŽE BRZU I AGRESIVNU IGRU NAŠIH IGRAČA. VEĆ POSLE PRVOG POLUVREMENA BILO JE 17 POENA PREDNOSTI ŠTO JE NAŠA SELEKCIJA I ODRŽALA DO KRAJA UTAKMICE. TREBA PODSETITI DA SMO OD ISTE EKIPE PORAŽENI U TOKU LIGE.
MORA SE ISTAĆI I VELIKI HENDIKEP NAŠE SELEKCIJE KOJA ĆE NA OVOM TURNIRU IGRATI LIŠENA UČEŠĆA DVA VEOMA VISOKA I BITNA IGRAČA PECARSKOG I JOVIĆA, RAZLOG JE BOLEST.

JUNIORI SU U PRVOJ UTAKMICI FINALNOG TURNIRA U PINKIJU POBEDILI U DRAMATIČNOJ UTAKMICI ŽITKO BASKET REZULTATOM 90 : 86.
NIŠTA NIJE UKAZIVALO NA OVAKAV REZULTAT JER JE NAŠA SELEKCIJA POVELA ODMAH NA POČETKU UTAKMICE I ČITAVIH 30 MINUTA ODRŽAVALA RAZLIKU 10-18 POENA. ONDA JE USLEDIO VELIKI PAD, ŽITKO JE POVEO SA 5 KOŠEVA PREDNOSTI. U SAMOM FINIŠU NAŠI IGRAČI SU IZVUKLI POSLEDNJE ATOME SNAGE, PONOVO PREOKRENULI REZULTAT I OSTVARILI IZUZETNU POBEDU. ŽITKO BASKET JE UVEK IZUZETNO KVALITETNA I NEUGODNA EKIPA, DOBRO OBUČENI, AGRESIVNI I UIGRANI IGRAČI PROTIV KOJIH UVEK TEŠKO IGRAMO.
I KOD JUNIORA SE MORA POSEBNO ISTAĆI IZUZETNO VELIKI HENDIKEP. OSIM ŠTO JE NAŠA SELEKCIJA DALEKO NAJMLAĐA ( DVA IGRAČA 1993., DVA IGRAČA 1994., TRI IGRAČA 1995. I JEDAN IGRAČ 1996., POLA SELEKCIJE JE KADETSKA EKIPA DOK U OSTALIM EKIPAMA PREOVLAĐUJU IGRAČI 1993.), LIŠENA JE POMOĆI DVA IGRAČA ZBOG POVREDE I VISOKOG CENTRA IZ NEPOZNATIH RAZLOGA TAKO DA NA OVOM TURNIRU IGRAMO SA 8 IGRAČA. PREOSTALI JUNIORI I KADETI KAO DA IGRAJU IZ INATA, IZ UTAKMICE U UTAKMICU SVE BOLJE, KVALITETNIJE I LEPŠE. SAM PLASMAN NA FINALNI TURNIR PREVAZILAZI REALNE MOGUĆNOSTI EKIPE, SVAKA POBEDA JE KAO ZLATO TAKO DA JE JEDNO ZLATO VEĆ OSVOJENO, OSTALA SU JOŠ DVA (DVE UTAKMICE).

SUTRA NAŠA JUNIORSKA SELEKCIJA IGRA PROTIV SUPERFUNDA, U HALI PINKI OD 20H.

MLAĐI PIONIRI IGRAJU PROTIV FMP-A I BASKETLENDU U 16H.

NAREDNIH NEKOLIKO DANA OČEKUJE SE INFORMACIJA O ZNAČAJNIM POJAČANJIMA U MLAĐIM KATEGORIJAMA. NAŠ KLUB JE U ZAVRŠNIM PREGOVORIMA SA JOŠ JEDNIM KLUBOM OKO USPOSTAVLJANJA SARADNJE KOJA ĆE PODRAZUMEVATI OBJEDINJAVANJE NAJKVALITETNIJIH IGRAČA MLAĐIH KATEGORIJA POD OKRILJEM ZEMUNA, STVARANJE JOŠ BOLJIH USLOVA ZA RAD I PODIZANJE KVALITETA SVIH SELEKCIJA KLUBA. POSEBNO ĆE TO BITI IZRAŽENO U KATEGORIJI JUNIORA GDE SE OČEKUJE DA ĆEMO RAPOLAGATI IZUZETNIM OBJEDINJENIM IGRAČKIM KADROM I OBJEDINJENIM STRUČNIM KADROM, UZ POSTOJEĆE I POJAČANE USLOVE BIĆE TO JEDAN OD NAJVEĆIH POTENCIJALA U BEOGRADU I SRBIJI. SAMO NEKE NEPREDVIĐENE OKOLNOSTI MOGU SPREČITI REALIZACIJU OVE SARADNJE.


:: KADETI I PIONIRI U FRANCUSKOJ, JUNIORI U PINKIJU A MLAĐI PIONIRI U BASKETLENDU U BORBI ZA NOVE PEHARE U OVOJ SEZONI08.06.2011
KADETI (1997.) I PIONIRI (1998.) U ČETVRTAK 09.JUNA PUTUJU NA VELIKI MEĐUNARODNI TURNIR U FRANCUSKOJ (MARSEJ). OSIM SAMOG TURNIRA, U POVRATKU JE ORGANIZOVANO LEPO TURISTIČKO PUTOVANJE.
TURNIR SE ODRŽAVA 11. I 12. JUNA.
PO ZAVRŠETKU TURNIRA 12. JUNA PUTUJE SE U NICU. U NICI SU PLANIRANI POPODNEVNI OBILAZAK 12. JUNA I CELODNEVNI BORAVAK 13. JUNA.
14. JUNA UJUTRO PUTUJE SE ZA MONAKO I MONTEKARLO GDE JE PREDVIĐEN CELODNEVNI BORAVAK. PREDVEČE JE PLANIRAN POLAZAK ZA ITALIJU I PRENOĆIŠTE U HOTELU U BREŠI.
15. JUNA ODLAZAK I CELODNEVNI BORAVAK U VELIKOM I IZUZETNOM ZABAVNOM PARKU GARDALEND U BLIZINI VERONE (NI PO ČEMU NE ZAOSTAJE ZA PARISKIM DIZNILENDOM). PREDVEČE JE PREDVIĐEN KRAĆI OBILAZAK VERONE A POTOM POVRATAK U SRBIJU.

OD PETKA DO NEDELJE NAŠ KLUB JE DOMAĆIN I ORGANIZATOR FINALNOG TURNIRA KVALITETNE LIGE BEOGRADA ZA JUNIORE. UČESNICI SI SJAJNE EKIPE OKK BEOGRADA, ŽITKO BASKETA, SUPERFUNDA I ZEMUNA.
PRVOG DANA U PETAK NAŠA SELEKCIJA SE SASTAJE SA EKIPOM ŽITKO BASKET SA POČETKOM U 15H A U 17H IGRAJU OKK BEOGRAD I SUPERFUND.

MLAĐI PIONIRI U BASKETLENDU UČESTVUJU NA FINALNOM TURNIRU KVALITETNE LIGE BEOGRADA (NAJVIŠI RANG TAKMIČENJA U KATEGORIJI MLAĐIH PIONIRA, NA NIVOU FINALNOG TURNIRA SRBIJE).
UČESNICI SU FMP, PARTIZAN, TORLAK I ZEMUN.
PRVOG DANA U PETAK SA POČETKOM U 18H NAŠA SELEKCIJA IGRA SA TORLAKOM.


:: MLAĐI PIONIRI NA FINALNOM TURNIRU05.06.2011
DOBILI SMO JOŠ JEDNOG UČESNIKA FINALNIH TURNIRA I TAKO ZAOKRUŽILI DA SMO U SVAKOJ TAKMIČARSKOJ KATEGORIJI IGRALI NEKI OD FINALNIH TURNIRA:

MLAĐI PIONIRI FINALNI LIGE BEOGRADA,
PIONIRI FINALNI SRBIJE,
KADETI FINALNI SRBIJE,
JUNIORI FINALNI LIGE BEOGRADA.

MLAĐI PIONIRI SU PLASMAN OSTVARILI POBEDOM I U DRUGOJ UTAKMICI PROTIV CERAKA SA UBEDLJIVIH 70 : 48. VEĆ U POLUVREMENU JE BILO VIŠE OD 20 POENA PREDNOSTI TAKO DA JE TRENER LAZIĆ PRUŽIO ŠANSU SVIM IGRAČIMA.

NAREDNOG VIKENDA 10.-12.JUN ODRŽAĆE SE DVA FINALNA TURNIRA: JUNIORSKI U ZEMUNU I MLAĐI PIONIRI, VIDEĆEMO GDE. JEDINO MI IMAMO PREDSTAVNIKA NA OBA TURNIRA, SVAKA MEDALJA BILA BI SJAJNA A POTPUNI USPEH BIO BI OSVAJANJE MEDALJE U JEDNOJ OD DVE KATEGORIJE.


:: MLAĐI PIONIRI NA KORAK DO FINALNOG TURNIRA03.06.2011
POBEDOM U PRVOJ UTAKMICI BARAŽA U GOSTIMA NAD SELEKCIJOM CERAKA SA 23 POENA PREDNOSTI ( 60 : 37) MLAĐI PIONIRI SU GOTOVO SIGURNI UČESNICI FINALNOG TURNIRA KVALITETNE LIGE BEOGRADA. TIME ĆE BITI OSTVAREN PRVI TAKMIČARSKI CILJ, NASTAVAK DUGOGODIŠNJE TRADICIJE UČEŠĆA SELEKCIJA ZEMUNA NA FINALNIM TURNIRIMA MLAĐIH PIONIRA.
SAM POČETAK NIJE NAGOVEŠTAVAO KRAJNJI REZULTAT JER JE IZUZETNO FIZIČKI SNAŽNA SELEKCIJA CERAKA POVELA SA 8 : 2. POTOM JE NAŠA SELEKCIJA NAMETNULA SVOJ STIL IGRE, BRZA, AGRESIVNA SA PUNO TRČANJA I PREDVOĐENA NAJBOLJIM IGRAČEM UTAKMICE KAPITENOM VUKAŠINOM VUČKOVIĆEM USPELA DA OSTVARI UBEDLJIVU POBEDU.


:: JUNIORI NA FINALNOM TURNIRU, REZULTATI ZEMUNSKE LIGE30.05.2011
IZVEŠTAJ LIGE ZEMUNAJUNIORI SU OSTVARILI SJAJAN REZULTAT PLASMANOM NA FINALNI TURNIR KVALITETNE LIGE BEOGRADA. IAKO JE EKIPA PORAZENA PROTIV ODLICNOG MLADENOVCA NA GOSTOVANJU REZULTATOM 86 77, S OZIROM NA POBEDU U PRVOJ UTAKMICI OD 15 KOSEVA RAZLIKE, TO JE BILO DOVOLJNO ZA USPEH.
NIJEDNOG TRENUTKA REZULTAT KONACNI USPEH NIJE BIO UGROZEN. CINILO SE TO I KADA JE U POJEDINIM TRENUCIMA MLADENOVAC VODIO I SA 10 KOSEVA. NA 4 MINUTA DO KRAJA REZULTAT JE BIO NERESEN A NASA EKIPA JE PROMASILA 3 CISTA ZICERA ZA POBEDU PA JE U PENAL ZAVRSNICI MLADENOVAC DOSAO DO POBEDE.
OVO JE SJAJAN REZULTAT JER JE NASA SELEKCIJA POLA JUNIORSKA A POLA KADETSKA, GOTOVO SKROZ IZMENJENA U ODNOSU NA POCETAK SEZONE (O IGRACIMA KOJI SU NAPUSTILI KLUB U TOKU SEZONE BICE ZAUZET POSEBAN STAV I DOBRO CE SE -CESATI- PRI PRELASKU U DRUGI KLUB !).
NAS KLUB CE GOTOVO SIGURNO BITI ORGANIZATOR PRESTIZNOG FINALNOG TURNIRA NA KOME CE UCESTVOVATI IZVANREDNE EKIPE OKK BEOGRAD, ZITKO BASKET I SUPERFUND (BASKET PLUS). SVAKA POBEDA KOJU NASA EKIPA OSTVARI BICE PODVIG S OBZIROM DA CEMO BITI DALEKO NAJMLADJI.

U DOKUMENTU SE MOGU VIDETI REZULTATI ZEMUNSKE LIGE (KOJI SU DO SADA DOSTAVLJENI OD STRANE KLUBOVA)


:: NOVA POBEDA MLAĐIH PIONIRA ZA OVERU PRVOG MESTA26.05.2011
MLAĐI PIONIRI SU NA TEŠKOM GOSTOVANJU PROTIV CRVENE ZVEZDE POBEDILI REZULTATOM 55 : 49. PROTIV NEZGODNE ZVEZDE NAŠI IGRAČI SU ODIGRALI GOTOVO IDENTIČNO KAO PROTIV TORLAKA, BORBENO I AGRESIVNO I CELU UTAKMICU VODILI SA OKO 10 KOŠEVA PREDNOSTI.
I OVOG PUTA ODLIČNO JE ODIGRALA CELA EKIPA, SVI PODJEDNAKO.


:: ODLIČNI MLAĐI PIONIRI25.05.2011
U ZNAČAJNOJ UTAKMICI ZA PLASMAN NA PRVO MESTO U GRUPI NAŠA SELEKCIJA JE UBEDLJIVO POBEDILA TORLAK SA 23 KOŠA RAZLIKE (70 : 47). OVOM POBEDOM DVA KOLA PRE KRAJA NAŠA SELEKCIJA JE OBEZBEDILA PRVO MESTO I POVOLJNIJI RASPORED U DODATNIM KVALIFIKACIJAMA ZA FINALNI TURNIR.
PROTIV ODLIČNE SELEKCIJE TORLAKA, FIZIČKI SIGURNO NAJDOMINANTNIJE EKIPE U BEOGRADU, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA MOŽDA NAJBOLJU UTAKMICU SEZONE. IZUZETNO AGRESIVNOM I BRZOM IGROM NAŠA SELEKCIJA JE ODMAH OD STARTA PREUZELA RITAM UTAKMICE U SVOJU KORIST. I PORED DOSTA PROMAŠENIH ZICERA I SLOBODNIH BACANJA, RAZLIKA JE IZ MINUTA U MINUT RASLA. NAPAD JE BIO IZUZETNO BRZ I RAZNOVRSTAN A ODBRANA SVO VREME U STAVU, IGRA KAKVE PRILIČI JEDNOM OZBILJNOM RADU SA DECOM U OVOM UZRASTU.
SVI IGRAČI SU ODIGRALI IZVANREDNO BEZ IZDVAJANJA IJEDNOG POJEDINCA.


:: NOVI PEHARI U VITRINAMA KLUBA, POBEDA JUNIORA22.05.2011
U OKVIRU TURNIRA KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE NAŠEM KLUBU PRIPALA SU DVA PEHARA.
PRVO JE PIONIRSKA SELEKCIJA OD STRANE KOŠARKAŠKOG SABEZA BEOGRADA DOBILA PEHAR A IGRAČI ZLATNE MEDALJE ZA OSVOJENO PRVO MESTO U KVALITETNOJ LIGI BEOGRADA A TIME I PRVAKA BEOGRADA. SVEČANIM DODELAMA PRISUSTVOVAO JE I BIVŠI PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC A SADA POTPREDSEDNIK KSS DEJAN BODIROGA (SLIKA SA NAŠIM IGRAČIMA).

NA SAMOM TURNIR UČESTVOVALE SU DVE SELEKCIJE NAŠEG KLUBA, IGRAČI ROĐENI 2000 I MLAĐI.
SELEKCIJA SASTAVLJENA OD IGRAČA ŠKOLE KOŠARKE OSTAVILA JE ODLIČAN UTISAK POBEDIVŠI U PRVOM KOLU A POTOM JE U DRUGOJ UTAKMICI NESREĆNO IZGUBILA U POSLEDNJOJ SEKUNDI.

PRVA EKIPA I UJEDNO SELEKCIJA 2000. I MLAĐI POSLE POBEDE U SUBOTU, U NEDELJU JE MORALA DA ODIGRA ČAK 4 UTAKMICE DO OSTVARENJA JEDNOG OD USPEHA.
POSLE DVE POBEDE USLEDILA JE I TREĆA UTAKMICA ZA REDOM, POLUFINALE SA FMP-OM KOJU JE NAŠA SELEKCIJA IZGUBILA SA 4 KOŠA RAZLIKE.
U BORBI ZA TREĆE MESTO NAŠA SELEKCIJA JE UBEDLJIVO POBEDILA ZVEZDARU KRONI I OSVOJILA TREĆE MESTO, PEHAR ZA EKIPU I BRONZANE MEDALJE ZA IGRAČE.
TIME JE I OVA GENERACIJA NASTAVILA NIZ USPEHA UNAZAD VIŠE GODINA NA OVOM TAKMIČENJU I OSVAJANJE JEDNOG OD PRVA TRI MESTA. OVO JE UJEDNO I PRVI POKAZATELJ ODREĐENOG KOŠARKAŠKOG POTENCIJALA A ISKUSTVO GOVORI DA SU SVE NAŠE SELEKCIJE KOJE SU IMALE USPEHA NA OVOM TAKMIČENJU I KASNIJE OSTVARIVALE JOŠ ZNAČAJNIJE REZULTATE.

JUNIORI SU OSTVARILI UBEDLJIVU POBEDU U PRVOJ UTAKMICI KVALIFIKACIJA ZA FINALNI TURNIR KVALITETNE LIGE BEOGRADA. NAŠA SELEKCIJA JE U PINKIJU POBEDILA MLADENOVAC REZULTATOM 67 : 52 I NAPRAVILA KRUPAN KORAK KA KONAČNOM PLASMANU.
NAŽALOST, OVU UTAKMICU JE OBELEŽILA NESREĆNA POVREDA NAŠEG IGRAČA NEMANJE LALIĆA, POVREDA LIGAMENATA KOLENA. O TEŽINI POVREDE KONKRETNIJE PODATKE ĆEMO IMATI U TOKU PONEDELJKA 22. MAJA.


:: JUNIORI PROTIV MLADENOVCA20.05.2011
U UTAKMICI KVALIFIKACIJA ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR KVALITETNE LIGE BEOGRADA NAŠA SELEKCIJA SE SASTAJE SA MLADENOVCE. IGRJU SE DVE UTAKMICE. PRVA JE U NEDELJU SA POČETKOM U 20.20H U HALI PINKI U ZEMUNUPrezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.