Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: DVA PORAZA PIONIRA, POBEDA KADETA05.03.2010
U DVA DERBIJA PIONIRI SU DOŽIVELI DVA PORAZA.
NA GOSTUJUĆEM TERENU ZVEZDARA CRONY JE BILA BOLJA REZULTATOM 79 : 65 I POKAZALA DA JE JEDAN OD FAVORITA I ZA MEDALJU NA PRVENSTVU SRBIJE. RADUJE ODLIČNA IGRA I POTENCIJAL KOJI POKAZUJU JEKOVIĆ I RANKOVIĆ A POSEBNO BALŠA DRAGOVIĆ KOJI NAJAVLJUJE POTANCIJAL NOVOG VELIKOG KOŠARKAŠKOG BISERA NAŠEG KLUBA I SRPSKE KOŠARKE.
U DRUGOJ UTAKMICI PROTIV SELEKCIJE FLESH NAŠA SELEKCIJA JE PORAŽENA NA DOMAĆEM TERENU REZULTATOM 58 : 59. IAKO SE RADI O ODLIČNOJ SELEKCIJI FLESH, SAMO 2 PORAZA DO SADA, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALČA ISPOD OČEKIVANOG NIVOA.

KADETI SU OSTVARILI SIGURNU POBEDU NA GOSTUJUĆEM TERENU PROTIV UVEK NEUGODNOG BEOVUKA 68 : 59. ČITAVU UTAKMICI NAŠA SELEKCIJA JE IGRALA SIGURNO I VODIL 10-15 KOŠEVA RAZLIKE.

U NEDELJU KADETSKA SELEKCIJA IGRA U 20.30H U HALI PINKI PROTIV CRVENE ZVEZDE I POBEDOM BISMO I TEORETSKI OBEZBEDILI PLASMAN NA FINALNI TURNIR SRBIJE.

U NEDELJU I MLAĐI PIONIRI IGRAJU U DESANKI MAKSIMOVIĆ PROTIV KOLUBARE IZ LAZAREVCA U UTAKMICI ZA PRVO MESTO U GRUPI.


:: OČEKIVAN PORAZ SENIORA I NEOČEKIVAN PORAZ KADETA27.02.2010
SENIORI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU PROTIV EKIPE VIVA BASKET REZULTATOM 93 : 83. IAKO JE PORAZ OČEKIVAN, JER JE VIVA BASKET PO REZULTATIMA JEDNA OD NAJBOLJIH EKIPA LIGE, SAMA UTAKMICA TO NIJE NAGOVEŠTAVALA. NAŠA EKIPA JE IGRALA IZVANREDNO 27-28 MINUTA, U TRI NAVRATA VODILA 15-20 KOŠEVA RAZLIKE I ONDA NEOBJAŠNJIVO PRESTALA DA IGRA I POSLEDNJIH 12 MINUTA IZGUBILA SA GOTOVO 30 RAZLIKE.

KADETI SU NA DOMAĆEM TERENU U HALI PINKI DOŽIVELI NEOČEKIVAN PORAZ OD JEDNOG OD GLAVNIH KONKIURENATA SELEKCIJE MEGA VIZURE. IAKO JE NAŠA SELEKCIJA PO SVIM PARAMETRIMA KVALITETNIJA I PERSPEKTIVNIJA NA OVOJ UTAKMICI GOTOVO DA NIJE BILA NI BLIZU POBEDE. DVA DOMINANTNA IGRAČA GOSTUJUĆE SELEKCIJE BILA SU DOVOLJNA ZA POBEDU. RAZLOG PORAZA TREBA TRAŽITI PRE SVEGA U PRISTUPU I ULASKU U SAMU UTAKMICU KOJI JE BIO PO SISTEMU LAKO ĆEMO, MI SMO FAVORITI A TO SE NAJČEŠĆE NEGATIVNO VRATI. DOKAZ TOM PRISTUPU JE GOTOVO 20 PROMAŠENIH SLOBODNIH BACANJA KOJI GOVORI O NEOBAVEZNOM ODNOSU U IGRI. LOŠ POČETAK ODREDIO JE I ČITAV TOK UTAKMICE.
NIJEDAN PORAZ NIJE DOBAR ALI BI OVAJ TREBAO DA BUDE PORAZ OTREŽNJENJA. U PITANU JE LIGA TAKMIČENJE GDE JE ZA OČEKIVATI PORAZE I POBEDE. BITNO JE DOĆI DO CILJA, TO JE PLASMAN NA FINALNI TURNIR, A NAŠA SELEKCIJA JE NA KORAK DA TO OBEZBEDI.


:: LEPA I VREDNA POBEDA JUNIORA25.02.2010
JUNIORSKA SELEKCIJA OSTVARILA JE VREDNU POBEDU PROTIV DIREKTNOG KONKURENTA ZA NAJVIŠI PLASMAN U GRUPI KVALITETNE LIGE BEOGRADA. NA GOSTUJUĆEM TERENU POBEĐENA JE ODGOVARAJUĆA SELEKCIJA PRVOLIGAŠA MEGA VIZURA REZULTATOM 110 : 97. IAKO OSLABLJENI NEIGRANJEM GOTOVO KOMPLETNE CENTARSKE LINIJE, IZUZETNO RASPOLOŽENA SPOLJNA BEKOVSKA LINIJA JE NAPRAVILA DOVOLJNU PREVAGU ZA ZNAČAJNU POBEDU. POSEBNO ISTIČEMO ODLIČNU I RUTINSKU IGRU BEKOVA DASPIĆA I LJUBOJEVIĆA.
POSEBNO ISTIČEMO GOTOVO NESVAKIDAŠNJI PODATAK: NAJMLAĐI IGRAČ NAŠE SELEKCIJE KADET FILIP TOMIĆ UŠAO JE U IGRU POSLEDNJI PUT U POSLEDNJE 4 SEKUNDE UTAKMICE I U TOM PERIODU REALIZOVAO 4 SLOBODNA BACANJA I POGODIO TROJKU U POSLEDNJOJ SEKUNDI, UKUPNO 7 POENA. TO GOVORI DA SE I U OVAKO KRATKOM VREMENU MOŽE NAPRAVITI UČINAK, NIJE UVEK POTREBNO 20-30 MINUTA I DA SVAKU ŠANSU TREBA ISKORISTITI ALI ISTO TAKO GOVORI I O KARAKTERU IGRAČA FILIPA. NE ČUDI NJEGOVA RUTINSKA I SJAJNA IGRA I VOĐENJE KADETSKE SELEKCIJE KOJA BELEŽI ODLIČNE REZULTATE.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA I JUNIORA, OD 10 UTAKMICA OVOG VIKENDA SAMO 1 PORAZ21.02.2010
MLAĐI PIONIRI POBEDILI SU NA GOSTOVANJU SELEKCIJU BEST 98 UBEDLJIVO REZULTATOM 64 : 23.

JUNIORI SU POBEDILI SELEKCIJU BORČE REZULTATOM 77 : 42.

OSIM SELEKCIJE KADETA 3, SVE DRUGE I TREĆE SELEKCIJE OSTVARILE SU POBEDE NAJČEŠĆE PROTIV PRVIH SELEKCIJA DRUGIH KLUBOVA. I DALJE RADUJU REZULTATI ALI I POTENCIJAL SELEKCIJE 1999-2000 KOJA SE TAKMIČI PROTIV PRVIH SELEKCIJA DRUGIH KLUBOVA KOJE SU 1-2 GODINA STARIJI.
DRUGA SELEKCIJA KADETA (NAŠA SELEKCIJA 1995-1996 KOJA SE TAKMIČI U KATEGORIJI 1994) OSTVARILA JE NOVU REKORDNU POBEDU NA GOSTOVANJU PROTIV VIZURE ŠARK 2 REZULTATOM 132 : 17, UZ SAV TRUD TRENERA DA RAZLIKA NE BUDE TOLIKO UBEDLJIVA, JER TO NIJE CILJ U OVAKVIM UTAKMICAMA. MANJE NIJE MOGLO.


:: POBEDA KADETA, VREDNA POBEDA DRUGE SELEKCIJE JUNIORA, REKORDNA PORUDŽBINA KLUPSKE OPREME20.02.2010
KADETSKA SELEKCIJA OSTVARILA JE OČEKIVANU I UBEDLJIVU POBEDU NA GOSTUJUĆEM TERENU PROTIV KASTE REZULTATOM 89 : 46. KADETI IGRAJU SVE BOLJE I BOLJE I SA SVE VEĆIM FONDOM IGRAČA.

U OVOM KOLU VREDNU POBEDU OSTVARILA JE DRUGA SELEKCIJA JUNIORA NA GOSTUJUĆEM TERENU PROTIV DO SADA NEPORAŽENE SELEKCIJE MONDO BASKET REZULTATOM 61 : 55 I IZBILA NA PRVO MESTO U GRUPI REGIONALNE LIGE.

U PRETHODNIH 10 DANA ORGANIZOVANA JE NABAVKA OPREME KLUPSKOG DIZAJNA. U PONUDI SU: KOMPLET DRES I ŠORC MODEL SENIORSKI TIM, TRENERKA ACETAT MODEL SENIORSKI TIM I DRES SA 2 LICA. OSTVARENA JE REKORDNA NARUDŽA IKADA DO SADA OD PREKO 150 RAZLIČITIH ARTIKALA ŠTO DOVOLJNO GOVORI O POPULARNOSTI KLUPSKE OPREME ALI I O PRIVRŽENOSTI KLUPSKIM OBELEŽJIMA I KLUBU.


:: POBEDA SENIORA18.02.2010
SENIORSKA SELEKCIJA POBEDILA JE NA GOSTOVANJU U KOVILOVU SELEKCIJU ŽITKO BASKET UBEDLJIVIM REZULTATOM 87 : 71. I PORED TOGA ŠTO JE U TOKU UTAKMICE BILO I 30 KOŠEVA RAZLIKE ZA NAŠU SELEKCIJU, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA VEOMA SLABU UTAKMICU, UZ NEKOLIKO DALEKOMETNIH TROJKI VASOVIĆA I STOJANOVIĆA JEDINA SVETLA TAČKA NA UTAKMICI BIO JE IZVANREDNI PETAR JOKIĆ. JOKIĆ JE POSTIGAO 31 POEN UZ BEZBROJ ATRAKTIVNIH ZAKUCAVANJA A IGRAMA TOKOM CELE SOZENE, U KOJOJ JE DO SADA NAŠ NAJBOLJI IGRAČ, POKAZUJE DA MU JE VEĆ SADA MESTO I NA PRVOLIGAŠKOJ SCENI. RAZOČARAVAJUĆU IGRU PRIKAZALI SU NAJMLAĐI ČLANOVI SENIORSKOG TIMA, JUNIORI, KOJI SU NA OVOJ UTAKMICI DOBILI DOSTA PROSTORA DA IGRAJU ALI SVOJU ŠANSU NISU ISKORISTILI NA NAJBOLJI NAČIN TAKO DA IM SLEDI NOVO DOKAZIVANJE KAKO BI POKAZALI DA LI MOGU SLEDEĆE GODINE DA BUDU NOSIOCI SENIORSKOG TIMA.


:: POHVALE IZ GRADSKOG SEKRETARIJATA, SENIORI SA ŽITKOM,PROMENA E-MAIL ADRESE KLUBA16.02.2010
U TEKSTU OBJAVLJENOM U BLICU DANA 16.FEBRUARA, INTERVJU GRADSKOG SEKRETARA ZA SPORT ACE KOVAČEVIĆA, KK ZEMUN JE NAVEDEN KAO PRIMER KLUBA KAKVIMA ĆE GRADSKI SEKRETARIJAT POMAGATI A DA PRI TOME TI KLUBOVI NE OSTVARUJU I NE MORAJU DA OSTVARUJU VRHUNSKE REZULTATE U SENIORSKOM TAKMIČENJU. I ZA GRAD JE BITNA MASOVNOST I STVARANJE VRHUNSKIH IGRAČA. REZULTATI U TOM SEGMENTU BIĆE MERILO I KRITERIJUM ZA DOTACIJE OD STRANE GRADA.

U ČETVRTAK 18.FEBRUARA U KOVILOVU SA POČETKOM U 17H SENIORSKI TIM IGRA UTAKMICU PROTIV ŽITKO BASKETA.

NOVE E-MAIL ADRESA ZA KONTAKT JE : KKZEMUN@SBB.RS

STARA E-MAIL ADRESA KKZEMUN@EUNET.RS BICE U FUNKCIJI JOS IZVESNO VREME ZBOG OBAVESTAVANJA SVIH ZAINTERESOVANIH


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA I KADETA15.02.2010
MLAĐI PIONIRI OSTVARILI SU JOŠ JEDNU POBEDU NA GOSTOVANJU. NA JEDNOM OD TEŽIH GOSTOVANJA POBEĐEN JE DIV BASKET REZULTATOM 39 : 36.

KADETI SU OSTVARILI OČEKIVANU I LAGANU POBEDU NA GOSTOVANJU SUPERFUNDU REZULTATOM 80 : 55.


:: POBEDA SENIORA, PONOVO INDIVIDUALNI TRENINZI U PINKIJU13.02.2010
SENIORI SU ISTVARILI TEŠKU POBEDU PROTIV ISKUSNE EKIPE STARI DIF REZULTTOM 80 : 78. I PORED OTEŽANIH USLOVA IGRANJA ZBOG IZUZETNO LOŠEG SUĐENJA NA ŠTETU NAŠE EKIPE (DOVOLJAN PODATAK JE DA JE NAŠA EKIPA IMALA DUPLO VIŠE FAULOVA NEGO GOSTUJUĆA A OBE EKIPE SU VEĆINU UTAKMICE IGRALE ZONU, UZ GOMILU DVOSTRUKIH ARŠINA U PRESUĐIVANJU ZA ISTE STVARI A NA ŠTETU NAŠE EKIPE) NAŠA EKIPA JE SMOGLA SNAGE DA U POSLEDNJIM SEKUNDAMA UTAKMICE OBEZBEDI LEPU POBEDU.

ZAHVALJUJUĆI VEĆ OBJAVLJENOJ POMOĆI GRADA, DOGOVORILI SMO SA RUKOVODSTVOM HALE PINKI VRAĆANJE TERMINA ZA DODATNE TRENINGE NAJTALENTOVANIJIH IGRAČA. SVAKOG UTORKA I ČETVRTKA U TRAJANJU OD PO 2 SATA RADIĆE NAJPERSPEKTIVNIJI IGRAČI NA USAVRŠAVANJU INDIVIDUALNIH TEHNIČKIH ELEMENATA I NEDOSTATAKA. TO JE ONO ŠTO JE U RANIJIM PERIODIMA DAVALO DODATNI KVALITET NAŠIM IGRAČIMA A ŠTO SMO BILI PRIMORANI DA PRIVREMENO OBUSTAVIMO U PRETHODNIH 2 MESECA. I OVO JE DOKAZ DALJE KONSOLIDACIJE RADA KLUBA.


:: NASTAVAK SARADNJE SA SAOBRAĆAJNIM INSTITUTOM CIP, VELIKA POMOĆ GRADA10.02.2010
U NAREDNOM PERIODU OD 6 MESECI, JEDNA OD VODEĆIH SRPSKIH KOMPANIJA, CIP SAOBRAĆAJNI INSTITUT FINANSIJSKI ĆE PODRŽATI PROGRAME KLUBA. UGOVOR O SPONZORSTVU POTPISAN JE DANAS A ZA PERIOD JANUAR - JUN 2010. GODINE. U TRENUCIMA OZBILJNE KONSOLIDACIJE KLUBA OVAKVA SARADNJA JE DRAGOCENA.
U IME SVIH ČLANOVA KLUBA VELIKO HVALA KOMPANIJI CIP A POSEBNO GENERALNOM DIREKTORU G-DINU MILUTINU IGNJATOVIĆU !!!

GRADSKI SEKRETARIJAT ZA SPORT DONEO JE ODLUKU DA SVIM KLUBOVIMA ODOBRI FINANSIJSKU DOTACIJU ZA ZAKUP TERMINA U SPORTSKIM SALAMA A ZA POTREBE TRENINGA SENIORSKIH TIMOVA. NAŠEM KLUBU ODOBRENA JE DOTACIJA ZA UKUPNO 250 SATI TRENINGA U HALI PINKI ŠTO POKRIVA 1/2 POTREBA. NA OVAJ NAČIN U NAREDNOM PERIODU REŠEN JE GORUĆI PROBLEM NAŠEG KLUBA A TO JE FINANSIRANJE SENIORSKOG TIMA. DOSADAŠNJE FINANSIRANJE VRŠENO JE IZ TEKUĆIH PRIHODA KLUBA I U NAJVEĆOJ MERI TAJ PROGRAM JE I UGROŽAVAO EGZISTENCIJU KLUBA.

OVA ODLUKA GRADSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT A ZA KOJU JE SVAKAKO NAJZASLUŽNIJI GRADSKI SEKRETAR G-DIN ACA KOVAČEVIĆ, PREDSTAVLJA JEDNU OD NAJPOZITIVNIJIH ODLUKA GRADSKE VLASTI ZA SPORT UNAZAD BAR 10 GODINA.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.