Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PRVI PORAZ KADETA, LEPA POBEDA SENIORA18.11.2012
KADETI SU DOŽIVELI PRVI PORAZ. NA OČEKIVANO TEŠKOM GOSTOVANJU DOMAĆIN MLADOST ČAČAK JE BILA BOLJA I POBEDILA REZULTATOM 83 : 71. UTAKMICA JE IZGLEDA BILA REŠENA VEĆ U PRVOJ ČETVRTINI JER SE POSLE RAZLIKA ODRŽAVALA TOKOM CELE UTAKMICE.
JEDINO RASPOLOŽENI SLOBA JOVANOVIĆ NIJE BIO DOVOLJAN DA SE POBEDI U OVAKO JAKOJ UTAKMICI. OBJEKTIVNO, ČUITAVA EKIPA JE ODIGRALA LOŠE I ISPOD MOGUĆNOSTI, DELOM SE TO OPRAVDAVA BOLEŠĆU I NETERENIRANJEM NEKOLIKO IGRAČA.

SENIORI SU NASTAVILI DA POBEĐUJU I NAGOVEŠTAVAJU DA POSTAJEMO OZBILJNA EKIPA. NA DOMAĆEM TERENU HALE PINBKI POBEĐEN JE TRADICIONALNO LJUT RIVAL KOTEŽ BEKO REZULTATOM 100 : 88.
PROTIVNIK JE KLUB KOJI IMA AMBICIJE DA OSTVARI PLASMAN U VIŠI RANG I DO OVOG KOLA JE IMAO SAMO JEDAN PORAZ. OVOM POBEDOM NAŠA SELEKCIJA NAGOVEŠTAVA MIŠLJENJA NEKIH STRUČNJAKA DA SMO MI JEDNA OD NAJKVALITETNIJIH EKIPA U OVOM RANGU I DA ĆEMO AKO NE UČESTOVATI A ONDA SIGURNO ODLUČIVATI O RASPODELI VODEĆIH MESTA NA TABELI NA KRAJU SEZONE.
PONOVO JE NAŠA SELEKCIJA POKAZALA DA JE IZRAZITA NAPADAČKA EKIPA KOJA I DAJE I PRIMA PUNO KOŠEVA, ŠTO I JESTE LEPOTA IGRE.
VEĆ U PRVOJ ČETVRTINI SJAJNOM ŠUTERSKOM SERIJOM NAŠA SELEKCIJA JE POVELA DVOCIFRENOM RAZLIKOM. I ONDA U DRUGOJ ČETVRTINI, POČELO JE SOLIRANJE I SAMOZADOVOLJAVANJE ŠTO JE REZULTIRALO VELIKIM PREOKRETOM. IZUZETNO ISKUSNA EKIPA BEKA POVELA JE NA POLUVREMENU SA 9 KOŠEVA PREDNOSTI I ČINILO SE DA SE TU NAŠE NADE ZAVRŠAVAJU.
U POLUVREMENU POSLE ŽUČNIH REČI UPUĆENIH IGRAČIMA NA ODNOS I NAČIN IGRE, U TREĆOJ ČETVRTINI KAO DA JE IZAŠLA NEKA SASVIM DRUGA EKIPA. NAŠA SELEKCIJA SAMLELA JE PROTIVNIKA I TU ČETVRTINU DOBILA SA 20 KOŠEVA RAZLIKE. U POSLEDNJOJ ČETVRTINI RAZLIKA JE IŠLA DO NAJVIŠIH 18.
IZVANREDNU UTAKMICU ODIGRAO JE PLEJ MILAN VASOVIĆ KOJI JE ŠUTIRAO TROJKE 6 OD 6.
ODLIČNU ROLU IMAO JE I VUKAŠIN ZLATANOVIĆ, KOJI JE DO SADA MANJE IGRAO. I NA OVOJ UTAKMICI IAKO NIJE IMAO VEĆU MINUTAŽU DAO JE VELIKI DOPRINOS I POENIMA I BORBENOŠĆU.
MORAMO ISTAĆI POSEBAN I VELIKI DOPRINOS KOJI JE DAO, A DAJE VEĆ VIŠE KOLA, LUKA PEJOVIĆ. OVAJ MOMAK KAO DA NE ZNA DA ZAKAŽE A NAJMANJE ŠTO MOŽE I GDE NIKADA NE ZAKAŽE JESTE ODNOS PREMA IGRI I DRESU I TREBA DA SLUŽI ZA PRIMER SVIM MLAĐIM IGRAČIMA KAKO TREBA PRISTUPATI SVAKOJ UTAKMICI. LUKA IZRASTA U PRAVOG I ODANOG KLUPSKOG IGRAČA, UVEK ZLATA VREDNOG I NA TAKVE KLUB UVEK MOŽE DA SE OSLONI.


:: ŠKOLE KOŠARKE U PINKIJU, NEMANJA LALIĆ JUNIOR NAŠEG KLUBA OPERISAN13.11.2012
U PREDIGRI SENIORSKE UTAKMICE U PONEDELJAK U PINKIJU TRI GRUPE ŠKOLE KOŠARKE SU ODIGRALE MEĐUSOBNO UTAKMICE, SVAK SA SVAKIM. OKO 50 DEČAKA UZRASTA 9 GODINA I MLAĐI OSETILO JE PARKET HALE PINKI.
U 2 SATA IGRE MNOGI SU BILI MOKRI DO GOLE KOŽE. POKAZALO SE DA JE OVO PRAVI POTEZ ZA NAŠE NAJMLAĐE ČLANOVE I TO ĆE BITI SVE ČEŠĆA PRAKSA.

JUNIOR NAŠEG KLUBA ROĐEN 1994. NEMANJA LALIĆ POSLE DUŽEG PERIODA MIROVANJA I PRIPREMA DANAS JE OPERISAN NA ORTOPEDSKOJ KLINICI NA BANJICI.
TEŽA POVREDA UKRŠTENIH LIGAMENATA RANO JE ODVOJILA OVOG TALENTOVANOG MOMKA OD TERENA. DUG PERIOD TERAPIJA I JAČANJA BIO JE PREDUSLOV DA BI SE UOPŠTE MOGLA IZVRŠITI OPERACIJA. DANAS JE TO URAĐENO, NADAMO SE USPEŠNO.
NEMANJI ŽELIMO BRZI IZLAZAK I BRZI OPORAVAK A KOŠARKA JE NEŠTO O ČEMU POSLEDNJE TREBA DA RAZMIŠLJA. NADAMO SE DA ĆE I ONA DOĆI NA RED ALI KADA JOJ BUDE VREME.
ŠKOLE KOŠARKE U PINKIJU - NOVEMBAR 2012


:: VIDOVIĆ UROŠ MVP 4. KOLA KADETSKE LIGE SRBIJE,TEŽAK PORAZ OMLADINACA, POBEDE MLAĐIH PIONIRA I JUNIORA, U PONEDELJAK SENIORI A U PREDIGRI NADMETANJE TRI ŠKOLE KOŠARKE NAŠEG KLUBA11.11.2012
SJAJAN UČINAK KADETA UROŠA VIDOVIĆA. U ČETVROM KOLU KADETSKE LIGE SRBIJE OSTVARIO JE NAJBOLJI UČINAK I MVP JE KOLA SA INDEKSOM 29 I 24 POSTIGNUTA POENA. NA SLEDEĆOJ UTAKMICI KADA NAŠ KLUB BUDE DOMAĆIN UROŠU ĆE TIM POVODOM BITI URUČENA NAGRADA KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE, DRES REPREZENTACIJE SRBIJE SA BROJEM I PREZIMENOM.

DAVNO JEDNA NAŠA PRVA SELEKCIJE NIJE PRETRPELA UBEDLJIV PORAZ KAO OMLADINCI PROTIV BARAJEVA. REZULTAT 92 : 63.
NAŠA SELEKCIJA NEMA NI O OD OMLADINACA JER SU TO POLA JUNIORI A POLA KADETI ALI I TO NIJE OPRAVDANJE ZA OVAKO VISOK PORAZ. PRE SE MOŽE REĆI DA JE U PITANJU PRISTUP ŠTO NIKAKO NE BI SMELO JER JE UČEŠĆE U OMLADINSKOJ LIGI ZA NAŠ KLUB VEOMA BITNO, NE REZULTATSKI VEĆ U CILJU STICANJA ISKUSTVA IGRANJA JAKIH UTAKMICA SA STARIJIMA.

MLAĐI PIONIRI SU POSLE DUŽEG VREMENA IMALI DOSTOJAN OTPOR OD JEDNE EKIPE. NA GOSTOVANJU ODLIČNOJ EKIPI RASA NAŠA SELEKCIJA JE POBEDILA RAZULTATOM 56 : 42. TRI ČETVRTINE PROTIVNIK JE BIO RAVNOPRAVAN A OVOLIKA RAZLIKA JE OSTVARENA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI. KAO MNOGO PUTA DO SADA MARKO PECARSKI JE ZA PROTIVNIKE BIO NEREŠIVA ENIGMA.

JUNIORI SU NA GOSTOVANJU NEJAKOM MLADENOVCU OSTVARILI UBEDLJIVU POBEDU REZULTATOM 106 : 64.

SUTRA U 15 ČASOVA SENIORI IGRAJU U HALI PINKI SA EKIPOM MLADOST 2009.
U PREDIGRI POČEV OD 13H TRI NAŠE ŠKOLE KOŠARKE (ROĐENI 2003 I MLAĐI) ODIGRAĆE MEĐUSOBNO TRIJAGONAL I POKAZATI DOKLE SU DOŠLI U OBUCI.


:: U DRUGOM VEĆEM DERBIJU NOVA UBEDLJIVA POBEDA KADETA10.11.2012
KADETI SU U NOĆNOM TERMINU U GRADSKOM DERBIJU POBEDILI FLEŠ REZULTATOM 89 : 69.
PRIBOJAVAO SE TRENER DARKO OVE UTAKMICE JER JE FLEŠ ODLIČNA EKIPA KOJA JE U KVALIFIKACIJAMA IZBACILA PARTIZAN. OČIGLEDNO IH JE TAJ USPEH ISPRAZNIO PA SU VEZALI NEKOLIKO PORAZA. PITANJE JE TRENUTKA KADA ĆE KRENUTI SA POBEDAMA I POSTOJAO JE STRAH DA TO MOŽE DA SE DESI VEČERAS.
IPKA, NAŠA SELEKCIJA JE POKAZALA DA JE U OVOM DALEKO KVALITETNIJA. ODMAH OD STARTA POVELI SMO UBEDLJIVO, PROTIVNIK JE SAMO U JEDNOM TRENUTKU PRIŠAO NA 3 POENA ALI JE NAŠA SELEKCIJA DALA GAS, DIGLA NA 10 I DO KRAJA LAGANO POVEĆVALA PREDNOST DO MAKSIMALNIH 20.
I NA OVOJ UTAKMICI TRENER DARKO JE PRUŽIO ŠANSU VEĆINI IGRAČA NE JURCAJUĆI KOŠ RAZLIKU.
OVO VEČE ODLIČNA IGRA UROŠA VIDOVIĆA SA INDEKSOM 29, 24 POENA, VEĆINOM IZ ŠUTA SA VELIKIM PROCENTOM REALIZACIJE. U PRVOM DELU UTAKMICE ODLIČNI SLOBA JOVANOVIĆ A U DRUGOM POLUVREMENU SE PROBUDIO I STARINČEVIĆ TAKO DA PROTIVNIKU NIJE BILO SPASA.
SLEDEĆEG VIKENDA NOVI DERBI I PRILIKA ZA LEPU UTAKMICU U ČAČKU PROTIV VELIKOG RIVALA I PRIJATELJA MLADOSTI IZ ČAČKA.
2012-13 KADETSKA ZEMUN FLASH


:: VIKEND POBEDA SVIH SELEKCIJA04.11.2012
Ovog vikenda sve selekcije su ostvarile pobede.
Posle juniora i kadeta u subotu i ostale ekipe koje su igrale u nedelju ostvarile su pobede.
Mlađi pioniri pobedili su ekipu As basket 2 sa 120 : 10. Utakmica koja je svima štetila a najviše košarci. Ne vidimo smisao što se ovakve ekipe takmiče na ovom rangu, nije smisao da mi naše igrače sklanjamo da ne daju koševe.

Pioniri su na gostovanju pobedili Zmaj 71 : 27.

Druga selekcija kadeta (naša pionirska selekcija sa nešto kadeta koji nisu u programu prve selekcije) pobedila je Cerak 3 76 : 41.

Na kraju, seniorsi su ostvarili još jednu pobedu nad Astrom rezultatom 101 : 90. Seniori postaju sve sigurniji uz dosta minutaže kadetima i juniorima.

DANAS JE VREDELO POPODNE PROVESTI U PINKIJU SAMO ZBOG JEDNOM IGRAČA - VASE PUŠICE.
BRILJANTNA IGRA: ZA 26 MINUTA INDEKS 42, 23 POENA, 6 SKOKOVA, 8 ASISTENCIJA, 10 IZNUĐENIH FAULOVA. DANAS SE VASA IGRAO KOŠARKE. BILO JE UŽIVANJE GLEDATI OVOG MOMKA KOJI JE PRIKAZAO GOTOVO SAV REPERTOAR KOJI SE MOŽE. ONO ŠTO JE NAJFASCINANTNIJE TO JE NAČIN NA KOJI ON NALAZI REŠENJA U DELIĆIMA SEKUNDE. TO JE NEŠTO ŠTO SE NE UČI, TO JE DAR I TALENAT I SA TIME SE RODIŠ ILI NE. VEĆ SADA SE MOŽE REĆI DA JE VASA U SVOM UZRASTU MOŽDA I NAJTALENTOVANIJI IGRAČ KOGA SU NAŠ KLUB I KOŠARKA U ZEMUNU IMALI IKADA. DA LI ĆE TO PRETOČITI I U VRHUNSKOG IGRAČA PITANJE JE NA KOJE ĆE ODGOVOR DATI VREME. ONO ŠTO JE ODLIKA NAŠEG NARODA A TO JE DA SE ODMAH NAĐU DUŠEBRIŽNICI KOJI GA ODMAH OSPORAVAJU, TE NIJE TO SAVREMENA KOŠARKA , TE NEMA EKSPLOZIVNOST, TE ... TAKAV DAR DANAS RETKO KOJI MLADI IGRAČ IMA NA NJEGOVOJ POZICIJI.
S PUNO PRAVA MOŽEMO REĆI DA JE ZEMUN DOBIO SVOG KIĆANOVIĆA, JER SVOJIM STILOM VASA NEODOLJIVO PODSEĆA NA LEGENDU NAŠE KOŠARKE. VOLELI BISMO DA TO BUDE I NA SRPSKOM NIVUO.


:: KADETI ODLIČNI NA GOSTOVANJU U ZAJEČARU, UBEDLJIVI JUNIORI03.11.2012
KADETI SU NA NEUGODNOM GOSTOVANJU PROTIV MLADOSTI IZ ZAJEČARA OSTVARILI UBEDLJIVU POBEDU 77 : 59.
SAMO PRVU ČETVRTINU DOMAĆIN JE USPEVAO DA PRUŽI OTPOR. POSLE TOGA NOŠENI IZVANREDNIM SLOBOM JOVANOVIĆEM NAŠI MOMCI SU PREUZELI RITAM IGRE I RAZLIKA SE IZ MINUTA U MINUT POVEĆAVALA. U DRUGOM POLUVREMENU RAZLIKA JE VEĆIM DELOM UTAKMICE BILA 20-30 KOŠEVA.
TRENER DARKO JE DAO ŠANSU SVIM IGRAČIMA DA SE IZIGRAJU.

JUNIORI SU DEKLASIRALI NEJAKI PROBASKET REZULTATOM 109 : 52.


:: PRVA POBEDA PIONIRA U NOVOJ SEZONI31.10.2012
U NEZANIMLJIVOJ UTAKMICI I POSLE SLABIJE IGRE PIONIRI SU POBEDILI NEJAKU SKADARLIJU REZULTATOM 90 : 58.


:: PRVA POBEDA OMLADINACA29.10.2012
OMLADINCI (AKO SE TAKO MOGU NAZVATI JER JE U SASTAVU BILO ČAK 6 KADETA OD KOJIH I ROĐENI 1997) OSTVARILI SU PRVU POBEDU. NA GOSTIVANJU POBEĐENA JE EKIPA CERAK 2 SA 2 KOŠA RAZLIKE I PRI TOME SU SE SVI NAŠI IGAČI IZIGRALI.


:: PRVA POBEDA JUNIORA28.10.2012
STATISTIKAJUNIORI SU TEŽE NEGO OČEKIVANO POBEDILI CERAK REZULTATOM 74 : 68. VEĆ U PRVOJ ČETVRTINI BILO JE 15 RAZLIKE A KRAJNJI REZULTAT JE SAMO ZBOG VELIKE MINUTAŽE KOJU JE TRENER TANČIĆ DAO SVIM IGRAČIMA.
ODLIČNA IGRA LUKE PEJOVIĆA SA 12 POENA 10 SKOKOVA I INDEKSOM 17 I KADETA STARINČEVIĆA SA 17 POENA I INDEKSOM 17.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA I KADETA, PORAZ SENIORA27.10.2012
MLAĐI PIONIRI SU NA GOSTOVANJU UBEDLJIVO SAVLADALI ZVEZDARU CRONY 65 : 37. REZULTATOM.

KADETI SU U PRVOM VELIKOM DERBIJU TRIJUMFOVALI PROTIV MEGA VIZURE REZULTATOM 73 : 62.
U VEOMA LEPOM AMBIJENTU NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA RUTINSKI I SUGURNO IAKO JE TRENER DARKO PRE UTAKMICE IMAO NEKOLIKO PROBLEMA SA BOLEŠĆU I POVREDAMA IGRAČA. OČIGLEDNO KADA POSTOJI ŽELJA DA I BOLEST I POVREDE NIŠTA NE ZNAČE.
CELU UTAKMICU NAŠA SELEKCIJA JE KONTROLISALA REZULTAT, RAZLIKA JE UVEK BILA IZMEĐU 10-20 KOŠEVA. SAMO ZAHVALJUJUĆI OPUŠTENOJ IGRI U POSLEDNJOJ ČETVRTINI NA KRAJU UTAKMICE RAZLIKA NIJE BILA PEKO 20 KOŠEVA.
MORAMO ISTAĆI ODLUČNU IGRU UROŠA RANKOVIĆA SA 15 POENA, 13 SKOKOVA I INDEKSOM 23.

SENIORI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU OD TORLAKA POSLE PRODUŽETKA 102 : 100. NAŠA EKIPA JE 2 MINUTA PRE KRAJA IMALA 8 KOŠEVA PREDNOSTI ALI JE NEODGOVORNOM IGROM RAZLIKU ISPUSTILA A U PRODUŽETKU I IZGUBILI UTAKMICU.
OVO JE DRUGA UTAKMICA KOJA JE DELOVALA KAO DOBIJENA A KOJU JE NAŠA EKIPA IZGUBILA I OBE OD OBJEKTIVNO SLABIJIH EKIPA. NAŽALOST UMESTO SKORA OD ČETIRI POBEDE IMAMO SOLIDNIH DVE POBEDE I DVA PORAZA.
2012-2013 KADETSKA LIGA - MEGAPrezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.