Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: OHRABRUJUĆI PORAZ JUNIORA, POČINJE PRELAZNI ROK01.09.2012
JUNIORI SU U PRVOJ KONTROLNOJ UTAKMICI PORAŽENI U GOSTIMA U HALI PIONIR OD JUNIORA PARTIZANA SA 10 KOŠEVA RAZLIKE.
NAŠA JUNIORSKA SELEKCIJA POJAČANA SA 2 SENIORSKA IGRAČA PRUŽILA JE ODLIČAN OTPOR JUNIORSKOJ SELEKCIJI PARTIZANA KOJA JE TAKOĐE NASTUPILA POJAČANA SA NEKOLIKO IGRAČA.
SVI IGRAČI SU DOBILI ŠANSU I GOTOVO DA SU SVI OPRAVDALI OCEKIVANJA. LEPA NAJAVA PRED OČEKIVANE KVALIFIKACIJE ZA JUNIORSKU LIGU.

OD PONEDELJKA POČINJE PRELAZNI ROK U KOME OČEKUJEMO NEKOLIKO IZVANREDNIH POJAČANJA PA I JEDNO DO DVA BOMBASTIČNIH POJAČANJA.
NEKIH SPEKTAKULARNIH ODLAZAKA IZ KLUBA NEĆE BITI.


:: U PONEDELJAK KREĆE DRUGA GRUPA KAMPERA I SENIORI POČINJU SA TRENINZIMA12.08.2012
U PONEDELJAK U 11H ISPREDA HALE PINKI AUTOBUSOM LASTE DRUGA GRUPA KAMPERA KREĆE NA OPLENAC. U DRUGOJ GRUPI JE KADETSKA SELEKCIJA I NAJMLAĐI POLAZNICI ŠKOLE KOŠARKE, UKUPNO 45 KAMPERA.
KADETSKA SELEKCIJA POČINJE PRIPREME ZA TEŠKU BORBU U KVALIFIKACIJAMA ZA KADETSKU LIGI SRBIJE.

SENIORSKO-JUNIORSKA SELEKCIJA SE U PONEDELJAK OKUPLJA NA PRVOM JUTARNJEM TRENINGU A U POPODNEVNIM SATIMA ULAZI U HALU PINKI. RADIĆE SE DVA PUTA DNEVNO POD KOMANDOM TRENERA TANČIĆA.
I U JUNIORSKOJ I U SENIORSKOJ SELEKCIJE BIĆE VELIKIH PROMENA I OČEKUJEMO DA OBE SELEKCIJE BUDU IZUZETNO JAKE. KAKO SE RAZVIJAJU PRIČE, SENIORI BI TREBALO DA BUDU U JEDNOM OD NAJJAČIH SASTAVA U POSLEDNJIH 5 GODINA, IZGLEDNO I SA PAR IGRAČA KOJI SU ZA MNOGO VIŠI RANG TAKMIČENJA. AKO SE SVE REALIZUJE MOGUĆE JE I NAPADANJE RANGA B LIGE.
U JUNIORSKOJ SELEKCIJI SE OČEKUJU JOŠ 2-3 IGRAČA, U OBZIR ĆE DOĆI SAMO EKSTRA KVALITETNI TAKO DA BI JUNIORI SA UČEŠĆEM NEKOLIKO EKSTRATALENTOVANIH KADETA KOJI BI IGRALI I ZA JUNIORE, TREBALO DA PREDSTAVLJA EKIPU KADRU ZA ŽESTOKU BORBU ZA PLASMAN U JEDINSTVENU JUNIORSKU LIGU.

S OBZIROM NA VELIKO ISKUSTVO SPORTSKOG DIREKTORA I TRENERA DARKA PERUNIČIĆA I TRENERA DRAGOSLAVA TANČIĆA, NE SUMNJAMO DA ĆE TAKMIČARSKA LINIJA KOJA ĆE SE PRELIVATI KADETI-JUNIORI-SENIORI BITI IZUZETNO KVALITETNA, SA BOGATIM PROGRAMOM ZA NAPREDAK SVAKOG IGRAČA I SA KVALITETNIM REZULTATIMA NA KRAJU SEZONE.
NAŠ KLUB ĆE BITI OTVOREN ZA SVAKOG MLADOG IGRAČA KOJI SMATRA DA MOŽE DA IMA MESTO I UČINAK U OVIM NAŠIM SELEKCIJAMA.


:: TURNIR SENIORSKIH REPREYENTACIJA -TROFEJ BEOGRADA-06.08.2012
dopis kssU SREDU I ČETVRTAK U BEOGRADSKOJ HALI PIONIR ODRŽAĆE SE TURNIR SENIORSKIH REPREZENTACIJA NA KOME PORED NAŠE SELEKCIJE UČESTVUJU MAĐARSKA, SLOVENIJA I TURSKA.
BIĆE OVO POSLEDNJA PROVERA NAŠE REPREZENTACIJE PRED UTAKMICE KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO.
PRVOG DANA RASPORED UTAKMICA JE SLEDEĆI:
U 18 ČAS SLOVENIJA : TURSKA
U 20.30 ČAS SRBIJA : MAĐARSKA
U ČETVRTAK U 18 PORAŽENI A U 20.30 POBEDNICI ZA PRVO MESTO.

POZIVAMO SVE ČLANOVE DA U ŠTO VEĆEM BROJU DOĐU U HALU PIONIR I PODRŽE JEDNU NOVU I ZNATNO PODMALAĐENU REPREZENTACIJU KOJA JE OSVAJANJEM TURNIRA U SLOVENIJI POKAZALA DA MOŽE DOSTA.

ULAZ U HALU JE BESPLATAN ALI UZ ULAZNICE KOJE SE MOGU PODIĆI NA BLAGAJNAMA HALE PIONIRI I SC TAŠMAJDAN.


:: ODLASKOM NA KAMP POČEO PRIPREMNI PERIOD05.08.2012
PRVA GRUPA U KOJOJ SU SELEKCIJE PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA (45 IGRAČA) OD NEDELJE NALAZI SE NA PRIPREMAMA U STAROJ BAZI TOPOLA-OPLENAC. NA PRIPREMAMA ĆE BORAVITI 8 DANA.
DRUGA GRUPA U KOJOJ SU KADETI I NAJMLAĐI POLAZNICI ŠKOLE KOŠARKE (TAKOĐE 45 IGRAČA) ODLAZI NA PRIPREME 13. AVGUSTA, POLAZAK U 11 ČASOVA ISPRED HALE PINKI.

OVE PRIPREME UVOD SU U KOMPLETAN PRIPREMNI PERIOD ZA SEZONU U KOJOJ SVE SELEKCIJE IMAJU NAJVIŠE AMBICIJE.

SENIORI I JUNIORI KREĆU 13. AVGUSTA I ČITAV PRIPREMNI PERIOD PROVEŠĆE U BEOGRADU U RADU DVA PUTA DNEVNO.


:: DARKO PERUNIČIĆ SPORTSKI DIREKTOR KLUBA !31.07.2012
POSLE NEKOLIKO KONSTRUKTIVNIH RAZGOVORA, KAO ŠTO JE I NAJAVLJENO, DARKO PERUNIČIĆ SE PRIHVATIO FUNKCIJE I IMENOVAN JE ZA SPORTSKOG DIREKTORA KLUBA. PORED TE FUNKCIJE DARKO ĆE I DALJE OBAVLJATI TRENERSKI POSAO I NASTAVITI I ZAOKRUŽITI CIKLUS SA SJAJNOM GENERACIJOM 95/96 SA KOJOM JE KLUBU DONEO VEČ NEKOLIKO MEDALJA.

DARKO PERUNIČIĆ JE DALEKO NAJBOLJE MOGUĆE STRUČNO REŠENJE ZA ONO ŠTO OBUHVATA FUNKCIJA SPORTSKOG DIREKTORA ZEMUNA, TEŠKO DA JE KLUB I DA JE HTEO MOGAO NAĆI BOLJE REŠENJE U SRBIJI.
REKORDER PO BROJU GODINA U KLUBU (PREKO 17 GODINA BEZ PREKIDA), DOKAZAN U RADU SA VIŠE GENERACIJA, DOKAZAN U DOSADAŠNJIM BROJNIM KONSULTACIJAMA I STRUČNIM ODLUKAMA U KLUBU, IZUZETAN PEDAGOG I ŠTA SVE JOŠ NE, NISU NAS DOVODILI U DILEMU DA LI JE DARKO PRAVO REŠENJE, NA NJEMU JE BILO DA ODLUČI.
DARKO JE VEĆ PRAKTIČNO OBAVLJAO DEO POSLOVA KOJI PODRAZUMEVAJU STRUČNU KOORDINACIJU A SADA ĆE TO BITI U CELOSTI: DARKO ĆE BITI NAJODOGOVORNIJI ZA SPORTSKI PROGRAM, KVALITET RADA, KVALITET SELEKCIJA I POJEDINACA, KVALITET REZULTATA, KVALITET USLOVA,... I U TOME ĆE ON BITI TAJ KOJI ĆE DONOSITI KONAČNE ODLUKE, UZ KONSULTACIJU SA OSTALIM TRENERIMA I NAJUŽIM RUKOVODSTVOM.

RUKOVODSTVO KLUBA U PREDVIĐANJU MNOGO BOLJEG SUTRA KLUBA, UVOĐENJEM OVE FUNKCIJE ŽELI DA SE PRIPREMI ZA TO BOLJE SUTRA. SIGURNI SMO DA ĆE KLUB U NAREDNOM PERIODU ZNAČAJNO KVALITETNO NAPREDOVATI A ZA TAJ NAPREDAK JE BILO NEOPHODNO NALAŽENJE ČOVEKA ODGOVORNOG ZA STRUKU. VEĆ U VRLO KRATKOM PERIODU, POČEV OD SEPTEMBRA, OSETIĆE SE NOVI VETROVI I NOVE IDEJE U SPORTSKOM PROGRAMU. PERUNIČIĆ VEĆ IMA SPREMNE NEKOLIKO NOVIH IDEJA KOJE ĆE ZNATNO PODIĆI KVALITET RADA KAKO U SELEKCIJA TAKO I U ŠKOLAMA KOŠARKE I TIME ZNATNO OBOGATITI PROGRAM U ODNOSU NA KONKURENCIJU. TEŠKO DA ĆE NEKO MOĆI DA NAS PRATI A MI ĆEMO JOŠ VIŠE I PO USLOVIMA BITI RAVNOPRAVNI ZVEZDI I PARTIZANU (REZULTATIMA SMO TO VEĆ ODAVNO).

POSTAVKOM PERUNIČIĆA NA MESTO NAJODGOVORNIJEG ZA SPORTSKU STRUKU, RASTERETIĆE SE TOG POSLA NAJUŽE RUKOVODSTVAO I TIME DOBITI MNOGO VIŠE PROSTORA I VREMENA DA SE POSVETI OBEZBEĐENJU USLOVA ZA EGZISTENCIJU KLUBA.

PODELOM POSLOVA, KOMPETENCIJA I ODGOVORNOSTI NA SPORTSKI DEO KOJI ĆE VODITI PERUNIČIĆ, OPERATIVNI ORGANIZACIONI I FINANSIJSKI DEO KOJI ĆE VODITI SEKRETAR OBAJDIN I DUGOROČNI POSLOVNI I FINANSIJSKI DEO KOJI ĆE VODITI PREDSEDNIK KLUBA ADŽIĆ STVARAJU SE PREDUSLOVI ZA MNOGO BOLJU, EFIKASNIJU, PRODUKTIVNIJU I DUGOROČNIJU ORGANIZACIJU KLUBA.


:: BRONZANI SLOBA JOVANOVIĆ !!!29.07.2012
SLOBA JOVANOVIĆ JE SA KADETSKOM REPREZENTACIJOM SRBIJE OSTVARIO IZVANREDAN REZULTAT I KUĆI NOSI BRONZANU MEDALJU.
U ODLUČUJUĆOJ UTAKMICI REPREZENTACIJA SRBIJE JE POBEDILA ITALIJU REZULTATO 83 : 69.
POSLE NIKOLIĆ NIKŠE (1991.) POSLE DUŽEG VREMENA DOBILI SMO IGRAČA KOJI JE IAKO GODINU DANA MLAĐI IGRAO ZA REPREZENTACIJU SRBIJE. SLOBA JE DRUGI NAJMLAĐI IGRAČ KADETSKE REPREZENTACIJE. I PORED TOGA DANAS JE, U ODLUČUJUĆOJ UTAKMICI ZA MEDALJU, DOBIO VELIKO POVERENJE TRENERA IČELIĆA I SVOJIM UČINKOM GA JE OPREVDAO. ZA 19 MINUTA IGRE POSTIGAO JE 9 POENA I IMAO 5 SKOKOVA.
NADAMO SE DA JE OVO SAMO PRVA MEDALJA U BUDUĆEM NIZU MEDALJA SUPERTALENTOVANOG SLOBE.

SLOBO, SVE ČESTITKE I UŽIVAJ U USPEHU !


:: SLOBODAN JOVANOVIĆ, KADETSKI REPREZENTATIVAC. UVOĐENJE FUNKCIJE SPORTSKOG DIREKTORA KLUBA17.07.2012
ONO ČEMU SMO SE NADALI I OSTVARILO SE: SLOBODAN JOVANOVIĆ ZVANIČNO JE ČLAN KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE KOJA ĆE OVE GODINE UČESTVOVATI NA EVROPSKOM PRVENSTVU.
SLOBI NIJE BILO LAKO. IAKO GODINU DANA MLAĐI IZBORIO SE U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI ZA MESTO NA SPISKU 12 REPREZENTATIVACA. ODIGRALI SU KANDIDATI ZA REPREZENTACIJU VEĆI BROJ UTAKMICA A SLOBA JE BIO NAJBOLJI ONDA KADA JE BILO NAJVAŽNIJE. I OVO AKCIJOM SLOBA JE POTVRDIO SVOJ RASKOŠNI TALENAT I DA JE VELIKA PERSPEKTIVA SRPSKE KOŠARKE. SIGURNI SMO I DA ĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU, IAKO MLAĐI, ISKORISTITI SVAKU UKAZANU ŠANSU I DOPRINETI NAJBOLJEM REZULTATU.

SLOBO, SVAKA ČAST !

SVI POKAZATELJI RADA UNAZAD NEKOLIKO GODINE (REZULTATI, BROJNI KVALITETNI IGRAČI I SELEKCIJE, KVALITET PROGRAMA, MESTO KLUBA NA KOŠARKAŠKOJ MAPI SRBIJE,...) UKAZUJU NA SADA VEĆ NEIZBEŽNU KOREKCIJU U ORGANIZACIONOM DELU KLUBA. DONETA JE ODLUKA O UVOĐENJE FUNKCIJE SPORTSKOG DIREKTORA KLUBA, OSOBE KOJOJ ĆE OSNOVNA FUNKCIJA BITI SAMO SPORTSKI ASPEKTI RADA. DO SADA SU TO RADILI TRENERI UZ POMOĆ PREDSEDNIKA KLUBA I TO NA NIVOU SELEKCIJA. DA BISMO OSTALI U TRCI SA VELIKIM KLUBOVIMA TO MORAMO PODIĆI NA ZNATNO VIŠI I STRUČNIJI NIVO A UPRAVO JE TO UVOĐENJE OVAKVE FUNKCIJE. POTREBNA NAM JE FUNKCIJA KOJA ĆE BITI IZNAD DOMENA JEDNE SELEKCIJE VEĆ NA NIVOU DUGOROČNE STRATEGIJE KLUBA ( KADA SU U PITANJU PROGRAMI RADA, KADA SU U PITANJU USLOVI RADA, KADA SU U PITANJU SPORTSKE AMBICIJE A POSEBNO KADA JE U PITANJU SELEKTIRANJE NAJPESPEKTIVNIJIH IGRAČA IZ KLUBA ALI I NAJBLIŽEG OKRUŽENJA I STVARANJE USLOVA ZA NJIHOVO MAKSIMALNO NAPREDOVANJE).
KONKRETNO REŠENJE OSOBE BIĆE OBJAVLJENO U NAREDNIH 10-TAK DANA I TO ĆE GOTOVO SIGURNO BITI REŠENJE IZ SOPSTVENIH TRENERSKIH REDOVA. KLUB IMA NAJVEĆE POVERENJE U SPOSTVENI TRENERSKI KADAR I OSOBU KOJA SE VEĆ BEZ ZVANIČNE FUNKCIJE DELOM TIME I BAVI. OSTALO JE DA SE UTANAČE JOŠ NEKI DETALJI PO PITANJU OBAVEZA I USLOVA RADA.


:: SEZONA ZAVRSENA , USPESNIM NASTUPIMA U LIGI ZEMUNA04.07.2012
Iako je nas klub u ligi Zemuna nastupao sa drugim ekipama i igracima koji su manje igrali ove sezone ostvario je odlicne rezultate. Konkurencija u svim kategorijama je bila najbolja od svih dosadasnjih liga Zemuna , sto nas veoma raduje jer se o ligi vec prica u kosarkaskim krugovima . Zaista je bilo lepo zadnjih 7 dana na otvorenim terenima KK Mladost gde je pored mnogo roditelja primecen i veliki broj kosarksakih radnika koje je ova liga zainteresovala. Iako je liga trajala do 03 jula, iako se vecina ekipa osula zbog godisnjih odmora nije izostala neizvesnost i odlicne utakmice na finalnim turnirima. Nase selekcije su uspele da osvoje prva mesta u dve kategorije i to mladjih pionira i pionira dok su kadeti bili drugi , a juniori treci.
Redosled po kategorijama
M Pioniri
1. Zemun
2. Mladost 2009
3. Mladost
4. Dunav - Stari Banovci
Pioniri
1. Zemun
2. Div basket
3. Eurobasket
4. Mladost
Kadeti
1. Astra
2. Zemun
3. Surcin
4. Eurobasket
Juniori
1. Mladost 2009
2. Astra
3. Zemun
4. Mladost

Sledece godine nas ocekuje jubilarna 10 liga Zemuna pa cemo se spremiti da bude zapamcena po mnogo cemu, a pre svega organizacijski.


:: PORAZ JUNIORA U FINALU25.06.2012
JUNIORSKA EKIPA PORAŽENA JE U POSLEDNJIM SEKUNDAMA UTAKMICE OD ŽITKO BASKET REZULTATOM 84 : 81 I TIME ZAUZELA DRUGO MESTO NA FINALN OM TURNIRU KVALITETNE LIGE BEOGRADA.

IZVANREDNA KOŠARKAŠKA PREDSTAVA VREDNA I FINALA PRVENSTVA SRBIJE. SIGURNI SMO DA OBA UČESNIKA FINALA IMAJU MESTO I U JEDINSTVENOJ LIGI SRBIJA I DA BI TAMO VODILI GLAVNU REČ OKO RASPODELE MEDALJA.

UTAKMICA JE ODIGRANA U PRAVOM KOŠARKAŠKOM AMBIJENTU, PRED OKO 250-300 GLEDALACA.
U TOKU UTAKMICE BILO JE PUNO OBRTA U KOJIMA SU I JEDNI I DRUGI VODILI I SA PO 10 KOŠEVA PREDNOSTI. U SAM FINIŠ UŠLO SE SA IGROM KOŠ ZA KOŠ A DOMAĆA PUBLIKA JE NAVIJANJEM DAVALA DODATNU SNAGU NAŠOJ SELEKCIJI. NA KRAJU PRAVA DRAMA: ŽITKO JE POVEO U POSLEDNJIH 20 SEKUNDI REZULTATOM 82 : 81, NAŠA SELEKCIJA JE IMALA POSLEDNJI NAPAD ALI JE NAPRAVLJENA GREŠKA U KORACIMA, FAUL I NOVA DVA POENA ŽITKA ZA VOĐSTVO 84 : 81, NAŠA SELEKCIJA JE ŠUTEM ZA 3 POENA U POSLEDNJE 2 SEKUNDE POKUŠALA DA IZBORI PRODUŽETAK ALI NIJE USPELA.
ZASLUŽENA POBEDA ŽITKA, NE BI BILO NEZASLUŽENO I DA JE POBEDA BILA NAŠA, TOLIKO JE TO BILA IZJEDNAČENA UTAKMICA.

I OVAJ USPEH JE IZVANREDAN POGOTO KADA SE IMA U VIDU DA JE NAŠA SELEKCIJA BILA NAJMLAĐA, POLA EKIPE SU ČINILI KADETI KAO I DA JE NAŠA SELEKCIJA IGRALA ZNATNO OSLABLJENA BEZ JEDNOG OD VODEĆIH IGRAČA PLEJA MANOJLOVIĆA A DA JE PRVI CENTAR I KLJUČNI IGRAČ TADIĆ NASTUPIO POSLE 3 MESECA PAUZE.
I PORED PORAZA IZUZETNO SMO ZADOVOLJNI PRIKAZANOM IGROM, PRISTUPOM I BORBENOŠĆU A NE MOŽE SE UVEK POBEĐIVATI.
OVA PREDSTAVA I IGRA, NOVI PEHAR I MEDALJE STAVLJAJU TAČKU NA IZUZETNU, IZUZETNU TAKMIČARSKU SEZONU 2011-2012.


:: JOŠ JEDNA UBEDLJIVA POBEDA JUNIORA, NEKOLIKO NOVIH POJAČANJA PRED VRATIMA KLUBA23.06.2012
U DRUGOJ UTAKMICI FINALNOG TURNIRA JUNIORI SU OSTVARILI I DRUGU LAGANU I UBEDLJIVU POBEDU NAD PRO SPORTOM REZULTATOM 88 : 62.
OPET JE TRENER TANČIĆ DAO PRILIKU SVIM IGRAČIMA DA SE IZIGRAJU.
NAŽALOST, POSLE JUČERAŠNJE I DANAŠNJE POBEDE OSTALI SMO BEZ DVA VEOMA BITNA IGRAČA ZBOG POVREDE: LAZOVIĆ MARKA I DAMJANOVIĆ RASTKA.

SUTRA SA POČETKOM U 20.20 NAŠA SELEKCIJA ĆE U DIREKTNOM DUELU SA ŽITKOM ODLUČITI O PRVAKU BEOGRADA. ŽITKO IGRA U IZVANREDNOJ FORMI, FAVORIT JE I BIĆE VEOMA TEŠKO OSTVARITI POBEDU.

KADA JE JUNIORSKA SELEKCIJA U PITANJU ZA SLEDEĆU SEZONU, OVIH DANA VODE SE INTENZIVNI PREGOVORI SA NEKOLIKO IGRAČA KOJI BI POJAČALI SELEKCIJU. OVE GODINE ŽELIMO DA ODEMO KORAK DALJE I DA SA JUNIORIMA OSTVARIMO PLASMAN U JEDINSTVENU JUNIORSKU LIGU SRBIJE. SA POJAČANJIMA KOJA SU REALNA I TAJ CILJ POSTAJE REALNIJI. VEOMA JE MOGUĆE DA ĆEMO IMATI PRITISAK ŽELJE DOSTA IGRAČA DA DOĐU U NAŠU SELEKCIJU ALI ĆEMO ANGAŽOVATI SAMO ONE KOJI SU NAM NEOPHODNI U KONCEPCIJI TIMA.
OČEKUJU SE POJAČANJA I U OSTALIM SELEKCIJAMA.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.