Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: MLAĐI PIONIRI PORAZILI MLADOST U HALI ZMAJ05.05.2015
Posle dve vezane pobede nad kvalitetnim ekipama I direktnim rivalima za plasman u dalji krug takmičenja naši mlađi pioniri vratili su se u krug ekipa koje konkurišu za Finalni turnir.
Prvo je u hali na Altini pobeđeno Žarkovo.
Danas je ostvarena veoma bitna pobeda kako takmičarska tako I prestižna. Naša selekcija je pobedila zemunsku Mladost u njenoj sali Zmaj 57 : 52.
Ovog puta se komšije nisu provukle. Naime u prvoj utakmici I pored vođstva naše ekipe sa 10-tak koševa razlike Mladost je pobedil sa 4 koša razlike. Ovoga puta naši dečaci su bili koncentrisani do kraja utakmice I slavili sa 5 koševa prednosti te imamo prednost u eventualnom poravnanju sa ekipom Mladosti na kraju lige.
Naša selekcija je siguro vodila tri ćetvrtine, na kraju treće I sa 12 koševa prednosti. Početkom poslednje četvrtine I posle neverovatne serije Mladost je čak I povela sa 1 košem ali je to bilo jednokratno, Odmah je naša selekcija ponovo vratila kontrolu razlike na 6-7 koševa I utakmicu privela kraju sigurnom pobedom.
Osporavana je naša selekcija u odnosu na druge ali teren je pokazao nešto sasvim drugo, peespektivnost naše selekcije I veći broj igrača koji učestvuju u igri. Cela ekipa iznela je teret utakmice I doveli do pobede.
Do plasmana u eliminacionu utakmicu za Finalni turnir ostale su još dve veoma teške utakmice sa možda I dve najbolje ekipe Bekom I All Starom. Prednost je što smo u obe utakmice domaćini. Prva sledi već u četvrtak sa All Starom I može mnogo toga da reši. I ostale rivale očekuju međusobni susreti, samo nas dve pobede sigurno vode u dalji krug, ostalo je stvar kombinatorike,


:: SENIORI ODLIČNI TREĆI28.04.2015
Seniori su pobedom u poslednjem kolu nad uvek neugodnim Žitko Basket 119 : 116 zauzeli u konačnom plasmanu treće mesto. Ovo je najbolji rezultat u poslednjih 7-8 godina I smatramo to odličnim rezultatom I najavom još uspešnijih seniorskih rezultata u narednim sezonama.
Iako je posle niza poraza I promene trenera delovalo da će se seniorski program skoro raspasti, Sale Obajdin koji je prihvatio da kao vojnik kluba održi tu priču do kraja sezone, napravio je sjajan posao. Seniorska ekipa je iz kola u kolo igrala sve bolje I na kraju ostvarila sjajan rezultat. Pored toga pod njegovom komandom I junior su delovali prilično osveženi, motivisani I znatno sigurniji tako da je to premošćavanje promene trenera bilo pun pogodak.


:: PIONIRI BEZ USPEHA NA FINALNOM, VELIKA ZAHVALNOST BEOŠPEDU I GALENICI FITOFARMACIJA20.04.2015
Pioniri nisu ostvarili očekivani plasman na Finalnom turniru u Kraljevu. Posle pobede na Zvezdarom u drugoj utakmici su odigrali ispod svakog I realnog nivoa I u najslabiojoj utakmici sezone izgubili sa 16 razlike I u krugu bili poslednji u grupi. Bili su I na minus 12 što je vodilo u drugi krug, imali u poslednje 23 sekunde napad za prolaz ali nisu uspeli. Verovatno da u ponovljenoj utakmici takav ishod ne bi bio ali šta je tu je. Ništa strašno, porazi su sastavni deo takmičenja, motivisaće nas za naredna takmičenja. Bilo je I lepoga na turniru jer smo dobili nekoliko perspektivnih igrača 2001.

Ovim putem upućujemo VELIKU ZAHVALNOST FIRMAMA BEOŠPED I GALENIKA FITOFARMACIJA koji su nam nesebično I značajno finansijski pomogli kako bismo realizovali učešće na zavidnom nivou a da to ne bude ozbiljan finansijski udar na budžet kluba.

Kraća analiza, I mali odgovor na ipak nedobronamerne komentare pa čak I uvredljive a ničim izazvane.
Može se reći da je sezona manje uspešna nego u prethodnih 10 godina, kada se uzme u obzir da smo svake godine osvajali 1-3 medalje. Ali, kako neko reče na forumu KSB, I pored toga po rezultatima ispred nas su u celoj Srbiji samo Zvezda I Partizan jer osim njih ni jedan klub nije imao ekipe u juniorskoj, kadetskoj ligi I na Finalnom turniru pionira. CELA SRBIJA a mi smo ipak MALI KLUB.


Juniori, već je ranije analizirano, da ponovima, ekipa tj. godište 96 iz koga je sve iscrpljeno, brojne medalje, reprezentativci, iz kluba otišlo 7-8 igrača većinom u velike klubove a među njima brojni reprezentativci. Skroz nova ekipa od neafirmisanih igrača (s obzirom na veliki odliv moralo je I da se dovede dosta igrača) osim reprezentativc Ćirkovića, za takvu konstalaciju igrača odličan rezultat, pobeda ili dve delile od finalnog turnira (recimo nesrećan poraz od Borca Čačak u Zemunu u poslednjoj sekundi I posle našeg vođstva od 18 koševa, taj poraz je kasnije I sve kanalisao), I ovakvi treća ekipa u Beogradu po krajnjem rezultatu, gde su ostale beogradske ekipe a svi u beogradu puno ulažu I izuzetno kvalitetno rade, nismo mi jedini. S obzirom da je ekipa većinom 97 koji mogu da igraju I sledeće godine, imamo okosnicu za ozbiljnu ekipu I napad na juniorsku ligu pa I medalju.

Kadeti nisu uspeli da se plasiraju na Finalni turnir gde im je realno mesto. Jedan poraz od Fleša kod kuće je odredio plasman. Ne sme da bude alibi da smo bili najmlađa ekipa u ligi, I kao takvi igrali smo konkurentno sa svima osim sa Zvezdom I Partizanom, izgubili neke utakmice nesrećno, neke verovatno I srećno dobili. Nismo nezadovoljni, nismo uzeli medalju a uzimali smo ih na svim kadetskim turnirima unazad vise godina. I u ovoj kategoriji se pojavilo vise dobrih beogradskih ekipa I teško je stalno ponavljati vrhunske rezultate, rezultat je odličan ne I vrhunski a vrhunski je svaka medalja. I u ovoj generaciji imao sjajnu okosnicu za odličnu kadetsku ekipu 99/2000 u narednoj sezoni.

Pioniri su startovali u ligi oslabljeni odlaskom dva odlična igrača Nakića I Isailovića u Partizan (momci su bili željni veće afirmacije u većem klubu, sa tog aspekta sasvim opravdano, igrali su odlično na finalnom turniru), Pecarski je planiran za kadete, došlo je nekoliko novih I večinom mlađih igrača. Ekipa se tokom lige uigravala, na kraju lige u najvažnijim utakmicama igrala I najbolje (odlična igra sa Zvezdom, ubedljiva pobeda nad Partizanom, pobeda nad sjajnom ŠKK Zvezdarom, lake pobede nad ostalima) I na kraju kao trećeplasirana ekipa otišla na finalni turnir. Dakle odličan rezultat do finalnog, na finalnom ponavljamo jedna loša utakmica odredila krajnji recimo neuspeh. I u ovoj ekipi imamo odlični okosnicu pionirske ekipe 2001/2.

Komentari da su rezultati ove sezone posledica lošeg koncepta je totalni promašaj jer mi u klubu nismo nezadovoljni. Nismo čuli od istih koji se sada oglašavaju da je prošla sezona bila fenomenalna I nestvarna sa četiri finalna turnira, da su svi dosadašnji rezultati možda i nerealni s obzirom na to sa kime se sve borimo (kakvi su giganti Zvezda, Partizan pa moćna Mega, brojni finansijski moćni mali klubovi U Beogradu,...). Verovatno smo mnogima dosadili svojim sjajnim rezultatima pa im naši nešto slabiji rezultati ove sezone pričinjavaju ZADOVOLJSTVO, jedva dočekali razumemo ih.

Pričaju o dovođenju puno igrača iz drugih klubova a ne pričaju da nam najbolji odlaze, oni što odlaze su u većini slučajeva bolji od onih što dolaze (npr. u pionirima otišla 3 igrača, dva u Partizan I jedan u Italiju, ajde da samo te vratimo u pionirsku ekipu), izvlači se iz konteksta priče I ne iznose svi podaci kada se priča o koncipiranju ekipe. Pominje se i pojam OTIMANJA, koga smo mi oteli a da se nismo dogovorili sa drugim klubom I da nismo platili a NAMA OTIMAJU BEZ PARA ILI SA MINIMALNIM PARAMA U ODNOSU NA ULOŽENO. Konkurencija je sve veća, niču brojni klubovi, u Zemunu ih je3-4 puta vise u odnosu na pre nekoliko godina, smanjuje se klupska baza i broj najmlađih igrača jer se mnogi bave školicama košarke te stoga I sve manje izvorno naših igrača, veliki je I rani odliv najkvalitetnijih igrača u velike klubove, stoga I sve češći dolazak igrača iz drugih klubova.

Pominje se VELIKI ODLIV TRENERA KOJI SU STVARALI KLUB. Budalaština, u klubu su trenutno 3-4 trenera koji su u klubu skoro 20 godina, u 20 godina otišla samo 2 ozbiljna trenera koja između ostalog stvarali klub, dvojica svojom odlukom željni afirmacije, jedan trener sporazumno. Odlaze mlađi treneri (ako se može reći mlađi posle 10 godina u klubu, neki svojom voljom neki jer nismo zadovoljni njihovim radom I tu mi odlučujemo) i treba da odlaze jer dolaze novi mlađi a mi nemamo prostora da im damo ozbiljniju šansu da budu prvi treneri već se trudimo da ih iškolujemo za druge klubove. Treba da idu i traže dalju afirmaciju bolju šasnu I finansijske uslove a da otvore prostor da stvaramo druge mlađe trenere.

Na kraju, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo rezultatima je samo naše, MI SMO PREZADOVOLJNI OSTVARENIM UNAZAD 10 GODINA I SMATRAMO DA SMO OSTVARILI I VIŠE OD REALNO MOGUĆEG, OČEKIVANOG I PLANIRANOG. Mi obezbeđujemo stabilnost klubu isključivo svojim radom bez ikakve pomoći države (opštine I grada), imamo jedinstven koncept koji je I dalje bez značajnih trzavica I finansijskih problema, stoga mi I odlučujemo a ne neko drugi, odluke su nam gotovo uvek zajedničke od strane ljudi koji decenijama grade klub. Kome odgovara može da bude sa nama I da deli I dobro I zlo, kome ne odgovara pa u Beogradu ima na stotine klubova pa neka potraže svoje zadovoljstvo na drugom mestu, mi im nećemo praviti smetnju niti zadržavati. Ko iz našeg okruženja smatra da zna bolje pa neka napravi klub I to realizuje naravno I uloži vreme, odvajanje od porodica pa I novac, to je bar danas lako.

VEĆ NAREDNA SEZONA ĆE POKAZATI DA LI SMO U PADU ILI KONCEPT I DALJE TRAJE, već u narednom kraćem period videće se nove odluke značajne za klub I budućnost, OSTAĆEMO I DALJE JAKI !


:: KADETI SVE DALJE OD FINALNOG TURNIRA, PIONIRI NA FINALNOM, JUNIORI LEPOM POBEDOM ZAVRŠILI UČEŠĆE U JUNIORSKOJ LIGI09.04.2015
Kadeti su porazom u Pinkiju od Partizana 83 : 74 šanse za plasman na finalni turnir sveli u domen teorije.
Loša igra u prvom poluvremenu, predaja praktično pri izlasku na teren su odredili krajnji rezultat, čak 22 koša prednosti u poluvremenu za Partizan. Kasniji pokušaji, znatno bolji pristup, želja, agresivnost doveli su do smanjenja rezultata, 6 minuta pre kraja -7 I dva napada, ali to je bilo sve. Samo častan poraz.

Pioniri su pobedom na ŠKK Zvezdarom od 12 koševa potvrdili plasman na Finani turnir u Kraljevu I danas će žrebom biti poznati protivnici na mogućem putu ka medalji.

Juniori su završili juniorsku ligu lepom pobedom u Nišu nad odličnim Nibakom, 67 : 54.Naša ekipa je zauzela šesto mesto u ukupnom plasmanu što u klubu smatramo uspehom. Nismo uspeli da pobedimimo I jednoj od dve bitne utakmice koje bi odredile drugačiji plasman. zadovoljni smo uspehom pre svega zbog činjenica da je sadašnja juniorska ekipa gotovo potpuno nova u odnosu na ranije godine, novi igrači bez imalo iskustva u ovako jakoj konkurenciji. Ne smemo da zaboravimo da je iz generacije 96/97 iscrpljeno sve što je moglo da se iscrpi, osvojene brojne medalje, vise reprezentativaca, fantastična generacija sa fenomenalnim rezultatima. Sada u ekipi nema reprezentativca Jovanovića (Partizan), reprezentativca Starinčevića ( Amerika), reprezentativca Ostojića (FMP Prva liga), odličnog Jekovića (Crvena Zvezda), potencijalnog reprezentativca Dragovića (Amerika), Rankovića (Amerika), ...


:: KADETI JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU U KRALJEVU, SUTRA DERBI JUNIORA SA BEOVUKOM04.04.2015
Kadeti su tek posle produžetka pobedili Slogu u Kraljevu 80 : 78 I ostali u trci za plasman na finalni turnir.
Sloga je vodila celu utakmicu, zaslužili pobedu isto kao I naša ekipa prošle nedelje sa Megom ali na svu sreću uspeli su naši igrači da preokrenu rezultat I u finišu trijumfuju.
Posle pobede Partizana nad Zvezdom sve se zakuvalo do ključanja. Očekuje nas još tri kola I tri izuzetno teške utakmice gde samo tri pobede sigurno garantuju prolaz u finale a sve ostalo će biti stvar matematike ili nekakvih iznenađenja.

Juniori u nedelju u hali Pinki od 18h igraju prestižnu utakmicu sa nekadašnjim velikim rivalom Beovukom. Iako je ova utakmica bez rezultatskog značaja za našu ekipu a velikog za Beovuk biće to žestoka borba za prestiž, kao da igramo za finale.


:: PIONIRI ODLIČNI U PORAZU OD ZVEZDE, SJAJNI MANE MILOŠEVIĆ-JARIĆ31.03.2015
Pioniri su poraženi u Pinkiju od Crvene Zvezde 73 : 88 u vise nego odličnoj igri. Odlučio je početak utakmice I vođstvo Zvezde 34 : ‚14. od tada je naša ekipa počela da igra, došla I do -6 ali ne I do preokreta. Nažalost, fizička dominantnost Zvezde je odlučila I tu nismo mogli da pariramo. Što se tiče same igre, tečnosti, raznovrsnosti, tehnike igrača smatramo da smo I u prednosti u odnosu na ostale ekipe.
Posle poraza Zvezdare MI od DIV basket naša selekcija je I teoretski na Finalnom turniru pionira koji će se održati u Kraljevu.

Utakmica sa Zvezdom nas je uverila u ono što smo I smatrali, da dobijamo novog ekstra talentovanog igrača kome treba zapamtiti ime MILOŠEVIĆ-JARIĆ MANE. iako je godinu dana mlađi (2001.) protiv ovako jake Zvezde odigrao je fenomenalnu utakmicu sa 25 postignutih poena, bezbroj briljantnih poteza, prefinjene tehnike,... Poseduje raskošan talenat, sjajne fizičke predispozicije, izuzetne radne navike I ektra karakter, dakle sve što mu je potrebno da izraste u novog asa. Mi u klubu ćemo učiniti sve da tako I bude uz negovanje obostranog poverenja I strpljenja bez koga nema uspeha.


:: DOBRI I VAŽNI USPESII MLAĐIH SELEKCIJA, MARKO PECARSKI DOMINIRA KADETSKOM LIGOM SRBIJE30.03.2015
Mlađe selekcije su ostvarile nekoliko značajnih uspeha.

Najznačajniju pobedu izvojevali su kadeti pobedom u gostima nad Vizurom Šark 84 : 81. Pobeda je ostvarena nad direktnim konkurentom za plasman na finalni turnir. Pored uvek sjajnih Pecarskog I Vulikića na ovoj utakmicu prevagu je doneo svojim odličnim učinkom Luka Glišović. Dugo ga čekamo da proradi, sjajan igrač I lepe perspektive, odigrao je kada je bilo najpotrebnije.

Pioniri su ubedljivo pobedili Torlak I na korak su od plasmana na Finalni turnir prvenstva Srbije (plasman obezbeđuju četiri najbolje ekipe u Beogradu, turnir je za dvanaest ekipa iz cele Srbije).

Juniori su istvarili lepu pobedu na gostovanju Radničkom u Kragujevcu 70 : 65.

MARKO PECARSKI naš pionir koji igra Kadetsku ligi Srbije najdominantniji je igrač ovogodišnje Kadetske lige Srbije. Gotovo nestvaran učinak čak dve godine mlađeg: trenutno je MVP, najbolji strelac I najbolji skakač SUPER lige kadeta. Sigurni smo da skoro ni jedan ovakom mlad I toliko mlađi igrač u nekoj kategoriji nije imao ovakav učinak. Takođe smo sigurni da će pojedini trenerski brižnici nalaziti I mane jednom ovakvom biseru srpske košarke, jednom od najvećih talenata poslednjih decenija I jednom od najvećih perspektiva srpske reprezentativne košarke.


:: POSLE NIZA PORAZA DOŠLE SU TRI ODLIČNE UTAKMICE, VEČERAŠNJA POBEDA PIONIRA NAD PARTIZANOM U INAT SVIM SKEPTICIMA26.03.2015
Sve selekcije u jednom dužem vremenskom periodu su zaređale sa porazima, mislimo na bitne utakmice, gotovo da nikog nismo mogli da pobedimo, kao da su se neke zle sile urotile.

U poslednjih 5 dana tri sjajne utakmice.

Prvo junior dočekali su Partizan u duelu u kome smo bili veliki autsajderi. Samo pre par dana u hali sportova je bilo gotovo 40 razlike. Partizan je u Pinki došao nestvarno jak, u najjačem sastavu ove sezone I pitanje je da li će ikada vise igrati u ovom sastavu, na čelu sa prvotimcima Marinkovićem I Glišićem. Sjajna igra cele utakmice, tresao se veliki Partizan do samoga kraja, na kraju 6 razlike.

Sinoć neverovatna utakmica kadeta. dočekali smo Megu, ekipu bez poraza koja je strah I trepet u celoj ligi, sastavljena od legionara iz cele Srbije. Naša selekcija koja je godinu dana mlađa imala je u dva navrata dobijenu utakmicu, u regularnom delu protivnik je izjednačio za produžetak u poslednjoj sekundi a onda I u produžetku u poslednjoj sekundi nestvarnom srećom došao do poena I pobede od 1 koša.

Večeras briljantni pioniri deklasirali su Partizan sa 16 koševa razlike. Pre par dana u gostima poraženi smo sa čak 20 koševa. Deluje čudno ali smo I tu utakmicu odigrali izvanredno, mnogo lepše od fizički jače ekipe I držali se tri četvrtine.
Danas je naša ekipa lomila protivnika od početka, malo po malo da bi na kraju bilo ubedljivih 16 razlike ( u jednom momentu I 19). Napominjemo da smo obe utakmice odigrali I da ćemo do kraja igrati bez najboljeg pionirskog igrača Srbije Pecarskog. Odluka stručnog štaba je da se ima poverenje u sastav pionira I oni su to večeras apsolutno dokazali. Pri tome u klubu koji smo večeras deklasirali su I naša do skora dva od najboljih pionirskih igrača Isailović I Nakić.
Ova pobeda pokazuje da smo mi, treneri I način rada SISTEM a ne plod slučajnosti ili genetski predodređih dečaka da će biti košarkaši (kako mnogi roditelji misle). SVE DO SADA I SVE OD SADA JESTE PLOD SISTEMA, KONCEPTA, VELIKOG RADA I VELIKE STRUČNOSTI.

Nažalost, I pored toga opet će mnogi da hrle u velike klubove, prerano I bez ikakvog osnova, što ovi rezultati a posebno dosadašnji I pokazuju. Na svu sreću imamo puno kvalitetne dece, za onima koji nas rano napuste ne žalimo jer nemamo zašto a I nisu zaslužili da za njima žalimo, POŠTUJEMO ONE KOJI SU SA NAMA !


:: JUNIORI ČETVRTI U KVALIFIKACIJAMA EVROLIGE, I KADETI U SUPER LIGI04.03.2015
Junior si ostvarili do sada najveći uspeh u kvalifikacijama za juniorsku Evroligu osvajanjem četvrtog mesta. Treće mesto bi bio rezultat iz bajke ali je naša ekipa bila preumorna da slomi nemačku Albu. Vodila je naša ekipa veći deo utakmice, najviše 10 koševa ali ne kaže se bez razloga UPORAN KO NEMAC, u poslednjoj četvrtini dali su gas do daske što naši igrači nisu uspeli fizički da izdrže.
Na kraju, naš igrač Nikola Ćirković je najbolji strelac turnira čime je zaokružen sjajan uspeh.
Ovim putem izražavamo VELIKU ZAHVALNOST klubovima ZDRAVLJE LESKOVAC, NIBAK NIŠ I ŠKK ZVEZDARA BEOGRAD što su dozvolili da njihova tri sjajna momka, izuzetni I kvalitetni igrači pojačaju našu ekipu I time svoje klupske interese podrede afirmaciji svojih igrača. Dobili smo nove klupske prijatelje !

Posle današnje pobede nad Borcem iz Čačka kadeti su overili plasman u super-ligu nezavisno od rezultata poslednje utakmice.
Veoma teška utakmica, u prvom poluvrmenu lagana igra I visoko vođstvo od 19 koševa najavljivalo je ubedljivu pobedu. Onda u trećoj četvrtini strmoglavi pad, Borac dobija 29 : 12 I u poslednju četvrtinu ulazi u plus 2 koša. Zebnja u redovima svih da može doći do nemogućeg da se naši kadeti ne plasiraju u super ligu. Poslednja četvrtina ponovo dobra I na kraju 81 : 71.

Juniori sutra startuju u supe-ligi I već na startu veliki derbi I teško gostovanje velikom favorite Partizanu. Utakmica se igra u četvrtak u 21.30 u hali sportova Novi Beograd.


:: PORAZ JUNIORA SA POSLATOM LEPOM SLIKOM28.02.2015
Juniori su očekivano poraženi od strašne Zvezde sa 25 koševa razlike ali su odigrali jednu veoma lepu utakmicu. Zvezda je utakmicu rešila već u prvoj četvrtini koju je dobila sa 18 koševa razlike. Sve ostale su bile ravnopravne sa mnoštvom lepih poteza, akcija I koševa. Odigrali su naši igrači mnogo prelepih minijatura I izmamili velike aplauze preko 1000 prisutnih gledalaca. Bila je ovo još jedna utakmica za ponos kluba.
Sutra nas u borni za treće mesto očekuje Alba iz Berlina, juniorska ekipa evroligaša. Imamo svoje šanse, možda smo I blagi favorite a najveća prepreka će biti veliki umor ekipe. Do sada su u dva dana odigrali 4 veoma teške utakmice od toga dve sa dva naša najbolja kluba Zvezdom I Partizanom. Koji još klub našeg profila u Srbiji ima ovakve utakmice. Ponovo dižemo granice uspeha.

Zemunci, sutra na čukaričku padinu da podržimo umorne juniore da dobiju Albu !Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.