Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: KADETI JUNACI ČAČKA, ČUDAN KOMENTAR U ŽURNALU, VELIKO INTERESOVANJE ZA NAŠE IGRAČE, POZDRAV AVRAMU IZ ČAČKA REDOVNOM POSETIOCU NAŠEG SAJTA12.04.2011
KADETI SU OSTVARILI PRAVI PODVIG OSVAJANJEM DRUGOG MESTA NA FINALNOM TURNIRU U ČAČKU. TIMSKI I POJEDINAČNI USPESI IGRAČA SU VIŠE OD ONOGA ŠTO SMO MOGLI I DA MAŠTAMO. ALI IDEMO REDOM.

POSLE DVE POBEDE U GRUPI U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI TURNIRA KOJA JE VODILA MEĐU 4 EKIPE I UČEŠĆE U BORBI ZA MEDALJU, U ČETVRTFINALU PROTIVNIK JE BIO IZUZETNO KVALITETNI NOVI SAD. NAŠA SELEKCIJA JE OD POČETKA POVELA, IMALA I NAJVIŠE 18 KOŠEVA RAZLIKE ALI JE UTAKMICA IPAK REŠENA U ZAVRŠNICI. SJAJAN UČINAK PUŠICE (INEKS 33, 24 POENA), RADETA ZAGORCA ( 14 POENA), VIDOVIĆA (8 POENA), JEKOVIĆA (INDEKS 16, 11 POENA 7 SKOKOVA), TOMIĆA (INDEKS 17, 15 POENA). NA KRAJU POBEDA REZULTATOM 87 : 82.

U POLUFINALU OČEKIVAO NAS JE MOĆNI PARTIZAN, VELIKI FAVORIT OVE UTAKMICE IZ JEDNOSTAVNOG RAZLOGA ŠTO SU NAS U TOKU LIGE DVA PUTA VRLO UBEDLJIVO POBEDILI. I DAN-DVA PRE UTAKMICE NAJAVLJIVALI SMO DA ĆE NA TURNIRU DOĆI BAR DO JEDNOG IZNENAĐENJA I PREDVIĐALI DA ĆE TO BITI BAŠ NA OVOJ UTAKMICI. NAŠA SELEKCIJA JE IGRALA IZUZETNO STRPLJIVO, PARTIZAN JE SVO VREME VODIO ALI NAJVIŠE 7 KOŠEVA. NAŠA SELEKCIJA JE NA KRATKO POVELA 6 MINUTA PRE KRAJA, PARTIZAN JE VRATIO KONTROLU ALI JE ONDA 1 MINUT I 12 SEKUNDI PRE KRAJA NAŠA SELEKCIJA POVELA I DO KRAJA ZADRŽALA VOĐSTVO I PLASMAN U VELIKO FINALE. POBEDA REZULTATOM 85 : 82. USLEDILA JE NEOPISIVA RADOST I SLAVLJE NAŠIH IGRAČA, STRUČNOG ŠTABA I RODITELJA. SLAVLJE (BEZ IGRAČA) JE NASTAVLJENO DO KASNO U NOĆ U KAFEU SPORTSKOG CENTRA KOLOS GDE JE INAČE BIO SMEŠTAJ.

POSLEDNJEG DANA ODIGRANO JE FINALE SA STRAŠNIM FMP-OM SA REALNIM OČEKIVANJEM UBEDLJIVOG PORAZA. NAŠA SELEKCIJA VIDNO EMOTIVNO ISPRAŽNJENA ALI I ZNATNO SLABIJE POPUNJENA PO POZICIJAMA BORILA SE U GRANICAMA SVOJIH REALNIH MOGUĆNOSTI. DO 3 MINUTA PRE KRAJA PRVOG POLUVREMENA BILO JE 7 RAZLIKE, USLEDILA JE SERIJA FMP-A I ODLAZAK NA ODMOR SA PLUS 18. U TOKU TREĆE ČETVRTINE NAŠA SELEKCIJA JE USPELA DA SMANJI NA 11, IMALA ŠUT ZA 3 POENA A ONDA JE USLEDIO VELIKI PAD I NA KRAJU UBEDLJIV PORAZ 94 : 55.

CEREMONIJA DODELE PRIZNANJA BILA JE NA PONOS NAŠEG KLUBA. PRVO SU USLEDILE DODELE POJEDINAČNIH NAGRADA A SVE POJEDINAČNE NAGRADE SU OSVOJILI NAŠI IGRAČI. NAJBOLJI TROJKAŠ I DRUGI STRELAC PRVENSTVA BIO JE RADE ZAGORAC, NAJBOLJI STRELAC I MVP PRVENSTVA BIO JE VASILIJE PUŠICA.
OVIM JE UPOTPUNJEN NEVEROVATAN USPEH, JEDAN OD NAJVEĆIH U ISTORIJI KLUBA.

PONAVLJAMO, NAŠA SELEKCIJA JE BILA DALEKO NAJMLAĐA A DA SU PRI TOME NAJMLAĐI IGRAČI IMALI RAVNOPRAVNU MINUTAŽU SA STARIJIMA. NMAPOMINJEMO SAMO PODATAK DE JE U FINALNOJ UTAKMICI NAJMLAĐI IGRAČ PRVENSTVA I JEDINI IGRAČ ROĐEN 1997. (2 GODINE MLAĐI) IGRAO PROTIV FMP-A ČAK 21 MINUT. TO JE NAJSLIKOVITIJI PRIKAZ STRATEGIJE KLUBA.

MORA SE ISTIĆI NEVEROVATAN UČINAK, BESPREKORNO VOĐENJE, LUCIDNA REŠENJA I POSTAVKE, NEVEROVATNA MIRNOĆA, POSEBAN TRENERSKI ŠARM TRENERA DARKA PERUNIČIĆA. SVAKAKO DA JE ZASLUŽIO (DA POSTOJI) NAGRADU ZA NAJBOLJEG TRENERA TURNIRA. BIO JE POLA EKIPE. SVE ŠTO JE POSTAVIO NA POČETKU SEZONE (U SKLADU SA DOGOVORENOM STRATEGIJOM ŠTA ŽELIMO U KADETSKOJ LIGI OVE SEZONE), SVE NA ČEMU JE INSISTIRAO I ČESTO IMAO REZULTATSKIH POTEŠKOĆA PA I PRIMEDBI NAZOVIMO STRUČNJAKA ZBOG INSISTIRANJA, VRATILO MU SE KADA JE BILO NAJVAŽNIJE.

SIGURNI SMO, A TO SU NAM PRENELI SVI PRAVI POZNAVAOCI KOŠARKE A U ČAČKU IH JE VEROVATNO NAJVIŠE NA JEDNOM MESTU, DA SMO BILI PRAVO OTKROVENJE I OSVEŽENJE TURNIRA A O NAŠIM IGRAČIMA SE PRIČALO NA SVAKOM KORAKU.

JEDAN DAN POSLE TURNIRA U SPORTSKOM ŽURNALU NAS JE DOČAKAO IZNENAĐUJUĆI TEKST GDE NOVINA U JEDNOM TRENUTKU ŽALI ŠTO IGRAČI DRUGOG KLUBA NISU DOBILI POJEDINAČNA PRIZNANJA I DA JE TO NAVODNO SENKA NA TURNIRU. BOŽE KAKVE LI NESTRUČNE GLUPORIJE. PA NAJBOLJI POJEDINAČNI REZULTATI SU REZULTAT MATEMATIČKIH PRORAČUNA A NE SIMPATIJA NESTRUČNOG NOVINARA. UZ TO ŠTO JE TO REZULTAT MATEMATIČKIH OPERACIJA, DA JE IMALO STRUČAN, NOVINAR BI ČAK NAGLASIO DA JE IGRAČIMA ZEMUNA BILO MNOGO TEŽE DA OSTVARUJU POJEDINAČNE REZULTATE IZ VIŠE RAZLOGA: SVE SU UTAKMICE IGRALI PROTIV NAJJAČIH SELEKCIJA, U NEIZVESNIM ZAVRŠNICAMA A TADA SE NE OSTVARUJU VELIKI UČINCI (LAKO SE OSTVARUJE VELIKI INDEKS, PUNO KOŠEVA ILI SKOKOVA U UTAKMICAMA SA VISOKIM POBEDAMA). DRUGO, NA VODEĆIM IGRAČIMA ZEMUNA NAJČEŠĆE JE PRAVLJENA POSEBNA TAKTIKA ONESPOSOBLJAVANJA, NEKADA I PO VIŠE IGRAČA, IZMARANJA, PRITISKA I POD TIM OKOLNOSTIMA SE TEŠKO OSTVARUJE VELIKI POJEDINAČNI UČINAK. OSPORAVANJE RADETA ZAGORCA KAO NAJBOLJEG TROJKAŠA JE ČISTA BUDALAŠTINA, PA MOMAK JE SVE TROJKE DAVAO POD VELIKIM PRITISKOM, NAJČEŠĆE PREKO JEDNOG ILI DVA IGRAČA A NE NAJČEŠĆE SLOBODA KAO ŠTO SU DRUGI BILI A PRI TOME JE ISTI I DRUGI STRELAC TURIRA.

SRAMOTA ZA KOMENTAR U SPORTSKOM ŽURNALU KOJI NAS BOLI ZBOG MLADIH IGRAČA !

VEĆ SADA NAŠI NAJBOLJI IGRAČI (NI ČITAV DAN POSLE TURNIRA) SU POD PRITISKOM VELIKOG BROJA POZIVA ŠTO MENADŽERSKIH AGENCIJA, ŠTO KLUBOVA NARAVNO ZA PRELAZAK. PONAVLJA SE SCENARIO POSLE SVAKOG FINALNOG TURNIRA DA SU NAŠI IGRAČI NAJTRAŽENIJI. TEŠKO JE IGRAČIMA, TEŠKO RODITELJIMA DA OSTANU HLADNE GLAVE NA SVE HVALOSPEVE ALI I OBEĆANJA. GDE SU BILI ISTI TI PRE 6 MESECI KADA SMO KRETALI U OVAJ PODVIG. IMA I ONIH KOJI TO RADE NA PRAVI NAČIN PA SE PRVO OBRATE KLUBU A ONDA UZ SAGLASNOST KONTAKTIRAJU IGRAČE ALI RETKI SU TAKVI. ZA SADA SU TO ČINILI IZ AGENCIJE ACE RAŠKOVIĆA I AGENCIJE OLSTA GORANA RISTANOVIĆA I IVANA KRASIĆA,.
INTERES KLUBA JESTE DA SE PRONAĐE NAJBOLJE REŠENJE ZA DALJU KARIJERU IGRAČA. JEDNO OD REŠENJA JESTE PRELAZAK U DRUGI KLUB ALI U KOJI, PA VALJDA SE I MI NEŠTO PITAMO, VALJDA SMO MI NAJSTRUČNIJI DA PROCENIMO GDE JE TO. POKUŠAĆEMO DA SAČUVAMO MIR U KUĆAMA NAŠIH IGRAČA I U NAŠOJ KUĆI KAKO BI U NAREDNIH PAR MESECI PRONAŠLI PRAVO REŠENJE.

OVIM PUTEM VELIKA ZAHVALNOST DOMAĆINU I ORGANIZATORU KK MLADOST IZ ČAČKA, NAŠIM VELIKIM PRIJATELJIMA ILI BOLJE REČENO KOŠARKAŠKOJ BRAĆI, NA PO KO ZNA KOJI PUT SJAJNOJ ORGANIZACIJI.
VELIKA ZAHVALNOST ČAČANSKOJ PUBLICI A POSEBNO KOŠARKAŠKIM RADNICIMA ČAČKA KOJI SU POKAZALI VELIKE SIMPATIJE I POŠTOVANJE PREMA NAŠEM RADU.
VELIKA ZAHVALNOST VLASNIKU SPORTSKOG CENTRA KOLOS VLADANU ĆURČIĆU KOJI NAM JE BIO PRAVI DOMAĆIN I OBEZBEDIO ODLIČAN I SPORTSKI SMEŠTAJ U KOME SMO SE OSEĆALI KAO KOD KUĆE.
POZDRAV VELIKOM POŠTOVAOCU KLUBA I STALNOM POSETIOCU NAŠEG SAJTA ČAČANINU AVRAMU (ČOVEK JE U RAZGOVORU GOTOVO OD REČI DO REČI PONOVIO ZADNJIH 5 TEKSTOVA SA NAŠEG SAJTA).

A SADA U NOVE POHODE. U UTORAK U 14.30 PIONIRSKA SELEKCIJA POLAZI ZA KNJAŽEVAC NA FINALNI TURNIR. PRED NJIMA JE VELIKI ZADATAK KOJI SU POSTAVILI KADETI, OSVAJANJE JEDNE OD MEDALJA. SVAKA MEDALJA BILA BI ZA NAS ZLATNA A I AKO JE NE BUDE BIĆEMO TUŽNI ALI NE I RAZOČARANI.
U SREDU U PRVOJ UTAKMICI SASTAJEMO SE SA NEUGODNIM DOMAĆINOM KNJAŽEVCEM. UTAKMICA POČINJE UJUTRO U 10H.
NASTOJAĆEMO DA PUTEM KLUPSKOG SAJTA ŠTO BRŽE DOSTAVLJAMO IZVEŠTAJE SA UTAKMICA.


:: IZUZETAN REZULTAT KADETA U ČAČKU07.04.2011
NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE KOJI SE ODRŽAVA U ČAČKU NAŠA SELEKCIJA JE NAPRAVILA PRAVI PODVIG. U ISTOM DANU U RAZMAKU OD SAMO 6 SATI POBEĐENA SU DVA VELIKA RIVALA, DOMAĆIN MLADOST I BEOGRADSKI BEOVUK.

U PRVOJ UTAKMICI PROTIV DOMAĆINA MLADOSTI, IZUZETNOG PROTIVNIKA I JEDNOG OD KANDIDATA ZA NAJVIŠI PLASMAN, NAŠA SELEKCIJE JE ODIGRALA FANTASTIČNU UTAKMICU I UBEDLJIVO POBEDILA REZULTATOM 90 : 69. OD SAMOG STARTA NAŠA SELEKCIJA JE UBEDLJIVO POVELA I JEDNOM TRENUTKU IMALA I 34 KOŠA PREDNOSTI. POTOM JE TRENER DARKO, POŠTUJUĆI DOMAĆINA I NAŠE VELIKE SPORTSKE PRIJATELJE A I SA CILJEM DA ODMORI VODEĆE IGRAČE ZA SLEDEĆU UTAKMICU, ŠANSU PRUŽIO IGRAČIMA KOJI MANJE IGRAJU. NA KRAJU JE OSTVARENA UBEDLJIVA POBEDA KAO NAJAVA MOGUĆEG PODVIGA.
IZUZETNU IGRU PRIKAZALI SU SVI IGRAČI A IZDVAJAMO SJAJNOG PUŠICU SA INDEKSOM 38, KAO I ODLIČAN UČINAK TOMIĆ MARKA, RADETA ZAGORCA I MLAĐIH UROŠA VIDOVIĆA I STRAHINJU JOVANOVIĆA. POSEBNO ISTIČEMO I VAŽNIH 6 KOŠEVA 2 GODINE MLAĐEG PIONIRA SLOBODANA JOVANOVIĆA.

I U DRUGOJ UTAKMICI, POSLE SAMO 6 SATI, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA IZVANREDNO PROTIV VELIKOG GRADSKOG RIVALA BEOVUKA, JEDNOG OD KANDIDATA ZA NAJVIŠI PLASMAN. CELU UTAKMICU NAŠA SELEKCIJA JE VODILA I TO DOSTA UBEDLJIVO, SA OKO 10 KOŠEVA PREDNOSTI, DA BI U JEDNOM TRENUTKU BILO NAJVIŠIH 18 KOŠEVA PREDNOSTI. UMOR, PRITISAK IGRAČA BEOVUKA, VAŽNOST UTAKMICE I VELIKI BROJ FAULOVA DOSTA SU SPUTALI NAŠE IGRAČE I DOŠLO JE DO PADA. EKIPA BEOVUKA JE IZ MINUTA U MINUT SMANJIVALA PREDNOST DA BI 2-3 MINUTA DO KRAJA I POVELA SA 2 KOŠA PREDNOSTI. POTOM SU NAŠI IGRAČI IZVUKLI POSLEDNJI ATOM SNAGE, IAKO OSLABLJENI IZLASKOM IZ IGRE ZBOG 5 LIČNIH DVA VODEĆA IGRAČA PUŠICE I TOMIĆA. I DO TADA FANTASTIČNI RADE ZAGORAC DALEKOMENTIM PROJEKTILIMA I SLOBODNIM BACANJIMA DONEO JE EKIPI NEDOSTIŽNIH 4 KOŠA PREDNOSTI, POBEDU I PLASMAN MEĐU 8 NAJBOLJIH EKIPA.
ISTIČEMO FANTASTIČNU IGRU RADETA ZAGORCA SA 31 KOŠEM I INDEKSOM 25 ( TROJKE OD 11 UBACIO 7 I TO 3 U POSLEDNJIM SEKUNDAMA), PONOVO SJAJAN PUŠICA SA 27 KOŠEVA I INDEKSOM 28 ČIME JE NAJAVIO I KANDIDATURU ZA MVP TURNIRA, MARKO TOMIĆ SA 18 KOŠEVA I INDEKSOM 17. IZUZETAN DOPRINOS DALI SU MLAĐI IGRAČI, MOŽDA SVOJIM NAJBOLJIM UTAKMICAMA OD KADA S U KLUBU, DUŠAN TODOROVIĆ (ODMENIO TEMPERATUROM OBORENOG VIDOVIĆA) SA 10 KOŠEVA I INDEKSOM 12 I BRATISLAV JEKOVIĆ SA 7 KOŠEVA I INDEKSOM 19 (ČAK 11 SKOKOVA MLAĐANOG BRACE).

ONO ŠTO POSEBNO DAJE DRAŽ JESTE DA SMO NAJMLAĐA EKIPA ALI EKIPA U KOJOJ SU NAJMLAĐI PO STATUSU RAVNOPRAVNI STARIJIMA (VREME IGRE JE GOTOVO PO POLA PODELJENO IZMEĐU IGRAČA 95-TOG I 96-97-OG GODIŠTA).

U PETAK SA POČETKOM U 18H OČEKUJE NAS NOVI DERBI SA PRVOLIGAŠEM NOVIM SADOM ZA PLASMAN MEĐU 4 NAJBOLJE EKIPE I U ZAVRŠNICU BORBE ZA MEDALJE. TO BI BIO POMALO NEOČEKIVAN REZULTAT KOME SMO SE POTAJNO NADALI.

NA OVOM TURNIRU DOŠLO JE DO IZRAŽAJA ISKUSTVO TRENERA DARKA PERUNIČIĆA U VOĐENJU EKIPA NA FINALNIM TURNIRIMA, KOJI JE FANTASTIČNIM TEMPIRANJEM FORME I SJAJNIM PRERASPODELAMA TOKOM CELE SEZONE OBEZBEDIO JEDNU OD NAJDUŽIH KLUPA OD SVIH EKIPA. TO JE I PRESUDNO NA TURNIRSKIM TAKMIČENJIMA. NAČIN VOĐENJA JE POSEBNO DOŠAO DO IZRAŽAJA U OVE DVE UTAKMICE JER SU U SVAKOJ, PORED STANDARDNIH VASE PIŠICE RADETA ZAGORCA I MARKA TOMIĆA, UVEN NEKA DRUGA DVA MLAĐA IGRAČA DONOSILA REZULTATSKU PREVAGU.
EKIPA SE VRATILA U ZEMUN I U PETAK POLAZI ZA ČAČAK U 9H.


:: U MUCI SE POZNAJU PRIJATELJI, POZNATI RIVALI KADETA I PIONIRA04.04.2011
PRIJATELJI KLUBA SU PREPOZNALI TEŠKU FINANSIJSKU SITUACIJU POSEBNO OKO OBEZBEĐENJA SREDSTAVA ZA UČEŠĆE NA FINALNIM TURNIRIMA SRBIJE (ČAČAK I KNJAŽEVAC).
VEĆ DANAS IMAMO POTVRDU FINANSIJSKE POMOĆI OD STRANE GRADSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT (ZAHVALJUJUĆI GRADSKOM SEKRETARU ACI KOVAČEVIĆU), PREDUZEĆA GALENIKA FITOFARMACIJA ( ZAHVALJUJUĆI DRAGANU NENADOVIĆU, GENERALNOM DIREKTORU A NEKADAŠNJEM NAŠEM RODITELJU) I PREDUZEĆA BEOŠPED ( ZAHVALJUJUĆI VLASNIKU MILANU ĐURIĆU KOJI NAM JE POMAGAO KAD GOD SMO SE OBRATILI ).
OČEKUJEMO REAKCIJE I OSTALIH PRIJATELJA A NADAMO SE I OPŠTINSKE VLASTI.

OČEKUJEMO I REAKCIJU ČLANOVA KLUBA NA DOPIS DA SE, KAO NIKADA DO SADA, ČLANARINA PLATI DO PREDVIĐENOG ROKA.

U KUĆI KOŠARKE IZVUČENI SU PAROVI FINALNIH TURNIRA.

U KATEGORIJI KADETA NAŠA SELEKCIJA SE NALAZI U GRUPI SA DOMAĆINOM MLADOST ČAČAK I BEOVUKOM. VRLO IZJEDNAČENA GRUPA U KOJOJ MOŽEMO I DA POBEDIMO I DA IZGUBIMO OBE UTAKMICE.
NAŠE EKIPA IGRA U SREDU U 12H PROTIV MLADOSTI ČAČAK A ISTOG DANA U 20H PROTIV BEOVUKA.
NA TURNIR PUTUJEMO DAN RANIJE U UTORAK, POLAZAK U 16H, SMEŠTAJ U HOTELU, UVEČE OBEZBEĐEN TERMIN TRENINGA A ONDA SREDA DAN ODLUKE.

PIONIR, IAKO SU DO SADA MNOGO POKAZALI, NISU IMALI SREĆE U ŽREBU I LAKŠI PUT DO NEKE OD MEDALJA. NAPROTIV, PUT NIJE MOGAO DA BUDE TEŽI.
U NAŠOJ GRUPI SU UVEK NEUGODNI DOMAĆIN KNJAŽEVAC I HEMOFARM, U SLUČAJU PROLAZA DALJE OČEKUJE NAS U ČETVRTFINALU UKRŠTANJE SA JEDNOM OD BEOGRADSKIH EKIPA (FMP ILI BEOVUK).
PRVU UTAKMICU NAŠA SELEKCIJA IGRA PROTIV DOMAĆINA U SREDU 13.APRILA SA POČETKOM U 10H. IZ TOG RAZLOGA NA PUT ĆEMO KRENUTI DAN RANIJE ( U UTORAK) RADI SMEŠTAJA I DOBROG ODMORA PRED UTAKMICU.


:: KADETI POBEDILI PRED PUT NA FINALE SRBIJE02.04.2011
KADETSKA EKIPA JE NA NEUGODNOM GOSTOVANJU POBEDILA VIZURU ŠARK REZULTATOM 91 : 77. PRETHODNOM POBEDOM NAD BEOVUKOM I OVOM POBEDOM NAŠA EKIPA JE DOKAZALA DA JE ZA KOPLJE ISPRED SLEDEĆIH EKIPA (FLEŠ I ZVEZDARA KRONI) A MNOGO BLIŽA SAMOM VRHU.
SVO VREME NAŠA SELEKCIJA JE VODILA SA 5-15 KOŠEVA PREDNOSTI I POBEDA NI JEDNOG MOMENTA NIJE DOLAZILA U PITANJE. TRENER DARKO JE ISKORISTIO PRILIKU DA ODMORI VODEĆE IGRAČE I PRUŽI ŠANSU I RAZIGRA ONE KOJI SU MANJE IGRALI. UKAZANU PRILIKU ODLIČNO SU ISKORISTILI DUŠAN TODOROVIĆ I ŽELJKO MILJANOVIĆ I POKAZALI DA ĆEMO NA FINALNOM TURNIRU IMATI, KAKO SE KAŽE, DUŽU KLUPU. TRENER DARKO JE VODIO RAČUNA I DA SE IGRAČI NE POVREDE PA JE RITAM UTAKMICE I AGRESIVNOST NAŠIH IGRAČA BILA SLABIJA OD ONOG ŠTO MOŽEMO. ALI I PORED TOGA PRED KRAJ UTAKMICE POVREDIO SE VIDOVIĆ UROŠ, NE TOLIKO OZBILJNO ALI JE VEĆ DANAS NJEGOVA POVREDA STRUČNO SANIRANA I OČEKUJEMO GA U PUNOM IZDANJU NA TURNIRU. NA TURNIR ODLAZIMO OSLABLJENI ZA STAMENOG CENTRA DANILA RADENKOVIĆA KOJU ĆE IZOSTATI ZBOG POVREDE.


:: REKORD PIONIRA, UBEDLJIVI KADETI, PORAZ SENIORA, BORBA ZA SREDSTVA ZA FINALNE TURNIRE01.04.2011
PIONIRI SU OSTVARILI I 18-TU POBEDU U NIZU U KVALITETNOJ LIGI BEOGRADA I SA SKOROM 18 : 0 ODLAZE NA FINALNI TURNIR U KNJAŽEVAC. POBEĐENA JE SELEKCIJA ZVEZDARE MI REZULTATOM 110 : 31. UKUPAN KOŠ KOLIČNIK JE 541 ŠTO ZNAČI DA SU PROTIVNICI POBEĐIVANI U PROSEKU SA 30 KOŠEVA RAZLIKE. I TAJ PODATAK DOVOLJNO GOVORI O DOMINACIJI NAŠE SELEKCIJE.

KADETI SU U PRETPOSLEDNJEM KOLU KVALITETNE LIGE BEOGRADA UBEDLJIVO POBEDILI ODLIČAN BEOVUK REZULTATOM 90 : 68. ODLIČNA IGRA I ODLIČNA PROVERA PRED ODLAZAK NA FINALNI TURNIR U ČAČAK. IGRA DAJE NADE DA SE I U ČAČKU MOŽE NAPRAVITI DOBAR REZULTAT. I SAM PLASMAN NA FINALNI TURNIR JE FANTASTIČAN USPEH JER NIJEDAN KLUB SA OVE STRANE SAVE I DUNAVA NIJE OSTVARIO PLASMAN NA FINALNI TURNIR A NAŠ KLUB NA DVA.

U PONEDELJAK U 13H U KUĆI KOŠARKE JE IZVLAČENJE PAROVA FINALNIH TURNIRA KADA ĆEMO ZNATI RASPORED TAKMIČENJA NAŠIH EKIPA U PRVOJ FAZI PO GRUPAMA.

SENIORI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU OD EKIPE SAVA REZULTATOM 80 : 68.

U NAREDNIH 10 DANA VODIĆEMO ŽESTOKU BORBU ZA OBEZBEĐENJE FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA UČEŠĆE NA FINALNIM TURNIRIMA. OBRATILI SMO SE SVIM PRIJATELJIMA KLUBA ZA KOJE PRETPOSTAVLJAMO DA NAM MOGU POMOĆI, BRANISLAVU PROSTRANU PREDSEDNIKU OPŠTINE ZEMUN I ACI KOVAČEVIĆU GRADSKOM SEKRETARU ZA SPORT. SVAKOG DANA OČEKUJEMO ODGOVOR NADAMO SE POZITIVAN OD SVIH KOJIMA SMO SE OBRATILI.

OVIM PUTEM APEL SVIM ČLANOVIMA KLUBA DA OVOG MESECA REDOVNIJE NEGO IKADA UPLATE ČLANARINU NAJKASNIJE DO 5-10-OG APRILA. NA ČLANARINE RAČUNAMO KAO SIGURAN IZVOR FINANSIRANJA TROŠKOVA FINALNIH TURNIRA (TROŠKOVI PUTOVANJA, HOTELSKOG SMEŠTAJA I ISHRANE, SUDIJA I DELEGATA) A POSLE TURNIRA ĆEMO SE SNALAZITI ZA OSTALE REDOVNE MESEČNE TROŠKOVE


:: PISMO KLUBA RUKOVODSTVU KSS, POBEDA JUNIORA29.03.2011
PISMO RUKOVODSTVU KSSPOVODOM DONETE ODLUKE O ORGANIZACIJI FINALNIH TURNIRA MK NAŠ KLUB JE DOSTAVIO ZVANIČAN DOPIS RUKOVODIOCIMA SAVEZA U KOME ISKAZUJEMO SVO NAŠE NEZADOVOLJSTVO DONETOM ODLUKOM I ARGUMENTOVANIM IZNOŠENJEM ČINJENICA UKAZUJEMO NA NEPRINCIPIJELNOST I NEKU DRUGU POZADINU ODLUKE.
DOSTA JE VIŠE ĆUTANJA, NEKE STVARI SE MORAJU NAZVATI PRAVIM IMENOM !

JUNIORI SU NA DOMAĆEM TERENU POBEDILI CERAK REZULTATOM 53 : 52. VEOMA TEŠKA UTAKMICA, OPRAVDANO, S OBZIROM DA U NAŠOJ JUNIORSKOJ EKIPI VELIKU MINUTAŽU IMAJU KADETI 2 GODINE MLAĐI. U POSLEDNJIH 20 SEKUNDI UTAKMICE PRI REZULTATU 53 : 46 PRIMILI SMO DVE LUDE TROJKE PA JE RAZLIKA SAMO 1 POEN. NAGLAŠAVAMO I OVOG PUTA ODLIČNE KADETE TOMIĆA I PUŠICU, UZ KOREKTNU IGRU SVIH OSTALIH JUNIORA.


:: NEZVANIČNO: KADETI U ČAČKU, PIONIRI U KNJAŽEVCU28.03.2011
NEZVANIČNO SAZNAJEMO DA SU ODLUKOM UPRAVNOG ODBORA KSS ODREĐENI DOMAĆINI FINALNIH TURNIRA ZA KADETE I PIONIRI.

KADETSKA SELEKCIJA NAŠEG KLUBA IGRAĆE U ČAČKU. TURNIR SE ODRŽAVA U PERIODU 6.-10.APRIL A PO IZVLAČENJU PAROVA (VEROVATNO U PONEDELJAK 4. APRILA) ZNAĆE SE TAČAN RASPORED I SATNICA. IDEMO U ČAČAK DA OSTANEMO DO POSLEDNJEG DANA !

NA NAŠE VELIKO RAZOČARANJE FINALNI TURNIR ZA PIONIRE BIĆE ODRŽAN U KNJAŽEVCU. ZBOG NAČINA NA KOJI SMO KONKURISALI I ZBOG RAZLOGA KOJE NAVODIMO DUBOKO SMO RAZOČARANI ODLUKOM KOŠARKAŠKE VRHUŠKE SRBIJE.
OBRAZLOŽENJE OVAKVE ODLUKE JESTE DA JE HOTEL U KNJAŽEVCU JEFTINIJI NEGO U BEOGRADU. GLE ČUDA, DA LI JE MOGUĆE? NARAVNO DA SU OVOM PRILIKOM ,KAO I MNOGO PUTA DO SADA KADA SU U PITANJU DONOŠENE ODLUKA, PRIMENJENI DVOSTRUKI ARŠINI.
- DO SADA JE U BEOGRADU MNOGO PUTA ODRŽAN NEKI FINALNI TURNIR I PO NAPRED NAVEDENOM KRITERIJUMU NIKADA NE BI MOGAO DA SE ODRŽAVA U BEOGRADU JER SU CENE HOTELA UVEK VISOKE. MEĐUTIM TO PRIMENJUJEMO SADA KADA JE MALI KLUB U PITANJU
- KADA JE PRE 2 GODINE BIO KONKURS ZA STARIJE JUNIORE I NAŠA PONUDA BILA NAJBOLJA, DONETA JE ODLUKA DA TO IPAK BUDE U ČAČKU, POPULARIZACIJA KOŠARKE ILI NAGRADA TAMOŠNJEM KLUBU ZA RAD
- U VIŠE SLUČAJEVA U JEDNOM GRADU JE NEKOLIKO GODINA UZASTOPNO ORGANIZOVAN FINALNI TURNIR MK TAKO DA OBRAZLOŽENJE DA SE VODI RAČUNA O POPULARIZACIJI KOŠARKE U RAZLIČITIM REGIONIMA JE DEMAGOGIJA
- DA JE TURNIR U BEOGRADU NAJMANJE 6-7 EKIPA NE BI IMALO NI DINARA TROŠKA (OSIM PREVOZA) JER BI MOGLI SVAKODNEVNO DA PUTUJU U ZEMUN (4 BEOGRADSKA KLUBA, NOVI SAD, JOŠ 2 VOJVOĐANSKE EKIPE,...). TOLIKO O BRIGI ZA EGZISATENCIJU KLUBOVA JER ĆE OVOM ODLUKOM BUDŽET OVIH KLUBOVA BITI DODATNO OPTEREĆEN SA JOŠ 100-200.000 DINARA ZA PIONIRE
- PREMA NAŠEM KLUBU JE OVOM ODLUKOM POKAZANO ELEMENTARNO NEPOŠTOVANJE OD STRANE RUKOVODSTVA NAŠEG SAVEZA. UNAZAD 10 GODINA SMO STALNI UČESNICI FINALNIH TURNIRA (UKUPNO 14 OD TOGA 10 MEDALJA), POSLEDNJE ČETIRI GODINE SVAKE GODINE SMO OSVOJILI NEKU OD MEDALJA NA FINALNIM TURNIRIMA ZA PIONIRE (GENERACIJA 93 SREBRO, GENERACIJA 94 SREBRO, GENERACIJA 95 BRONZA, GENERACIJA 96 BRONZA), GENERACIJA 97 JE BEZ PRETERIVANJA SVOJIM REZULTATIMA ZASLUŽILA NAGRADU SAVEZA ZA IZUZETAN REZULTAT (17 A SIGURNO I 18 POBEDA BEZ PORAZA U KVALITETNOJ LIGI BEOGRADA), DOPRINOS KLUBA KROZ BROJ DECE (MEĐU NAJBROJNIJIMA U SRBIJI), BROJ SELEKCIJA KOJE SE TAKMIČE (OVE GODINE 13 I NAJVIŠE U SRBIJI), BROJ TRENERA SA UREDNO PLAĆENOM LICENCOM (MEĐU NAJBROJNIJIMA U SRBIJI), BROJ POTENCIJALNIH REPREZENTATIVACA (MEĐU NAJBROJNIJIMA U SRBIJI), KVALITET USLOVA RADA SELEKCIJA (MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI),... DA LI JOŠ NEKA PREPORUKA TREBA ? OČIGLEDNO TO NEKO NE VIDI, NE PREPOZNAJE ALI PRE SE MOŽE REĆI NE ŽELI DA PREPOZNA I DA PRIZNA, MOŽDA OVO I NEKOGA BOLI?

DA LI JE POTREBAN JOŠ NEKI ARGUMENT?
DA NEĆE NEKO DA NAS UBEDI DA JE NAJVAŽNIJI EKONOMSKI RAZLOG (RAZLIKA U CENI HOTELA OD PAR STOTINA DINARA), PA NE RADI SE OVDE O EKONOMSKOM TRŽIŠTU VEĆ O SPORTSKIM MOTIVIMA. PA KADA BI SE SABRALI SVI TROŠKOVI SVIH EKIPA SIGURNO DA JE TURNIR U KNJAŽEVCU SKUPLJI TE NEMA NI EKONOMSKE LOGIKE (11 EKIPA PLAĆA HOTEL, TROŠKOVI PREVOZA VEĆI ZBOG VEĆE UDALJENOSTI GRADA,...)?

NEKA NE ZAMERE KOLEGE IZ KNJAŽEVCA, JER BI NAŠ ODGOVOR BIO ISTI I ZA NEKO DRUGO MESTO I NEMA VEZE SA KNJAŽEVCEM VEĆ SA KRITERIJUMIMA SAVEZA.

NA ZVANIČNU ODLUKU SAVEZA UPUTIĆEMO DOPIS SA NAPRED NAVEDENIM SADRŽAJEM I ISKAZATI NESLAGANJE I PRIMEDBU NA NEPRINCIPIJELNOST.

NARAVNO, IDEMO U KNJAŽEVAC SA NAJVIŠIM CILJEVIMA, SADA JOŠ MOTIVISANIJI I SVE ĆEMO UČINITI DA SE VRATIMO KAO POBEDNICI.

NAREDNIH DANA OČEKUJE NAS NAJTEŽA BITKA, BORBA ZA FINANSIJSKA SREDSTVA KAKO BISMO POKRILI ZA NAS OGROMNE TROŠKOVE UČEŠĆA NA OVA DVA TURNIRA. OČEKUJEMO UKUPNE TROŠKOVE OKO 400.000 DINARA.


:: PORAZ KADETA, UBEDLJIVI PIONIRI, NAJAVA KOLA26.03.2011
KADETI SU U PETAK UBEDLJIVO PORAŽENI U HALI PINKI OD PARTIZANA REZULTATOM 88 : 60. LOŠ PRISTUP ILI PREDAJA VEĆ U SVLAČIONICI UZROK SU UBEDLJIVOG PORAZA A NE TOLIKE RAZLIKE U KVALITETU. OVAJ PORAZ TAKMIČARSKI NIŠTA NE ZNAČI ALI JE OVA UTAKMICA TREBALA DA BUDE VEĆ SADA PRIPREMA ZA FINALNI TURNIR. KRITIKE SVIM IGRAČIMA !

OVOG VIKENDA OD PRVIH SELEKCIJA IGRAJU SAMO PIONIRI I JUNIORI.

PIONIRI U SUBOTU GOSTUJU ŠKK ZVEZDARI. DA LI ĆE OSTVARITI 17-TU POBEDU U NIZU? UTAKMICA SE IGRA U ŠKOLI PAVLE SAVIĆ SA POČETKOM U 11H.

PIONIRI SU OSTVARILI I 17-TU POBEDU U NIZU I PREOSTALA JE JOŠ JEDNA UTAKMICA ZA REKORD OD 18 POBEDA BEZ PORAZA.
U OVOM KOLU NA GOSTOVANJU NAŠA SELEKCIJA JE UBEDLJIVO PORAZILA ŠKK ZVEZDARU REZULTATOM 88 : 31 A DA JE PRI TOME NAŠA SELEKCIJA IGRALA BEZ DVA BITNA IGRAČA SLOE JOVANOVIĆA I LUKE ŠLJUKIĆA. SJAJNO IZDANJE PIONIRA !

JUNIORI DOČEKUJU CERAK. UTAKMICA SE IGRA U PONEDELJAK NA ALTINI SA POČETKOM U 21.20H.

SENIORI IGRAJU SA SAVOM U GOSTIMA U ČETVRTAK SA POČETKOM U 16H.


:: ODLIČNI JUNIORI U POBEDI NAD TORLAKOM22.03.2011
JUNIORSKA SELEKCIJA POBEDILA JE NA ALTINI TORLAK REZULTATOM 80 : 76.
IZUZETNO KVALITETAN PRISTUP PODMLAĐENIH JUNIORA PROTIV ISKUSNIJE EKIPE TORLAKA (VEĆINA IGRAČA TORLAKA JE ROĐENA 1993. SAMO DVOJICA 1994. ZA RAZLIKU OD NAŠIH KOJI SU VEĆINOM 1994., JEDAN 1993., TRI 1995. I JEDAN 1996.). SJAJNO PRVO POLUVREME I ČAK 16 KOŠEVA PREDNOSTI. U DRUGOM POLUVREMENU EKIPA TORLAKA JE PREOKRENULA REZULTAT I POVELA SA 5 KOŠEVA ALI SU POTOM NAŠI IGRAČI U ZAVRŠNICI POKAZALI MNOGO VEĆI KVALITET KOJI PRESUDIO NAD ISKUSTVOM.

PONOVO PO KO ZNA KOJI PUT NAGLAŠAVAMO IZVANREDNU IGRU KADETA PUŠICE KOJI JE ZA 37 MINUTA POSTIGAO 24 KOŠA, IMAO 5 SKOKOVA I ASISTENCIJA I NA NJEMU 9 FAULOVA UZ UKUPAN INDEKS 27.
I UBUDUĆE ĆEMO POSEBNO NAGLAŠAVATI UČINKE MLAĐIH IGRAČA U STARIJIM SELEKCIJAMA I UPOZNAVATI ČLANOVA KLUBA I SPORTSKU JAVNOST SA IZUZETNIM IGRAMA EKSTRATALENTOVANIH POJEDINACA.


:: POKLON TRENERA DARKA21.03.2011
TRENER DARKO PERUNIČIĆ POKLONIO JE KLUBU LCD-MONITOR ZA PC-RAČUNAR I DAO LIČNI DOPRINOS UREĐENJU I OPREMANJU KANCELARIJSKOG PROSTORAPrezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.