Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PORAZ KADETA OD PARTIZANA, U ČETVRTAK NOVI DERBI, ODGOVOR CRVENE ZVEZDE17.03.2010
KADETI SU PORAŽENI U HALI PINKI REZULTATOM 62 : 66. REZULTAT JE JAKO DOBAR S OBZIROM NA IGRU KOJU SMO PRIKAZALI I KOJA JE BILA ISPOD REALNIH MOGUĆNOSTI. OSIM ŽELJE I BORBENOSTI I UČINKA SAMO PRVE PETORKE SVE OSTALO JE BILO ISPOD MAKAR PROSEKA DA BI SE POBEDIO ODLIČAN PARTIZA. MNOGO LOŠIJI UČINAK IGRAČA SA KLUPE NEGO U RANIJIM UTAKMICAMA JEDAN JE OD KLJUČNIH RAZLOGA PORAZA. NIJE DEMAGOGIJA ALI OVA UTAKMICA OHRABRUJE I POKAZUJE DA I SA VELIKIMA MOŽEMO I LOŠIJOM IGROM DA SE REZULTATSKI NOSIMO I VEĆ SADA MOŽE SE REĆI DA IMAMO KVALITET ZA MEDALJU NA FINALNOM TURNIRU. OSTAJE DA ZAVRŠIMO LIGAŠKI DEO I KROZ NAREDNE UTAKMICE JOŠ VIŠE PODIGNEMO FORMU.

VEĆ POSLE 12 SATI OČEKUJE NAS NOVI DERBI. U ČETVRTAK U 12.20 U HALI PINKI PIONIRI IGRAJU PROTIV KOLEDŽA (FPM-A). KOLEDŽ JE IZRAZITI FAVORIT U UTAKMICI I POKUŠAĆEMO DA PRUŽIMO JAČI OTPOR.

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ KONTAKTIRAO JE TELEFONSKI PREDSEDNIKA NAŠEG KLUBA KAKO BI SE RAZJASNILE NESUGLASICE KOJE SU SE POJAVILE POVODOM TRANSFERA FILIPA ŠEPE I POVODOM NAŠEG OBRAĆANJE CRVENOJ ZVEZDI. ISKAZANO JE PUNO RAZUMEVANJA ZA STAVOVE NAŠEG KLUBA I OPRAVDANOST NAŠEG DOPISA ZVEZDI, UZ POTVRDU TAČNOSTI NAŠIH NAVOĐENJA I PRIMEDBI I UZ DOZU POŠTOVANJA NAŠEG KLUBA I BLAGO IZVINJENJE. STAV PREDSEDNIKA ZVEZDE JE BIO TAKAV DA JE PRIMEREN VELIKOM KLUBU KAO ŠTO JE ZVEZDA I DOVOLJAN DA MI VIŠE NEMAMO POTREBU I RAZLOG ZA JAVNO OBRAĆANJE. PREDSEDNICI DVA KLUBA ĆE NAREDNIH DANA U DIREKTNOM RAZGOVORU NASTAVITI DA REŠAVAJU MEĐUSOBNI PROBLEM.


:: DOPIS CRVENOJ ZVEZDI POVODOM DEZINFORMACIJA O TRANSFERU FILIPA ŠEPE16.03.2010
NA OSNOVU OBJAVLJENIH PODATAKA O TRANSFERU NAŠEG BIVŠEG IGRAČA FILIPA ŠEPE U CRVENU ZVEZDU, KOJE JE OBJAVIO PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ, OD STRANE NAŠEG KLUBA UPUĆEN JE DOPIS ZVEZDI U KOME TRAŽIMO DODATNO OBJAŠNJENJE OBJAVLJENIH INFORMACIJA-DEZINFORMACIJA A POSEBNO OBJAŠNJENJE VISINE TRANSFERA. OVE DEZINFORMACIJE DOVELE SU U NEDOUMICU NAŠE ČLANOVE I POSLOVNE PARTNERE I VEĆ SADA IZAZVALE DOZU NEPOVERENJA PREMA INFORMACIJAMA KOJE SMO MI OBJAVILI A KOJE SE TIČU FINANSIJSKOG STANJA U KLUBU.
PODACI KOJI SU OBJAVLJENI O VISINI TRANSFERA A POSEBNO ISPLAĆENIM SREDSTVIMA PO TOM OSNOVU NISU NI PRIBLIŽNI ONIM PODACIMA ZA KOJE NAŠ KLUB GARANTUJE DA SU ISTINITI. TRAŽILI SMO OBJAŠNJENJE KAKO JE IZRAČUNATO DA TRANSFER IZNOSI 200.000 EVRA KADA JE DO SADA UKUPNO PO TOM OSNOVU ISPLAĆENO IGRAČU I NAŠEM KLUBU OKO 66.000 EVRA, UZ EVENTUALNU PROVIZIJU MENADŽERSKOJ AGENCIJI, ŠTO NIKAKO NIJE 200.000 EVRA (KAMO SREĆE DA JE TAKO, SADA BISMO MI IMALI VEĆ SVOJU TRENAŽNU SALU). RAZJAŠNJENJE OVOGA JE IZUZETNO BITNO PRE SVEGA ZA MLADOG IGRAČA ALI I ZA NAŠ KLUB JER ŽELIMO DA SPORTSKA JAVNOST SAZNA SAMO PRAVU ISTINU.
NEPOZNANICA NAM JE ZAŠTO JE U NAVEDENOM UKUPNOM DUGU OD OKO 12 MILIONA, POSEBNO APOSTROFIRAN TRANSFER ŠEPE ZA KOJI JE ISPLAĆENO SAMO OKO 66.000. ŠTA J SA OSTALIH 11.934.000 EVRA NIJE NAŠ PROBLEM ALI JESTE ZAŠTITA MLADOG IGRAČA I ZAŠTITA INTERESA I UGLEDA NAŠEG KLUBA.
U TOKU DANA DATA JE I KRAĆA IZJAVA ZA DNEVNI ČASOPIS NOVOSTI A NA POZIV NOVINARA KOJI SE U NOVOSTIMA BAVI OVOM TEMATIKOM.
PO DOBIJANJU ODGOVORA OD KK CRVENA ZVEZDA RAZMOTRIĆE SE POTREBA IZNOŠENJA I ZVANIČNOG SAOPŠTENJA NAŠEG KLUBA PO OVOM SLUČAJU.


:: JOKIĆEV KLUPSKI MVP-INDEKS REKORD16.03.2010
ČLAN SENIORSKE SELEKCIJE JOKIĆ PETAR (1991. GODIŠTE) NA UTAKMICI U LAZAREVCU PROTIV KOLUBARE OSTVARIO JE KLUPSKI REKORD U MVP INDEKSU. POSLE EVIDENTIRANJA NJEGOVOG UČINKA PRERAČUNATI KOEFICIJENT IZNOSI FANTASTIČNIH 58 INDEKSNIH POENA. SVAKA ČAST JOKIĆU !!!


:: POBEDA JUNIORA14.03.2010
JUNIORI SU OSTVARILI OČEKIVANU I VISOKU POBEDU NAD SELEKCIJOM BEST 98 REZULTATOM 97 : 42 I TIME OSTALI I DALJE JEDINA NEPORAŽENA JUNIORSKA EKIPA U OKVIRU TAKMIČENJA KVALITETNE JUNIORSKE LIGE BEOGRADA.

U SREDU SE IGRA VELIKI DERBI KADETSKE LIGE IZMEĐU ZEMUNA I PARTIZANA. UTAKMICA SE IGRA U HALI PINKI SA POČETKOM U 21.30H.


:: OČEKIVANI PORAZI SENIORA I KADETA I POBEDE PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA13.03.2010
SENIORI SU OČEKIVANO IZGUBILI OD SNAŽNE KOLUBARE U LAZAREVCU REZULTATOM 96 :83. IAKO ZNATNO OSLABLJENI NA CENTARSKIM POZICIJAMA, GDE JE JEDINI OD ISKUSNIJIH IGRAO BRANKO KAVURIN, PRUŽILI SMO ODLIČNU IGRU I OTPOR JAKOJ KOLUBARI. NA 3 MINUTA PRE KRAJA UTAKMICE BILO JE SAMO 2 KOŠA RAZLIKE ZA KOLUBARU. BRILJANTNU IGRU PRIKAZAO JE JOKIĆ PETAR SA 36 KOŠEVA, 10 SKOKOVA I INDEKSOM OKO 50 I POSLE SJAJNIH IGARA OVE SEZONE SIGURNO ĆE BITI NA METI MNOGIH PRVOLIGAŠKIH KLUBOVA.

KADETI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU OD VELIKOG FAVORITA U SRBIJI EKIPE FMP REZULTATOM 84 : 62. SAM REZULTAT MOŽE DA ZAVARA JER JE NAŠA SELEKCIJE DUGO PRUŽALA IZUZETAN OTPOR I POKAZALA U ODREĐENIM FAZAMA IGRE DA MOŽE RAVNOPRAVNO DA SE SUPROSTAVI FMP-U, ŠTO JE DOBAR SIGNAL PRED FINALNI TURNIR SRBIJE.

MLAĐI PIONIRI SU POBEDILI NA GOSTOVANJU SLABU EKIPU BEOKOŠA REZULTATOM 76 : 15.

VEOMA LEPU POBEDU OSTVARILA JE DRUGA SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA KOJA JE U DERBIJU NA DOMAĆEM TERENU POBEDILA DO TADA NEPORAŽENU PRVU SELEKCIJU CRVENE ZVEZDE REZULTATOM 44 : 42. POJEDINI IGRAČI IZ DRUGE SELEKCIJE POKAZALI SU POTENCIJAL I NEĆE BITI IZNENAĐENJE DA NEKO OD NJIH ISKOČI I U PRVI PLAN. SVE ČESTITKE MLADOM TRENERU MILOŠU PANIĆU KOME JE OVO PRVA SAMOSTALNA TAKMIČARSKA SEZONA. LUKAVOM TAKTIČKOM POSTAVKOM NIŽE PETORKE NA 4 MINUTA DO KRAJA PRI VOĐSTVU CRVENE ZVEZDE OD 6 KOŠEVA PREDNOSTI USPEO JE DA SVOJ TIM ODVEDE DO POBEDE.

PIONIRI SU OSTVARILI OČEKIVANU POBEDU NA GOSTOVANJU PROTIV SELEKCIJE PARTIZANA REZULTATOM 67 : 61.

VREDNO JE ISTAĆI I USPEHE DRUGE SELEKCIJE JUNIORA KOJA JE JEDINA SELEKCIJA BEZ PORAZA. IAKO U SASTAVU SA IGRAČIMA 1-2 GODINE MLAĐIM I U GRUPI SA VIŠE PRVIH SELEKCIJA KLUBOVA ONI NE ZNAJU ZA PORAZ A U OVOM KOLU NA GOSTOVANJU JE POBEĐENA DRUGA SELEKCIJA BASK-A UBEDLJIVIM REZULTATOM 73 : 47.

SVE POHVALE SVIM MLADIM TENERIMA-POMOĆNICIMA KOJI SU U DOSADAŠNJEM DELU SEZONE SA DRUGIM I TREĆIM SELEKCIJAMA OSTVARILI SJAJNE REZULTATE A VEĆINI NAŠIH MLADIH TRENERA JE OVO PRVA TAKMIČARSKA SEZONA.


:: POBEDA JUNIORA10.03.2010
JUNIORI SU U JEDNOM OD DERBIJA U HALI PINKI POBEDILI TORLAK REZULTATOM 60 : 57 I OSTALI I DALJE JEDINA NEPORAŽENA EKIPA U GRUPI. OSIM REZULTATA I DONEKLE UČINKA I ANGAŽOVANJA GARDOVIĆA, SVE OSTALO JE BILO U SLABIJEM IZDANJU OD OČEKIVANOG. ALI POBEDI SE U ZUBE NE GLEDA.


:: VIKEND POBEDA08.03.2010
OVOG VIKENDA SVE PRVE SELEKCIJE OSTVARILE SU POBEDE, SVEUKUPNO SAMO DVE SELEKCIJE SU PORAŽENE.

SENIORI SU, U ZNATNO OSLABLJENOM SASTAVU, BEZ TRI CENTRA, USPELI DA POBEDE UVEK NEUGODNU GROCKU REZULTATOM 78 : 68. IZUZETNU IGRU PONOVO JE PRIKAZAO PETAR JOKIĆ ZBOG ČIJIH ATRAKTIVNIH POTEZA, KOJI SE RETKO VIĐAJU NA KOŠARKAŠKOJ SCENI SRBIJE, VREDI GLEDATI UTAKMICE NAŠE SENIORSKE EKIPE.

KADETI SU, POSLE IZUZETNO KVALITETNE IGRE, POBEDILI UVEK VELIKOG RIVALA CRVENU ZVEZDU UBEDLJIVIM REZULTATOM 82 : 53. IZUZETNO KVALITETNA IGRA PLEJA FILIPA TOMIĆA, SVE BOLJA IGRA IVANA BOGDANOVIĆA A POSEBNO KVALITETNA IGRA I PRISTUP SJAJNOG MOMKA VUKAŠINA ERAKOVIĆA. SVAKA POBEDA PROTIV NAŠIH NAJBOLJIH KLUBOVA CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA UVEK IMA POSEBNU DRAŽ, JER VELIKE KLUBOVE POŠTUJEMO I U UTAKMICAMA SA NJIMA IMAMO POSEBAN MOTIV.

PIONIRI SU OSTVARILI OČEKIVANO UBEDLJIVU I LAGANU POBEDU PROTIV RASA REZULTATOM 80 : 40.

MLAĐI PIONIRI SU U DERBIJU GRUPE POBEDILI ODLIČNU EKIPU KOLUBARE REZULTATOM 48 : 38. OVOM POBEDOM, ZBOG BOLJEG MEĐUSOBNOG KOŠ KOLIČNIKA, NAŠA SELEKCIJA JE PREUZELA PRVO MESTO U GRUPI I ZA OČEKIVATI JE DA SA TE POZICIJE STARTUJE U DALJEM RAZIGRAVANJU.


:: DVA PORAZA PIONIRA, POBEDA KADETA05.03.2010
U DVA DERBIJA PIONIRI SU DOŽIVELI DVA PORAZA.
NA GOSTUJUĆEM TERENU ZVEZDARA CRONY JE BILA BOLJA REZULTATOM 79 : 65 I POKAZALA DA JE JEDAN OD FAVORITA I ZA MEDALJU NA PRVENSTVU SRBIJE. RADUJE ODLIČNA IGRA I POTENCIJAL KOJI POKAZUJU JEKOVIĆ I RANKOVIĆ A POSEBNO BALŠA DRAGOVIĆ KOJI NAJAVLJUJE POTANCIJAL NOVOG VELIKOG KOŠARKAŠKOG BISERA NAŠEG KLUBA I SRPSKE KOŠARKE.
U DRUGOJ UTAKMICI PROTIV SELEKCIJE FLESH NAŠA SELEKCIJA JE PORAŽENA NA DOMAĆEM TERENU REZULTATOM 58 : 59. IAKO SE RADI O ODLIČNOJ SELEKCIJI FLESH, SAMO 2 PORAZA DO SADA, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALČA ISPOD OČEKIVANOG NIVOA.

KADETI SU OSTVARILI SIGURNU POBEDU NA GOSTUJUĆEM TERENU PROTIV UVEK NEUGODNOG BEOVUKA 68 : 59. ČITAVU UTAKMICI NAŠA SELEKCIJA JE IGRALA SIGURNO I VODIL 10-15 KOŠEVA RAZLIKE.

U NEDELJU KADETSKA SELEKCIJA IGRA U 20.30H U HALI PINKI PROTIV CRVENE ZVEZDE I POBEDOM BISMO I TEORETSKI OBEZBEDILI PLASMAN NA FINALNI TURNIR SRBIJE.

U NEDELJU I MLAĐI PIONIRI IGRAJU U DESANKI MAKSIMOVIĆ PROTIV KOLUBARE IZ LAZAREVCA U UTAKMICI ZA PRVO MESTO U GRUPI.


:: OČEKIVAN PORAZ SENIORA I NEOČEKIVAN PORAZ KADETA27.02.2010
SENIORI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU PROTIV EKIPE VIVA BASKET REZULTATOM 93 : 83. IAKO JE PORAZ OČEKIVAN, JER JE VIVA BASKET PO REZULTATIMA JEDNA OD NAJBOLJIH EKIPA LIGE, SAMA UTAKMICA TO NIJE NAGOVEŠTAVALA. NAŠA EKIPA JE IGRALA IZVANREDNO 27-28 MINUTA, U TRI NAVRATA VODILA 15-20 KOŠEVA RAZLIKE I ONDA NEOBJAŠNJIVO PRESTALA DA IGRA I POSLEDNJIH 12 MINUTA IZGUBILA SA GOTOVO 30 RAZLIKE.

KADETI SU NA DOMAĆEM TERENU U HALI PINKI DOŽIVELI NEOČEKIVAN PORAZ OD JEDNOG OD GLAVNIH KONKIURENATA SELEKCIJE MEGA VIZURE. IAKO JE NAŠA SELEKCIJA PO SVIM PARAMETRIMA KVALITETNIJA I PERSPEKTIVNIJA NA OVOJ UTAKMICI GOTOVO DA NIJE BILA NI BLIZU POBEDE. DVA DOMINANTNA IGRAČA GOSTUJUĆE SELEKCIJE BILA SU DOVOLJNA ZA POBEDU. RAZLOG PORAZA TREBA TRAŽITI PRE SVEGA U PRISTUPU I ULASKU U SAMU UTAKMICU KOJI JE BIO PO SISTEMU LAKO ĆEMO, MI SMO FAVORITI A TO SE NAJČEŠĆE NEGATIVNO VRATI. DOKAZ TOM PRISTUPU JE GOTOVO 20 PROMAŠENIH SLOBODNIH BACANJA KOJI GOVORI O NEOBAVEZNOM ODNOSU U IGRI. LOŠ POČETAK ODREDIO JE I ČITAV TOK UTAKMICE.
NIJEDAN PORAZ NIJE DOBAR ALI BI OVAJ TREBAO DA BUDE PORAZ OTREŽNJENJA. U PITANU JE LIGA TAKMIČENJE GDE JE ZA OČEKIVATI PORAZE I POBEDE. BITNO JE DOĆI DO CILJA, TO JE PLASMAN NA FINALNI TURNIR, A NAŠA SELEKCIJA JE NA KORAK DA TO OBEZBEDI.


:: LEPA I VREDNA POBEDA JUNIORA25.02.2010
JUNIORSKA SELEKCIJA OSTVARILA JE VREDNU POBEDU PROTIV DIREKTNOG KONKURENTA ZA NAJVIŠI PLASMAN U GRUPI KVALITETNE LIGE BEOGRADA. NA GOSTUJUĆEM TERENU POBEĐENA JE ODGOVARAJUĆA SELEKCIJA PRVOLIGAŠA MEGA VIZURA REZULTATOM 110 : 97. IAKO OSLABLJENI NEIGRANJEM GOTOVO KOMPLETNE CENTARSKE LINIJE, IZUZETNO RASPOLOŽENA SPOLJNA BEKOVSKA LINIJA JE NAPRAVILA DOVOLJNU PREVAGU ZA ZNAČAJNU POBEDU. POSEBNO ISTIČEMO ODLIČNU I RUTINSKU IGRU BEKOVA DASPIĆA I LJUBOJEVIĆA.
POSEBNO ISTIČEMO GOTOVO NESVAKIDAŠNJI PODATAK: NAJMLAĐI IGRAČ NAŠE SELEKCIJE KADET FILIP TOMIĆ UŠAO JE U IGRU POSLEDNJI PUT U POSLEDNJE 4 SEKUNDE UTAKMICE I U TOM PERIODU REALIZOVAO 4 SLOBODNA BACANJA I POGODIO TROJKU U POSLEDNJOJ SEKUNDI, UKUPNO 7 POENA. TO GOVORI DA SE I U OVAKO KRATKOM VREMENU MOŽE NAPRAVITI UČINAK, NIJE UVEK POTREBNO 20-30 MINUTA I DA SVAKU ŠANSU TREBA ISKORISTITI ALI ISTO TAKO GOVORI I O KARAKTERU IGRAČA FILIPA. NE ČUDI NJEGOVA RUTINSKA I SJAJNA IGRA I VOĐENJE KADETSKE SELEKCIJE KOJA BELEŽI ODLIČNE REZULTATE.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.