Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POLAZAK NA KAMP NA ZLATIBOR U SUBOTU 17.AVGUSTA U 9 H13.08.2013
DOGOVOREN JE TERMIN POLASKA NA KAMP NA ZLATIBOR.
U SUBOTU 17.AVGUSTA U 9H ISPRED HALE PINKI DVA TURISTIČKA AUTOBUSA PREDUZEĆA LASTA PREVEŠĆE NAJMLAĐE KAMPERE NA ZLATIBOR.


:: NOVO POJAČANJE U JUNIORIMA, BRATISLAV JEKOVIĆ PRED VRATIMA CRVENE ZVEZDE10.08.2013
Juniorska a time i seniorska ekipa dobila je značajno pojačanje ispod koša.
Redove naše selekcije pojačaće NIKOLIĆ NIKŠA, odlični 203 visoki centar koji je u prošloj sezoni nastupao za BKK Radnički.
Mikolić Nikša se priključio našoj selekciji na pripremama u Vrnjačkoj Banji a po povratku će biti završene i papirološke formalnosti.
Još jedan naš talentovani igrač Bratislav Jeković 1996. želja je Crvene Zvezde i narednih dana očekujemo završetak svih dogovora oko realizacije transfera. Naš klub je i ovom našem mladom asu izašao u susret da pokuša da svoju igračku karijeru nadogradi u velikom klubu i sasvim smo zadovoljni za sada dogovorenim uslovima prelaska.


:: DVA KADETSKA REPREZENTATIVCA, ZVANIČNO POTVRĐENO06.08.2013
OBJAVLJIVANJEM 12 IMENA ČLANOVA KADETSKE REPREZENTACIJE ZVANIČNO JE I POTVRĐENA INFORMACIJA DA NAŠ KLUB IMA SVOJA DVA PREDSTAVNIKA.
U VEOMA ŽESTOKOJ KONKURENCIJI POSEBNO NA SPOLJNIM POZICIJAMA NAŠI KADETI SLOBODAN JOVANOVIĆ I NIKOLA ĆIRKOVIĆ IZBORILI SU SE ZA STATUS REPREZENTATIVACA.
FANTASTIČAN USPEH I VELIKE ČESTITKE.
DOK SE ZA SLOBU TO I OČEKIVALO IZUZETAN UPEH OSTVARIO JE NIKOLA ĆIRKOVIĆ. ZA ŠEST MESECI RADA USPELI SMO DA GA KROZ NAŠ PROGRAM MAKSIMALNO PODIGNEMO DO REPREZENTATIVNOG NIVOA. SVAKAKO DA SU NAJVEĆE ZASLUGE U NJEMU, VELIKE ZASLUGE IMA I NJEGOV PRETHODNI KLUBA ASTRA U KOME JE STEKAO ODLIČNU OSNOVU A MI SMO KROZ POVEĆAN OBIM RADA I BOGAT PROGRAM URADILI FINU NADGRADNJU. ON TREBA DA BUDE PRIMER I DRUGIM IGRAČIMA KAKO SE BEZ SRLJANJA U VELIKI KLUB, U DOBROM KLUBU, SA DOBRIM SISTEMOM I SA VRHUNSKIM TRENERIMA MOŽE DOĆI DO NAJVIŠIH VISINA U SVOM UZRASTU.


:: NOVO POJAČANJE, IZLEDNA DVA KADETSKA REPREZENTATIVCA05.08.2013
Naši redovi se pojačavaju dolaskom novih igrača.
Našem klubu će pristupiti vrsni plejmejker 96 Aleksa Bojičić-Guza, igrač Fleša. Svi uslovi dolaska igrača i između klubova su dogovoreni i biće realizovani u nastupajućem prelaznom roku.
Ovim transferom rešene su pozicije plejmejkera u svim programima koji se međusobno prožimaju: seniorski, juniorski i kadetski. Sa tri vrsna plejmejkera (Starinčević, Bojićić i Vulikić) sigurno da ćemo imati jednu od najjačih i najmlađih liniju u Srbiji.

Po informacijama kojima raspolažemo realno je za očekivati da će naš klub imati dva kadetska reprezentativca. Posle ulaska u najuži krug od 15 igrača Jovanović i Ćirković su veoma blizu ulaska u poslednjih 12 koji će činiti kadetsku reprezentaciju Srbije na evropskom prvenstvu. Zvaničnu potvrdu ove informacije imaćemo u ponedeljak. Ukoliko se to ostvari posle duže vremena imaćemo vrhunski reprezentativni rezultat i dokazati da se ne mora biti samo u Partizanu i Zvezdi da bi bili reprezentativac ali isto tako kada već igrač nije u ova dva velika kluba da je onda lakše doći do reprezentacije kroz programe Zemuna nego nekog drugog kluba u Beogradu. Zato i ne čudi da sve više potencijalnih reprezentativaca svoju šansu traže kroz naš klub.


:: DANILO OSTOJIĆ U CRVENOJ ZVEZDI02.08.2013
Posle duže vremena jeda vredan i ozbiljan transfer.
Crvena Zvezda je nedavno pokazala interesovanje za veoma perspektivnog kadeta Danila Ostojića. Uz veliku podršku i pomoć u pregovorima menadžera Ace Raškovća i Miška Radovića postignut je konačan dogovor o svim uslovima prelaska (i uslovi za igrača i visina obeštećenja za naš klub). Čini nam se da smo postigli gotovo nemoguće a to je da sve tri strane budu veoma zadovoljne.

Ovim putem našim proverenim menadžerskim partnerima velika zahvalnost jer su prvo brinuli o interesima igrača, pa onda našeg kluba i na kraju o svojim interesima, što je danas veoma retko !!!

Mi kao klub smatramo da je u današnje vreme napravljen jedan od najkvalitetnijih mogućih dogovora za naš klub i u tome zahvalnost i KK Crvena Zvezda na izuzetno korektnom odnosu i poštovanju koje su iskazali prema našem klubu, pod uslovom da sve dogovoreno ispoštuju u šta ne sumnjamo kada je u pitanju njihovo novo i profesionalno rukovodstvo.
Za ovakve prelaske naših igrača i radimo, želimo da produkujemo što više igrača za naše najbolje klubove uz zaštitu naših interesa i ulaganja kroz kvalitetna obeštećenja kako bi klub mogao egzistencijalno da opstane bez velikih sponzora.

Dači puno sreće, ne sumnjamo da je pred njim blistava karijera. U Crvenoj Zvezdi dobija vrhunske uslove za napredovanje a na njemu je da to iskoristi. Po nama OVO JE BIO PRAVI MOMENAT ZA NJEGOV ODLAZAK U NOVE IZAZOVE.

Ovaj transfer se APSOLUTNO UKLAPA U STRATEGIJU KLUBA I NEĆE NIČIM UGROZITI ZACRTANE TAKMIČARSKE CILJEVE PLASMANA JUNIORSKE EKIPE U JEDINSTVENU LIGU SRBIJE.
Klub je već ranije napravio prve kontakte i očekujemo da će upražnjeno mesto biti popunjeno sa jednim veoma perspektivnim godinu dana mlađim igračem veoma sličnih, možda i boljih predispozicija. Ovi kontakti će narednih dana biti intenzivirani.


:: SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA U PETAK U 14.4501.08.2013
SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA PANTE JE ZAKAZANA ZA PETAK NA BEŽANIJSKOM GROBLJU. U 14.45 BIĆE ODRŽANO OPELO PREMINULOM.
POZIVAMO SVE SADAŠNJE I BIVŠE ČLANOVE KLUBA I PRIJATELJE DA SVOJIM PRISUSTVOM ODAMO POSLEDNJU POČAST VELIKOM KOŠARKAŠKOM ZALJUBLJENIKU.


:: PRERANA SMRT DRAGANA PANTELIĆA PANTE 31.07.2013
POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI PRERANO U 53. GODINI ZAUVEK NAS JE NAPUSTIO DRAGAN PANTELIĆ PANTA.

PANTA JE BIO DUGOGODIŠNJI ČLAN NAŠEG KLUBA U PERIODU VELIKE EKSPANZIJE SENIORSKOG TIMA KADA JE KLUB NASTUPA POD IMENOM ZEMUN DRVOMARKET I ZEMUN TAURUN.

OTIŠAO JE JEDAN DOBAR I PLEMENIT ČOVEK, SPORTSKI A PRE SVEGA KOŠARKAŠKI ZALJUBLJENIK, FANATIK ALI I ZNALAC. DOK JE BIO SA NAMA UŽIVALI SMO U NJEGOVOM DRUŠTVU.
BIO JE JEDAN OD RETKIH KOME SE NE ZNA BROJ PRIJATELJA, IMATE UTISAK DA NE POSTOJI ČOVEK U SRBIJI KOJI GA NE POZNAJE. OKUPLJAO JE LJUDE OKO SEBE I KROZ SAMO NJEMU SVOJSTVENU PRIČU I HUMOR ŠIRIO ŽIVOTNI OPTIMIZAM. A IMAO JE ŽIVOTNOG OPTIMIZMA I SVOG POSLEDNJEG DANA OVOZEMALJSKOG ŽIVOTA.

VELIKO MU HVALA ZA SVE LEPE TRENUTKE I DOPRINOSE KOJE JE DONEO NAŠEM KLUBU I NEKA MU JE VEČNA SLAVA.

O VREMENU SAHRANE NAKNADNO ĆEMO OBJAVITI.


:: JUNIOR NIKOLIĆ NIKŠA BLIZU PRELASKA U NAŠ KLUB 26.07.2013
Na putu smo da rešimo jedino problematično mesto centra u juniorskom timu za narednu sezonu.
Obavljeni su svi dogovori i postignuta usmena sagasnost igrača Nikolić Nikše i roditelja da pređe u naš klub. Radi se o veoma talentovanom igraču koji bi odmah doneo kvalitet i značajnu prevagu pod košem. U prethodnoj sezoni Nikša je nastupao za BKK Radnički sa kojim smo postigli načelnu saglasnost o uslovima prelaska.
Na poziciji centra imamo nekoliko svojih rešenja ali bi sva bila iznuđena jer nisu u pitanju klasični centri već krilni centri. Dolaskom Nikše ekipa je gotovo kompletirana i spremna da ove godine ostvari dugo čekani plasman u jedinstvenu juiorsku ligu Srbije.
Ne bežimo od novih pojačanja u juniorima ali ako ih bude onda će to biti samo neka izuzetno kvalitetna i šlag na torti.


:: IZGLEDNO PRVO POJAČANJE ZA NAREDNU SEZONU, LUKA VULIKIĆ IZ CRVENE ZVEZDE NA VRATIMA ZEMUNA20.07.2013
U pripremama ekipa za narednu sezonu u kojoj imamo do sada najveće ambicije (da se plasiramo u jedinstvenu ligu Srbije i u juniorima i u kadetima i da pioniri odu na finalni turnir), u pregovorima smo sa nekoliko veoma talentovanih igrača.

Kao prvo pojačanje ovih dana trebalo bi da se ozvaniči potpisom izuzetno talentovanog pejmejkera LUKE VULIKIĆA rođenog 1997. Svi detalji buduće saradnje su dogovoreni i očekuje se formalni potpis ovih dana (zbog julske pauze).
Luka Vulikić, zemunac, u prethodnom periodu nastupao je za Crvenu Zvezdu. Radi se o jednom od najtalentovanijih plejmejkera u generaciju u Srbiji a naša želja je da iz programa našeg kluba postane reprezentativac i kao takav se vrati na prvoligašku scenu.
Posle dužeg vremene u srpskoj košarci imaćemo dva brata u istoj ekipi (Luka i njegov 2 godine mlađi brat Vuk koji je iako dve godine mlađi i po kategoriji pionir, planiran da bude u programu kadeta).

Očekuje nas buran avgust i po pitanju dolazaka i po pitanju odlazaka jer su veliki klubovi zainteresovani za nekoliko naših mlađih igrača. Sa druge strane mi smo u dogovorima sa još nekoliko veoma interesantnih igrača u svim selekcijama od koji su neki već na našim treninzima dok se ugovaraju detalji moguće saradnje.


:: ZEMUNOVI REPREZENTATIVCI15.07.2013
Ovo leto obiluje brojnim reprezentativnim programima u kojima i mi imamo svoje REPREZENTE.

U selekciji U20, nastupa nekadašnji naš igrač 1993 PAVLE RELJIĆ.

U selekciji U18 veoma blizu ulaska među 12 su do skora naša a sada dva bivša igrača rođena 1995 RADE ZAGORAC i VASILIJE PUŠICA.

U sastavu selekcije U16 koja trenutno igra na EYOF-u i blizu ulaska među 12 u kadetskoj za Evropsko prvenstvo su naši igrači 1997 NIKOLA ĆIRKOVIĆ i SLOBODAN JOVANOVIĆ.

SA NAŠE STRANE DOSTA !Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.