Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PORAZI SENIORA, JUNIORA,KADETA23.02.2009
NEKOLIKO NEPRIJATNIH A BITNIH PORAZA:

SENIORSKA SELEKCIJA IZGUBILA JE NA GOSTOVANJU PROTIV KOLUBARE (LAZAREVAC) REZULTATOM 94 : 87. IZUZETNO LOŠ POČETAK OPREDELIO JE KRAJNJI REZULTAT. VEĆ POSLE 14 MINUTA BILO JE ČAK 21 KOŠ RAZLIKE ZA KOLUBARU. PRI KRAJU UTAKMICE U NEKOLIKO NAVRATA REZULTAT JE BIO I NEREŠEN ALI JE JURNJAVA DA SE NADOKNADI OLAKO PROPUŠTENO NA POČETKU UTAKMICE (UGLAVNOM ZBOG NEODGOVORNOG PRISTUPA) DOVELA DO PADA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI KADA NISMO IMALI SNAGE ZA PREOKRET.

NASTAVLJA SE REZULTATSKA AGONIJA KADETSKE SELEKCIJE PORAZOM NA GOSTOVANJU PROTIV MEGA HYPO LIZING REZULTATOM 84 : 77. NEMA OBJAŠNJENJA ZA POSLEDNJA DVA PORAZA OD CERAKA (PRVU SMO POBEDILI SA 43 KOŠA PREDNOSTI) I OD MEGE (PRVU SMO POBEDILI SA 31 KOŠEM PREDNOSTI. OVIM PORAZIMA UGROŽENE SU I EVENTUALNE POGODNOSTI ZA SLEDEĆU GENERACIJU KADETA KOJE DONOSI SVAKI BOLJI PLASMAN.

JUNIORI SU ZAČINILI NIZ SRAMNIM PORAZOM OD MEGA HYPO LIZING REZULTATOM 93 : 76. U JEDNOJ OD NAJBITNIJIH UTAKMICA SEZONE KOJA JE VEROVATNO OPREDELJIVALA I ODLAZAK NA FINALNI TURNIR, NAŠA SELEKCIJA JE PRIKAZALA RAZOČARAVAJUĆI LOŠ KARAKTER, VEĆ NEKOLIKO PUTA U TOKU SEZONE! KAKVA SU TO BILA OBEĆANJA IGRAČA NA SASTANCIMA DA ĆE DATI SVE OD SEBE MOŽDA I U UTAKMICI KARIJERE ZA MNOGE OD NJIH? NIJE PROBLEM U REZULTATU VEĆ U ODNOSU NA TERENU A TO JE UJEDNO I ODNOS PREMA KLUBU. NIJE KLUB ZASLUŽIO TAKAV PRISTUP SVIH IGRAČA A TO ĆEMO ZNATI DA CENIMO. ZA FOND OD OKO 30 IGRAČA (PRVI TIM I JUNIORI) ORGANIZOVALI SMO 4 TAKMIČENJA KOJA NAS KAO KLUB, KOJI SE GOTOVO SAMOFINANSIRA, STRAHOVITO KOŠTAJU (SENIORI, OMLADINCI, PRVI JUNIORI, DRUGI JUNIORI) DA BI SVAKO DOBIO SVOJU ŠANSU A VEĆINA I U DVA TAKMIČENJA, UMESTO DA SMO SE KAO I U VEĆINI KLUBOVA MNOGIMA ZAHVALILI. DOBRO ĆEMO SE ZAMISLITI O DALJEM ULAGANJU U OVU GENERACIJU A NA NJIMA JE DA NAS U NEKOLIKO PREOSTALIH KOLA I DERBIJA POKUŠAJU BAR MINIMALNO DA DEMANTUJU !!!


:: PORAZ SENIORA20.02.2009
SENIORSKA SELEKCIJA IZGUBILA JE UTAKMICU PROTIV BEOVUKA 72 REZULTATOM 77 : 87. SAM REZULTAT NIŠTA NE ZNAČI U PLASMANU NAŠEG KLUBA JER SMO MI GOTOVO OSTVARILI CILJ A TO JE OPSTANAK U LIGI ALI JE JOŠ JEDNOM POKAZAO SAV NEMORAL JEDNOG SLUŽBENOG LICA - SUDIJE. SRAMNO TENDENCIOZNIM SUĐENJEM DIREKTNO JE UTICAO NA KRAJNJI REZULTAT UTAKMICE. BILA JE TO JOŠ JEDNA OD VEĆ NE ZNA IM SE BROJA UTAKMICA KOJE I NISU UTAKMICE I KOJE NEMAJU NIKAKVE VEZE SA SPORTOM. IDEMO DALJE, NEMAMO VREMENA DA SE NJIMA ZAMARAMO ALI NE ODUSTAJEMO OD LEGALNE BORBE PROTIV TAKVOG ZLA U SPORTU. OČIGLEDNO DA MNOGIMA ZBOG SJAJNOG RADA SMETAMO, ČUVENA SRPSKA POSLA U SPOTICANJU A NE PODRŽAVANJU USPEŠNIH.


:: USPELA EVROPSKA PREMIJERA, PORAZ KADETA I POBEDE PIONIRA I JUNIORA U19. KADETI U SREDU U 14.20 SA BEOVUKOM17.02.2009
KADETSKA SELEKCIJA DOŽIVELA JE NOVI PORAZ, OVOG PUTA OD SELEKCIJE CERAKA SA 3 KOŠA RAZLIKE. PRILIKU ZA POPRAVNI IMAĆEMO U SREDU 18. FEBR. PROTIV SELEKCIJE BEOVUK 72 SA POČETKOM U 14.20 U HALI PINKI.
PIONIRSKA SELEKCIJA OSTVARILA JE VEROVATNO I ODLUČUJUĆU POBEDU ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE NAD DIREKTNIM KONKURENTOM U GOSTIMA SELEKCIJOM ALL STAR REZULTATOM 73 : 68.
JUNIORSKA SELEKCIJA U19 OSTVARILA JE POBEDU U GOSTIMA NAD SELEKCIJOM BEOVUK 72 SA 15 KOŠEVA PREDNOSTI I MOŽE SE REĆI VEĆ SADA OBEZBEDILA PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.
U PERIODU 13.-15.FEBRUAR U ŽELEZNIKU NAŠA JUNIORSKA SELEKCIJA I NAŠ KLUB IMALI SU PRVO ZVANIČNO EVROPSKO TAKMIČENJE, KVALIFIKACIONI TURNIR JUNIORSKE EVROLIGE. OSTVARENI REZULTATI:
ZEMUN LASTA : UNION OLIMPIJA (SLOVENIJA) 60 : 76
ZEMUN LASTA : SPLIT (HRVATSKA) 68 : 71
UTAKMICE ZA PLASMAN OD 9 DO 12 MESTA:
ZEMUN LASTA : BUDUĆNOST (CRNA GORA) 68 : 64
ZEMUN LASTA : BROSE BASKET (BAMBERG, NEMAČKA) 80 : 73.
U KONAČNOM PLASMANU NAŠA SELEKCIJA JE ZAUZELA 9. MESTO.
DOVOLJNO JE CITIRATI IZJAVU PREDSTAVNIKA JEDNOG OD NAŠIH NAJBOLJIH KLUBOVA HEMOFARMA - DA IM JE SAMO UČEŠĆE NA TURNIRU BILA VELIKA ČAST -, ŠTA ONDA TREBA DA KAŽEMO MI. NE DA NAM JE ČAST NEGO NAM JE SRCE PREPUNO JER SMO UČESTVOVALI NA TAKMIČENJU O KOME NISMO MOGLI NI DA SANJAMO. OSIM PRVOG DANA KADA SE IMPRESIONIRANOST TAKMIČENJEM OČIGLEDNO ODRAZILA NA IGRU NAŠE SELEKCIJE, KOJA JE BILA ISPOD REALNIH MOGUĆNOSTI, OSTALE TRI UTAKMICE ODIGRALI SMO NA NIVOU EKIPE KOJOJ JE MESTO U SAMOM VRHU OVOG TAKMIČENJA. PROTIV SPLITA IMALI SMO GOTOVO DOBIJENU UTAKMICU A SPLIT JE NA KRAJU ZAUZEO 4. MESTO. ODLIČNIM IGRAMA PROTIV BUDUĆNOSTI A POSEBNO PROTIV IZRAZITO FIZIČKI SNAŽNIH NEMACA POKAZALI SMO DA SMO ZASLUŽENO NA TURNIRU. OSIM SELEKCIJE FMP-A, SVIH OSTALIH 11 SELEKCIJA BILE SU GOTOVO ISTOG KVALITETA. KVALITET KOJI SMO PRIKAZALI DAJE NAM ZA PRAVO DA SMATRAMO DA NAM JE MESTO I NA FINALNOM TURNIRU SRBIJE I U NASTAVAK TAKMIČENJA ULAZIMO SA PUNO SAMOPOUZDANJA.


:: PORAZ KADETA OD ZVEZDE11.02.2009
KADETSKA SELEKCIJA PRETRPELA JE LAGAN PORAZ OD CRVENE ZVEZDE 59 : 74. NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA IZUZETNO LOŠE, NEBORBENO, BESKRVNO, NEPRIMERENO JEDNOM DERBIJU TAKO DA NI U JEDNOM TRENUTKU NIJE UGROZILA POBEDU ZVEZDE. POSLE OVOG PORAZA ŠANSE ZA PROLAZ NA FINALNI TURNIR SU MINIMALIZOVANE I U DOMENU TEORIJE. NASTAVLJAMO DA SE BORIMO ZA POZICIJU OD 1-OG DO 6-OG MESTA KAKO BISMO OBEZBEDILI EVENTUALNO IGRANJE JEDINSTVENE LIGE SRBIJE (GRUPA BEOGRAD I VOJVODINA), KOJE JE JEDNO OD MOGUĆIH REŠENJA U IZMENI SISTEMA TAKMIČENJA. ISTO TAKO PLASMANOM U PRVIH ŠEST ZADRŽALI BISMO POVLAŠĆENI STATUS ZA NAREDNU TAKMIČARSKU SEZONU, TAKO DA JE SVAKA UTAKMICA DO KRAJA SEZONE VRLO BITNA


:: KADETI SA ZVEZDOM10.02.2009
U SREDU 11.FEBRUARA SA POČETKOM U 15 ČAS U HALI PINKI IGRA SE, ZA NAS DERBI, UTAKMICA KADETSKE LIGE ZEMUN LASTA : CRVENA ZVEZDA. POKUŠAĆEMO DA NAPRAVIMO IZNENAĐENJE I OSTANEMO U TRCI ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.

U ČETVRTAK 12.FEBRUARA SA POČETKOM U 21 ČAS NA FILOZOFSKOM FAKULTETU IGRA SE VEROVATNO ODLUČUJUĆA UTAKMICA PIONIRSKE LIGE ALL STAR : ZEMUN LASTA. POBEDOM NAŠA SELEKCIJA BI VEĆ SADA SA VELIKOM VEROVATNOĆOM OBEZBEDILA PLASMAN NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE.

PODSEĆAMO, OD PETKA 13.FEBRUARA U HALAMA FMP-A BASKETLEND POČINJU KVALIFIKACIJE JUNIORSKE EVROLIGE

09.00 ČAS ZEMUN LASTA : OLIMPIJA LJUBLJANA
13.30 ČAS ZEMUN LASTA : SPLIT

POZIV SVIM ČLANOVIMA I PRISTALICAMA DA PODRŽE KLUB U ISTORIJSKOM TRENUTKU, PRVI PUT NA ZVANIČNOM EVROPSKOM TAKIMIČENJU. TO NISMO MOGLI DA SANJAMO NI U NAJLEPŠIM SNOVIMA TE TURNIR MOŽE BITI SAMO UŽIVANJE ZA NAS, BEZ OBZIRA NA REZULTAT !!!


:: POBEDE SENIORA I PIONIRA, PORAZ JUNIORA08.02.2009
POSLE ODLIČNE IGRE SENIORSKI TIM JE OSTVARIO ZNAČAJNU POBEDU NA GOSTOVANJU PROTIV KK PANDA REZULTATOM 87 : 73. UZ SVE IGRAČE KOJI ZASLUŽUJU POHVALE TREBA ISTAĆI ODLIČAN UČINAK PLEJA MARKA ĐEKOVIĆA U SENIORSKOM TIMU POSLE DUŽEG VREMENA, DOKAZUJE DA JE U ODLIČNOJ FORMI ŠTO JE POSEBNO BITNO ZA REZULTATE JUNIORSKE SELEKCIJE. REZULTATI ODLIČNOG RADA I SVAKODNEVNOG SAZREVANJA NAŠIH MLADIH IGRAČA POSTAJU SVE VIDLJIVIJI ŠTO DOKAZUJU DVE VEZANE POBEDE.

PIONIRI SU OSTVARILI TEŠKU ALI ZNAČAJNU POBEDU NAD EKIPOM VIZURE REZULTATOM 68 : 58.

JUNIORSKA SELEKCIJA IZGUBILA JE NA GOSTOVANJU PROTIV EKIPE ŽITKO BASKET REZULTATOM 71 : 70. VIŠE OD PORAZA BOLI I ZABRINJAVA IZUZETNO LOŠ PRISTUP UTAKMICI VEĆINE IGRAČA, PO SISTEMU LAKO ĆEMO. NIJE NAM BILI DOVOLJNO ISKUSTVO PRVE UTAKMICE KADA JE ISTA EKIPA VODILA U PINKIJU I SA 19 KOŠEVA RAZLIKE A TU SMO UTAKMICU SAMO ČUDOM DOBILI ILI BOLJE REČENO ŽITKO BASKET JE SAM IZGUBIO. OVIM PORAZOM I PRISTUPOM PONIŠTENO JE SVE LEPO I DOBRO UČINJENO POBEDOM U PRETHODNOM KOLU NAD PARTIZANOM. SADA JE PUT DO FINALNOG TURNIRA IZUZETNO TEŽAK I NE ZAVISI SAMO OD NAS.


:: POBEDA JUNIORA NAD PARTIZANOM06.02.2009
POSLE IZUZETNO KVALITETNE IGRE ČAK SJAJNE 30 MINUTA, JUNIORI SU POBEDILI PARTIZAN REZULTATOM 88 : 78. NI JEDNOG TRENUTKA POBEDA NIJE DOLAZILA U PITANJE A RAZLIKA JE U POJEDINIM DELOVIMA UTAKMICE PRELAZILA I 20 KOŠEVA. U OVOJ UTAKMICI IZVANREDNU IGRU PRUŽIO JE PLEJMEJKER ĐEKOVIĆ MARKO UZ NEKOLIKO FANTASTIČNIH KOŠEVA PUCAR SERGEJA I UZ STANDARDNO ODLIČNOG NIKOLIĆ NIKŠU. VELIKI DOPRINOS DALI SU I SVI OSTALI IGRAČI A POSEBNO JE IMPONOVALA ŽELJA I VELIKA BORBENOST. OVOM POBEDOM PARTIZAN JE GOTOVO ELIMINISAN IZ TRKE ZA PLASMAN NA FINALNI TURNIR SRBIJE A NAŠA SELEKCIJA I DALJE JE JEDAN OD VELIKIH KANDIDATA.


:: PORAZ PIONIRA04.02.2009
PIONIRI SU OČEKIVANO IZGUBILI UTAKMICU PROTIV NAJVEĆEG FAVORITA LIGE I IZUZETNE SELEKCIJE FMP REZULTATOM 59 : 67. NAŠA SELEKCIJA, OČIGLEDNO IMPRESIONIRANA PROTIVNIKOMA, DELOM I ZBOG BROJNIH POVREDA I BOLESTI U PRETHODNOM PRIPREMNOM PERIODU, NIJE PRIKAZALA NI DELIĆ ZNANJA I TALENTA KOJIM RASPOLAŽE PA JE ODIGRALA MOŽDA I NAJSLABIJU UTAKMICU U SEZONI. SHODNO TOME I REZULTAT NIJE PORAŽAVAJUĆI.


:: DERBI UTAKMICE MK, DOLAZAK GOSTIJU IZ FRANCUSKE03.02.2009
KREĆE RASPLET U MLAĐIM KATEGORIJAMA:

U SREDU IGRA SE DERBI UTAKMICA PIONIRA ZEMUNA LASTA : KOLEDŽ, HALA PINKI U 15.20

U ČETVRTAK IGRA SE DERBI UTAKMICA JUNIORA ZEMUN LASTA : PARTIZAN, HALA PINKI U 21.20

ZA VREME TURNIRA KVALIFIKACIJA JUNIORSKE EUROLIGE NA POZIV NAŠEG KLUBA, BIĆEMO DOMAĆIN PREDSTAVNICIMA KOŠARKAŠKOG KLUBA ŠOLE (FRANCUSKA). NAŠ KLUB OVE GODINE BRANI TITULU PRVAKA JUNIORSKOG TURNIRA U ŠOLEU OSVOJENU PROŠLE GODINE. RADI SE O JEDNOM OD NAJPRESTIŽNIJIH TURNIRA U FRANCUSKOJ A OSVOJENO PRVO MESTO JE I BILA ULAZNICA NAŠIM JUNIORIMA ZA PREDSTOJEĆE KVALIFIKACIJE EUROLIGE. POZVALI SMO PREDSTAVNIKE IZ ŠOLEA (MENADŽERA I RUKOVODIOCA TURNIRA) A NAŠ POZIV IZAZVAO JE IZUZETNO ZADOVOLJSTVO U ŠOLEU. BIĆEMO DOMAĆINI GOSTIMA OD 12.-16.FEBRUARA I UPOZNATI IH SA KLUBOM, ZEMUNOM,BEOGRADOM,TURNIROM,...


:: IZUZETNA POBEDA SENIORA I POBEDE SVIH SELEKCIJA01.02.2009
SENIORSKI TIM OSTVARIO JE ZNAČAJNU POBEDU NAD FAVORITOM UTAKMICE EKIPOM TORLAK ABOCA REZULTATOM 84 : 79. OVO JE TEK DRUGI PORAZ TORLAKA, GLAVNOG KANDIDATA ZA ULAZAK U B-LIGU. NAŠ TIM, IAKO OSLABLJEN NEIGRANJEM ČAK 3 BITNA IGRAČA (PETRIĆ, MILJKOVIĆ I ĐORIĆ) ODIGRAO JE IZVANREDNU UTAKMICU I VODIO TOKOM CELOG TOKA, NAJMANJA RAZLIKA JE BILA NA KRAJU UTAKMICE. OD POLUSEZONE TRENER SINIŠA MATIĆ JE PROMENIO I UNAPREDIO (OSAVREMENIO) SISTEM IGRE KOJA JE MNOGO BRŽA I AGRESIVNIJA SA PUNO ROTACIJA IGRAČA. REZULTATI TOGA SE TEK OČEKUJU. U OVOJ UTAKMICI PRILIKU SU DOBILI JUNIORI DUGOŠIJA I PUCAR KOJI SU, UZ FENOMENALNU IGRU VUKOVIĆA (27 KOŠEVA), BILI I MEĐU NAJZASLUŽNIJIMA ZA POBEDU.
SVE PRVE SELEKCIJE MLAĐIH KATEGORIJA OSTVARILE SU UBEDLJIVE POBEDE:
MLAĐI PINORI PROTIV FLASH-A 70 : 39
PIONIRI PROTIV ŠKK ZVEZDARA 100 : 33
KADETI PROTIV ZVEZDARA MI 91 : 54
JUNIORI PROTIV TORLAK ABOCE 110 : 61

ZANIMLJIV PODATAK, UKUPAN KOŠ KOLIČNIK U MLAĐIM KATEGORIJAMA U OVOM KOLU JE 371 : 187 ILI U PROSEKU POBEDE SA 41 KOŠEM RAZLIKE.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.