Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: MILIN MATIJA ČLAN ZEMUNA, POVREĐEN KADET ĆIRKOVIĆ NIKOLA23.09.2013
MILIN MATIJA, ekstratalentovani junior rođen 1995. posle dužeg vremena igraće na domaćoj sceni. ovoga puta u dresu našeg kluba, juniorske i seniorske ekipe.
Na osnovu učinka u pripremnim utakmicama Matija je pokazao da će biti veoma važno pojačanje u juniorima i jedan od najbitnijih šrafova. Sa njim je naša selekcija dobila novu dimenziju i predstavljaće najozbiljnijeg kandidata za ulazak u Juniorsku ligu Srbije.

Kadetska selekcija u ovom periodu radi oslabljena zakadetskog reprezentativca Ćirković Nikolu. Očigledno su letošnji napori uzeli danak u povredi i pitanje je kada će Nikola biti spreman za ozbiljnije napore. Njegova povreda unosi malu dozu zebnje pred kvalifikacije za kadetsku ligu Srbije, Nešto više o statusu njegove povrede znaće se posle 25.septembra.


:: IZVUČENE GRUPE KVALIFIKACIJA ZA JUNIORSKU I KADETSKU LIGU SRBIJE20.09.2013
Možemo reći ODLIČAN ŽREB. Obe naše selekcije imaju velike šanse za plasman u jedinstvene lige Srbije što bi bio vanserijski rezultat.

Kadeti su u grupi sa Flešom, OKK Beogradom i jednom ekipom iz predkvalifikacija- Realno, uz svo uvažavanje protivnika jer se radi o odličnim ekipama, naša selekcija je u prednosti i kvalitetom i iskustvom.

junioru su u grupi sa Partizanom I Torlakom i jednom ekipom iz predkvalifikacija. Objektivno, imamo veliku prednost nad Torlakom i eventualnom ekipom iz predkvalifikacija a sa partizanom možemo ravnopravno da igramo. Realan optimizam gradimo na osnovu kvaliteta koji imamo a koji je znatno povećan u prelaznom roku. Već je to naša selekcija pokazala u pripremnim utakmicama.

Klub će konkurisati za jedan od finalnih turnira i očekujemo da ćemo jedan organizovati, realno kadetski.


:: TREĆE MESTO NA KUPU BEOGRADA ZA NAJMLAĐE16.09.2013
Ove godine prvi put formirana selekcija 2001/2002 posle samo mesec dana rad pod dirigentskom palicom iskusnog trenerskog vuka Dragoslava Tančića Taneta već na prvom takmičenju ostvarila je lep rezultat.
Na KUP-u Beograda za najmlađe naša selekcija je osvojila treće mesto.
U polufinalu naša selekcija je izgubila od Crvene Zvezde a u borbi za treće mesto pobedila ubedljivo Ras. Konačni poredak: Crvena Zvezda, Partizan, Zemun.
DA BOG DA DA U SVIM TAKMIČENJIMA BUDE OVAKAV POREDAK !
Šalu na stranu. Odličan signal da krećemo sa još jednom kvalitetnom generacijom. Nepisano je pravilo da sve selekcije koje su već na ovom takmičenju ostvarivale plasman među 3 najbolje da su tako i nastavile da budu među najboljima. Doduše, to su sve poslednje generacije unazad 7-8 godina.

Ovu generaciju smo oformili relativno sa zakašnjenjem, mogli smo i prošle godine ali smo čekali da malo više stasaju. Znamo da će vođeni Tanetom veoma veoma brzo napredovati.


:: PRVE PRIPREMNE UTAKMICE, TRI POBEDE07.09.2013
U subotu 7.septembra sve tri selekcije (juniori, kadeti i pioniri) odigrali su svoje prve pripremne utakmice i ostvarili tri pobede.
Juniori su pobedili Mladost 2009, kadeti Vizuru a pioniri Mladost.
U svim utakmicama treneri su dali šansu velikom broju igrača da pokažu u kakvoj su formi posle održanih priprema.


:: DVA NOVA IGRAČA U PIONIRIMA, U IZGLEDU DVA VEOMA VELIKA POJAČANJA U JUNIORIMA05.09.2013
Pionirska selekcija dobila je dva nova interesantna igrača:
IGOR SREMČEVIĆ, 2000, plejmejker iz Borče
LJUBO POPOVIĆ, 1999, krilo iz Puta.

U juniorskoj selekcija moguća dva vrhunska pojačanja:
ŠĆEKIĆ NIKOLA, 1995, 215cm visoki centar iz Borče, potpisao je pristupnicu za naš klub, trenutno na probi u Španiji i ukoliko se ne realizuje transfer karijeru će nastaviti u našem klubu
MILIN MATIJA, 1995, 207cm iz Arkadije (Austija), potpisao je pristupnicu za naš klub, pokrenućemo proceduru međunarodnog transfera. Matija je ovog leta bio u najužem krugu kandidata za juniorsku reprezentaciju Srbije.
Obojica igrača, ukoliko budu naši članovi, predstavljaće izuzetna pojačanja. Sa druge strane obojica će imati vrhunski program da se afirmišu na našim prostorima (igrači su koje je malo ko imao prilike da gleda u ozbiljnijem takmičenju) i očekujemo mnogo bliži reprezentativnom statusu nego do sada.


:: NOVA ZNAČAJNA POJAČANJA02.09.2013
Danas je naša juniorska selekcija dobila dva značajna pojačanja, oba na poziciji centara. Pristupnicu za naš klub su potpisali igrači BKK Radnički NIKOLIĆ NIKŠA, 203, 1995. (ranije već najavljen) i ORLIĆ MARKO, 201, 1995.
U završnoj fazi su pregovori sa jednim veoma kvalitetnim spoljnim igrače 207 visokim krilom , repezentativnog potencijala, potpis se očekuje u narednih 1-2 dana.
Do prelaznog roka u juniorskoj selekciji očekujemo još bar jedno ekstra zvučno pojačanje.

U kategoriji kadeta do sada imamo nekoliko pojačanja: ranije potpisao sjajni plejmejker VULIKIĆ LUKA (došao iz Crvene Zvezde), stameni centar Aktavisa iz Leskovca godišta 1997 STANKOVIĆ NIKOLA, snažni spoljni igrač JANJIĆ LJUBOMIR 1998 iz Užica, perspektivni 202 visoki STANKO LJUŠIĆ 1998 iz Novog Beograda 7 (moramo naglasiti izuzetno korektan odnos njegovog dosadašnjeg kluba koji nije pravio problema već mnogo doprineo oko prelaska, što ćemo znati da cenimo sada i u budućnosti).

U kategoriji pionira pristiglo je nekoliko veoma interesantnih i perspektivnih igrača. Do danas pristupnice su potpisali dvojica igrača Partizana plejmejker PAVIĆ NIKOLA 1999. i bek VITOROVIĆ MATIJA 2000. pred potpisom su još dva odlična igrača.

Za očekivati je da će u dane prelaznog roka doći do velikog interesovanja igrača za prelazak u naš klub jer situaciju kao što je sada sa velikim brojem pristiglih igrača nismo imali nikada do sada. Napominjemo da je i više od desetak igrača odbijeno


:: UPISI U ŠKOLU KOŠARKE02.09.2013
NAŠ KLUB NAREDNU SEZONU POČINJE SA USTALJENIM RASPOREDIMA OD PROŠLE GODINE.

POČEV OD SREDE 4.SEPTEMBRA ORGANIZUJEMO UPISE DECE U ŠKOLU KOŠARKE NAŠEG KLUBA U SVIM ŠKOLAMA U ZEMUNU I VEĆINI NA NOVOM BEOGRADU. U AKCIJI ĆEMO NASTOJATI DA UĐEMO U SVAKU ŠKOLU I NA SVAKI NAČIN POKUŠAMO DA SVAKOM DEČAKU DOSTAVIMO REKLAMNI FLAJER SA PODACIMA O UPISU.

OVE GODINE PRVI PUT POČEV OD SEPTEMBRA VRŠIĆEMO UPIS I U DVE NOVE ŠKOLE, OŠ SUTJESKA U ZEMUNU I OŠ KRALJ ALEKSANDAR NA NOVOM BEOGRADU. S OBZIROM DA ĆE TO BITI PRVA PUNA GODINA RADA U OVIM ŠKOLAMA SPREMILI SMO I SPECIJALNI POPUST PRILIKOM UPISA ZA CELU ŠKOLSKU GODINU.

OSIM OVE DVE ŠKOLE NASTAVLJAMO SA RADOM U SVIM DOSADAŠNJIM ŠKOLAMA: OŠ MAJKA JUGOVIĆA ZEMUN, OŠ MIHAJLO PUPIN NOVA GALENIKA, OŠ IVAN GUNDULIĆ FONTANA NOVI BEOGRAD, OŠ STANKO MARIĆ UGRINOVCI.

DODATNE INFORMACIJE: ALEKSANDAR OBAJDIN, SEKRETAR, 063400520


:: NAGRADA ZA SREBRNE KADETE23.08.2013
Svoje srebrne kadete Slobu Jovanovića i Nikolu Ćirkovića klub nagrađuje se odmorom na Zlatiboru. Sloba Jovanović je od juče na Zlatiboru gde će ujedno posetiti i naše najmlađe članove koji borave na ovoj našoj planini. Nikola Ćirković je trenutno sa porodicom na odmoru.
Svakako će klub u toku septmbra organizovati jednu utakmicu na kojoj ćemo predstaviti naša dva reprezentativca i ujedno uručiti prigodne poklone sada već bivšim našim članovima koji su nastavili karijeru u Zvezdi, Braci Jekoviću i Dači Ostojiću.


:: BRATISLAV JEKOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI, DO SKORA IGRAČI ZEMUNA MANOJLOVIĆ I HUKIĆ POTPISALI PROFESIONALNE UGOVORE21.08.2013
Posle 6 godina provedenih u klubu i niza osvojenih medalja, jedan od stubova generacije rođene 1996. BRATISLAV BRACA JEKOVIĆ svoju igračku karijeru nastavlja u Crvenoj Zvezdi.
Veoma smo srećni da je za Bracu pokazao interesovanje tako veliki klub i nadamo se da će i u Zvezdi doprineti uspesima kluba a sam još više igrački napredovati. Čekaju ga fantastični uslovi ali i žestoka konkurencija i rad.
Bracino odsustvo u ekipi će se osetiti ali to je cena našeg rada, spremanje igrača za velike klubove, što ih više ode to je veći dokaz da bolje radimo.
U klubu smo zadovoljni i načinom kako smo obeštećeni za uloženi rad u Bracin košarkaški razvoj.
Nažalost, mnogi kvazi stručnjaci to tumače zlonamerno i izvrću suštinu, navodeći da se klub raspada. U to mogu da poveruju samo laici a svako ko radi u košarci znaće da je to plod vrhunskog rada i strategije kluba.
Već sada imamo nekoliko izuzetno kvalitetnih rešenja u zameni Brace i za mnoge će biti iznenađenje dolazak pojedinih igrača.

Dva nekadašnja igrača našeg kluba koji su došli iz Superfunda kao juniori i kroz program seniorskog kluba postali interesantni prvoligaškim klubovima, potpisali su prve profesionalne ugovore sa Tamišem. radi se o vrsnom pleju Nemanji Manojloviću i izrazito perspektivnom krilnom centru Dušanu Hukiću. O njima će se još dosta čuti a mi im od srca čestitamo ulazak u profesionalne vode. i ovo je još jedan dokaz i uspeh našeg rada.


:: SLOBA I ĆIRKO SA SREBROM18.08.2013
Naši kadeti i kadetski reprezentativci Slobodan Jovanović i Nikola Ćirković ostvarili su sjajan uspeh sa reprezentacijom osvajanjem drugog mesta na evropskom prvenstvu za kadete. Nastavili su niz reprezentativnih medalja koje su osvajali igrači našeg kluba.
Naša selekcija je bila favorit finalane utakmice sa Španijom ali to nije dokazala na terenu.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.