Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDA SENIORA PROTIV MLADOSTI, PONOVO SJAJNI JOKIĆ19.03.2010
SENIORI SU OSTVARILI POBEDU PROTIV MLADOSTI REZULTATOM 85 : 84. POBEDA PROTIV LOKALNOG RIVALA JE UVEK OD POSEBNOG ZNAČAJA. MLADOST JE KAO ISKUSNIJA EKIPA KONTROLISALA GOTOVO CELU UTAKMICU I VODILA 3-10 KOŠEVA RAZLIKE (SAMO U 2-3 NAVRATA JE NAŠA SELEKCIJA NA KRATKO POVELA). U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI PRI VOĐSTVU MLADOSTI 84 : 82 SJAJNI JOKIĆ JE 3 SEKUNDE PRE KRAJA TROJKOM DONEO POBEDU I VELIKU RADOST NAŠIH IGRAČA. UVEK TEŠKO IGRAMO SA VELIKIM RIVALOM A U OVOJ UTAKMICI SMO IGRALI OSLABLJENI ZA RELJIĆ PAVLA (NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE) I MLADOG A BITNOG CENTRA ĐORĐA SUŠU (OPORAVLJA SE OD POVREDE).
PETAR JOKIĆ NASTAVLJA SA FANTASTIČNIM IGRAMA, OČIGLEDNO PSIHOLOŠKI OPUŠTEN I OJAČAO PRIKAZUJE IGRE TAKVE DA SAMO ZBOG NJEGA VREDI GLEDATI UTAKMICE NAŠIH NAZOVIMO SENIORA. VEČERAS JE POSTIGAO 29 POENA A VELIKU PODRŠKU IMAO JE U VLADI STOJANOVIĆU I POSEBNO MILANU VASOVIĆU KOJI JE DALEKOMETNIM TROJKAMA ODRŽAVAO NAŠU EKIPU U AKTIVNOM REZULTATU (U DRUGOM PLUVREMENU ŠUTIRAO 6 DAO 4).

POSEBNO TREBA ISTAĆI PONAŠANJE AKTERA NA UTAKMICI. IAKO SU OVO UVEK NAJBITNIJE UTAKMICE ZA OBA KLUBA, IZ UTAKMICE U UTAKMICU ODNOS I PONAŠANJE AKTERA SU SVE LEPŠI I LEPŠI I MOGU SLUŽITI MNOGIMA ZA PRIMER KAKO TREBA DA SE PONAŠAJU DVA VELIKA RIVALA. SJAJAN ODNOS MEĐU IGRAČIMA BEZ OBZIRA NA VELIKI ŽAR I BORBU, IZVANREDNO PONAŠANJE OBOJICE TRENERA KOJIMA JE OVO PRVA SENIORSKA SEZONA A POKAZUJU VELIKO TAKTIČKO ZNANJE, SJAJNO PONAŠANJE OSTATKA STRUČNIH ŠTABOVA I PREDSTAVNIKA KLUBOVA.


:: FINANSIJSKI DETALJI UGOVORA ZEMUN - CRVENA ZVEZDA O TRANSFERU FILIPA ŠEPE19.03.2010
ZBOG SVE VEĆIH PROBLEMA I POGREŠNIH TUMAČENJA IZJAVA PREDSEDNIKA CRVENE ZVEZDE PO OSNOVU TRANSFERA IGRAČA FILIPA ŠEPE (NAJVEĆI BROJ JE ONIH KOJI SU PROTUMAČILI DA JE KK ZEMUN DOBIO PO OSNOVU TRANSFERA 200.000 EVRA, KAMO LEPE SREĆE !!!) PRIMORANI SMO DA NA OVAKAV NAČIN DOSTAVIMO INFORMACIJU O FINANSIJSKIM DETALJIMA UGOVORA. SIGURNI SMO DA OVIM PUTEM NEĆEMO NI KOD 10 POSTO LJUDI RAZJASNITI NEDOUMICU.
UGOVOR IZMEĐU KK ZEMUN I KK CRVENA ZVEZDA O TRANSFERU IGRAČA FILIPA ŠEPE U CELOSTI IZNOSI 100.000 EVRA (PREDSTAVNICI ZVEZDE BILI SU ZADOVOLJNI JER JE PO REGISTRACIONOM PRAVILNIKU ZEMUN IMAO PRAVO NA 150.000 EVRA, ZVANIČNO OBEŠTEĆENJE ZA JUNIORSKOG REPREZENTATIVC).
PREDSTAVNIK CRVENE ZVEZDE JE TRAŽIO I ODOBRILI SMO DINAMIKU ISPLATE NA 3 GODINE I TO: DO KRAJA 2008. 50.000, U AVGUSTU 2009. 25.000 I U AVGUSTU 2010. 25.000.
UZ BROJNA KAŠNJENJA UKUPNO ISPLAĆENA SUMA ZEMUNU DO MARTA 2009. GODINE IZNOSI 36.400 EVRA. POSLE TOGA VIŠE NIŠTA NIJE ISPLAĆENO TAKO DA SU U OVOM TRENUTKU POTRAŽIVANJA NAŠEG KLUBA: 13.600 EVRA ZA 2008. GODINU, 25.000 EVRA ZA 2009. GODINU I U AVGUSTU STIŽE ZA NAPLATU 25.000 EVRA ZA 2010. GODINU.
UGOVOROM JE PREDVIĐENO I SVE ISPLATE SU VRŠENE PREKO ŽIRO RAČUNA O ČEMU POSTOJI I DOKAZ.
KAO ŠTO SE DA ZAKLJUČITI, NA ŽALOST NI PRIBLIŽNO 200.000 EVRA !!!


:: DEBAKL PIONIRA SA FMP-OM, NOVI DERBI OVOG PUTA SENIORA18.03.2010
PIONIRI SU DOŽIVELI UBEDLJIV PORAZ NA DOMAĆEM TERENU U HALI PINKI OD FMP-A REZULTATOM 52 : 89. SAM REZULTAT NIJE TOLIKO UBEDLJIV KOLIKO JE U OVOJ UTAKMICI BILA JAKO LOŠA IGRA I JAKO LOŠ PRISTUP. POSLE ČETVRTINE IZJEDNAČENE IGRE NAŠA EKIPA JE PRESTALA DA IGRA I BEZ IMALO OTPORA SE PREDALA. GOTOVO JE NEVEROVATNO DA U JEDNOM OVAKO LEPO DERBIJU NAŠI IGRAČI ODIGRAJU SA 20-30 POSTO SVOJIH MOGUĆNOSTI U SITUACIJI KADA VEĆINA EKIPA IZVLAČI I VIŠE OD 100 POSTO. POSEBNO SE TO ODNOSI NA VODEĆE IGRAČE KOJI NIČIM NE ZAOSTAJU ZA VODEĆIM IGRAČIMA FMP-A OSIM OČIGLEDNO U OVOM TRENUTKU SNAGOM KARAKTERA. S OBZIROM DA SMO PORAŽENI U SVIH 6 DERBI UTAKMICA, MOŽE SE IZVUĆI ZAKLJUČAK DA TEŠKO IGRAMO PROTIV IOLE FIZIČKI SNAŽNIH EKIPA, DA TEŠKO IGRAMO DERBIJE I DA ĆEMO NA FINALNOM TURNIRU BITI EKIPA SA MANJIM ŠANSAMA DA UČESTVUJE U RASPODELI MEDALJA.
SVAKAKO DA JE SAM PLASMAN NA FINALNI TURNIR SJAJAN REZULTAT, DA SU IGRAČI POKAZALI DA SPADAJU U NAJUŽI KVALITET SRPSKE KOŠARKE U SVOM UZRASTU, DA JE EKIPA SEBI NAPRAVILA PRILIKU DA PREDSTAVI SVOJ POTENCIJAL ŠIROJ KOŠARKAŠKOJ JAVNOSTI SRBIJE I UKOLIKO NEKI OD POJEDINACA DOSTIGNE I PRIKAŽE SVOJ MAKSIMUM NA TURNIRU CILJ ĆE BITI ISPUNJEN U POTPUNOSTI.

SENIORI U PETAK U HALI PINKI OD 17H IGRAJU LOKALNI DERBI PROTIV ZEMUNSKE MLADOSTI. I DALJE JE NAŠ SASTAV OSLABLJEN ZBOG POVREDE VEĆINE VISOKIH IGRAČA - CENTARA TAKO DA JE PROTIVNIK U OVOM MEČU FAVORIT.


:: PORAZ KADETA OD PARTIZANA, U ČETVRTAK NOVI DERBI, ODGOVOR CRVENE ZVEZDE17.03.2010
KADETI SU PORAŽENI U HALI PINKI REZULTATOM 62 : 66. REZULTAT JE JAKO DOBAR S OBZIROM NA IGRU KOJU SMO PRIKAZALI I KOJA JE BILA ISPOD REALNIH MOGUĆNOSTI. OSIM ŽELJE I BORBENOSTI I UČINKA SAMO PRVE PETORKE SVE OSTALO JE BILO ISPOD MAKAR PROSEKA DA BI SE POBEDIO ODLIČAN PARTIZA. MNOGO LOŠIJI UČINAK IGRAČA SA KLUPE NEGO U RANIJIM UTAKMICAMA JEDAN JE OD KLJUČNIH RAZLOGA PORAZA. NIJE DEMAGOGIJA ALI OVA UTAKMICA OHRABRUJE I POKAZUJE DA I SA VELIKIMA MOŽEMO I LOŠIJOM IGROM DA SE REZULTATSKI NOSIMO I VEĆ SADA MOŽE SE REĆI DA IMAMO KVALITET ZA MEDALJU NA FINALNOM TURNIRU. OSTAJE DA ZAVRŠIMO LIGAŠKI DEO I KROZ NAREDNE UTAKMICE JOŠ VIŠE PODIGNEMO FORMU.

VEĆ POSLE 12 SATI OČEKUJE NAS NOVI DERBI. U ČETVRTAK U 12.20 U HALI PINKI PIONIRI IGRAJU PROTIV KOLEDŽA (FPM-A). KOLEDŽ JE IZRAZITI FAVORIT U UTAKMICI I POKUŠAĆEMO DA PRUŽIMO JAČI OTPOR.

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ KONTAKTIRAO JE TELEFONSKI PREDSEDNIKA NAŠEG KLUBA KAKO BI SE RAZJASNILE NESUGLASICE KOJE SU SE POJAVILE POVODOM TRANSFERA FILIPA ŠEPE I POVODOM NAŠEG OBRAĆANJE CRVENOJ ZVEZDI. ISKAZANO JE PUNO RAZUMEVANJA ZA STAVOVE NAŠEG KLUBA I OPRAVDANOST NAŠEG DOPISA ZVEZDI, UZ POTVRDU TAČNOSTI NAŠIH NAVOĐENJA I PRIMEDBI I UZ DOZU POŠTOVANJA NAŠEG KLUBA I BLAGO IZVINJENJE. STAV PREDSEDNIKA ZVEZDE JE BIO TAKAV DA JE PRIMEREN VELIKOM KLUBU KAO ŠTO JE ZVEZDA I DOVOLJAN DA MI VIŠE NEMAMO POTREBU I RAZLOG ZA JAVNO OBRAĆANJE. PREDSEDNICI DVA KLUBA ĆE NAREDNIH DANA U DIREKTNOM RAZGOVORU NASTAVITI DA REŠAVAJU MEĐUSOBNI PROBLEM.


:: DOPIS CRVENOJ ZVEZDI POVODOM DEZINFORMACIJA O TRANSFERU FILIPA ŠEPE16.03.2010
NA OSNOVU OBJAVLJENIH PODATAKA O TRANSFERU NAŠEG BIVŠEG IGRAČA FILIPA ŠEPE U CRVENU ZVEZDU, KOJE JE OBJAVIO PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE VLADISLAV LUČIĆ, OD STRANE NAŠEG KLUBA UPUĆEN JE DOPIS ZVEZDI U KOME TRAŽIMO DODATNO OBJAŠNJENJE OBJAVLJENIH INFORMACIJA-DEZINFORMACIJA A POSEBNO OBJAŠNJENJE VISINE TRANSFERA. OVE DEZINFORMACIJE DOVELE SU U NEDOUMICU NAŠE ČLANOVE I POSLOVNE PARTNERE I VEĆ SADA IZAZVALE DOZU NEPOVERENJA PREMA INFORMACIJAMA KOJE SMO MI OBJAVILI A KOJE SE TIČU FINANSIJSKOG STANJA U KLUBU.
PODACI KOJI SU OBJAVLJENI O VISINI TRANSFERA A POSEBNO ISPLAĆENIM SREDSTVIMA PO TOM OSNOVU NISU NI PRIBLIŽNI ONIM PODACIMA ZA KOJE NAŠ KLUB GARANTUJE DA SU ISTINITI. TRAŽILI SMO OBJAŠNJENJE KAKO JE IZRAČUNATO DA TRANSFER IZNOSI 200.000 EVRA KADA JE DO SADA UKUPNO PO TOM OSNOVU ISPLAĆENO IGRAČU I NAŠEM KLUBU OKO 66.000 EVRA, UZ EVENTUALNU PROVIZIJU MENADŽERSKOJ AGENCIJI, ŠTO NIKAKO NIJE 200.000 EVRA (KAMO SREĆE DA JE TAKO, SADA BISMO MI IMALI VEĆ SVOJU TRENAŽNU SALU). RAZJAŠNJENJE OVOGA JE IZUZETNO BITNO PRE SVEGA ZA MLADOG IGRAČA ALI I ZA NAŠ KLUB JER ŽELIMO DA SPORTSKA JAVNOST SAZNA SAMO PRAVU ISTINU.
NEPOZNANICA NAM JE ZAŠTO JE U NAVEDENOM UKUPNOM DUGU OD OKO 12 MILIONA, POSEBNO APOSTROFIRAN TRANSFER ŠEPE ZA KOJI JE ISPLAĆENO SAMO OKO 66.000. ŠTA J SA OSTALIH 11.934.000 EVRA NIJE NAŠ PROBLEM ALI JESTE ZAŠTITA MLADOG IGRAČA I ZAŠTITA INTERESA I UGLEDA NAŠEG KLUBA.
U TOKU DANA DATA JE I KRAĆA IZJAVA ZA DNEVNI ČASOPIS NOVOSTI A NA POZIV NOVINARA KOJI SE U NOVOSTIMA BAVI OVOM TEMATIKOM.
PO DOBIJANJU ODGOVORA OD KK CRVENA ZVEZDA RAZMOTRIĆE SE POTREBA IZNOŠENJA I ZVANIČNOG SAOPŠTENJA NAŠEG KLUBA PO OVOM SLUČAJU.


:: JOKIĆEV KLUPSKI MVP-INDEKS REKORD16.03.2010
ČLAN SENIORSKE SELEKCIJE JOKIĆ PETAR (1991. GODIŠTE) NA UTAKMICI U LAZAREVCU PROTIV KOLUBARE OSTVARIO JE KLUPSKI REKORD U MVP INDEKSU. POSLE EVIDENTIRANJA NJEGOVOG UČINKA PRERAČUNATI KOEFICIJENT IZNOSI FANTASTIČNIH 58 INDEKSNIH POENA. SVAKA ČAST JOKIĆU !!!


:: POBEDA JUNIORA14.03.2010
JUNIORI SU OSTVARILI OČEKIVANU I VISOKU POBEDU NAD SELEKCIJOM BEST 98 REZULTATOM 97 : 42 I TIME OSTALI I DALJE JEDINA NEPORAŽENA JUNIORSKA EKIPA U OKVIRU TAKMIČENJA KVALITETNE JUNIORSKE LIGE BEOGRADA.

U SREDU SE IGRA VELIKI DERBI KADETSKE LIGE IZMEĐU ZEMUNA I PARTIZANA. UTAKMICA SE IGRA U HALI PINKI SA POČETKOM U 21.30H.


:: OČEKIVANI PORAZI SENIORA I KADETA I POBEDE PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA13.03.2010
SENIORI SU OČEKIVANO IZGUBILI OD SNAŽNE KOLUBARE U LAZAREVCU REZULTATOM 96 :83. IAKO ZNATNO OSLABLJENI NA CENTARSKIM POZICIJAMA, GDE JE JEDINI OD ISKUSNIJIH IGRAO BRANKO KAVURIN, PRUŽILI SMO ODLIČNU IGRU I OTPOR JAKOJ KOLUBARI. NA 3 MINUTA PRE KRAJA UTAKMICE BILO JE SAMO 2 KOŠA RAZLIKE ZA KOLUBARU. BRILJANTNU IGRU PRIKAZAO JE JOKIĆ PETAR SA 36 KOŠEVA, 10 SKOKOVA I INDEKSOM OKO 50 I POSLE SJAJNIH IGARA OVE SEZONE SIGURNO ĆE BITI NA METI MNOGIH PRVOLIGAŠKIH KLUBOVA.

KADETI SU IZGUBILI NA GOSTOVANJU OD VELIKOG FAVORITA U SRBIJI EKIPE FMP REZULTATOM 84 : 62. SAM REZULTAT MOŽE DA ZAVARA JER JE NAŠA SELEKCIJE DUGO PRUŽALA IZUZETAN OTPOR I POKAZALA U ODREĐENIM FAZAMA IGRE DA MOŽE RAVNOPRAVNO DA SE SUPROSTAVI FMP-U, ŠTO JE DOBAR SIGNAL PRED FINALNI TURNIR SRBIJE.

MLAĐI PIONIRI SU POBEDILI NA GOSTOVANJU SLABU EKIPU BEOKOŠA REZULTATOM 76 : 15.

VEOMA LEPU POBEDU OSTVARILA JE DRUGA SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA KOJA JE U DERBIJU NA DOMAĆEM TERENU POBEDILA DO TADA NEPORAŽENU PRVU SELEKCIJU CRVENE ZVEZDE REZULTATOM 44 : 42. POJEDINI IGRAČI IZ DRUGE SELEKCIJE POKAZALI SU POTENCIJAL I NEĆE BITI IZNENAĐENJE DA NEKO OD NJIH ISKOČI I U PRVI PLAN. SVE ČESTITKE MLADOM TRENERU MILOŠU PANIĆU KOME JE OVO PRVA SAMOSTALNA TAKMIČARSKA SEZONA. LUKAVOM TAKTIČKOM POSTAVKOM NIŽE PETORKE NA 4 MINUTA DO KRAJA PRI VOĐSTVU CRVENE ZVEZDE OD 6 KOŠEVA PREDNOSTI USPEO JE DA SVOJ TIM ODVEDE DO POBEDE.

PIONIRI SU OSTVARILI OČEKIVANU POBEDU NA GOSTOVANJU PROTIV SELEKCIJE PARTIZANA REZULTATOM 67 : 61.

VREDNO JE ISTAĆI I USPEHE DRUGE SELEKCIJE JUNIORA KOJA JE JEDINA SELEKCIJA BEZ PORAZA. IAKO U SASTAVU SA IGRAČIMA 1-2 GODINE MLAĐIM I U GRUPI SA VIŠE PRVIH SELEKCIJA KLUBOVA ONI NE ZNAJU ZA PORAZ A U OVOM KOLU NA GOSTOVANJU JE POBEĐENA DRUGA SELEKCIJA BASK-A UBEDLJIVIM REZULTATOM 73 : 47.

SVE POHVALE SVIM MLADIM TENERIMA-POMOĆNICIMA KOJI SU U DOSADAŠNJEM DELU SEZONE SA DRUGIM I TREĆIM SELEKCIJAMA OSTVARILI SJAJNE REZULTATE A VEĆINI NAŠIH MLADIH TRENERA JE OVO PRVA TAKMIČARSKA SEZONA.


:: POBEDA JUNIORA10.03.2010
JUNIORI SU U JEDNOM OD DERBIJA U HALI PINKI POBEDILI TORLAK REZULTATOM 60 : 57 I OSTALI I DALJE JEDINA NEPORAŽENA EKIPA U GRUPI. OSIM REZULTATA I DONEKLE UČINKA I ANGAŽOVANJA GARDOVIĆA, SVE OSTALO JE BILO U SLABIJEM IZDANJU OD OČEKIVANOG. ALI POBEDI SE U ZUBE NE GLEDA.


:: VIKEND POBEDA08.03.2010
OVOG VIKENDA SVE PRVE SELEKCIJE OSTVARILE SU POBEDE, SVEUKUPNO SAMO DVE SELEKCIJE SU PORAŽENE.

SENIORI SU, U ZNATNO OSLABLJENOM SASTAVU, BEZ TRI CENTRA, USPELI DA POBEDE UVEK NEUGODNU GROCKU REZULTATOM 78 : 68. IZUZETNU IGRU PONOVO JE PRIKAZAO PETAR JOKIĆ ZBOG ČIJIH ATRAKTIVNIH POTEZA, KOJI SE RETKO VIĐAJU NA KOŠARKAŠKOJ SCENI SRBIJE, VREDI GLEDATI UTAKMICE NAŠE SENIORSKE EKIPE.

KADETI SU, POSLE IZUZETNO KVALITETNE IGRE, POBEDILI UVEK VELIKOG RIVALA CRVENU ZVEZDU UBEDLJIVIM REZULTATOM 82 : 53. IZUZETNO KVALITETNA IGRA PLEJA FILIPA TOMIĆA, SVE BOLJA IGRA IVANA BOGDANOVIĆA A POSEBNO KVALITETNA IGRA I PRISTUP SJAJNOG MOMKA VUKAŠINA ERAKOVIĆA. SVAKA POBEDA PROTIV NAŠIH NAJBOLJIH KLUBOVA CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA UVEK IMA POSEBNU DRAŽ, JER VELIKE KLUBOVE POŠTUJEMO I U UTAKMICAMA SA NJIMA IMAMO POSEBAN MOTIV.

PIONIRI SU OSTVARILI OČEKIVANO UBEDLJIVU I LAGANU POBEDU PROTIV RASA REZULTATOM 80 : 40.

MLAĐI PIONIRI SU U DERBIJU GRUPE POBEDILI ODLIČNU EKIPU KOLUBARE REZULTATOM 48 : 38. OVOM POBEDOM, ZBOG BOLJEG MEĐUSOBNOG KOŠ KOLIČNIKA, NAŠA SELEKCIJA JE PREUZELA PRVO MESTO U GRUPI I ZA OČEKIVATI JE DA SA TE POZICIJE STARTUJE U DALJEM RAZIGRAVANJU.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.