Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

O NAMA


Košarkaški klub ZEMUN osnovan je Februara 1978. godine pod imenom OMLADINSKI KOŠARKAŠKI KLUB BORAC. Klub je osnovan na teritoriji tadašnje Mesne zajednice SUTJESKA u Zemunu. Osnivači kluba su bili Omladinska organizacija mesne zajednice čiji je predsednik bio Živojinović Miladina i grupa mladića koji su se duže vreme rekreativno bavili košarkom a pre svih braća Reljić, Željko i Branislav, i Boško Adžić. Ime BORAC dodeljeno jer je u to vreme na istom prostoru postojao i radio Fudbalski klub BORAC. Prvi predsednik kluba bio je tadašnji ugledni mesni aktivista Bundalo Boško. FK BORAC i Mesna zajednica dodelili su košarkaškom klubu kancelarijski prostor u okviru prostora FK BORAC u Zadrugarskoj ulici. Za potrebe treninga i takmičenja izgrađen je otvoreni košarkaški teren u dvorištu Osnovne škole PETAR KOČIĆ koji je ujedno imao i namenu za održavanje časova fizičkog obrazovanja škole.
Osnovna ideja jeste bila, kao i kod većine u to vreme masovno osnivanih sportskih klubova, okupljanje mladih i sklanjanje sa ulice kroz organozovano bavljenje sportom.
Klub se odmah uključio u zvanična takmičenja na nivou Beograda u tadašnji najniži rang Druge beogradske lige. Godinama se klub takmičio na tom rangu takmičenja bez velikih ambicija plasmana u više rangove takmičenja a kroz klub su prošle mnoge generacije mladića iz kraja, napominjemo samo neke: braća Reljić Željko i Branislav, Adžić Boško, Vukša Milan, braća Damjanac Srđan i Branko, Miladinović Rade kasnije prvoligaški sudija, momci iz kraja po nadimcima tada poznati Švaba, Trajka, Turuda, ... Kompletno sve troškove organizacije i rada kluba snosila je Mesna zajednica.
Tim OKK BORAC, takmičarska sezona 1983. na otvorenom košarkaškom igralištu u OŠ Petar Kočić,
Stoje s leva na desno Damjanac Branko, Vukša Milan,Stojanović Dule, Kordić Jovan,
Čuče s leva na desno: Reljić Branislav, Reljić Željko (kapiten), Reljić Nenad, Adžić Boško.
U to vreme domaći teren OKK BORAC bio je veoma ’vruć’ za gostujuće ekipe a posebno službena lica jer su sve utakmice pratili lokalni mangupi, u to vreme na glasu u gradu, a kojima je to bila interesantna nedeljna zabava. Dešavalo se da iz zabave prave probleme i domaćim igračima. Posle više incidenata u nekoliko godina rukovodstvo kluba na čijem čelu je kao Predsednik od 1985. godine bio Živojinović Miladin, odlučilo je da promeni lokaciju i teren održavanja treninga i utakmica i dogovorilo sa tadašnjim rukovodstvom Hale PINKI u Zemunu, korišćenje otvorenih košarkaških terena u zemunskom parku.
Godina 1988. je izuzetno značajna za dalji razvoj kluba. FK Borac i OKK Borac osnovali su zajedničku u to vreme popularnu igru TOMBOLU i time praktično rešili egzistencijalni fnansijskim problem ova dva kluba. To je za košarkaški klub predstavljalo osnovu za razmišljanje o višim takmičarskim ambicijama i rangovima. Značajna finansijska sredstva su ulagana pre svega u sportsku opremu koja je kupovana po kvalitetu i količinama da su mogli da pozavide većina klubova na mnogo višim rangovima takmičenja (patike, čarape, trenerke, torbe,..). Značajna finansijska sredstva su ulagana i u brojna druženja u putovanja (nazovimo pripreme pred početak beton-lige na proleće u poznatim letovalištima Igalu, Dubrovniku, Hvaru) ali i vrlo često kao donacije i pomoć drugim sportskim klubovima u Zemunu. U to vreme u klubu je bilo poznato pravilo: posle treninga obavezno ’na piće’ (sokovi i poneko pivo) a posle utakmice ’na klopu’ bez obzira na rezultat. Od 1990. godine počinje se sa mnogo ozbiljnijim stručnim radom, sa angažovanjem košarkaški školovanijih igrača sa prostora Zemuna a što je rezultiralo i značajnijim takmičarskim rezultatima. U to vreme u Beogradu je bilo izuzetno teško ostvariti tamičarski rezultat pre svega zbog velikog broja kvalitetnih malih klubova i velikog broja rangova takmičenja, u jednom periodu do prvog republičkog ranga u Beogradu su postojali: Druga beogradska liga, Prva beogradska liga, Beogradska zona, Regionalna liga Beograda pa tek onda Druga srpska liga.
Počev od 1990-91 takmičarske sezone OKK BORAC je 3 godine za redom napredovao iz ranga u viši rang takmičenja.
U takmičarskoj sezoni 1990/91 ostvaren je plasman iz Regionalne lige Beograda u 2. srpsku ligu.
Tim OKK BORAC, takmičarska sezona 1990/91 (pripreme u Igalu), ostvario plasman iz Beogradske zone u Regionalnu ligu Beograda .
Stoje s leva na desno: Trener Maljković Milan, Šumarac Vladimir, Stefanović Vladimir, Cuki, Ivanović Željko, Rajković, Cmelić Boža, Damjanac Srđan
Čuče s leva na desno: Dronjak Vladan, Josić Petar, Milošević Zoran, Damjanovski Velimir, Adžić Boško

U takmičarskoj sezoni 1992/93 ostvaren je plasman iz Regionalne lige Beograda u Drugu srpsku ligu.

Tim OKK BORAC, takmičarska sezona 1992/93 (Igrano u Hali sportova Novi Beograd), ostvario plasman iz Regionalne lige Beograda u Drugu srpsku ligu
Stoje s leva na desno: Predsednik kluba Adžić Boško, Cmelić Boža, Lukić Zoran, Stanković Miša, Šumarac Vladimir, Benčić, Ivanović Željko, trener Aćimović (Aćim)
Čuče s leva na desno: Stefanović Vlada, Jovanović Zovko, Damjanovski Velimir, Janičić Svetozar, TasevskiU takmičarskoj sezoni 1993/94 ostvaren je plasman iz Druge srpske lige u Prvu srpsku ligu.

Tim OKK BORAC, takmičarska sezona 1993/94 (od ove sezone u Hali PINKI u Zemunu), ostvario plasman iz Druge srpske lige u Prvu srpsku ligu.
Stoje s leva na desno: Predsednik Adžić, trener Radić Steva, Šumarac, .Stanković , Benčić , Ivanović, Jovanović
Čuče s leva na desno: Bućan Aleksandar, Damjanovski, Matić Siniša, Radić Dragan, ... Srđan

Godina 1994. je izuzetno značajna u istoriji kluba jer je te godine na predlog rukovodstva kluba i u to vreme na traženu zvaničnu saglasnost Opštine Zemun, klub promenio ime u KOŠARKAŠKI KLUB ZEMUN.
Te godine zahvaljujući dogovoru nekadašnja dva saigrača i osnivača kluba, Reljić Željku, uspešnom privredniku i vlasniku preduzeća Drvomarket i tadašnjem Predsedniku kluba Bošku Adžiću a uz veliku podršku Dragoljuba-Miše i Zorana Miloševića, klub je pod imenom KK ZEMUN DRVOMARKET ostvario izuzetne rezultate na svim nivoima: osnovana je sopstvena škola košarke u OŠ Majka Jugovića odmah sa oko 200 polaznika a narednih godina je narasla i do rekordnih 750 polaznika (izuzetne zasluge za koncipiranje škole košarke pripadaju i treneru-koordinatoru Predragu Kruniću kome su to bili prvi trenerski koraci a kasnije je ostvario zapaženu trenersku karijeru i postao i prvi trener Nemačkog prvaka BON TELEKOM,...) , klub je ostvario plasman u Drugu saveznu ligu, započeta izgradnja sportskog centra kluba na prostoru otvorenih terena Hale Pinki a po Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji (nažalost nikad završen jer su ga tadašnje opštinske vlasti srušile iz samo njima znanih razloga i kao jedini srušen objekat od više stotina nelegalnih objekata na prostoru Zemuna). Veliki broj Zemunaca od te takmičarske sezone pa sve do današnjih dana počeo je da prati utakmice, npr. utakmice protiv ekipa ABM – Novi Beograd ili KLIK Arilje gledalo je po više od 1.000 gledalaca što je u to vreme bilo nezamislivo ni za Prvu saveznu ligu.

Tim KK ZEMUN DRVOMARKET, takmičarska sezona 1994/95,ostvario plasman iz Srpske lige u Drugu saveznu ligu
Stoje s leva na desno: Simpatizeri kluba Adžić i Milošević, trener Radić Steva, Reljić Željko, Kondicioni trener Komnenić Dragan, bivši predsednik Živojinović Miladin, Predsednik Adžić, Bogosavljev Predrag, Tatić Đorđe, Šumarac Vladimir, Maoduš, Ivanović Željko, Đukić Milan, Zrnić, Pantelić Dragan, pomoćni trener Popović Dušan
Čuče s leva na desno: fizioterapeut Miličević, sekretar Milošević,Jovanović Zovko, Vidović Sanjin, Peruničić Darko, Matić Siniša, Krunić Predrag
Godine 1995. sklopljen je Ugovor o sponzorstvu kluba sa u to vreme izuzetno uspešnom firmom TAURUN (skraćeni stari latinski naziv grada Zemuna TAURUNUM) čiji je vlasnik bio Zemunac Jovan Ranđelović. Jovan Ranđelović je izabran i za Predsednika kluba. U tom periodu klub se takmičio pod imenom KK ZEMUN TAURUN. Naredne 3 godine predstavljaju godine velikih takmičarskih ambicija seniorskog tima kluba. To je uzorkovalo i angažovanje u to vreme poznatih i dokazanih košarkaških imena (trenerskih i igračkih) kao što su Rajko Žižić, Predrag Bogosavljev, Nebojša Zorkić, Slobodan Kocić, Jovica Antonić, Vladimir Petrović, Saša Stefanović, RatkoVarda,.... Naravno da je sve to iziskivalo i značajna i velika finansijska ulaganja i to pre svega od strane firme Taurun i vlasnika Ranđelovića. U jednom periodu klub je imao i sopstveno preduzeće KKZEMUN koje se bavilo snabdevanjem maloprodajnih preduzeća u Zemunu artiklima preduzeća Taurun a preduzeće se vrlo brzo razvilo do nivoa da je moglo gotovo samostalno da finansira klub. Sasvim novi koncept kluba doveo je i do neizbežnih razilaženja unutar tadašnjeg rukovodstva kluba, pre svega osnivača umerenijih ambicija i novih izuzetno ambicioznih članova na čelu sa Predsednikom kluba Ranđelovićem. To je dovelo i do razdvajanja kluba i članova rukovodstva, pojedini osnivači su napustili klub, jedan od osnivača Reljić Željko napravio je svoj klub Drvomarket, pri čemu je kompletnom pogonu mlađih kategorija omogućen prelazak u novoosnovani klub DRVOMARKET (oko 600 članova i 4 školske sale) a KK ZEMUN TAURUN je ostao samo sa seniorskim timom. Već u takmičarskoj sezoni 1996/97 nije u klubu bilo ni jednog člana osnivača kluba.
U takmičarskim sezonama 1995/96, 96/97 i 97/98 klub je ostvarivao izuzetne takmičarske rezultate i svake godine bio pred plasmanom u Prvu saveznu ligu a u konkurenciji klubova kao što su Hemofarm, Napredak Kruševac, Radnički Kragujevac, NAP Novi Sad, ...ali taj plasman u najviši rang nikada nije ostvaren. U tom periodu u klubu su igrali mnogi bivši poznati košarkaši (Žižić Rajko, Medić Milan, Bogosavljev Predrag, Zorkić Nebojša, Kocić Slobodan,Prlinčević, Šeša, Goran Petrović,...) ali i brojni budući veliki igrači i treneri koji su kasnije ostvarili značajne igračke i trenerske karijere u zemlji i inostranstvu (Nikolić Slobodan, Novica Čičić,Joca Antonić,Dozet Milan, Vladimir Petrović, Ivan Zoroski, Sale Stefanović, Ratko Varda, Vladimir Popović, Vlada Vidačić, Slobodan Božović...). U tom periodu ostvarena je bila izuzetna saradnja sa KK Partizan čiji su najboilji mladi igrači igrali za KK Zemun na dvojnu licencu a sve je to bilo realizovano najviše zahvaljujući Novici Čičiću, nekadašnjem treneru u KK Partizan.

Tim KK ZEMUN TAURUN, takmičarska sezona 1995/96, Druga savezna liga, 5. mesto
Stoje s leva na desno: trener Žižić Rajko, Medić Milan, Bogosavljev Predrag, Rusić Miloš, Čumić Nikola, Lazić, Peruničić Darko, Zrnić, kondicioni trener Komnenić Dragan, član Pantelić Dragan, Predsednik Ranđelović Jovan, Direktor Adžić
Čuče s leva na desno: fizioterapeut Miličević, Tatić Đorđe, Zorkić Nebojša, Minić, Kocić Slobodan, Vidačić Laza
Humanitarna utakmica KK ZEMUN TAURUN – KK CRVENA ZVEZDA, odigrana 26.09.1995.
pred oko 1.500 gledalaca u Hali Pinki u Zemunu.

Tim KK ZEMUN TAURUN, takmičarska sezona 1996/97, Druga savezna liga, 3. mesto
Stoje s leva na desno: kondicioni trener ....., trener Antonić Jovan, Bojović, Zrnić, Čumić, Tatić, Minić, pomoćni trener Medić
Čuče s leva na desno: ...., Simović, Petrović Vladimir, Jankovski, Kocić
Tim veterana na utakmici sa prvim timom pred takmičarsku sezonu 1996/97, Druga savezna liga
Stoje s leva na desno: trener Radić, Bogosavljev, Šumarac, Medić, Zrnić, Tatić
Čuče s leva na desno: Adžić, Pantelić, Matić, sekretar Milićević

Tim KK ZEMUN TAURUN, takmičarska sezona 1997/98, Druga savezna liga
Stoje s leva na desno: Čumić, Đorđević Bojan, Bojović, Prlinčević, Čumić, Šeša
Čuče s leva na desno: Radovanović, Petrović Goran, Stefanović Aleksandar, Popović Vladimir, ...., Minić Aleksandar
Po završetku takmičarske sezone 1997/98 dolazi do raskida saradnje kluba i preduzeća Taurun, klub napušta i predsednik Ranđelović. Na skupštini kluba izabrano je novo rukovodstvo a za predsednika kluba Boško Adžić, raniji dugogodišnji predsednik. Klub je preuzet u izuzetno teškom trenutku, sa nemalim finansijskim dugovanjima i sa samo oko 40 članova mlađih kategorija koji su trenirali u sali Ekonomske škole u Zemunu.
Godina 1998. je godina novog koncepta kluba od kojeg se nije odustalo ni do dana današnjeg a svaka nova godina u narednom periodu je bila godina napretka, manjeg ili većeg.
U prvoj godini i takmičarskoj sezoni 1998/99 sanirana su sva dugovanja kluba, napravljeni ugovori sa 2 škole, postavljen koncept rada mlađih kategorija kroz mlađe selekcije i škole košarke, formirana škola košarke koja je za godinu dana narasla do 300 polaznika. Seniorska ekipa je ispala u Drugu srpsku ligu. Poslednja takmičarska sezona seniorskog tima bila je 2000/2001.

Tim KK ZEMUN, takmičarska sezona 2000/2001, Druga srpska liga,
Stoje s leva na desno: pomoćni trener Puača, Nastić, Malešević, Tomašević, Sarajlić, Manović, trener Medić
Čuče s leva na desno: Todorović, Aleksić, Vešović, Kijanović, Medić, Jelovac, Stipčić

U tom periodu koncipiran je tim ljudi koji je u kasnijem dugogodišnjem radu doneo i najveće uspehe u istoriji kluba:


Boško Adžić Dragoslav Tančić Milan Medić Darko peruničić
Predsednik kluba Trener: 1986, 1993/94 Trener: 1991/92 Trener: 1997, 1995/96

Siniša Matič Marko Dakić Zoran Milošević Aleksandar Obajdin
Trener: 1990 Kondicioni trener Menadžer kluba Sekretar, Trener: 1997/98

I u ratnoj godini klub nije prestajao sa radom već naprotiv rad je intenziviran a organizovana je i poznata Ratna liga.
Posle 2001. godine aktivnosti seniorskog tima su ugašene jer je to finansijski ugrožavalo celokupan koncept i program mlađih kategorija. U to vreme u klubu je treniralo oko 400 dečaka, sa 4 škole su napravljeni izuzetno stabilni ugovori, kompletno formiran i postavljen stručni tim za mlađe kategorije (trenerski kadar) koji se do danas minimalno promenio. Klub se uključio u zvanična takmičenja mlađih kategorija na nivou Beograda i Srbije sa velikim brojem selekcija. Velika masovnost, stručan rad, kvalitetni uslovi za rad, stabilna finansijska situacija doveli su i do kvalitetnih takmičarskih i individualnih rezultata. Velike uspehe ostvarile su generacije rođene 1986. i 1987. koje su po kvalitetu bile među najboljim u Srbiji. Po prvi put u istoriji košarke u Zemunu ostvareni su plasmani na polufinalne i finalne turnire Prvenstva Srbije za mlađe kategorija (generacija 1986.: polufinale pionirskog prvenstva u Pinkiju – učesnici Partizan, Sport World Novi Sad, Radnički Kragujevac i Zemun, polufinale pionirskog prvenstva u Kragujevcu učesnici Vojvodina Novi Sad, Radnički Kragujevac, Zdravlje Leskovac i Zemun i finale kadetskog prvenstva u Vršcu, generacija 1987.: finale pionirskog prvenstva u Leskovcu, 4. mesto u Srbiji i finale kadetskog prvenstva u Vršcu, 4. mesto u Srbiji).
Iz ovih generacija ponikli su prvi reprezentativci Srbije u mlađim kategorijama iz našeg kluba (Novica Veličković, Stefan Nikolić i Uroš Duvnjak, u generaciji 1985. to su bili Ratkovica i Ivanić koji su prve košarkaške korake počeli u Zemunu ali nastavili preko Drvomarketa u Beopetrolu i dalje). Iz generacije 1986/87 sedam igrača je u kasnijoj karijeri igralo na prvoligaškoj domaćoj i inostranoj sceni: Novica Veličković (Partizan), Stefan Nikolić (Ergonom, Rusija, Keln), Uroš Duvnjak (Atlas, Partizan, Sloga, FMP,), Aleksandar Kalanj (Novi Sad, BiH), Dejan Mikić (Ergonom, Zdravlje leskovac), Ognjen Kužeta (Radnički Novi Sad), Mladen Đurić (Mega ishrana, Novi Sad Panonska banka)... Interesantan podatak je da su u jednoj godine u istom periodu tri reprezentativna plejmejkera bila nekadašnji članovi našeg kluba (Ratkovica mlada, Uroš Duvnjak juniorska i Stefan Nikolić kadetska reprezentacija
GODINA 2003.
U 2003. godini selekcija 1990 ostvarila je prvi zapaženiji rezultat osvajanjem prvog mesta u Beogradu u kategoriji mlađi pioniri koji je igran u sali Vuk Karadžić pobedom nad selekcijom KK Beovuk (Beovuk je bio organozator finalnog turnira).
Ovakav izuzetan rad doneo je klubu i veliko društveno priznanje. Savez sportova Zemun proglasio je KK ZEMUN za najuspešniji sportski klub opštine Zemun za 2003 godinu.


Predsednik kluba Boško Adžić prima pehar i plaketu za najuspešniji sportski klub Opštine Zemun za 2003. godinu.
Priznanja predaje Predsednik Saveza sportova Zemun Mirko Nišević
GODINA 2004.
Godine 2004. klub se ponovo uključuje u seniorsko takmičenje sa osnovnim ciljem da seniorsko takmičenje bude pre svega u funkciji daljeg razvoja mladih igrača kluba a bez prevelikih tj. prvoligaških ambicija. Fuzionisanjem sa KK Željezničar Beograd uključuje se u rang Druge srpske lige i u takmičarskoj sezoni 2004/5 ostvaruje plasman u Prvu srpsku ligu.

Tim KK ZEMUN, takmičarska sezona 2004/5, Druga srpska liga, 2. mesto i plasman u Prvu srpsku ligu
Stoje s leva na desno: trener Peruničić Darko, Arnautović Vladimir, Manović Miljan, Marković Ilija, Kalanj Aleksandar, Stojanović Nenad, Nedović Radule, pomoćni trener Akanović Zoran
Čuče s leva na desno: Obradović, Ivanić Petar, Đurić Mladen, Vujačić Luka, Kužeta Ognjen, Savić Nemanja

Tribine su ponovo dobro popunjene !!!
Na turniru Kup Beograda za najmlađe selekcija godišta 1993 ostvarila je prvi značajniji rezultat osvajanjem drugog mesta posle poraza u finalu od selekcije Partizana.
slika
Na Novogodišnjem turniru za pionire Košarkaškog saveza Beograda za 2004 godinu naša selekija 1990/91 osvojila je prvo mesto a igrač Kavurin Branko proglašen je za najboljeg igrača turnira.


Selekcija 1990/91, Prvaci Novogodišnjeg turnira KSB Najbolji igrač turnira Kavurin Branko i Bora Stanković
GODINA 2005.
Godina 2005. je izuzetno značajna kako za sam klub tako i za košarku u Zemunu uopšte. Pionirska ekipa 1990. godišta ostvaruje plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije i prvi put u istoriji kluba i košarke u Zemunu osvaja jednu medalju, bronzanu a isti uspeh ponavlja i na Finalnom turniru Prvenstva SCG za pionire.


Pinori 1990’ – 3. Mesto Prvenstvo Srbije i SCG 2005’
Stoje (s leva na desno): Adžić, Milošević, Lazić,Matić,Milanović igor,Filipović Milić, Mitrović Aleksandar, Stevanović Mihajlo, Kavurin Branko, Dugošija Marko,Peruničić,Obajdin
Čuče: Marjanović Filip, Martać Stefan, Šepa Filip, Nikolić Nikša, Perić Vukašin, Stojanović Vladimir

Iste godine selekcija mlađih pionira 1994 ostvarila je prvi veći takmičarski rezultat osvajanjem prvog mesta na Kupu Beograda za najmlađe pobedom u finalu nad ekipom Partizan a Vukašin Eraković je proglašen za najboljeg igrača turnira.


Stoje: Trenner Tančić, Radosavljević, ... , Gavrilović, trener Pašić, ..., Zejak, Eraković, Trener Dević
Sede: Pejović, Perić, Babović, Tomić, ..., Nenadović


Godina 2005. je izuzetno značajna za sam klub jer prvi put od osnivanja klub dobija i zvaničnu podršku grada i opštine. Uz pomoć Saveza sportova Zemun KK Zemun postaje korisnik otvorenog košarkaškog terena na zemunskom keju sa osnovnom idejom popularizacije košarke.Košarkaški kamp na zemunskom keju 2005. Ratko Varda, bivši član kluba, NBA igrač, promoter kampa

U takmičarskoj sezoni 2005/6 seniorska selekcija kluba ostvarila je plasman na 4. mesto Prve srpske lige


Stoje: fizioterapeut Prgeša Ivan, pom. Trener Milan Petrovski, pom. Trener Akanović Zoran, Nedović Radule,Arnautović Vladimir, Božović Slobodan, Mandić Nikola, Todorović Marko, Kalanj Aleksandar, Marinković Nenad, sekretar Aleksandar Obajdin, trener Peruničić Darko, predsednik Adžić Boško
Čuče: Stevanović Stefan, Čiča Dario, Đurić Mladen, Šepa Filip, Kužeta Ognjen, Mitrović Aleksandar, Đurković Marko

GODINA 2006.
2006. godine ostvarena je značajna saradnje sa poznatim preduzećem LASTA i od te sezone klub je nastupao pod imenom
ZEMUN LASTA.


Godina 2006. je najznačajnija kako za sam klub tako i za košarku u Zemunu uopšte. Kadetska ekipa 1990. godišta ostvaruje plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije i prvi put u istoriji kluba i košarke u Zemunu osvaja titulu KADETSKI PRVACI SRBIJE na Finalnom turniru održanom u Obrenovcu, ispred selekcija PARTIZAN, FMP, HEMOFARM,.... Na Kadetskom prvenstvu SCG u Nišu ista selekcija osvaja 2. mesto.

Kadetsko prvenstvo Srbije, Obrenovac 2006., KADETSKI PRVACI
Stoje: Obajdin, Adžić, Dakić, Peruničić, Lazić, Matić, Prgeša
Sede: Mitrović, Perić, Nikolić, Šepa, Stevanović, Stojanović, Marjanović, Dugošija, Kavurin, Nikolić, Vuković, Kalčić

Kadetsko prvenstvo SCG, Niš 2006., 2. mesto
Stoje: Lazić, Nikolić, Vuković, Stojanović, Stevanović, Kalčić, Kavurin, Mitrović, Matić, Dakić
Čuče: Bošković, Dugošija, Marjanović, Nikolić, Šepa


FILIP ŠEPA, MVP Kadetskog prvenstva SCG, Niš 2006.


Ambijent na Finalnom turniru SCG u Nišu

2006. godine Kadetska reprezentacija SCG na Evropskom prvenstvu u Španiji osvaja bronzanu medalju a ¼ reprezentacije činili su igrači našeg kluba: FILIP ŠEPA, ALEKSANDAR MITROVIĆ i NIKŠA NIKOLIĆ, s tim da se neposredno pred prvenstvo povredio ANDRIJA KALČIĆ sa kime bi bio ostvaren neverovatan podatak, iz MALOG kluba 1/3 državne reprezentacije !!!
Oktobra 2006. godine održan je tradicionalni prestižni turnir Trofej Beograda na kome je naša selekcija 1990/91 osvojila 1. mesto pobedom u finalu nad Benetonom (Italija) a ispred Partizana, FMP-a, Crvene Zvezde i Olimpije (Ljubljana).


Seniorska selekcija u sezoni 2006-7 ostvarila je zacrtani cilj, opstanak u 1. Srpskoj ligi osvajanjem 9 mesta ali je tada mnogo ozbiljnije započet proces podlađivanja seniorskog tima sa značajnim uvođenjem ZLATNIH KADETA.

Stoje: fIzioterapeut, Prgeša, Lazić, Arnautović, Petrić, Guza, Mandić, Kavurin, Nedović, Trener Matić, Sekretar Obajdin
Čuče: Mitrović, Šepa, Janković, Egerić, Matić

U 2006. godini naš klub je proglašen za najbolji klub u radu sa mlađim kategorijama od strane Košarkaškog saveza Beograda (prvo mesto na rang listi najuspešnijih klubova).
U 2006. godini naš klub je zvanično rangiran od strane Gradskog sekretarijata za sport na 13. mesto po doprinosu reprezentativnim rezultatima i to među svim klubovima i u svim granama sporta u Beogradu (Almanah za 2006. godinu).

GODINA 2007.
2007. godine ostvaren je uspeh u kategoriji Pioniri. Selekcija igrača 1993/94, predvođena trenerom Dragoslavom Tančićem, ostvarila je plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije za Pionire. Turnir je održan u Novom Sadu a naš klub je osvojio 2. mesto, ispred FMP-a i Crvene Zvezde. U finalu bolja je bila selekcija Mladosti (Čačak).


Stoje: Đurković, Dakić, Tančić, Čubrilo, Stošić, Eraković, Ružić, Marinković, Ivanović, Ivanović O.,Pešić, Adžić B., Adžić S.,Obajdin
Čuče: Pejović, Đurković M., Tomić, Ćalić, Zečević, Mišić, Reljić


Velika perspektiva kluba i srpske košarke: Filip Šepa i Aleksandar Mitrović
Kadetski reprezentativci Srbije sa Pavlom Reljićem najboljim strelcem
Finalnog turnira prvenstva Srbije za pionire, Novi Sad 2007.

U 2007. godini selekcija mlađih pionira godišta 1996/97 ostvarila je prvi uspeh osvajanjem 2. mesta na Kupu Beograda za najmlađe (1. mesto FMP, 2. mesto Zemun Lasta, 3. mesto Partizan).
slika

U 2007. godini prvi put u istoriji kluba jedan igrač koji je ponikao u našem klubu postao je SENIORSKI REPREZENTATIVAC SRBIJE. To je uspeo NOVICA VELIČKOVIĆ, godišta 1986. kao član KK Partizan Igokea, igrač koji je prve košarkaške korake načinio u našem klubu, selektiran od strane trenera Dragoslava Tančića, član selekcije 1986. koja je prva u istoriji kluba ostvarila plasman na finalnih turnira u mlađim kategorijama, prvi postao član jedne o mlađih državnih reprezentativnih selekcija, igrač za koga je ostvaren prvi transfer u veliki klub sa značajnim finansijskim obeštećenjem. Novica Veličković je u svemu bio PRVI i kao takav svuda PRVI PROBIJAO LED I POSTAVLJAO KLUPSKE STANDARDE.
U 2007. godini Kadetska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete održanom ..... osvojila je Prvo mesto i zlatnu medalju. Svoj doprinos dao je i reprezentativac član našeg kluba Nikolić Nikša.
Slika Nikše, poželjno iz reprezentacije

U 2007. godini naš klub je proglašen za najbolji klub u radu sa mlađim kategorijama od strane Košarkaškog saveza Beograda (prvo mesto na rang listi najuspešnijih klubova).
U takmičarskoj sezoni 2007/8 seniorska selekcija, najmlađa seniorska selekcija u istoriji kluba, ostvarila je odličan rezultat plasmanom na .... mesto Prve srpske lige i pri tome afirmisali u seniorskoj konkurenciji igrače godišta 90’.


Slika seniora

U 2007. godini klub je prvi put od postojanja oformio i svoj sajt WWW.KKZEMUN.ORG.YU.

GODINA 2008.
Godina 2008. je najuspešnija godina u dotadašnjoj istoriji kluba a to je posebno značajno jer je to godina VELOKOG JUBILEJA
30 GODINA POSTOJANJA KLUBA
U periodu 20.03.-25.03.2008. juniorska selekcija godišta 1990 učestvovala je na prestižnom Evropskom turniru u Šoleu (Francuska). U izuzetno jakoj konkurenciji naša selekcija je osvojila prvi Evropski trofej pobedom u finalu nad ekipom Le Mana (Francuska), pred oko 4.000 gledalaca. Posebno je interesantno da je naša selekcija prethodno pobedila favorizovanu američku selekciju sastavljenu od igrača iz 4 države sa 16 koševa razlike. Igrač našeg kluba Filip Šepa proglašen je za najboljeg igrača finalne utakmice i najboljeg igrača turnira a Nikša Nikolić za najboljeg asistenta turnira.


I Amerikance smo naterali da dignu 3 prsta !!!

U takmičenju mlađih kategorija u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori) ostvaren je plasman u najkvalitetniju prvu ligu. Ostvaren je istorijski uspeh plasmanom u dve kategorije na Finalne turnire prvenstva Srbije (među 8 najboljih klubova).
U periodu 10.04.-13.04.2008. Pionirska selekcija godišta 1994/95 koju je predvodio trener Dragoslav Tančić ponovila je uspeh selekcije 1993 iz prethodne sezone osvajanjem 2. mesta na Finalnom turniru prvenstva Srbije. Prvu put u istoriji kluba jedan trener sa jednom selekcijom (kod nas je selekcija dvogodište) osvojio je dve godine za redom medalje na pionirskim prvenstvima Srbije. U takmičenju u grupi pobeđene su ekipe Niš, Borac Čačak i Zdravlje Leskovac a u velikom finalu naša selekcija je poražena od ekipe KK Partizan. Za najboljeg skakača i igrača turnira proglašen je igrač našeg kluba Vukašin Eraković.


Pionirska selekcija 1994/95, 2. mesto Finalni turnir prvenstva Srbije Vukašin Eraković, najbolji igrač i skakač turnira

Period 15.05.-18.05.2008. godine jedan je od najznačajnijih ISTORIJSKIH TRENUTAKA kluba. Prvi put u istoriji klub je organizovao jedan od Finalnih turnira prvenstva Srbije za mlađe kategorije i to u najjačoj juniorskoj konkurenciji.
Posle ostvarenog plasmana na Finalni turnir u kategoriji juniora naš klub se kandidovao za organizaciju turnira. Na osnovu ponuđenih najboljih uslova ali i kao nagradu od strane saveza za celokupan dotadašnji rad našem klubu je dodeljena organizacija turnira. Bio je to jedan od najkvalitetnijih a po svim procenama verovatno i najbolje ikada organizovan turnir u Beogradu. Učestvovalo je osam najboljih juniorskih selekcija Srbije na čelu sa FMP-om aktuelnim evropskim prvakom. Učestvovali su: Crvena Zvezda, Hemofarm, Vojvodina Srbijafas, Ergonom, Borac Čačak, Zdravlje Leskovac i Zemun Lasta. Turnir je održan u Hali Pinki u Zemunu. U četiri dana takmičenja pred rekordnim brojem gledalaca (skoro puna hala Pinki), u takmičenjima u grupi naša selekcija je ostvarila podvig pobedom nad evropskim prvakom FMP-om (u prepunoj hali Pinki i više od 2.000 gledalaca) i sa pobedama protiv Borca Čačak i Vojvodine Srbijagas plasirala se u veliko finale. U finalu sa izuzetnom selekcijom Crvene Zvezde naša selekcija nije imala dovoljno snage da ostvari pobedu ali je i samo osvajanje drugog mesta bio istinski podvig. Osim ostvarenog plasmana tri naša igrača su proglašena za najbolje u pojedinačnom učinku a na bazi zvanične statistike (od četiri moguća pojedinačna priznanja): Filip Šepa proglašen je za najboljeg igrača i strelca turnira, Nikola Vuković za najboljeg skakača turnira a Nikolić Nikša za najboljeg igrača finalne utakmice.


Juniori godišta 1990/91, 2. mesto
Stoje (s leva ): Adžić,Dakić,Milošević,Stevanović,Jokić,Šepa,Perković,Bjeličić,Kavurin,Nikolić S.,Lazić,Matić,Vuković,Prgeša
Čuče:Obajdin,predstavnik Opštine Zemun,Dugošija,Vasović,Nikolić N.,Stojanović


Novica Veličković, Reprezentativac Srbije Nikola Vuković Nikolić Nikša
sa Šepa Filipom najboljim igračem i strelcem turnira Najbolji skakač turnira Najbolji igrač finalne utakmice

Slika prelepog ambijenta i prepune Hale Pinki

U 2008. održan je Finalni turnir prvenstva Beograda za mlađe pionire (1996/97). Domaćin ovog turnira bio je naš klub i turnir je održan u Hali Pinki u Zemunu. Na ovom turniru selekcija našeg kluba je nastavila uspeh iz prethodne sezone i uspehe prethodnih generacija i osvojila prvo mesto a za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač našeg kluba Dušan Todorović.

Selekcija 1996/97, Prvak Beograda za mlađe pionire Dušan Todorović, najbolji igrač turnira

U 2008. godini selekcija mlađih pionira godišta 1997/98 ostvarila je prvi uspeh osvajanjem 1. mesta na Kupu Beograda za najmlađe a Aleksandar Milićević je proglašen za najboljeg igrača turnira


Selekcija 1997/98, Prvak Kupa Beograda za najmlađe Aleksandar Milićević, najbolji igrač turnira

Na osnovu takmičarskih rezultata naš klub je
NEZVANIČNO NAJBOLJI KLUB PO REZULTATIMA MLAĐIH KATEGORIJA U SRBIJI ZA SEZONU 2007/8.

Na osnovu kriterijuma Košarkaškog saveza Beograda (broj igrača, broj selekcija, broj trenera, broj reprezentativaca,takmičarski rezultati,...) naš klub je ponovo proglašen za
NAJBOLJI KLUB U BEOGRADU U RADU SA MLAĐIM KATEGORIJAMA ZA 2008 GODINU.

U 2008. godini ostvaren je i do tada najznačajniji i najveći transfer jednog igrača kluba Filipa Šepe godi[ta 1990’, kapitena juniorske reprezentacije Srbije u Crvenu Zvezdu.
2008. godina biće upamćena i po tome što je u Maju 2008. godine klub napustio jedan od utemeljivača rada sa mlađim kategorijama trener Medić Milan, koji je trenersku karijeru nastavio organizovanjem sopstvene škole košarke.

Početak takmičarske sezone 2008/9 bio je više nego uspešan i ponovo ISTORIJSKI: u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori U18, juniori U19) ostvaren je plasman u najkvalitetniju Prvu ligu, u svim kategorijama ostvaren je plasman i u Drugu ligu a u juniorskoj konkurenciji čak 2 ekipe u Drugu ligu i to u tom periodu nije ostvario ni jedan klub u Srbiji.

GODINA 2009.
Početak 2009. godine obeležen je istorijskim događajem za klub i košarku u Zemunu. Prvi put u istoriji kluba i u istoriji košarke u Zemunu jedna klupska selekcija mlađih kategorija učestvovala je na jednom zvaničnom evropskom takmičenju.
Juniorska selekcija našeg kluba 1991/92 učestvovala je na kvalifikacionom turniru Juniorske ULEB lige evropskih šampiona.
............................

Juniorska selekcija KK Zemun, učesnik KVALIFIKACIONOG TURNIRA JUNIORSKOG PRVENSTVA EVROPE (JUNIORSKA EVROLIGA)
Navesti rezultate skim smo igrali
U 2009. godini selekcija mlađih pionira godišta 1998/99 ostvarila je prvi uspeh osvajanjem 1. mesta na Kupu Beograda za najmlađe a ..................... je proglašen za najboljeg igrača turnira


U 2009. godini selekcija mlađih pionira godišta 1997/98 ostvarila je prvi uspeh na zvaničnom prvenstvu mlađih pionira osvajanjem drugog mesta.


Mlađi pioniri KK Zemun, 2. mesto za 2009. Godinu

U 2009. godini ponovljen je istorijski uspeh iz 2008. godine a to je da su se dve selekcije plasirale na Finalne turnire prvenstva Srbije.
Pionirska selekcija 1995/96 ostvarila je plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije za pionire.
Finalni turnir je održan u periodu .......... u Mataruškoj banji. Učestvovalu su selekcije sledećih klubova ...... U okviru takmičenja u grupi naša selekcija je ostvarila sledeće rezultate .....


Juniorska selekcija 1990/91 ostvarila je plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije za starije juniore.
Finalni turnir je održan u periodu .... u Čačku. Učestvovale su selekcije sledećih klubova ..... U okviru takmičenja u grupi naša selekcija je ostvarila sledeće rezultate .............


Juniorska selekcija KK Zemun, 1. mesto u Srbiji za 2009. Godinu, zlatna medalja

U takmičarskoj sezoni 2008/9 seniorska selekcija našeg kluba, najmlađa seniorska selekcija u istoriji našeg kluba, ostvarila je plasman na .... mesto u okviru takmičenja Prve srpske lige.
Slika – svuda dopuniti gde imamo sliku seniora sa kraćim tekstom i plasmanom, sastava, trener

GODINA 2010.
Košarkaški klub Zemun u 2010. takmičarskoj sezoni ostvario je izuzetne rezultate u takmičenjima u mlađim kategorijama, rezultate na kojima bi mu pozavideli najveći srpski klubovi. Po ostvarenim rezultatima KK Zemun se svrstao u 3 najbolja kluba u Srbiji a u Beogradu uz rame Evropskom gigantu FMP-u. Kada se uključe I rezultati najmlađih KK Zemun je daleko najuspešniji klub u Srbiji !!!
Sve mlađe selekcije kluba ostvarile su plasman u najkvalitetniju Prvu ligu.
U svim kategorijama ostvaren je plasman i na finalne turnire, što Srbije a što Beograda I osvajana vodeća mesta u svim uzrastima I kategorijama (ne postoji u košarci kategorija u kojoj KK Zemun nije učestvovao I nije ostvario visok plasman).
Najmlađi pioniri, rođeni 1999. I mlađi na svom prvom značajnijem takmičenju, Kup Beograda za najmlađe, u konkurenciji 30 selekcija,plasirali su se u finale I osvojili drugo mesto.


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 1999.), 2. mesto u Beogradu za 2010. godinu


Mlađi pioniri, dečaci rođeni 1998. i mlađi plasirali su na Finalni turnir prvenstva Beograda (u ovoj kategoriji ne igra se Finalni turnir prvenstva Srbije, tako da je ovo najviši nivo takmičenja u ovom uzrastu). KK Zemun je bio organizator Finalnog turnira u hali Pinki u Zemunu. U neverovatnih 3 dana košarke,u fantastičnom ambijentu pred oko 400 gledalaca KK Zemun je posle tri pobede osvojio prvo mesto i titulu PRVAKA BEOGRADA. Time je nastavljena tradicija da svake godine selekcija mlađih pionira kluba igra finalni turnir i osvaja jednu od medalja. rezultati


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 1998.), 1. mesto u Beogradu za 2010. godinu


Pioniri, dečaci rođeni 1996. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije. Na finalnom turniru koji je održan u hali FMP-a, selekcija Zemuna je osovojila TREĆE MESTO U SRBIJI i bronzanu medalju. Time je nastavljena tradicija osvajanja medalja na prvenstvima Srbije, ovo je četvrta u nizu u kategoriji pionira. Ova medalja je ujedno i deseta medalja na prvenstvima Srbije. Napominjemo da nijedan drugi klub sa ove strane Save i Dunava (Zemun i Novi Beograd) u poslednjih 7-8 godina nije osvojio nijednu medalju a sam Zemun 10. rezultati


Pionirska selekcija KK Zemun (godište 1996.), 3. mesto u Srbiji za 2010. godinu

Kadeti, dečaci rođeni 1994. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije. Na finalnom turniru koji je održan u Čačku selekcija Zemuna zauzela je ČETVRTO MESTO U SRBIJI. Kada se pogleda koja su to tri kluba u čijem smo društvu (FMP, PARTIZAN i HEMOFARM, tri najbolja srpska kluba) onda je svaki komentar uspeha izlišan. Odgovorno se može tvrditi da je ova selekcija Zemuna po kvalitetu zaslužla i medalju a u tome su sprečeni spletom okolnosti. rezultati


Kadetska selekcija KK Zemun (godište 1994.), 4. mesto u Srbiji za 2010. Godinu

Juniori, dečaci rođeni 1992. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Beograda, među 4 najbolja kluba među kojima su prvoligaši OKK Beograd i Mega i Zvezdara Crony. Na turniru na kome je igrao svaki sa svakim, naša selekcija je ostvarila sve tri pobede, osvojila pvo mesto I titulu PRVAKA BEOGRADA. rezultati

Juniori KK Zemun (godište 1992.), 1. mesto u Beogradu za 2010. godinu

Posebnu draž završenoj sezoni daje fantastičan uspeh kluba na Velikom turniru opštine Novi Beograd. Na turniru na kome je učestvovalo nekoliko desetina klubova i selekcija KK Zemun je osovojio titulu sveukupnog pobednika turnira a prvi put u istoriji turnira jedan klub je osvojio prva mesta u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri i kadeti i to u dve kategorije pobedama nad Partizanom).

KK ZEMUN, sveukupni pobednik velikog međunarodnog turnira NOVI BEOGRAD
(pobednik u 3 kategorije: mlađi pionirir, pioniri i kadeti)
Kao što se može videti, samo u ovoj godini ostvareni su takvi rezultati kakve najveći broj klubova u Beogradu ne ostvari u svojoj istoriji postojanja
PRVI PUT U ISTORIJI KLUBA OBRATILI SU NAM SE ČELNICI OPŠTINE A PREDSEDNIK OPŠTINE G-DIN BRANISLAV PROSTRAN UPUTIO NAM JE ČESTITKE POVODOM OSTVARENIH REZULTATA. Prvi put je održan sastanak Predsednika opštine i Predsednika kluba u cilju uspostavljanja čvršće saradnje i zajedničkih akcija za unapređenje košarke u Zemunu ali i poboljšanja uslova rada i statusa kluba.

GODINA 2011.
Košarkaški klub Zemun u 2011. takmičarskoj sezoni ostvario je rezultate u takmičenjima u mlađim kategorijama, rezultate koji su ga svrstali na DRUGO MESTO NAJUSPEŠNIJIH KLUBOVA U SRBIJI U MLAĐIM KATEGORIJAMA ( iza FMP-a a ispred PARTIZANA I svih ostalih klubova Srbije). Sve mlađe selekcije kluba ostvarile su plasman u najkvalitetniju Prvu ligu.
U svim kategorijama ostvaren je plasman i na finalne turnire, što Srbije a što Beograda I osvajana vodeća mesta u svim uzrastima I kategorijama (ne postoji u košarci kategorija u kojoj KK Zemun nije učestvovao I nije ostvario visok plasman).
Najmlađi pioniri, rođeni 2000. I mlađi na svom prvom značajnijem takmičenju, Kup Beograda za najmlađe, u konkurenciji 30 selekcija,plasirali su se u finale I osvojili TREĆE MESTO.


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 2000.), 3. mesto u Beogradu za 2011. godinu

Mlađi pioniri, dečaci rođeni 1999. i mlađi plasirali su na Finalni turnir prvenstva Beograda (u ovoj kategoriji ne igra se Finalni turnir prvenstva Srbije, tako da je ovo najviši nivo takmičenja u ovom uzrastu). U hali Basket lend u organizaciji FMP-a, KK Zemun je posle tri pobede osvojio prvo mesto i titulu PRVAKA BEOGRADA (pobedivši I FMP I PARTIZAN). Time je nastavljena tradicija da svake godine selekcija mlađih pionira kluba igra finalni turnir i osvaja jednu od medalja. rezultati


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 1999.), 1. mesto u Beogradu za 2011. godinu


Pioniri, dečaci rođeni 1997. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije. Na finalnom turniru koji je održan u hali Knjaževcu, selekcija Zemuna je osovojila DRUGO MESTO U SRBIJI i srebrnu medalju. Time je nastavljena tradicija osvajanja medalja na prvenstvima Srbije, ovo je peta u nizu u kategoriji pionira. Ova medalja je ujedno i dvanaesta medalja na prvenstvima Srbije. Napominjemo da nijedan drugi klub sa ove strane Save i Dunava (Zemun i Novi Beograd) u poslednjih 7-8 godina nije osvojio nijednu medalju a sam Zemun 12. rezultati


Pionirska selekcija KK Zemun (godište 1997.), 2. mesto u Srbiji za 2011. godinu

Slobodan Jovanović, član naše selekcije proglašen je za MVP-a Finalnog turnira pionira.

Slika sloba
Kadeti, dečaci rođeni 1994. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije. Na finalnom turniru koji je održan u Čačku selekcija Zemuna zauzela je DRUGO MESTO U SRBIJI. Kada se pogleda koja su to tri kluba u čijem smo društvu (PRVI FMP, DRUGI ZEMUN A TREĆI PARTIZAN) onda je svaki komentar uspeha izlišan. rezultati


Kadetska selekcija KK Zemun (godište 1995.), 2. mesto u Srbiji za 2011. Godinu

Rade Zagorac član naše selekcije proglašen je za najboljeg trojkaša turnira a Vasilije Pušica za MVP-a turnira.

Slika Pušica


Povodom izuzetnog uspeha kluba u Opštini Zemun predsednih Opštine Branislav Prostran priredio je prikladan prijem za članove selekcija I predstavnike kluba.


Juniori, dečaci rođeni 1993. i mlađi (naša selekcija je bila daleko najmlađa jer su sviigrači osim jednog bili godinu I dve mlađi) i plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Beograda, među 4 najbolja kluba među kojima su prvoligaši OKK Beograd i Superfund. Na turniru na kome je igrao svaki sa svakim, naša selekcija je ostvarila sve tri pobede, osvojila pvo mesto I titulu PRVAKA BEOGRADA. rezultati

Juniori KK Zemun (godište 1993.), 1. mesto u Beogradu za 2011. godinu
Pioniri, dečaci rođeni 1998. Godine I mlađi na velikom međunarodnom turniru u Francuskoj-Marsej ubedljivo su osvojili prvo mesto.

Pionirska selekcija KK Zemun (godište 1998.), 1. mesto u Francuskoj za 2011. Godinu

U 2011. godini naš klub je imao I predstavnika u jednoj od reprezentativnih selekcija. Vasilije Pušica, kao član Kadetske reprezentacije Srbije učestvovao je na Evropskom prvenstvu za kadete.
Slika Vase reprezentativca

GODINA 2012.
U 2012. takmičarskoj sezoni ostvarili smo rezultate u takmičenjima u mlađim kategorijama koji su nas ponovo svrstali na DRUGO MESTO NAJUSPEŠNIJIH KLUBOVA U SRBIJI U MLAĐIM KATEGORIJAMA ( iza PARTIZANA a ispred CRVENE ZVEZDE i svih ostalih klubova Srbije). Sve mlađe selekcije kluba ostvarile su plasman u najkvalitetniju Prvu ligu.
U svim kategorijama ostvaren je plasman i na finalne turnire, što Srbije a što Beograda I osvajana vodeća mesta u svim uzrastima I kategorijama (ne postoji u košarci kategorija u kojoj KK Zemun nije učestvovao I nije ostvario visok plasman).
Najmlađi pioniri, rođeni 2000. I mlađi na Kup-u Beograda za najmlađe, u konkurenciji 28 selekcija,plasirali su se u finale I osvojili DRUGO MESTO.


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 2000/2001.), 2. mesto u Beogradu za 2012. godinu

Mlađi pioniri, dečaci rođeni 1999. i mlađi plasirali su na Finalni turnir prvenstva Beograda (u ovoj kategoriji ne igra se Finalni turnir prvenstva Srbije, tako da je ovo najviši nivo takmičenja u ovom uzrastu). U hali VIZURA SPORT u organizaciji KK VIZURA, KK Zemun je posle tri pobede osvojio prvo mesto i titulu PRVAKA BEOGRADA (pobedivši VIZURU, CRVENU ZVEZDU I PARTIZAN). Ova selekcija je potvrdila identičan uspeh iz 2011. godinei nastavila tradicija da svake godine selekcija mlađih pionira kluba igra finalni turnir i osvaja jednu od medalja. rezultati


Mlađi pioniri KK Zemun (godište 1999.), 1. mesto u Beogradu za 2012. godinu


Pioniri, dečaci rođeni 1997. i mlađi plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije. Na finalnom turniru koji je održan u Mataruškoj Banji I Kraljevu, selekcija Zemuna je osovojila TREĆE MESTO U SRBIJI i bronzanu medalju. Time je nastavljena tradicija osvajanja medalja na prvenstvima Srbije za pionire, ovo je ŠESTA u nizu u kategoriji pionira. rezultati

Pionirska selekcija KK Zemun (godište 1997.), 3. mesto u Srbiji za 2012. godinu


Kadeti, dečaci rođeni 1995. i mlađi u prvoj godini igranja JEDINSTVENE KADETSKE LIGE SRBIJE ostvarila je fantastičan uspeh. Prvo, sam plasman u jedinstvenu ligi Srbie je bio veliki uspeh, samo 4 ekipe iz Beograda su to ostvarile. U toku ligaškog takmičenja naša selekcija je iz kolo u kolo sazrevala I na kraju ligaškog dela zauzela … mesto čime je obezbeđen plasma na FINALNI TURNIR KADETSKE LIGE SRBIJE. Na finalnom turniru koji je održan u Čačku selekcija Zemuna zauzela je TREĆE MESTO U SRBIJI. Naša selekcija je u četvrtfinalu napravila prvorazrednu senzaciju ubedljivo pobedivši CRVENU ZVEZDU, gotovo kompletnu reprezentaciju Srbije. Pri tome je Zvezda igrala u najjačem mogućem sastavu. U polufinalu naša selekcija je izgubila od Partizana iako je posle prvog poluvremena imala ubedljivo vođstvo. U utakmici za trrće mesto pobeđen je beogradski FLEŠ ubedljivo I time osvojena fenomenalna bronzana medalja. Čitavu ligu I finalni turnir obeležio je član naše selekcije VASILIJE PUŠICA. One je bi MVP ligaškog dela Kadetske lige Srbije I na kraju I MVP Finalnog turnira Kadetske lige Srbije. rezultati


Kadetska selekcija KK Zemun (godište 1995.), 3. mesto u Srbiji za 2012. GodinuVasilije Pušica, MVP ligaškog dela Kadetske lige Srbije I Finalnog turira kadetske lige Srbije za 2012.

Juniori, dečaci rođeni 1993. i mlađi (naša selekcija je bila daleko najmlađa jer su svi igrači osim jednog bili godinu I dve mlađi) i plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Beograda, među 4 najbolja kluba među kojima su bili ŽITKO BASKET, BKK RADNIČKI I PRO SPORT. Na turniru na kome je igrao svaki sa svakim, naša selekcija je ostvarila dve pobede da bi u finalnoj utakmici u dramatičnom finišu bila poražena od ekipe ŽITKO BASKET.. rezultati


Juniori KK Zemun (godište 1993.), 2. mesto u Beogradu za 2012. godinu

U 2012. godini naš klub je imao I predstavnika u jednoj od reprezentativnih selekcija. SLOBODAN JOVANOVIĆ, kao član Kadetske reprezentacije Srbije učestvovao je na Evropskom prvenstvu za kadete I osvojio bronzanu medalju.

Slika slobe reprezentativca
Izvanrendan uspeh ostvarila je i seniorska selekcija koja je u Prvoj srpskoj ligi centar zauzela visoko peto mesto. ???

GODINA 2013.
KADETI 1996 bili su učesnici JEDINSTVENE KADETSKE LIGE SRBIJE. Ostvarili su plasman na FINALNI TURNIR KADETSKE LIGE SRBIJE. Na finalnom turniru koji je održan u Novom Beogradu (hala sportova Novi Beograd) zauzela je TREĆE MESTO U SRBIJI rezultati

Kadeti (godište 1996.), 3. mesto u Srbiji za 2013. godinu

PIONIRI 1998 plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Srbije koji je održan u Vrnjačkoj Banji i zauzeli ČETVRTO MESTO U SRBIJI. rezultati

Pioniri (godište 1998.), 4. mesto u Srbiji za 2013. godinu

MLAĐI PIONIRI 2000. osvojili su DRUGO MESTO na Finalnom turniru prvenstva Beograda. rezultati

Mlađi pioniri (godište 2000.), 2. mesto u Beogradu za 2013. godinu

JUNIORI dečaci rođeni 1994 plasirali su se na Finalni turnir prvenstva Beograda, među 4 najbolja kluba. Na turniru na kome je igrao svaki sa svakim, naša selekcija je ostvarila sve tri pobede, osvojila prvo mesto i titulu PRVAKA BEOGRADA. rezultati

Juniori (godište 1994.), 1. mesto u Beogradu za 2013. godinu
GODINA 2014 – treba sve rezultate opisati detaljnije sa informacijama (npr. Kadetska liga, plasman u toku lige, rezultati na finanom turniru sa imenima protivnika)
Prvi put u istoriji kluba imali smo obe ekipe u Juniorskoj i Kadetskoj ligi Srbije.
KADETI 1997 bili su učesnici JEDINSTVENE KADETSKE LIGE SRBIJE. Ostvarili su plasman na FINALNI TURNIR KADETSKE LIGE SRBIJE. Na finalnom turniru koji je održan u Beogradu zauzela je TREĆE MESTO U SRBIJI

Kadeti (godište 1997.), 3. mesto u Srbiji za 2014. godinu

JUNIORI 1995 bili su učesnici JEDINSTVENE JUNIORSKE LIGE SRBIJE. Ostvarili su plasman na FINALNI TURNIR JUNIORSKE LIGE SRBIJE. Na finalnom turniru koji je održan u Nišu zauzela je ČETVRTO MESTO U SRBIJI. U polufinalu naša selekcija je poražena od Partizana a u borbi za bronzu od Mladosti iz Čačka. rezultati

Juniori (godište 1995.), 4. mesto u Srbiji za 2014. godinu

PIONIRI 1999 ostvariliu su plasman na Finalni turnir prvenstva Srbije i zauzeli DRUGO MESTO (ispred Partizana i Crvene Zvezde). U polufinalu naša selekcija je pobedila velikog favorita turnira Crvenu Zvezdu Telekom ali je u finalu naša selekcija izgubila od FOKE iz Kragujevca u dramatičnoj završnici. Igrač našeg kluba MARKO PECARSKI proglašen je za najboljeg igrača turnira. rezultati

Pioniri (godište 1999.), 2. mesto u Srbiji za 2014. godinu

MLAĐI PIONIRI 2001 ostvariliu su plasman na Finalni turnir prvenstva Beograda i zauzeli DRUGO MESTO (u polufinalu pobedili Crvenu Zvezdu, u finalu izgubili od Partizana). rezultati

Mlađi pioniri (godište 2001.), 2. mesto u Beogradu za 2014. godinu


Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.