Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Zemun
KADETI
KK Zemun
JUNIORI
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PIONIRI OD DANAS NA POLUFINALNOM TURNIRU SRBIJE U ČAČKU21.04.2023
Pioniri otvaraju Polufinalni turnir prvenstva Srbije utakmicom sa ekipom Play Off Leskovac. Utakmica se igra danas, počinje u 17h.
Turnir se igra u Čačku, u hali Atenica petak i subota a završni dan nedelja igra se u hali Borca.
Pored Play Off-a rivali su nam i Železničar Inđija i Mladost Čačak.


:: RAZVOJNI KOŠARKAŠKI CENTAR ‘ZEMUN – BORAC ZEMUN’20.04.2023
Košarkaški klubovi ZEMUN i BORAC Zemun dogovorili su stratešku sportsko-poslovnu saradnju.
Posle više od godinu dana intenzivnih konsultacija koji bi to oblik saradnje bio a na dobrobit oba kluba, došlo se do prvog polaznog rešenja koje će se vremenom korigovati, proširivati i unapređivati.
Osnovna ideja saradnje jeste unapređenje košarke u Zemunu, unapređenje uslova rada oba kluba, podizanje kvaliteta mlađih selekcija oba kluba uz povećanje i koncentraciju kvaliteta kako bi selekcije bile konkurentnije u takmičenju, produkcija kvalitetnih i vrhunskih igrača. Procena je da se može samo udruženim snagama ostvariti izuzetno veliki napredak i od prostora Zemuna, koji je poslednjih 10 godina znatno košarkaški napredovao, napraviti jedan od najkvalitetnijih košarkaških centara Srbije. Već sada na tom prostoru rade veoma kvalitetni klubovi kao što su Borac, Zemun, Mladost, Vizura, Mondo Basket i Girl Basket, koji rade samostalno. Svako udruživanje otvara izuzetne mogućnosti za mnogo veći napredak i mnogo kvalitetniji rezultat, pre svega u stvaranju kvalitetnih igrača i na kraju i takmičarski rezultat.
Postavljen je osnovni koncept saradnje koji u prvom periodu podrazumeva tesnu saradnju u programima seniora i juniora. Od sada pa na dalje, dok je saradnja aktuelna a očekuje se da traje, seniorski pogon KK ZEMUN biće razvojni mladi tim za KK BORAC i nastupaće pod imenom ZEMUN BORAC. Taj seniorski pogon biće formiran objedinjavanjem juniorskih selekcija oba kluba, dopunjen kvalitetnim i perspektivnim juniorima i igračima do 20 godina koji u ovom trenutku ne mogu da zadovolje kriterijume igranja u Drugoj ligi ili su pod stručnim okom i u pripremi za nivo Druge lige. Takav seniorski pogon pratiće sportske ambicije i rezultate seniorskog pogona KK BORAC koje dosežu do najvišeg ranga KLS lige. Na ovaj način ambiciozni, perspektivni i kvalitetni mladi igrači dobiće šansu da se i tokom sezone nametnu za viši seniorski rang kroz dva jaka takmičarska programa, seniorski treće lige i juniorski sa ambicijama da se koncipira juniorska selekcija koja će se boriti za plasman u Jedinstvenu juniorsku ligu Srbije.
Paralelno sa ovim programom dogovaraće se i koncipirati i struktura svih ostalih mlađih selekcija sa istim ciljem a to je stvaranje što kvalitetnijih i na kraju i vrhunskih igrača i selekcija. Sadašnjoj širokoj zajedničkoj bazi od preko 600 dečaka i devojčica biće ponuđen viši nivo rada, mogućnost bržeg napredovanja i mogućnost kvalitetnijeg takmičenja.
Obe strane su sigurne da zajednički, gde je u vodećim ljudima oba kluba I trenerskom kadru ogromno iskustvo i znanje, može napraviti novi veliki iskorak u zemunskoj košarci i postati konkurentni najjačim košarkaškim centrima u Srbiji.
Velike su šanse da zaživi poznati zemunski slogan ZEMUN IGRA TOTALNO DRUGAČIJE OD DRUGIH, ZEMUN IGRA TOTALNO DRUGAČIJE …


:: SEĆANJE - VLADIMIR DRONJAK 1961-202317.04.2023
Posle duže i teške bolesto i 62 godini preminuo je nekadašnji istaknuti igrač našeg kluba Vladimir Dronjak Dronja.
Bio je jedan od vodećih igrača u periodu kada je naš klub pod imenom Borac žario i palio beogradskim beton ligama. Bio je pravi majstor malih terena, izuzetnog talenta, prefinjeni i ubitačan napadač i strelac koji je neretko davao 40 i više koševa po utakmici. Imao je potencijala za mnogo viši nivo košarke ali ga to nikada nije interesovalo. Uz fakultet interesovala ga je dobra košarkaška družina kakvi smo u to vreme bili. Predvodio je klub kada je u periodu od tri vezane takmičarske sezone napredovao iz ranga u više rangove. Prvi put kada je klub ostvario plasman u zimski rang takmičenja njegove košarkaške ambicije su se ugasile.
Sahrana našeg dobrog druga Dronje je u utorak u 13h u Surduku.
Hvala mu za prelepa druženja za vreme i posle mnogih mnogih utakmica. Nama starijima ostaće u sećanju njegova košarkaška virtuoznost i ljudska toplina.
Neka mu je večna slava i mir.


:: PIONIRI POBEDOM NA POLUFINALNI TURNIR SRBIJE17.04.2023
Pioniri su u poslednjem kolu lige rutinski savladali Pobednik 75 : 61. Nisu morali da ulože mnogo napora u utakmici bez ikakvog rezultatskog značaja jer smo već obezbedili treće mesto i.plasman na Polufinalni turnir prvenstva Srbije, medju 16 ekipa.
Strelci na utakmici: Stojcinovic 3, Cvijetic 4, Dzarlic 23, Antic 13, Bogicevic 4, Ivanovic 4, Vujovic 24.

Izvučeni su parovi polufinalnog turnira.
Naša ekipa igra u Čačku gde pored domaćina Mladosti učestvuju Železničar Indjija i Play off Leskovac. Dve najbolje plasirane ekipe plasiraće se na Finalni turnir najboljih 8 ekipa Srbije a iz naše grupe pored domaćina Mladosti kao favrot za dalji plasman se kotira naša selekcija.
Utakmice se igraju sledećeg vikenda (petak - nedelja) uz live stream prenos svih utakmica.
Da poželimo momcima da.odigraju samo kako su igrali u ligi.i plasman neće izostati.


:: SJAJNI PIONIRI U POBEDI NAD ZVEZDOM03.04.2023
Drugi put ove sezone pioniri su pobedili Zvezdu i dokazali da su izuzetna ekipa i u odličnoj formi. U Pinkiju više nego ubedljiva pobeda 91 : 69. Odmah od prvog minuta se videlo da Zvezda u ovom trenutku u hali Pinki nema nade za pobedu. Odmah je razlika otišla na 10, tokom utakmice najviše do 30. Pri tome bili smo osetno oslabljeni neigranjem beka Antića i pleja Stojčinovića. Utakmica je bila za prestiž jer smo mi već obezbedili treće mesto.
Ekipu je predvodio sjajni Džarlić, radio je sve što je trebao, što je trener od njega tražio i sve što je bilo najbolje za ekipu, u svim elementima izuzetan, energetski, organizaciono i na kraju i napadački sa 22 poena.
Ostali strelci: Cvijetić 8, Bogićević 3, Ivković 15, Ignjatić 2, Ivanović 19, Vujović 22.
Do kraja ostaje još jedna utakmica na gostovanju Pobedniku, zatim veliki turnir u Sarajevu u konkurenciji godinu dana starijih kao priprema za polufinalni turnir Srbije.


:: JUNIORI UBEDLJIVI PROTIV SAVE 76 : 5322.03.2023
Juniori su odigrali odličnu utakmicu sa Savom i ubedljivo trijumfovali. Pun revanš za poraz u prvom delu sezone i praktično eliminisan direktni konkurent za plasmanedju 8 ekipa baraža za finalni turnir. Prevagu je donela odbrana. Ekipu jenpredvodio veceras nezaustavljivi centar Savković.
Ovom pobedom sve smo bliži solidnoj poziciji za baraž.


:: POBEDE PIONIRA I SENIORA18.03.2023
Pioniri nastavljaju da prikazuju sjajnu igru i formu. Danas je u Pinkiju ubedljivo poražen Dinamik 107 : 59. Nismo jurili nekakvu ubedljivu razliku ali je onda dosla kao plod rutinske igre koja je bila dovoljna, nije to bilo sa punim gasom.
Predstoje nam dve izuzetne utakmice za uzivanje i prestiž a moguce je i za prvo mesto u ligi. Prvo gostujemo Partizanu u utakmici koja direktno rešava prvaka lige a onda dočekujemo Zvezdu.

Seniori su na gostovanju pobedili Umka džez sa koseva razlike. Do.poslednje četvetine mučenje. Kraj treće vodjstvo Umke 5 razlike a onda ubitačna poslednja, čak 29 : 5 za nas.
U narednom kolu u derbiju dočekujemo lidera play out IBC grupe koji ima samo 1 poraz.


:: POBEDA JUNIORA ZA BUĐENJE NADE16.03.2023
Juniori su u zaostaloj utakmici pobedili Eko Sport 77 : 67. Posle niza velikih pehova, povreda, otkaza,... što je dovelo i do nekih neplaniranih poraza, ekipa se koliko toliko konsolidovala, popunila i uliva nadu da bi mogla da konkuriše za plasman među 8 najboljih i dodatne kvalfikacije za finalni turnir.
Na tom putu jučerašnja pobeda je bila veoma važna, poraz je vodio u gotovo bezizlaznu poziciju. Nije bilo lako, gubili smo i 17 razlike ali na kraju ipak relativno sigurno pobedili.
Nadamo se da će sada kompletniji i kroz veći rad igrača koji su odsustvovali, podići nivo forme za nove pobede.


:: NEZAUSTAVLJIVI PIONIRI, 11-TA POBEDA U NIZU12.03.2023
Pioniri su u jednom od derbija ostvarili izuzetno ubedljivu pobedu, na gostovanju pobedjena je Vizura 102 : 70. Ujedno je to bio i revanš sa kamatom jer je Vizura uz Megu jedna od dve ekipe od kojih smo do sada poraženi. Upravo taj poraz od Vizure je poslednji posle koga smo vezali 11 pobeda u nizu bez poraza.
Današnja igra je možda i najbolja ove sezone i to u oba pravca, i u odbrani a posebno napadački. Napad je bio fantastičan, raznovrstan i efikasan, nije se znalo odakle i koji igrač više preti i pogadja.
Pojedinačni učinak: Stojcinovic 12p 7 asistencija, Cvijetic 9p, Dzarlic 5p, Antic 10p 5 asistencija, Bogicevic 2p, Ivkovic 10p , Ivanovic 28p 11 skokova, Vujovic 26p 3 skoka.
Preostaju nam još derbiji sa Partizanom i Zvezdom, dve utakmice za prestiž i uživanju, uz njih još i sa Dinamikom i Pobednikom. Na dobrom smo putu za što bolju poziciju, za sada smo sigurno medju prve tri što je već jako dobro, borimo se za još bolju poziciju.,

Ovim nizom pobeda i pozicijom na tabeli pioniri su u potpunosti opovrgli našu procenu odnosa snaga medju vodećim ekipa iznetu posle poraza od Vizure u Pinkiju 3.decembra, tada nas nismo videli na ovoj poziciji niti je to nagovestavalo, MNOGO SU PORASLI TALENTOM I RADOM, priznajemo prevazišli očekivanja i procene !!! Znamo i mi da pogrešimo.


:: PIONIRII SRUŠILI JOŠ JEDNOG FAVORITA, MEGU04.03.2023
Posle velikih Partizana i Zvezde, pioniri su savladali i trećeg velikog favorita Megu. Pobeda u zemunskom hramu Pinki 74 : 69.
Ponovo izuzetna igra u veoma teškoj i zahtevnoj utakmici. Rezultat izuzetno neizvestan sa čestim smenjivanjem u vodjstvu. U poslednja 2 minuta prava drama u kojoj smo za izuzetnu igru nagradjeni pobedom.
Ova pobeda ima, osim velikog prestiža, i veliki takmičarski značaj. Gotovo sigurno smo obezbedili plasman medju 4 najbolje ekipe u Beogradu i povoljniju poziciju u žrebu polufinalnog turnira prvenstva Srbije.

Moramo se osvrnuti ne neverovatan uspeh pionira. Prvi put posle 2007 godine uspeli smo u jednoj sezoni da pobedimo sva tri velika kluba u jednoj kategoriji, Partizan, Zvezdu i Megu. Na treba to da čudi jer ekipom komanduje prevejani trener-vuk Tane. On ne zna za godine, strast i energija mu ne jenjavaju, glad za uspehom mu je večna.Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.