Ekipe kluba
SENIORI
KK Zemun Borac
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
JUNIORI
KK Zemun 2
KK Zemun Borac
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDA NAJMLAĐE SELEKCIJE KLUBA (1998 I MLAĐI) U KUPU BEOGRADA17.05.2009
NAJMLAĐA SELEKCIJA NAŠEG KLUBA UBEDLJIVO I BEZ IKAKVE KONKURENCIJE OSVOJILA JE PRVO ZNAČAJNIJE TAKMIČENJE KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE KOJE ORGANIZUJU KOŠARKAŠKI SAVEZ BEOGRADA I SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA.
U TAKMIČENJU JE UČESTVOVALO 19 SELEKCIJA. U KVALIFIKACIJAMA U GRUPI POBEĐENI SU NOVI BEOGRAD 49 : 3, RADIVOJ KORAĆ 70 : 6. U UTAKMICI ZA PLASMAN U FINALNU GRUPU POBEĐEN JE OFI (PARTIZAN) 26 : 10. U FINALNIM UTAKMICAMA POBEĐENI SU DIV BASKET 23 : 10 I FMP 40 : 10. KAO ŠTO SE VIDI NIJEDNA SELEKCIJA NIJE NAM DALA VIŠE OD 10 KOŠEVA. POSEBNO ŠTO RADUJE JE DA SU NAŠI NAJMLAĐI IGRAČI POKAZALI TEHNIČKU SUPERIORNOST U ODNOSU NA IGRAČE OSTALIH KLUBOVA.

ZA NAJBOLJEG IGRAČA TURNIRA PROGLAŠEN JE ČLAN NAŠEG KLUBA MIRJANIĆ DANILO.

OVIM USPEHOM NASTAVLJEN JE NIZ USPEHA NAŠIH SELEKCIJA NA OVOM TAKMIČENJU (SELEKCIJA 1993 SREBRO, 1994 ZLATO, 1996 SREBRO, 1997 ZLATO, 1998 ZLATO). UZIMAJUĆI U OBZIR DA SU SVE SELEKCIJE KOJE SU OSTVARILE USPEH NA OVOM TURNIRU KASNIJE OSTVARIVALE I USPEHE U KATEGORIJI MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA, OVAJ USPEH I PROŠLOGODIŠNJI USPEH SELEKCIJE 1997 UKAZUJE NAM DA SMO NA DOBROM PUTU DA U NOVOJ SELEKCIJI DVOGODIŠTA 1997/98 IMAMO VELIKI POTENCIJAL ZA JOŠ VEĆE USPEHE NA MNOGO JAČIM TAKMIČENJIMA. VEĆ SADA JE OVA SELEKCIJA OSTVARILA PLASMAN NA FINALNI TURNIR U KATEGORIJI MLAĐIH PIONIRA.

OVIM USPEHOM TRENER ALEKSANDAR OBAJDIN JE NADMAŠIO SVE SVOJE KLUPSKE KOLEGE PRETHODNIKE U OVOM UZRASTU I ŽELIMO I NJEMU I EKIPI DA TO NASTAVI I DALJE NA ISTI NAČIN.


:: STARTOVALA LIGA ZEMUNA14.05.2009
Proslog vikenda je počela liga Zemuna koja je ove godine pored svih Zemunskih klubova okupila i ekipe sa Novog Beograda i iz Beograda kao goste ove lige. Takmičenje se odvija u 5 kategorija 91, 92/3 , 94/5 , 96/7 i 98/9 godiste.Pored našeg kluba koji nastupa sa 11 ekipa(sve ekipe su škole košarke pošto mi u ligi Zemuna ne nastupamo sa najboljim selekcijama) prijavljeno je još 9 klubova ( As Basket, Astra, Div Basket, Mladost, Medžik , Mondobasket, Eurobasket, Đirasole i Kasta) i ukupan broj ekipa ove godine u ligi Zemuna je 46.Ova liga iz godine u godinu podize svoj nivo i sve vise klubova izvan Zemuna je zainteresovano da ucestvuje u njoj što nama Zemunskim ekipama veoma laska jer znamo da radimo dobru stvar.
Rezultati 1. kola:
M. Pioniri:Zemun 1- Mondobasket 2 86-16
Pioniri . Zemun 1 - Eurobasket 53-27
Pioniri : Mladost - Zemun 2 53-13
Kadeti. Zemun 1 - Medžik 38-56
Kadeti. Zemun 2 - As Basket 25-61
Juniori: Zemun 1 - Kasta 60-43
Juniori. Zemun 2 - Eurobasket 34-74:: MLAĐI PIONIRI (1997. I MLAĐI) NA FINALNOM TURNIRU !!!13.05.2009
SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA NAŠEG KLUBA PLASIRALA SE NA FINALNI TURNIR PRVENSTVA BEOGRADA MEĐU ČETIRI NAJBOLJA KLUBA (FINALNI SRBIJE SE U OVOJ KATEGORIJI NE IGRA).
PLASMAN JE OSTVAREN U DVOMEČU SA ODGOVARAJUĆOM SELEKCIJOM DIV BASKET-A. U PRVOJ UTAKMICI NA GOSTUJUĆEM TERENU NAŠA SELEKCIJA JE POBEDILA UBEDLJIVIM REZULTATOM 55 : 37. U DRUGOJ UTAKMICI NA DOMAĆEM TERENU NAŠA SELEKCIJA JE DOŽIVELA PORAZ OTREŽNJENJA REZULTATOM 35 : 36 ALI SE ZBOG BOLJEG KOŠ-KOLIČNIKA PLASIRALA NA FINALNI TURNIR. UKOLIKO JE NEKI PORAZ DOBAR OVAJ SVAKAKO JESTE PRED OČEKIVANI FINALNI TURNIR GDE SU PO TRADICIJI NAŠE SELEKCIJE GOTOVO UVEK UČESNICI PA I OSVAJAČI NEKE OD MEDALJA.

NAŠ KLUB ĆE I OVE GODINE KONKURISATI ZA ORGANIZACIJU FINALNOG TURNIRA. SVE ĆEMO UČINITI DA SE TURNIR ODRŽI U HALI PINKI U ZEMUNU.


:: TITULAAA, TITULAAA, SLAVILA SE TITULAAA ...28.04.2009
JUNIORSKA SELEKCIJA NAŠEG KLUBA U KATEGORIJI U19 POSTALA JE PRVAK SRBIJE U OVOJ KATEGORIJI OSVAJANJEM ZLATNE MEDALJE NA FINALNOM TURNIRU KOJI JE ODRŽAN 25.-26.APRILA U ČAČKU.

NAŠA SELEKCIJA OSTVARILA JE 14 POBEDA U OKVIRU PRVE LIGE BEOGRADA I 3 POBEDE NA FINALNOM TURNIRU U ČAČKU I TAKMIČENJE U OVOJ SEZONI OKONČALA BEZ PORAZA I OPRAVDALA ULOGU NAJVEĆEG FAVORITA PRVENSTVA.

OVIM USPEHOM GENERACIJA ROĐENA 1990/91 OSTVARILA JE FANTASTIČAN REZULTAT OSVAJANJEM MEDALJA U SVIM KATEGORIJAMA U KOJIMA SE TAKMIČILA ( U MLAĐIM PIONIRIMA ZLATO U BEOGRADU, U PIONIRIMA BRONZA U SRBIJI I BRONZA U SCG, U KADETIMA ZLATO U SRBIJI I SREBRO U SCG, U JUNIORIMA U18 SREBRO U SRBIJI I U JUNIORIMA U19 ZLATO U SRBIJI - UKUPNO 7 MEDALJA).

NA FINALNOM TURNIRU POSEBNO JE BILA KVALITETNA FINALNA UTAKMICA PROTIV ODLIČNE I SNAŽNE SELEKCIJE SPORT KEY IZ NOVOG SADA (SELEKCIJA KOJA IGRA I PRVU SRPSKU LIGU) U KOJOJ SU NAŠI IGRAČI PRIKAZALI SAV TALENAT I KVALITET A TRENER SINIŠA MATIĆ IZUZETNO UMEĆE U VOĐENJU EKIPE.
NA ČITAVOM TURNIRU IZUZETNO KVALITETNO SU ODIGRALI CENTRI VUKOVIĆ, KAVURIN I MILJKOVIĆ, KAO I BEK STOJANOVIĆ UZ PODRŠKU SVIH OSTALIH IGRAČA A POSEBNO KVALITETAN JE BIO I PAVLE BJELIČIĆ U FINALNOJ UTAKMICI.

Rezultati utakmica na turniru:
kvalifikacija:
Kasta (Beograd) : Metalac (Valjevo) 87 : 82

Četvrtfinale:
Sport key (N.Sad) : Kasta 87 : 82
Beograd : Pazar Exit (N.Pazar) 89 : 60
Željezničar (Čačak) : Srem (S.Mitrovica) 75 : 60
Zemun : Beovuk 76 : 68

Polufinale:
Sport key : Beograd 92 : 80
Zemun : Željezničar 59 : 47

Za 3. mesto Željezničar : Beograd 70 : 66
Za 1. mesto Zemun : Sport key 76 : 54
FOTOGRAFIJE SA TURNIRA


:: USPESAN ZAVRŠETAK SENIORSKE LIGE, JUNIORI U19 U POHODU NA MEDALJU21.04.2009
SENIORSKA SELEKCIJA POBEDOM U GOSTIMA NAD ODLIČNOM EKIPOM SPORT EKO REZULTATOM 85 : 71 OSTVARILA JE PLASMAN NA 7. MESTO SA SKOROM 13 POBEDA I 13 PORAZA. OVAJ REZULTAT JE IZNAD OČEKIVANJE JER JE NAŠA SELEKCIJA NAJMLAĐA SELEKCIJA LIGE. NA OVOJ UTAKMICI ODLUČNO JE ODIGRAO VLADA STOJANOVIĆ SA 22 POSTIGNUTA POENA.

JUNIORI U19 U SUBOTU STARTUJU NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE. VEĆ NA STARTU U SUBOTU OČEKUJE NAS VEROVATNO NAJTEŽA PREPREKA NA PUTU DO MEDALJE TRADICIONALNI LJUTI RIVAL BEOVUK. BEZ LAŽNE SKROMNOSTI, CILJ NAŠE SELEKCIJE JE OSVAJANJE PRVOG MESTA I ZLATNE MEDALJE. S OBZIROM DA SE U OVOJ KATEGORIJI TAKMIČENJE ODVIJA PRVI PUT U SRBIJI EVENTUALAN USPEH SVRSTAO BI NAS NA ISTORIJSKO MESTO PRVOG OSVAJAČA TITULE U OVOJ KATEGORIJI.


:: PIONIRI 95 OSVOJILI BRONZU12.04.2009
PIONIRSKA SELEKCIJA NAŠEG KLUBA OSTVARILA JE FANTASTIČAN REZULTAT NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE (12 NAJBOLJIH KLUBOVA U SRBIJI) OSVAJANJEM 3. MESTA (BRONZANA MEDALJA).
KONAČAN REDOSLED JE : 1. FMP, 2. PARTIZAN 3. ZEMUN, ISPRED NAS SU SAMO DVA EVROPSKA GIGANTA A IZA NAS JE ČITAVA PIONIRSKA SRBIJA !!!
NAŠA SELEKCIJA JE IZVANREDNOM I UBEDLJIVOM IGROM POBEDILA ODLIČNU SELEKCIJU LOZNICE (NJIHOV IGRAČ JE MVP I NAJBOLJI STRELAC TURNIRA) REZULTATOM 77 : 57. TIME SE NAŠA SELEKCIJA REVANŠIRALA ISTOJ SELEKCIJI ZA PORAZ U OKVIRU TAKMIČENJA U GRUPI U PREDKVALIFIKACIJAMA.
PRETHODNO JE NAŠA SELEKCIJA PORAŽENA U POLUFINALU OD PARTIZANA UBEDLJIVIM REZULTATOM 40 : 77. OVAKO UBEDLJIV PORAZ JE I REZULTAT TAKTIČKOG VOĐENJA TIMA JER JE PROCENA BILA DA JE ZBOG DUGOG I NAPORNOG TRAJANJA TURNIRA BILO TEŠKO OČEKIVATI POBEDU PROTIV SJAJNE SELEKCIJE PARTIZANA PA JE OPREDELJENJE TRENERA BILO DA SE U TOKU UTAKMICE SAČUVAJU NAJBOLJI IGRAČI OD NAPORA EVENTUALNO TEŠKE UTAKMICE SA PARTIZANOM. TO OPREDELENJE SE POKAZALO IZVANREDNIM JER JE NAŠA SELEKCIJA UTAKMICU SA LOZNICOM ODIGRALA U FANTASTIČNOM TEMPU I PROSTO SAMLELA PROTIVNIKA. NIJEDNOG TRENUTKA OD SAMOG POČETKA UTAKMICE POBEDA NIJE DOLAZILA U PITANJE. SA PUNO TRČANJA I KONTRANAPADA PROTIVNIK JE BIO U VELIKOM REZULTATSKOM DEFICITU VEĆ POSLE 5 MINUTA KOJI JE SAMO RASTAO DO REKORDNIH 27 RAZLIKE U JEDNOM PERIODU IGRE.
NA CELOM TURNIRU SVE UTAKMICE KOJE JE NAŠA SELEKCIJA SMELA ILI TREBALA DA IZGUBI JE IZGUBILA ALI JE ISTO TAKO SVE UTAKMICE KOJE JE TREBALA DA POBEDI POBEDILA JE. OSIM ODLIČNE IGRE DOMINIRALA JE I SJAJNA TAKTIKA TRENERA PERUNIČIĆA I KOD PORAZA ALI I KOD NAJBITNIJIH POBEDA (POBEDE PROTIV SLOGE U GRUPI ZA DALJI PLASMAN, POBEDA PROTIV RATKOVA U ČETVRTFINALU ZA OSTANAK U BORBI ZA MEDALJE I KONAČNO POBEDA U BORBI ZA TREĆE MESTO).
NAŠA SELEKCIJA JE NA OVOM TURNIRU POKAZALA KARAKTER, NIJE KLONULA POSLE PORAZA, NEKIH I TEŠKIH, I NAGOVESTILA BUDUĆU LEPU PERSPEKTIVU I TIMA I POJEDINACA.
OVIM USPEHOM NASTAVLJENJA JE SADA VEĆ TRADICIJA DA NAŠE PIONIRSKE SELEKCIJE VEĆ TREĆU GODINU ZA REDOM OSVAJAJU MEDALJE NA PRVENSTVIMA SRBIJE.
NEMA LEPŠE SATISFAKCIJE ZA SAV ULOŽENI RAD U SVIM SELEKCIJAMA I NA SVIM NIVOIMA TAKMIČENJA. NEMA BOLJEG DOKAZA KOLIKO SE KVALITETNO RADI U NAŠEM KLUBU.


:: POBEDA PIONIRA ZA POLUFINALE11.04.2009
Nasa pionirska ekipa uspela je da u cetvrtfinalu pobedi odlicnu ekipu Radnickog rezultatom 73-60.Veceras od 20.00 h nasu ekipu ocekuje duel sa ekipom Partizana u borbi za odlazak u finale.Drugi polufinalni par Loznica-FMP igraju u 18.00 h.


:: PORAZ PIONIRA09.04.2009
Pionirska ekipa našeg kluba poražena je u drugoj utakmici prvenstva Srbije od ekipe Loznice razultatom 87-70.
Ovim porazom naša ekipa je zauzela drugo mesto u grupi i sutra od 18h će se u četvrtfinalu sa ekipom Radničkog iz Ratkova boriti za ulazak u polufinale.


:: POBEDA PIONIRA NA FINALNOM TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE08.04.2009
Pionirska selekcija našeg kluba pobedom 58-53 nad domaćinom Slogom iz Kraljeva je započela finalni turnir prvenstva Srbije. Ovom pobedom naša ekipa je ostvarila plasman u četvrtfinale , a domaću ekipu Sloge izbacila iz takmičenja već prvog dana .Celokupna ekipa je odigrala odlično , ali svakakako treba istaci Vidović Uroša koji je iako mlađi godinu dana pružio fantastičnu partiju. Sutra od 14 h naša ekipa boriće se za prvo mesto u grupi sa ekipom Loznice koja je takođe savladala ekipu Sloge.


:: IZVUČENI RASPOREDI UTAKMICA FINALNIH TURNIRA MK04.04.2009
KATEGORIJA PIONIRI (1995), MATARUŠKA BANJA 08.-12.APRIL
GRUPA U KOJOJ SE TAKMIČI NAŠA SELEKCIJA: ZEMUN, LOZNICA I SLOGA (KRALJEVO)
08.04. U 18 ČAS. ZEMUN : SLOGA
09.04. U 14 ČAS. ZEMUN : LOZNICA
U SLUČAJU DA NAŠA EKIPA ZAUZME JEDNO OD PRVA DVA MESTA U GRUPI NASTAVLJA TAKMIČENJE UKRŠTANJEM SA EKIPAMA IZ GRUPE KULA (KULA), JUNIOR (NIŠ) I RADNIČKI (RATKOVO).

KATEGORIJA JUNIORI U19 (1990), ČAČAK 25.-26.APRIL
25.04. U 16 ČAS. ČETVRTFINALE ZEMUN : BEOVUK 72.
U SLUČAJU POBEDE U POLUFINALU BISMO IGRALI SA POBEDNIKOM ŽELEZNIČAR (ČAČAK) : SREM (SREMSKA MITROVICA)Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.