Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
KK Zemun
KK Zemun 2
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
PIONIRI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
KK Zemun 5
KK Zemun 6
KADETI
KK Zemun
KK Zemun 2
KK Zemun 3
KK Zemun 4
JUNIORI
KK Zemun
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PORAZ JUNIORA U FINALU25.06.2012
JUNIORSKA EKIPA PORAŽENA JE U POSLEDNJIM SEKUNDAMA UTAKMICE OD ŽITKO BASKET REZULTATOM 84 : 81 I TIME ZAUZELA DRUGO MESTO NA FINALN OM TURNIRU KVALITETNE LIGE BEOGRADA.

IZVANREDNA KOŠARKAŠKA PREDSTAVA VREDNA I FINALA PRVENSTVA SRBIJE. SIGURNI SMO DA OBA UČESNIKA FINALA IMAJU MESTO I U JEDINSTVENOJ LIGI SRBIJA I DA BI TAMO VODILI GLAVNU REČ OKO RASPODELE MEDALJA.

UTAKMICA JE ODIGRANA U PRAVOM KOŠARKAŠKOM AMBIJENTU, PRED OKO 250-300 GLEDALACA.
U TOKU UTAKMICE BILO JE PUNO OBRTA U KOJIMA SU I JEDNI I DRUGI VODILI I SA PO 10 KOŠEVA PREDNOSTI. U SAM FINIŠ UŠLO SE SA IGROM KOŠ ZA KOŠ A DOMAĆA PUBLIKA JE NAVIJANJEM DAVALA DODATNU SNAGU NAŠOJ SELEKCIJI. NA KRAJU PRAVA DRAMA: ŽITKO JE POVEO U POSLEDNJIH 20 SEKUNDI REZULTATOM 82 : 81, NAŠA SELEKCIJA JE IMALA POSLEDNJI NAPAD ALI JE NAPRAVLJENA GREŠKA U KORACIMA, FAUL I NOVA DVA POENA ŽITKA ZA VOĐSTVO 84 : 81, NAŠA SELEKCIJA JE ŠUTEM ZA 3 POENA U POSLEDNJE 2 SEKUNDE POKUŠALA DA IZBORI PRODUŽETAK ALI NIJE USPELA.
ZASLUŽENA POBEDA ŽITKA, NE BI BILO NEZASLUŽENO I DA JE POBEDA BILA NAŠA, TOLIKO JE TO BILA IZJEDNAČENA UTAKMICA.

I OVAJ USPEH JE IZVANREDAN POGOTO KADA SE IMA U VIDU DA JE NAŠA SELEKCIJA BILA NAJMLAĐA, POLA EKIPE SU ČINILI KADETI KAO I DA JE NAŠA SELEKCIJA IGRALA ZNATNO OSLABLJENA BEZ JEDNOG OD VODEĆIH IGRAČA PLEJA MANOJLOVIĆA A DA JE PRVI CENTAR I KLJUČNI IGRAČ TADIĆ NASTUPIO POSLE 3 MESECA PAUZE.
I PORED PORAZA IZUZETNO SMO ZADOVOLJNI PRIKAZANOM IGROM, PRISTUPOM I BORBENOŠĆU A NE MOŽE SE UVEK POBEĐIVATI.
OVA PREDSTAVA I IGRA, NOVI PEHAR I MEDALJE STAVLJAJU TAČKU NA IZUZETNU, IZUZETNU TAKMIČARSKU SEZONU 2011-2012.


:: JOŠ JEDNA UBEDLJIVA POBEDA JUNIORA, NEKOLIKO NOVIH POJAČANJA PRED VRATIMA KLUBA23.06.2012
U DRUGOJ UTAKMICI FINALNOG TURNIRA JUNIORI SU OSTVARILI I DRUGU LAGANU I UBEDLJIVU POBEDU NAD PRO SPORTOM REZULTATOM 88 : 62.
OPET JE TRENER TANČIĆ DAO PRILIKU SVIM IGRAČIMA DA SE IZIGRAJU.
NAŽALOST, POSLE JUČERAŠNJE I DANAŠNJE POBEDE OSTALI SMO BEZ DVA VEOMA BITNA IGRAČA ZBOG POVREDE: LAZOVIĆ MARKA I DAMJANOVIĆ RASTKA.

SUTRA SA POČETKOM U 20.20 NAŠA SELEKCIJA ĆE U DIREKTNOM DUELU SA ŽITKOM ODLUČITI O PRVAKU BEOGRADA. ŽITKO IGRA U IZVANREDNOJ FORMI, FAVORIT JE I BIĆE VEOMA TEŠKO OSTVARITI POBEDU.

KADA JE JUNIORSKA SELEKCIJA U PITANJU ZA SLEDEĆU SEZONU, OVIH DANA VODE SE INTENZIVNI PREGOVORI SA NEKOLIKO IGRAČA KOJI BI POJAČALI SELEKCIJU. OVE GODINE ŽELIMO DA ODEMO KORAK DALJE I DA SA JUNIORIMA OSTVARIMO PLASMAN U JEDINSTVENU JUNIORSKU LIGU SRBIJE. SA POJAČANJIMA KOJA SU REALNA I TAJ CILJ POSTAJE REALNIJI. VEOMA JE MOGUĆE DA ĆEMO IMATI PRITISAK ŽELJE DOSTA IGRAČA DA DOĐU U NAŠU SELEKCIJU ALI ĆEMO ANGAŽOVATI SAMO ONE KOJI SU NAM NEOPHODNI U KONCEPCIJI TIMA.
OČEKUJU SE POJAČANJA I U OSTALIM SELEKCIJAMA.


:: POBEDA JUNIORA22.06.2012
U PRVOJ UTAKMICI FINALNOG TURNIRA KVALITETNE LIGE BEOGRADA JUNIORI SU OSTVARILI UBEDLJIVU POBEDU NA BKK RADNIČKIM REZULTATOM 107 : 79.
ODLIČNA IGRA SA PUNO ROTACIJA IGRAČA GDE JE SVAKO DOBIO PRILIKU DA SE IZIGRA. I U TAKVOM SISTEMU UBEDLJIVA POBEDA.
VIDELO SE DA JE EKIPA RADNIČKOG DOŠLA ŽELJNA POBEDE. VEROVATNO JE ŽELJA KLUBA DA SE POSLE SJAJNIH REZULTATA SENIORSKE EKIPE NAPRAVE I PRVI OZBILJNIJI REZULTATI U MLAĐIM KATEGORIJAMA. NAŠA SELEKCIJA JE POKAZALA DA JE KVALITETOM I PERSPEKTIVNOŠĆU DALEKO ISPRED SELEKCIJE RADNIČKOG.

U SUBOTU U 12.30 U HALI PINI NAŠA SELEKCIJA IMA ZA RIVALA PRO SPORT.


:: JUNIORI OD PETKA BRANE TITULU PRVAKA BEOGRADA21.06.2012
U poslednjem zvaničnom takmičenju kluba, juniorska selekcija brani prošlogodišnju titulu prvaka Beograda.
Naš klub je domaćin finalnog turnira kvalitetne lige Beograd, utakmice se igraju od petka do nedelje u hali pinki po sledećem rasporedu:
petak u 19.30 Zemun : BKK Radnički
subota u 12.30 Zemun : Pro sport
nedelja u 20.20 Zemun : Žitko

Biće to lepa prilika da naša juniorska selekcija osvoji treću titulu juniorskog prvaka Beograda, za redom.
Prošle godine, na veliko iznenađenje, osvojena je titula a da su juniorsku ekipu činili više od polovine kadeti. Isti slučaj je i ove godine. Naša selekcija će biti znatno oslabljena jer zbog povrede neće nastupiti plejmejker Manojlović a prvi centar Tadić prvi put će izaći na parket posle skoro dva meseca pauze, takođe zbog povrede.


:: NOVI TALAS IGRAČA U NOVOJ GENERACIJI18.06.2012
MINULOG VIKENDA ODRŽANA JE PRELEPA MANIFESTACIJA NA OTVORENIM TERENIMA ZEMUNSKE MLADOSTI POD NAZIVOM LILKETOV MEMORIJAL. UČESTVOVALE SU DVE SELEKCIJE NAŠEG KLUBA GODIŠTA 2002 I OBE U TRI UTAKMICE APSOLUTNO DOMINIRALE NA OVOJ PRIREDBI. OBE EKIPE SU OSTVARILE PO 3 IZUZETNO UBEDLJIVE POBEDE PROTIV OZBILJNIH KLUBOVA U RADU SA NAJMLAĐIMA. IGRA, POBEDE I IZUZETAN FIZIČKI IZGLED NAŠIH SELEKCIJE UKAZUJE NA JOŠ JEDNU PERSPEKTIVNU GENERACIJU KOJA NIČE U KLUBU I KOJA ĆE U OKVIRU SELEKCIJE 2001/2002 OD JESENI UĆI U ZNATNO JAČI TRENAŽNI PROGRAM KAO SELEKCIJA ZA SEBE.


:: USPESI NA ADI U BASKETU17.06.2012
NA NAJVEĆEM TURNIRU U BASKETU U ORGANIZACIJI KSB NAŠE EKIPE SU OSTVARILE NOVE USPEHE. PORED TOGA ŠTO SMO OSTVARILI EKIPNE REZULTATE KLUPSKIH SELEKCIJE NA OVOM TURNIRU NAŠE EKIPE SU POKAZALE I DA SU INDIVIDUALNO DOMINANTNE I DA ZNAJU I DA SE IGRAJU KOŠARKE.

KAO PRVO, ODZIV NAŠI IGRAČA ZA UČEŠĆE NA TURNIRU JE BIO IZVANREDAN I PO NAŠIM SAZNANJIMA PRIJAVILO SE ČAK 12 EKIPA IZ KLUBA U RAZNIM KATEGORIJAMA (OD UKUPNO 100 KOLIKO JE UČESTVOVALO U SVIM KATEGORIJAMA). EVIDENCIJU UČEŠĆA U KATEGORIJI SENIORA NEMAMO A VEROVATNO DA JE I TU BILO NAŠIH IGRAČA.

U MLAĐIM KATEGORIJAMA (MLAĐI PIONIRI, PIONIRI, KADETI I JUNIORI) OSVOJILI SMO PRVA MESTA U DVE KATEGORIJE: MLAĐI PIONIRI (ZEMUNSKE AJKULE) I KADETI (ZEMUN). OVOME TREBA DODATI I DRUGO MESTO PIONIRA KOJI SU PORAŽENI U POSLEDNJIM SEKUNDAMA IAKO SU VODILI TOKOM CELE UTAKMICE. PRED SAM KRAJ UTAKMICE IMALI SU 2 POENA VIŠKA ALI JE PROTIVNIK POSTIGAO DVOJKU I JOŠ JEDAN KOŠA ZA POBEDU OD 1 RAZLIKE.

SJAJAN I REKORDAN USPEH OD KADA SE ODRŽAVA OVAJ TURNIR, I U BROJU I U REZULTATIMA


:: PRIJAVE ZA TURNIR U BASKETU DACAPO 3 NA 311.06.2012
Tradicionalni turnir u basketu 3 na 3 Da Capo u organizaciji KSB i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu održaće se u subotu 16. juna 2012. godine na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji.
Prijavljivanje ekipa je od 07. do 14. juna 2012. godine, radnim danom od 9 do 15 časova u kancelariji KSB, Sazonova 83, tel. 3400-871.

PRIJAVLJIVANJE MOGUĆE I PREKO KLUBA DOSTAVOM TRENERU !!!

Kategorije po godištima su sledeće: Seniori (do 40 godina), Juniori (1993/1994), Kadeti (1995/1996), Pioniri (1997/1998) i Mlađi pioniri (1999/2000).
Kotizacija za učešće ekipe od 4 igrača u kategoriji SENIORI je 2.000 dinara, a za ostale kategorije 1.600 dinara i uplaćuje se prilikom prijave ekipe.
Nagrade:
1. Osam najboljih ekipa u svakoj kategoriji dobija 4 majice.
2. Pobednici po kategorijama i u takmičenju u zakucavanju dobijaju statue i trenerke Da Capo za svakog igrača i komplet proizvoda kompanije Esensa.
3. U kategoriji SENIORI nagrada za osvojeno 1. mesto je 60.000 dinara, za 2. mesto 40.000 dinara, a za 3. mesto 20.000 dinara.
4. Četiri prvoplasirane ekipe u SENIORSKOJ konkurenciji stiču pravo učešća na finalnom turniru 3x3 FIBA SRBIJA Quest-a koji će biti održan 18. avgusta 2012. godine na platou ispred Beogradske Arene (istog dana kada se igra i prva kvalifikaciona utakmica u Srbiji seniorske reprezentacije protiv Crne Gore).


:: ODLIČNO PUTOVANJE DO MARSEJA, PRVOG DANA 4 POBEDE I 2 PORAZA, ZAVRŠNICA TURNIRA, PORAZI U DVA FINALA, BOŽOVIĆ LUKA DRUGI U ZAKUCAVANJU10.06.2012
NAŠA EKSPEDICIJA USPEŠNO JE STIGLA DO MARSEJA (FRANCUSKA). IAKO DUGAČAK PUT NIJE BIO NAPORAN PRE SVEGA ZAHVALJUJUĆI PREDUZEĆU SP LASTA, IZVANREDNIM VOZAČIMA I VRHUNSKOM NOVOM AUTOBUSU.

PRVOG TAKMIČARSKOG DANA NAŠE SELEKCIJE SU OSTVARILE SLEDEĆE REZULTATE:
- SELEKCIJA 2001 ODIGRALA JE JEDNU UTAKMICU I OSTVARILA JEDNU POBEDU
- SELEKCIJA 1999 ODIGRALA JE TRI UTAKMIE I OSTVARILA SVE TRI POBEDE
- SELEKCIJA 1997 (NAŠA TREĆA SELEKCIJA U GODIŠTU) U DVE UTAKMICE DOŽIVELA JE DVA PORAZA.

U NEDELJU SU NASTAVLJENE UTAKMICE ZA KONAČNI PLASMAN:

SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA (1999) PLASIRALA SE U FINALE TURNIRA U MARSEJU. U POLUFINALU NAŠA SELEKCIJA JE POBEDILA ŠPANSKU BADALONU REZULTATOM 51 : 39.

SELEKCIJA 2001 OSTVARILA JE TRI POBEDE U GRUPI I IGRA POLUFINALE.

ZA SELEKCIJU PIONIRA 1997 TURNIR JE ZAVRŠEN. BIO JE OVO IPAK PREJAK TURNIR ZA NAŠU TREĆU SELEKCIJU PIONIRA KOJA JE ZAUZELA POSLEDNJE MESTO UZ SVAKAKO VELIKO ISKUSTVO ALI VELIKO UŽIVANJE DO KRAJA TURNEJE.

SELEKCIJA 1999 I SELEKCIJA 2001 IGRALE SU FINALE, DVOMEČ SA EKIPOM PARIZA I OBA FINALA UBEDLJIVO IZGUBILI, STARIJI REZULTATOM 67 : 41 A MLAĐI 41 : 19. EKIPA PARIZA JE PRVAK PARISKE REGIJE U MLAĐIM KATEGORIJAMA.
I PORED PORAZA ODLIČAN USPEH NA VEOMA JAKOM TURNIRU.

POJEDINAČNO, PIONIR BOŽOVIĆ LUKA UČESTVOVAO JE U TAKMIČENJU U ZAKUCAVANJU I ZAUZEO DRUGO MESTO, PORED NEKOLIKO TAMNOPUTIH FRANCUZA.

POSLE TURNIRA NAŠA EKSPEDICIJA SE PREBACILA DO NICE, SMESTILA U HOTELU U CENTRU GRADA I SADA IM PRESTOJI JOŠ LEPŠI DEO TURNEJE, TURISTIČKI PROGRAM, DVA DANA U NICI SA OBILASKOM MONAKA I MONTEKARLA.


:: NAŠE SELEKCIJE NA TURNIRU U FRANCUSKOJ07.06.2012
DANAS OKO 16 ČASOVA TRI NAŠE SELEKCIJE KREĆU NA PUT U FRANCUSKU GDE ĆE UČESTVOVATI NA VELIKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU U MARSEJU. UČESTVUJU SELEKCIJE 97, 99 I 2001. SA EKIPAMA PUTUJE 3 TRENERA, FIZIOTERAPEUT I SEKRETAR KLUBA. PREVOZ VRŠI SP LASTA. OVO JE VEĆ ČETVRTO I POSTAJE TRADICIONALNO UČEŠĆE NA OVOM TURNIRU.

OSIM TURNIRA PREDVIĐENA JE I LEPA TURISTIČKA TURA U POVRATKU:
TURNIR SE IGRA U SUBOTU I NEDELJU, U POVRATKU DVA DANA SE BORAVI U NICI, OBILAZI MONTEKARLO I MONAKO, I JEDAN DAN BORAVI U ITALIJI U ZABAVNOM PARKU GARDALEND.

POVRATAK JE 14-OG JUNA.
:: MLAĐIM PIONIRIMA TITULA, OMLADINCI BEZ FINALNOG TURNIRA04.06.2012
UBEDLJIVOM POBEDOM NAD DOMAĆINOM VIZUROM REZULTATOM 61 : 40 NAŠA SELEKCIJA JE POTVRDILA DOMINACIJU I OSVOJILA TITULU PRVAKA BEOGRADA, DRUGU ZA REDOM.
OD PRVOG MINUTA NAŠA SELEKCIJA JE STAVILA DO ZNANJA KO JE GAZDA NA TERENU, ODMAH UBEDLJIVO POVELA I RAZLIKU DO KRAJA UTAKMICE SAMO UVEĆAVALA.
IZVANREDNA IGRA NAŠE SELEKCIJE PROTIV, MALO JE REĆI, ODLIČNE VIZURE. PRIBOJAVALI SMO SE OVE UTAKMICE, NAOŠTREN DOMAĆIN KOJI JE POKUŠAO DA SE NAMETNE KAO LOKALNI RIVAL, DOBRO PRIPREMLJENI DOMAĆI NAVIJAČI SA BROJNIM NAVIJAČKIM REKVIZITIMA, SVE JE DOMAĆIN UČINIO NE BI LI POBEDIO I EVENTUALNO SE DOMOGAO PRVE TITULE. NA NJIHOVU ŽALOST, NAŠA SELEKCIJA JE ODIGRALA MNOGO MNOGO KVALITETNIJE, PONOVILA UBEDLJIVE IGRE IZ LIGAŠKOG DELA KADA SMO TAKOĐE OSTVARILI UBEDLJIVE POBEDE. NIJE DOMAĆIN IMAO BAŠ NIKAKVE ŠANSE.
OSIM TITULE I ZLATNE MEDALJE ODNELI SMO I POJEDINAČNE NAGRADE, VULIKIĆ JE BIO NAJBOLJI STRELAC A TADIĆ NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA.

SVE POHVALE DOMAĆINU VIZURI NA IZVANREDNOJ ORGANIZACIJI I IZVANREDNIM USLOVIMA, BIO JE OVO MOŽDA I NAJBOLJI I SIGURNO DALEKO NAJPOSEĆENIJI TURNIR MLAĐIH PIONIRA U POSLEDNJIH 10 GODINA, SVAKI DAN JE HALA BILA GOTOVO PUNA SA OKO 500 GLEDALACA U PROSEKU, ŠTO JE NAJVEĆA POSETA NA SVIM FINALNIM TURNIRIMA ODRŽANIM OVE GODINE U SRBIJI.

POTVRDILA JE OVA NAŠA GENERACIJA DA ĆE BITI JEDNA OD TROFEJNIH, SVE ĆEMO UČINITI DA SVU DECU ZADRŽIMO PA I EKIPU OSVEŽIMO NEKOM NOVOM KVALITETNOM DECOM. NE POSTOJI AMA BAŠ NI JEDAN RAZLOG DA IJEDAN VODEĆI IGRAČ I POMISLI DA ODE. PRED OVOM GENERACIJOM JE VEĆ SLEDEĆE GODINE VELIKI IZAZOV JER ĆE DOSTA IGRAČA BITI NOSIOCI I U PIONIRSKOM UZRASTU GDE SU NAM OČEKIVANJA VELIKA, JEDNA OD MEDALJA NA PRVENSTVU SRBIJE. IMAJU NAJBOLJEG TRENERA U SRBIJI U OVOM UZRASTU, IMAĆE SLEDEĆE GODINE JOŠ BOLJE USLOVE ZA RAD (VIŠE TERMINA I BOLJU SALU) I TO ĆE SIGURNO DONETI VELIKI NAPREDAK SVAKOG POJEDINCA.

OVOM TITULOM DEFINITIVNO JE NAŠ KLUB PO REZULTATIMA U MLAĐIM KATEGORIJAMA DRUGI U SRBIJI, ODMAH IZA PARTIZANA A ISPRED DO OVE GODINE NEPRIKOSNOVENE ZVEZDE.

POSTAVLJAMO I NOVE REKORDE. NAJVEROVATNIJE A NE SEĆAMO SE SKORO DA JE JEDAN KLUBA NA OD 4 FINALNIH TURNIRA U MLAĐIM KATEGORIJAMA IMAO 3 NAJBOLJA-MVP IGRAČA FINALNIH TURNIRA A ZEMUN JE TO IMAO: TADIĆ NAJBOLJI MLAĐI PIONIR, JOVANOVIĆ NAJBOLJI PIONIR, PUŠICA NAJBOLJI KADET (UZ TO JOVANOVIĆ I VULIKIĆ NAJBOLJI STRELCI U PIONIRIMA I MLAĐIM PIONIRIMA).
ŠTO KAŽE TRENER PEŠIĆ U JEDNOJ REKLAMI: DA LI IMA NEKO JAĆI !

VEĆ U ČETVRTAK OVU SELEKCIJU SA JOŠ DVE NAŠE SELEKCIJE OČEKUJE PUT U FRANCUSKU (MARSEJ), UČEŠĆE NA VELIKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU A U POVRATKU VEOMA LEPA I ZABAVNA TURISTIČKA TURA, ZA UŽIVANJE SVE DECE.

OMLADINCI NISU USPELI NA DOMAĆEM TERENU DA ODBRANE PREDNOST IZ PRVE UTAKMICE. IZGUBILI SU OD STAROG DIFA REZULTATOM 91 : 80. BILO JE TO I ZA OČEKIVATI, POBEDA U GOSTIMA U PRVOJ UTAKMCI JE BILA PODVIG JER OKOSNICU OMLADINSKE EKIPE ČINE KADETI. BIO BI PODVIG NAD PODVIZIMA DA SU PROŠLI PROTIV 3-5 GODINA STARIJIH IGRAČA.

Prezentacije ostalih klubovaPortal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.