Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
KK Zemun Fitofarmacija
KK Zemun Fitofarmacija 2
MLAĐI PIONIRI
KK Zemun Fitofarmacija
KK Zemun Fitofarmacija 2
KK Zemun Fitofarmacija 3
KK Zemun Fitofarmacija 4
PIONIRI
KK Zemun Fitofarmacija
KK Zemun Fitofarmacija 2
KK Zemun Fitofarmacija 3
KK Zemun Fitofarmacija 4
KK Zemun Fitofarmacija 5
KADETI
KK Zemun Fitofarmacija
KK Zemun Fitofarmacija 2
KK Zemun Fitofarmacija 3
KK Zemun Fitofarmacija 4
JUNIORI
KK Zemun Fitofarmacija
U19M
OMLADINCI
IGRAČI KLUBA
RUKOVODSTVO KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NOVO POJAČANJE, IZLEDNA DVA KADETSKA REPREZENTATIVCA05.08.2013
Naši redovi se pojačavaju dolaskom novih igrača.
Našem klubu će pristupiti vrsni plejmejker 96 Aleksa Bojičić-Guza, igrač Fleša. Svi uslovi dolaska igrača i između klubova su dogovoreni i biće realizovani u nastupajućem prelaznom roku.
Ovim transferom rešene su pozicije plejmejkera u svim programima koji se međusobno prožimaju: seniorski, juniorski i kadetski. Sa tri vrsna plejmejkera (Starinčević, Bojićić i Vulikić) sigurno da ćemo imati jednu od najjačih i najmlađih liniju u Srbiji.

Po informacijama kojima raspolažemo realno je za očekivati da će naš klub imati dva kadetska reprezentativca. Posle ulaska u najuži krug od 15 igrača Jovanović i Ćirković su veoma blizu ulaska u poslednjih 12 koji će činiti kadetsku reprezentaciju Srbije na evropskom prvenstvu. Zvaničnu potvrdu ove informacije imaćemo u ponedeljak. Ukoliko se to ostvari posle duže vremena imaćemo vrhunski reprezentativni rezultat i dokazati da se ne mora biti samo u Partizanu i Zvezdi da bi bili reprezentativac ali isto tako kada već igrač nije u ova dva velika kluba da je onda lakše doći do reprezentacije kroz programe Zemuna nego nekog drugog kluba u Beogradu. Zato i ne čudi da sve više potencijalnih reprezentativaca svoju šansu traže kroz naš klub.


:: DANILO OSTOJIĆ U CRVENOJ ZVEZDI02.08.2013
Posle duže vremena jeda vredan i ozbiljan transfer.
Crvena Zvezda je nedavno pokazala interesovanje za veoma perspektivnog kadeta Danila Ostojića. Uz veliku podršku i pomoć u pregovorima menadžera Ace Raškovća i Miška Radovića postignut je konačan dogovor o svim uslovima prelaska (i uslovi za igrača i visina obeštećenja za naš klub). Čini nam se da smo postigli gotovo nemoguće a to je da sve tri strane budu veoma zadovoljne.

Ovim putem našim proverenim menadžerskim partnerima velika zahvalnost jer su prvo brinuli o interesima igrača, pa onda našeg kluba i na kraju o svojim interesima, što je danas veoma retko !!!

Mi kao klub smatramo da je u današnje vreme napravljen jedan od najkvalitetnijih mogućih dogovora za naš klub i u tome zahvalnost i KK Crvena Zvezda na izuzetno korektnom odnosu i poštovanju koje su iskazali prema našem klubu, pod uslovom da sve dogovoreno ispoštuju u šta ne sumnjamo kada je u pitanju njihovo novo i profesionalno rukovodstvo.
Za ovakve prelaske naših igrača i radimo, želimo da produkujemo što više igrača za naše najbolje klubove uz zaštitu naših interesa i ulaganja kroz kvalitetna obeštećenja kako bi klub mogao egzistencijalno da opstane bez velikih sponzora.

Dači puno sreće, ne sumnjamo da je pred njim blistava karijera. U Crvenoj Zvezdi dobija vrhunske uslove za napredovanje a na njemu je da to iskoristi. Po nama OVO JE BIO PRAVI MOMENAT ZA NJEGOV ODLAZAK U NOVE IZAZOVE.

Ovaj transfer se APSOLUTNO UKLAPA U STRATEGIJU KLUBA I NEĆE NIČIM UGROZITI ZACRTANE TAKMIČARSKE CILJEVE PLASMANA JUNIORSKE EKIPE U JEDINSTVENU LIGU SRBIJE.
Klub je već ranije napravio prve kontakte i očekujemo da će upražnjeno mesto biti popunjeno sa jednim veoma perspektivnim godinu dana mlađim igračem veoma sličnih, možda i boljih predispozicija. Ovi kontakti će narednih dana biti intenzivirani.


:: SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA U PETAK U 14.4501.08.2013
SAHRANA DRAGANA PANTELIĆA PANTE JE ZAKAZANA ZA PETAK NA BEŽANIJSKOM GROBLJU. U 14.45 BIĆE ODRŽANO OPELO PREMINULOM.
POZIVAMO SVE SADAŠNJE I BIVŠE ČLANOVE KLUBA I PRIJATELJE DA SVOJIM PRISUSTVOM ODAMO POSLEDNJU POČAST VELIKOM KOŠARKAŠKOM ZALJUBLJENIKU.


:: PRERANA SMRT DRAGANA PANTELIĆA PANTE 31.07.2013
POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI PRERANO U 53. GODINI ZAUVEK NAS JE NAPUSTIO DRAGAN PANTELIĆ PANTA.

PANTA JE BIO DUGOGODIŠNJI ČLAN NAŠEG KLUBA U PERIODU VELIKE EKSPANZIJE SENIORSKOG TIMA KADA JE KLUB NASTUPA POD IMENOM ZEMUN DRVOMARKET I ZEMUN TAURUN.

OTIŠAO JE JEDAN DOBAR I PLEMENIT ČOVEK, SPORTSKI A PRE SVEGA KOŠARKAŠKI ZALJUBLJENIK, FANATIK ALI I ZNALAC. DOK JE BIO SA NAMA UŽIVALI SMO U NJEGOVOM DRUŠTVU.
BIO JE JEDAN OD RETKIH KOME SE NE ZNA BROJ PRIJATELJA, IMATE UTISAK DA NE POSTOJI ČOVEK U SRBIJI KOJI GA NE POZNAJE. OKUPLJAO JE LJUDE OKO SEBE I KROZ SAMO NJEMU SVOJSTVENU PRIČU I HUMOR ŠIRIO ŽIVOTNI OPTIMIZAM. A IMAO JE ŽIVOTNOG OPTIMIZMA I SVOG POSLEDNJEG DANA OVOZEMALJSKOG ŽIVOTA.

VELIKO MU HVALA ZA SVE LEPE TRENUTKE I DOPRINOSE KOJE JE DONEO NAŠEM KLUBU I NEKA MU JE VEČNA SLAVA.

O VREMENU SAHRANE NAKNADNO ĆEMO OBJAVITI.


:: JUNIOR NIKOLIĆ NIKŠA BLIZU PRELASKA U NAŠ KLUB 26.07.2013
Na putu smo da rešimo jedino problematično mesto centra u juniorskom timu za narednu sezonu.
Obavljeni su svi dogovori i postignuta usmena sagasnost igrača Nikolić Nikše i roditelja da pređe u naš klub. Radi se o veoma talentovanom igraču koji bi odmah doneo kvalitet i značajnu prevagu pod košem. U prethodnoj sezoni Nikša je nastupao za BKK Radnički sa kojim smo postigli načelnu saglasnost o uslovima prelaska.
Na poziciji centra imamo nekoliko svojih rešenja ali bi sva bila iznuđena jer nisu u pitanju klasični centri već krilni centri. Dolaskom Nikše ekipa je gotovo kompletirana i spremna da ove godine ostvari dugo čekani plasman u jedinstvenu juiorsku ligu Srbije.
Ne bežimo od novih pojačanja u juniorima ali ako ih bude onda će to biti samo neka izuzetno kvalitetna i šlag na torti.


:: IZGLEDNO PRVO POJAČANJE ZA NAREDNU SEZONU, LUKA VULIKIĆ IZ CRVENE ZVEZDE NA VRATIMA ZEMUNA20.07.2013
U pripremama ekipa za narednu sezonu u kojoj imamo do sada najveće ambicije (da se plasiramo u jedinstvenu ligu Srbije i u juniorima i u kadetima i da pioniri odu na finalni turnir), u pregovorima smo sa nekoliko veoma talentovanih igrača.

Kao prvo pojačanje ovih dana trebalo bi da se ozvaniči potpisom izuzetno talentovanog pejmejkera LUKE VULIKIĆA rođenog 1997. Svi detalji buduće saradnje su dogovoreni i očekuje se formalni potpis ovih dana (zbog julske pauze).
Luka Vulikić, zemunac, u prethodnom periodu nastupao je za Crvenu Zvezdu. Radi se o jednom od najtalentovanijih plejmejkera u generaciju u Srbiji a naša želja je da iz programa našeg kluba postane reprezentativac i kao takav se vrati na prvoligašku scenu.
Posle dužeg vremene u srpskoj košarci imaćemo dva brata u istoj ekipi (Luka i njegov 2 godine mlađi brat Vuk koji je iako dve godine mlađi i po kategoriji pionir, planiran da bude u programu kadeta).

Očekuje nas buran avgust i po pitanju dolazaka i po pitanju odlazaka jer su veliki klubovi zainteresovani za nekoliko naših mlađih igrača. Sa druge strane mi smo u dogovorima sa još nekoliko veoma interesantnih igrača u svim selekcijama od koji su neki već na našim treninzima dok se ugovaraju detalji moguće saradnje.


:: ZEMUNOVI REPREZENTATIVCI15.07.2013
Ovo leto obiluje brojnim reprezentativnim programima u kojima i mi imamo svoje REPREZENTE.

U selekciji U20, nastupa nekadašnji naš igrač 1993 PAVLE RELJIĆ.

U selekciji U18 veoma blizu ulaska među 12 su do skora naša a sada dva bivša igrača rođena 1995 RADE ZAGORAC i VASILIJE PUŠICA.

U sastavu selekcije U16 koja trenutno igra na EYOF-u i blizu ulaska među 12 u kadetskoj za Evropsko prvenstvo su naši igrači 1997 NIKOLA ĆIRKOVIĆ i SLOBODAN JOVANOVIĆ.

SA NAŠE STRANE DOSTA !


:: Odigrani finalni turniri lige Zemuna u kategoriji pionira i kadeta01.07.2013
Ovog vikenda odigrani su finalni turniri pionira i kadeta , a nas klub je ponovo bio uspesan.
Pioniri su nastupili dosta oslabljeni bez par vodecih igraca i godinu dana mladjom ekipom i u polufinalu izgubili od Mladosti , ali su sutradan u borbi za trece mesto pobedili ekipu Beovuk Astra. Pioniri Mladosti u finalu pobedili su ekipu As basketa.
U kategoriji kadeta nas klub je osvojio i prvo i drugo mesto , i samim tim smo dokazali da posedujemo veliki kvalitet u 97/98 godistu iako najbolji igraci kluba nisu nastupali u ligi Zemuna.
U prvoj utakmici polufinala Zemun 1 je savladao ekipu Novog Beograda 80-38 , a u drugom polufinalu Zemun 2 je napravio veliko iznenadjenje i pobedio Beovuk Astru rezultatom 68-60.
Treba napomenuti da je ekipa Zemuna 2 u cetvrtfinalu pobedila ekipu Zemun 4 sa pola kosa, i treba cestitati i momcima iz ekipe Zemun 4 koji su dokazali da i medju njima odlicnih igraca.
U utakmici za trece mesto Novi Beograd savladao je ekipu Beovuk Astre 82 - 63,
U finalu u sudaru nase dve ekipe trijumfovala je ekipa Zemuna 1 rezultatom 84-44 , ali treba istaci da su momci iz druge ekipe odigrali odlicno do poluvremena i drzali prikljucak , a samim tim i dokazali da u toj ekipi ima ozbiljnih igraca i za prvu kadetsku selekciju naseg kluba.
Najbolji strelac turnira je Maljevic iz ekipe Novog Beograda , treba istaci da je na poluvremenu utakmice za trece mesto ubacio 30 poena , a do kraja utakmice 48.
Najbolji igrac turnira je Starcic Vuk iz KK Zemun.


:: NAŠI DEČACI 2001-2002 PRVACI ZEMUNSKE LIGE, POZNATI POBEDNICI TAKMIČENJA NAJMLAĐIH U ŠUTIRANJU I DOBITINICI VREDNIH NAGRADA23.06.2013
Naši najmlađi članovi 2001-2002 ostvarili su lep uspeh osvajanjem prvog mesta u Ligi Zemuna. Prvo su u polufinalu pobedili odličnu Zvezdaru MI a potpom u finalu lokalnog rivala Mladost Zemun sa 52 : 33.
Najbolji strelac turnira je Musić (Zvezdara MI) a najbolji igrač Miloš Karišik Zemun.
Na osnovu prikazanog može se slobodno reći da stasava još jedna odlična generacija. Danas je naša selekcija nastupila bez dva odlična igrača što se nije videlo u igri. Odlična tehnička obučenost ali i dosta talenta krase ovu generaciju. Bitno je istaći da ova generacija dečaka ne trenira zajedno već se skupljaju za turnire. Od avgusta meseca ovu generaciju preuzima prekaljeni košarkaški vuk Dragoslav Tane Tančić i počinju da rade kao najmlađa selekcija mlađih pionira. Ne sumnjamo da će Tane i u njoj izbrusiti neki od talenata u vrhunskog igrača.

Za košarku u Zemunu, na osnovu danas viđenog, ne treba brinuti ne samo zbog naše dece veći i veoma kvalitetne i perspektivne dece i u timu Mladosti. Posle dužeg vremena jedna izuzetno perspektivna selekcija kod naših komšija i prijatelja, tako da smo danas videli više od 20 dečaka koji dosta obećavaju.Nije bitno u kom timu, sve su to zemunska deca koja će doneti mnogo dobrog košarci u našem gradu.

Veoma brojna publika, ambijent dostojan i finala Srbije za mlađe pionire !!!

Danas je održano i finalno takmičenje u šutiranju. Posle 26 kola seniorke lige na kojima su održana kvalifikaciona takmičenja, danas je održano finalno.
Prvo mesto i nagradu besplatni kamp na Zlatiboru osvojio je Samardžija Stefan. On je u finalu pobedio Adžić Stefana kome je pripala druga nagrada, košarkaške patike. Treće mesto kožnu loptu Molten osvojio je Ljubijević Petar.


:: MLADJI PIONIRI U FINALU22.06.2013
Odigrane su polufinalne utakmice Lige Zemuna u kategoriji mladjih pionira. Nasa ekipa uspela je da pobedi ekipu Zcezdare MI rezultatom 46-35 dok je ekipa Mladosti u drugom polufinalu savladala As basket rezultatom 33-24.
Sutra od 10.15 casova igra se utakmica za trece mesto , a finalna utakmica je na programu od 11.45 casova.
U poluvremenu finalne utakmice najmladji clanovi naseg kluba borice se u finalnom takmicenju u sutu za vredne nagrade.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Udruženje Košarkaških Sudija Beograda (UKSB)
Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.